hits

noen forberedelsestips før fødsel

Mange lurer på hvordan man vet at fødselen på hunden er rett rundt hjørnet. Vel, tenkte å skrive litt om dette og ting man burde handle inn som kan hjelpe deg med fødsel og annet.

Det jeg kjøpte inn til min hunds fødsel var blant annet et termometer til å måle temperaturen til tispa. Dette skal du gjøre hver dag den siste uken før fødsel. Da finner du ut hva som er normal temp. ca, og du vet at fødselen er like rundt hjørnet når den har sunket veldig mye i forhold til hva du har hatt av temperaturer tidligere. Lotta lå på 37,8 og neste dag målte jeg og da var hun på 36,9. Da var det på tide med fødsel snart, men temperaturen skal stige opp igjen før det er i gang.

Dette kjøpte jeg på Vitus Apotek. Det er fra Microlife og har 2 års garanti. 107 kroner.


Du må også kjøpe inn et kvalitetsfôr til hunden før fødselen. Den siste uka før fødsel fôret jeg Lotta på Royal Canin valpefôr, da det er mye energi og tilskudd som er bra for valpene. Hun går også på valpefôret nå som hun dier (gir de melk), siden hun trenger mye energi og da er valpefôr det som passer best.

Royal Canin sekk med 3 kg valpefôr koster under 250 kroner på min nærmeste dyrebutikk.


Også var det jo angående valpekassen. Jeg har en god del pledd i valpekassa, men er ikke så dum at jeg lar de pisse gjennom alle pleddene. Jeg har lagt et stofflag over treverket nederst og teipet fast med sånn sterk sølvteip. Deretter la jeg to-tre pledd rundt i hele kassa for å få det mykere, så la jeg en voksduk (som er vanntett) over. Oppå det la jeg et filleteppe og et fleecepledd, som de kan ha. Når de blir litt eldre (3 uker ca) blir jeg til å legge aviser i halve kassa.

Her ser dere voksduken som jeg har. Den kostet 99 kroner på Princess.


Under voksduken her ser dere en haug med fleecepledd. Disse er bra for å holde varmen i kassen, men samtidig for å gi et mykere underlag. Både Lotta og valpene stortrives i valpekassa :)


Og sist men ikke minst, er det utrolig viktig at tispa har tilgang til FRISKT VANN hele tiden. Hun skal kunne drikke når enn hun vil! De blir nemlig ganske uttørket og sliten av all melkingen til valpene, og det kan bli varmt for mor og ligge hele dagen med valpene klynget tett inntil, derfor er det lurt å ha en vannskål enten rett utenfor valpekassa eller i et hjørne inni der det ikke søles utover. Sørg for at det er friskt vann!


Ellers har vi jo noen tydelige tegn på at oppblokkningsfasen er begynt: Graving og roting i tepper (i valpekassa), er urolig i den forstand at hun reiser seg, legger seg, finner ikke ut hvor hun skal "gjøre av seg" på en måte. Peser veldig mye. Temperatur har sunket, så stiger igjen like før fødsel. Spiser lite til ingenting. Drikker mye.

Om det er noe mer viktig dere lurer på, så har dere alltids google :)

Og ja, jeg skal selge alle valpene. (Om jeg ikke beholder en, men det er ikke sikkert)
57 kommentarer

bra tips :D heldig du som har fått hvalper :))

så heldig som har hund altså :) ønsker meg en selv, men siden mor er allergisk så får jeg ikke :/

bra tips!.. men når kommer valpene ?? og skal dere selge de ? :D please svar!

Brae tips! :)

Digger bloggen din, leser den hver dag =D

Kan du legge ut hvor mye du skal selge dem for osv?

Leter etter en valp å kjøpe, dine er fine;)

Så gøy med valper, da :)<3

Hei, hvor kan man kjøpe disse hundene? Hva er Mail addressa di så kan vi snakkes om det? ;-)

Fint å vite, hehe "Nora;*" blar du lengre nedpå siden ser du at valpene er komt :P

Digger bloggen din, du har mye tips og sånnt! det er bra <3

Bra tips, men du bør ikke ha drikkeskålen til Lotta i samme kasse som valpene, de kan drukne i den! Så har jeg ett tips; tisselaken for mennesker fungerer kjempebra som underlag for valpene. Det forhindrer vond lukt, og gjør det enklere for moren å slikke opp avføringen til valpene :)

Lykke til med de små :D

Tusen tusen takk for tipsene <3 Har en irsketter ( familie hunden vår ) som vi skal sette valper på !

lykke til Therese !

Ønsker meg en hund, men har katter, så jeg kan ikke få :(

Lykke til videre med valpene, leser bloggen din hver dag :D

hei jeg har hatt valper selv nå nettopp

men mitt tips er å la moren ta seg av valpene selv ikke ta får mye borti de når de blir født å la moren være ifre vist moren går vekk vær hos valpene . la de aldri være alene

se min JB blogg da =P jbieberz.blogg.no

har du fått lov å få mopedbil nå??..eller er svaret fortsatt nei??<3333333

håper du får<33

pliiiiiiiiiiis

pliiiiiiiiiiis

http://koiniclub.com/ref/C-3-80059106 - plis meld deg inn på denne linken? :)

Hvor ofte sjekker dere "bestillingene" på salgsbloggen? har bestilt en kjole jeg egentlig ville ha føre helgen men får jo ikke noe svar :s

Jeg vil veldig gjerne kjøpe en av valpene : )

Herre, glemte det med hunden din, trodde du hadde begynt å gi tips til fødsel av babyer. Hahah, jeg er så fail..

ville bare komme med et utrolig lurt tips (synes jeg da) når det gjelder navn til valpene: Med mindre det her er det første og det eneste valpet kullet du skal ha burde du ta å sette alle i dette kullet navn på A, også neste kull på B osv. Det synes jeg er veldig lurt, vet ikke hvorfor:) smake er som baken, den er delt! hehe, du virker veldig flink med de søte små, gleder meg til å se flere bilder når de blir litt større! Stå på therese, digger deg

åååh, vil ha en hund jeg og:)

Skal du selge/gi bort valpene? kunne kanskje vært interessert : )

Kordan rase er valpene og hva skaal du eventuelt ha for en??

Hei

jeg bare lurte litt på om du er naturlig brun, eller om du bruker selvbruning. (siden du har en del fregner og de som har det (jeg) blir ikke akuratt så ofte brun:P

Hei Therese. Jeg har et spørsmål jeg har veldig gjerne lyst at du svarer på. Hvor bestemmer jeg hvor mange innleg jeg kan ha på bloggen, som vises liksom ?? vær så snill kan du svare

hvor gammel bør tispen være når hun får sitt første kull? :)

hvor gammel er Lotta?:)

skal du kanskje skrive litt om at du har fått valper eller? er spendt på å få se ordentlige bilder, tuva sitt bilde så man ikke så mye skjønneru :D gratulere elns..

Herregud du e heldig som har fådt valper, kan du legge ut mange bilder av dem på bloggen din framover ? <33333333 ! ps, digga bloggendin ;)

takk for hjelpen med fødselen til valper:)

nå skal jeg etterlyse noe, du har jo hadd en spørsmålsrunde på bloggen din der du har hadd 3 kategorier, men du har bare kommet med svar på den ene kategorien.. hvor blir det av de andre?!?!

ellers er det ikke noe negativt å si om bloggen din, den er kjempe fin og du blogger kjempe bra! Keep up the good work, Therese (Y)

Så gode tips!

Du må beholde en valvp!! <3<3333

Elsker bloggen! <33333

MVH: Silje :D

Kjempe goe tips !

Men hos noen er det slim veg rett før fødselen :)

Btw : Men kan du linke til photoshop , jeg får det ikke til og jeg finner ikke der du hadde inlegg om det :D

Gode tips! var lottas graviditet planlagt? :)

Hei :)

Vi likte veldig godt den filmen da du intervjuet småsøsknene dine, kan du filme de igjen? :)

Hilsen ida og anja.

VI ELSKER BLOGGEN DIN ! kan du være så snill å kommentere bloggen vår? vi følger med bloggen din 24\7 å vi digger den! du skriver så sykt bra. vær så snill å kommenter ! <3333 du er den beste !

hvor dyre blir valpene når du skal selge dem ?

fin blogg, btw :)

Takk for tipse ;-) har ikke hund men katt. (som fødte for ca. to år siden) Kul blogg ;-)

Jeg synes Lotta er utrolig fin, lurte på hvilken rase hun er?:)

og om hvor mye dere skal ha for en valp?:)

så flink du har vært da :-D

Gjelder det det samme for KATTER? Min er gravid, men jeg veit ikke når hun skal ha :/

hahahah når jeg leste overskriften så tenkte jeg bare : WHAT ? skal Therese ha BABY ?? ;O;O men så slo det meg ; LOTTA ; ) hehehhe så flaut :S

bra tips :)

bruker også det fôret til hunden min .

Skriv en ny kommentar