hits

Hvorfor er utseende så viktig?

//en tekst jeg skrev på skolen for lenge siden, ikke så veldig bra. litt rotete :(

Mennesker har fem sanser
 - smak, lukt, berøring, syn og hørsel - og en hjerne til å behandle innspill fra disse sansene, blant andre funksjoner. Vi snakker hele tiden om hvordan man ikke skal "dømme en bok etter sitt omslag" eller "dømme en person av hans utseende", men sannheten er at utseende er det eneste vårt syn tar inn. Denne følelsen av synet er en av bare fem koblinger vi har til verden utenfor våre organer. Derfor, uansett hvor mye vi prøver å ikke dømme ting eller folk basert på utseende, kan vi ikke noe for det, fordi personlighet og lignende alltid kommer etter utseende. Utseende er det første ens syn legger merke til - og det første en blir til å skape meninger om.

Vi bombarderes dag inn og dag ut med mediebilder av mennesker som har blitt kunstig pen. Dessverre lever mange mennesker etter det de ser gjennom media, og så ubevisst, tror mange at det er slik vi "skal" se ut. Det de ikke vet er at disse menneskene tilbringer nesten all sin tid med personlige trenere og ernæringseksperter for å holde tritt med sterk konkurranse fra andre for å være "perfekt" i omverdenen deres. Resten av oss må arbeide for et levende, så vi kan ikke bruke 30-40 timer i uken på helsestudio.

Vårt samfunn ønsker å se "perfekt" ut, det er en besettelse, men vi bør se på ens hjerte. En person kan se perfekt og nydelig ut for øyet å se på, men de kan ha det svarteste hjertet en kan finne. Det er hjertet som er viktig. Det er dette som menes med at det indre telles.

"Ekte" folk trenger er representasjon i media! 

Men HVORDAN oppnå skjønnheten som er så viktig nå til dags?
Skjønnhet og kroppsform går hånd i hånd. En god skjønnhets rutine, blant annet hudpleie, hårpleie og mosjon er viktig for å sikre at utseendet ditt er på sitt beste. Se deg rundt og du vil se vakre menneskener. I filmer, på forsidene på magasiner og på TV-reklame vil du se vakre og veltrente mennesker. Vakre modeller blir betalt masse penger for å fremme ulike produkter og denne strategien fungerer etter skjønnhet og velvære er kvalifiserende egenskaper. Hvis noen har et pent ansikt, men en tjukk og uren kropp, kan han eller hun kan forbli uoppdaget i verden, siden fettet på personen vil skremme bort media. Modeller er en kombinasjon av skjønnhet og veltrent kropp, siden en vakker kropp kompletterer et vakkert ansikt. En modell er en som må se bra ut i klær, både formelle og uformelle, så å se bra ut over hele seg er ganske viktig.

Hvis du ser en vakker og veltrent person, er det lett å tenke at han eller hun var født på den måten, og er heldig. Det er sant av og til, men de fleste må jobbe hardt fysisk for å holde det til det nivået de er på. De må passe på hva de spiser, og få masse mosjon. Disse menneskene kan også ha hatt operasjoner, for eksempel fettsuging eller Botox-injeksjoner. De kan være iført mye og tykke lag med sminke. De kan ha hatt ansiktsbehandling. Skjønnhet, velvære og en veltrent kropp er ikke ofte oppnåelig hvis du gjør noen innsats i det hele tatt.

Skjønnhet kan være så mangt!

131 kommentarer

Jeg syns du er pen

Kan du kommentere tilbake ? (:

føler meg bedre når jeg har en "maske" på , eller sminke da ;)

fint skrevet Therese :)!

helt enig, men hvorfor vil du da ta silikon i puppene når du blir eldre? bare et spørsmål :)

Kan du kommentere tilbake? :)

Bra skrevet, hadde vert koselig med en kommentar på vår blogg!<3

Veldig bra skrevet! Helt sant det du skriver her, det er MANGE som ofrer alt for å passe inn i det ''populære'' samfunnet, eller lignende. Akkurat det forstår jeg meg ikke på. Heldigvis så er det mange som har en nydelig skjønnhet, og et varmt hjerte.

Enig i det du skriver. Men hvis du mener at det er det indre som teller, hvorfor bruker du da løshår, falske øyenvipper, farger håret og bruker så mye sminke? Tror du er penere med ditt naturlige utseende!

Teksten ender opp med at man må trene og ha et pent ansikt for å være vakker. Skjønner ikke helt hva du vil fram til med denne teksten?:P du sier at skjønnhet er så mangt, men i teksten sier du at skjønnhet vil si ha fin hud, være trent osv, altså danner du en liten "boks" for skjønnhet.. ?? xD

utrolig bra skrevet! du gjør sånn at jeg vil lese teksten å det er utrolig bra! er kjempegodt at en toppblogger tar opp slike ting! :D

så mora de på TV :D<3

Kjempe bra skrevet, gidder deg :)

Utrolig bra skrevet! Synd at de fleste også ikke vet at ALLE bilder av kjendiser eller modeller tatt i media er fikset og redigert på. Så et program på tven for ikke så lenge siden, der dem viste hva mediene gjorde. Både kroppsfasong og skinnben ble redigert. Hadde dem så mye som en bitteliten mascaraflekk i ansiktet som såvidt syntes, jobbet dem for å få det vekk. Ingen er perfekte.

Helt enig, bra skrevet.

sykt bra skrevet! jeg hater at de fleste går etter utseendet, og driter i personligheten. Vet om veldig mange som er pene, men som har et "svart hjertet" som du skrev.

Digger bloggen din! :) ♥

fint skrvet. bra blogg du har :D

utroligt bra skrevet !! :-)

ååh, så utrolig bra skrevet!

Mange som tenker på utseende, da ender det ikke godt med livet etterhvert! ;)

bra skrevet, men vi har 6 sanser :)

Syn, hørsel, lukt, smak, følelse og likevekt og balanse

sinnsykt bra skrevet!

du er kjempepen :)

ER DET MOREN DIN SOM ER PÅ FINN.NO REKLAMEN?!?!

Bra skrevet du er kjempe pen...

Kjempe bra skrevet therese!

Digger bloggen din!! <3

Du skriver så kjedelig! Kan ikkje du blogge om noke meir interessant ? Kjeder meg jo ihjel her...

http://hangamass.blogg.no/1318685843_bichblogging__tcmn.html

Therese, du e ei flott jenta :)

~~ Emilie

bra! du er skjønn!

Therese du er så fin !

Utrolig bra innlegg, er veldig enig med deg!

Det sies jo at gutter kommer for utseende men blir for personlighet.. gjelder det jenter også maby??

Jeg syns virkelig du har en fin blogg og jeg skal prøve å følge med oftere!! (er ikke alltid jeg tar meg tid til å gå innom bloggen, men den er virkelig bra!!)

Fin tekst btw!! kjempeflink du er til å skrive! (hvor lenge siden var det du skrev den egentlig?)

Bra skrevet. Og helt enig med deg!

jeg så morra di på tv her ;)

Hvor mye penger pleier du å få fra blogg.no??

Super blogg tcmn! fortsett å blogge <3

du inspirerer meg:D

Jeg ble veldig glad når du skrev den teksten, ettersom at jeg har blitt mobbet i 7 år nå. Hele tiden jeg har gått på skolen. Føler at alt skal handle om utseene. Folk mobber meg fordi jeg er kristen. Jeg skjønner ikke hvorfor folk synes det er rart å være kristen. De kommenterer stygt om meg på facebook, på skolen blir jeg sparket og dyttet. Kunne virkelig ønske at jeg hadde et normalt liv. Bra skrevet Charlotte! :)

Bra skrevet! Jeg føler meg mye penere med mascara på ;p

kjempe bra skrevet :-)

Therese, jeg blir altid overasket av hvor bra du skriver på bloggen, men denne gangen sa du at det ble rotete! Der tar du så absolutt FEIL! Det var utrolig bra og gjennomtenkt skrevet! Digger deg<3

bra skrevet.. du har et poeng der ja..

meget bra skrevet! :) fikk du bra karakter på den?

jeg føler at du poster ganske mange gamle innlegg for tiden:/

du er vakker uansett hva og jeg elsker digger bloggen din<3

du er mega vakker:-)

Det var et veldig bra innlegg, therese!! Veldig godt skrives syntes jeg :) Du er flink

Elsker bloggen din <3

Gå gjerne innom min blogg også, og blir super happy for kommentarer :)

Blogger om mote og sminke og diverse andre ting :)

-Sigrid <3

Veldig bra skrevet.

I`ve never seen a smiling face,

that`s not beautiful :)

veldig bra skrevet!

http://www.gratismakeup.no/?r=62982

Gratis gavekort fra h&m og nelly.com, gratis å være medlem! :)

flink du er å skrive therese :) veldig bra!

Bra skrevet! Hyggelig med en kommentar tilbake<3

Jeg leste ikke hele teksen, fordii jeg har ikke veldig mye tid, men skumleste og skjønte raskt poenget ditt. men det er en ting, det er ingenting i verden som heter - pen, stygg, feit, tynn, stor, liten, ideal, ikke-ideal, best, værst osv.. du skjønner hva jeg mener? disse er bare hvordan vi oppfatter folk. i afrika er feite kvinner mest likt, det er det som er idealet. i vesten er syltynne jenter likt, det er det som er idealet her. en kan synes justin bieber er den beste i verden, men for meg betyr han ikke veldig mye. men jeg driver ikke å går rundt å sier at jeg hater han. jeg respekterer han ikke, men jeg tolerer han. alle skal få lov til å være seg selv uansett hva, uansett hvordan folk ser på dem.

Er mammaen din med i en reklame på tven? for finn.no elns?

heter ikke hun Trine Nielsen?

Utrolig bra skrivd!<3

du er vakker uannsett;*

Du er en VELDIG god blogger!!!

awsm blogg du har!

-Lauritz

Ganske rotete tekst, og egentlig ikke veldig imponerende. Hang ikke så veldig sammen, skjønner i bunn og grunn hva du vil si. Men det kom litt...rart ut. Må også si at det er litt ironisk at du skriver det når du bruker falske vipper, løshår, mye sminke, solarium+. Det blir så dobbeltmoral. Og det gjelder ikke bare deg, er mange som sier ting som er likt det du skrev og selv er ganske falske når det kommer til utseende :)

Og så ingen skal whine til meg og si "det gjør du sikkert sjæl", nope, eneste jeg bruker er litt sminke. Og det bruker de fleste, for å se litt bedre ut :)

Utrolig bra skrevet, er så enig med deg! :)

Har du ikke tenkt å skrive om at du er på tv ? Mamman din sitter å prater å dere er bakgrunn ?

Du er suuuper pen Therese!<3

Vær glad med det utseende du har!!

PS: lESER PÅ BLOGGEN DIN VÆÆR DAG<3<3

LOVE IT<3

bra skrevet!! men uansett hva tror jeg folk alltid kommer til å bry seg om mye utseende.

Bra skrevet! Viktig tema!

Kjempe bra skrevet og er helt enig med deg! Bra tema, og viktig tema!:)

agreeeee :D

Urtolig bra skrevet! Helt enig med deg!<3

Jæævlig bra skrevet! helt enig med deg! :))

HELT RIKTIG SKREVET !

MEN SE PÅ DEG SELV DA!!

DU SER JO UT SOM EN BARBIE DUKKE SOM HAR TATT 18 OPERASJONER I ANSIKTET! IKKE FOR Å VÆRE SLEM MEN DE SER JO UT SOM OM DU PRØVER Å LIGNE PÅ AKURATT DE FALSKE "PERFEKTE" PERSONENE DER UTE...

heter mora di trine nielsen? så hun på en reklame for et rørlegger/elektrikerfirmz eller noe.. hun lignet sykt på deg, så syns jeg kanskje det var deg jeg så i bakgrunnen? kan du legge ut reklamen i et innlegg?

har du tenkt på det selv? eller er det bare noe du skriver sånn uansett?:-)

Kjmepe fin tekst Therese ;P

Veldig bra skrevet. Vi lever i en overfladisk verden, med mye press desverre.

ER DET MOREN DIN SOM ER PÅ REKLAMEN TIL FINN.NO?

HUN ER FRA TROMSØ OG HETER JO NIELSEN TIL ETTERNAVN OG HUSKER DU LA UT ET BILDE AV MOREN DIN EN GANG SYNES HUN ER LITT LIK HENNE. ER DET HUN?

Hei ! Leser bloggen din hver gang jeg er på pc' :)

I stad så jeg moren din, Trine Nielsen på tv for en reklame for finn.no. Så også deg og sikkert en av småsøsknene dine i bakgrunnen :)

kjempe fint skrevet <3

leser bloggen din hver dag elsker den, du er utrolig flink til å blogge <3

Du er utrolig pen! leser bloggen hverdag:)

ta en titt innom min, http://hannahlovisa.blogg.no/? :)

Fine ord...!! Therese!!

Jeg selv trener 2 ganger i uka men da tenker jeg vel mest på helsa ;)

Digger bloggen din!!!

Flink du! Sjekk bloggen min for sunne opskrifter :)

Jeg synes det var utrolig bra skrevet! :)

off topic: er det moren din som er med i den finn.no reklamen på tv ? :P

Hei! I vinter tider i fjor kjøpe du en lilla jakke fra wow. Den jakken har du fjernet merke på og jeg har leitet etter innlegget du skrev hvordan du gjorde det. Har nemlig kjøpt nesten samme jakke som deg, og er heller ikke noe fan av wow. Lurer derfor på om du kunne linke til innlegget hvis du skrev det.. eller forklare litt for til meg i mailen. Da hadde jeg blitt kjempe glad og utrolig takknemlig!! Håper virkelig du tar deg tid til å lese å svare! :)

- Andrine - svar gjerne på mail

Eller du kan lære deg å ikke dømme folk etter utseendet. Det kan jeg, og det er jeg veldig stolt av.

Utseendet er det første man legger merke til, men det går ann å lære seg å ikke bry seg om det og å akseptere folk som de er.

SÅ MORDI PÅ TVEN AKURATT. NAWSI, SOET <33

ser ut som det er skrevet av en profosjonell liksom <3

sykt bra skrevet, therese <3

Det er sant det du sier at om noen har pent ansikt, men litt kraftig kropp, ser de ikke det fine ansiktet.

Jeg så Adele (sangeren) og hun har ett nydeig ansikt. Men mange sier hun er STYGG? Stygg bare fordi hun ikke er syltynn...

så utrolig bra skrevet!!

Utrolig bra skrevet Therese! :D

bra skrevet! men du har jo ikke noe problem med utsende, du er jo kjempe pen:) og virker som du har bra pærsonlighet og.

Ganske enig med deg, skjønnhet handler ikke bare om ytre, selv om det kommer mange goder med det.

Veldig bra innlegg

Til dere som skriver at hun på en måte får "dobbelmoral" osv, på grunn av at hun bruker løshår, falske øyenvipper, sminke osv; DETTE blir for teit. Sminke bruker de fleste for de synes de blir penere med det, og da føler de seg bedre. Jeg får på en måte mer selvtillit når jeg har på meg sminke. Føler at jeg ser mer odentlig ut, og ikke trøtt og grusom som jeg gjør uten!

du er pen akkuratt sånn du er, therese:)

veldig bra skrevet! enig med deg :)

Hmm.. du har noen bra poeng her, og jeg liker innledningen. Men jeg føler at du ofte klarer å skrive mye bedre innlegg her på bloggen, og du burde prøve å gjøre det på skolen også! Følte at den ble som du skrev: rotete. Så prøv å strukturer det mer, og varier språket. Prøv også å skrive mer voksent, slik jeg opplever at du gjør på denne bloggen fra tid til annen. Bare litt konstruktiv kritikk :)

bra skrevet, du er så utrolig pen therese!:D

Veldig bra skrevet! En inspirerende tekst. Skrev selv et lignende innlegg for en stund tilbake, og kjenner igjen det du skriver.

Jeg tror ikke det vil skje noen stor revolusjon som setter en stopper for vår utseendefikserte verden, men jeg mener det er viktig at folk må slutte å la seg påvirke. Jobb med det du har og vær fornøyd. Livet er fort kort til å være deprimert over det som skulle vært overfladisk.

Hva fikk du på den ja? Den var som du selv sa utrolig rotete. Du har med noen bra argumenter, men du må lære deg å knytte det skikkelig opp til en sammensatt tekst. Gir deg bare konstruktiv kritikk, synes det er fascinerende å lese andres skoletekster siden jeg studerer til å bli lærer :-)

Utseende betyr ikke alt. Det er gjerne det første man ser, men man holder ikke ut lenge med en person med en drit-personlighet. Det regner jeg med at en haug med jenter (og gutter) har erfart!

bra skrevet, men ja.. litt rotete:-)

Mennesker har minst 9 sanser, alt etter som hvor mange man regner med. 9 - 21 sanser, er anntatt.

Skjønnhet.. Alle er egentlig skjønne! Det er samfunnet du lever i, kanskje kulturen og de andre menneskene som gjør at noen folk ikke gjelder som skjønne. Men det finst forskjellige kulturer med forskjellige meninger om hva som er skjønnhet. I noen kulturer kan det å vere tykk skjønnhet, i andre er det å vere tynn skjønnhet, lys i huda, mørk i huda, en bestemt hårfarge.. osv. Det er meningen til hver og en som bestemmer hva de syns er skjønnhet. Men det fins alltid en som ikke syns at du er skjønn og alltid en som syns det.

Så er det jeg som syns at de jeg er glad i er nydelige og skjønne.. selv om de ikke gjelder som skjønne i vårt samfunn, jeg syns de ser skjønne ut når jeg kjenner den strålende personligheten. Håper alt det stemmer...hehe, uff blir flau nå x)

Det der var jo ikke dårlig skrevet da Therese, nå MÅ du gi deg. Neida, hahha. Men jeg er enig i den kommentaren over meg ''alle er skjønne''

:)

CAROIZ

Kjempebra skrevet! :) Jeg er helt enig, jeg skjønner ikke hvorfor utseende er så viktig når man bare kan leve livet! :D

Pen er du uten tvil, et skrive tips til deg: PERSONLIGTILNÆMING. Lærere elsker det, begynn å bruk deg selv og dine meninger pg eksempler fra ditt lliv osv, og vis at du kan reflektere på et høyere nivå, det vet jeg du kan (fast leser) <3

Kjempe bra skrevet Therese! :)

Jeg eeelsker bloggen din! Leser den hver dag! :) <33

Blir VEEELDIG glad om du titter innom min blogg og legger igjen en liiten kommentar :))

Vilde19.blogg.no

Utrolig bra skrevet :-) Er helt enig med deg !!

Loooooooooooooooooooooooooooool ;)

du skriver alltid utseende , hva er så viktig ditt og datt! men seriøst?! DU er sååå Opptatt av utseende ditt! du ligna faen meg på en hore da du var 12!

du skriver alltid ett eller annet om utseende men du er så oppttatt av utseende at du nesten dør! Du er så jævla ego! Ja jeg kan lage en blogg og skriver 5000 ord om dyreplageri og late som jeg bryr meg om det! ja, sånn er du ! -.-

du er så sykt pen! enig i at å være syltynn ikke er noe pent, du er perfekt som du er ;) <3

Det er så dobbeltmoral av deg å sette inn denne teksten når det er så åpenlyst at det er utseendet du dømmer andre på. Når jeg ser deg, tenker jeg ingen dypde, kjedelig vesen som står og sminker seg i flere timer og bedømmer hva som er kult ikke ut i fra din egen personlighet, men hva som er `kult` fordi noen har skrevet det i et moteblad. Identitetsløst.

Skriv en ny kommentar