hits

svar om Florida del 1

Hva føler du at du har fått ut av språkreisen?
- Jeg har fått utrolig mye ut av reisen. Ikke bare har jeg fått oppleve USA for andre gang (i fjor var jeg 1 uke med mamma i California), men jeg har blitt kjent med maaange fantastiske folk som jeg aldri vil glemme. Jeg har også fått større innblikk i den amerikanske kulturen, og lært språket bedre. Fått kjøpt meg masse nye ting, fått nyte lange dager på stranden og vært med på kule opplevelser som fornøyelsesparker og andre ting.

 Hvor mye koster det?
- Jeg og Tuva fikk jo, som de fleste kanskje vet, språkreisen sponset av EF. Om du skulle reist selv så ville det kostet 31 495,- for det kurset vi var på ifølge EF sine sider.

Hvor lenge varer det?
- Vi reiste til USA 5. juli og var hjemme igjen 1. august så det varte i totalt 27 dager. Noen destinasjoner er reisen på 3 uker, men her var det altså 4 uker.

Er det folk fra mange land med, i tillfelle hvilke land?
- Reiser du på international kurset så er det folk fra flere forskjellige land. Det kommer ann på hvem som melder seg på, men på vår reise var det norske, franske, spanske og italienske studenter - men det er altså folk fra hele verden som reiser på språkreise. Når vi var på EF disco for alle som var i Florida, fra Jacksonville og vertsfamilie, møtte vi svenske og russiske EF studenter også. Vil du reise og være i klasse med bare norske studenter velger du Classic kurs.

Har du fått mange nye venner?
- Ja, det har jeg. Ble veldig fort kjent med enkelte, og blir å savne de utrolig mye. Håper vi møtes igjen!


Hva var det beste med språkreisen?
- Det beste med hele språkreisen var alle folkene jeg møtte og ble kjent med, shoppingen, stranden og mine to favorittledere Lindsey og Bill. 


Må man være veldig flink i engelsk for å kunne være med på språkreise, og er det ikke flaut å snakke engelsk til folk?
- Nei, man trenger ikke være flink for å reise. Du kan komme dit og kunne så og si ingenting om du vil, for tro det eller ei, men på den ene måneden du er der lærer du utrolig mye. Ikke bare gjennom skolen, men ellers også. Og nei, det er ikke flaut å snakke engelsk i de situasjonene man må for det kommer seg veldig fort og man blir vant til det. I starten var det litt kleint, men etterhvert ble jeg veldig komfortabel med det. Snakket jo engelsk med lederene, på skolen, restauranter, med de utenlandske vennene osv. Eneste var at hvis jeg for eksempel var sammen med noen av de norske og noen av de italienske samtidig så ble det fort til at vi snakket norsk med hverandre mens de snakket italiensk med hverandre, haha.

Hvor mye penger hadde du med deg ?
- Jeg hadde med meg ca 20 000 i lommepenger, og brukte omtrent opp alt. Det er ikke sikkert du trenger like mye om du skal reise, jeg shoppet en god del og brukte mye penger på det. I tillegg til shopping utgjør lommepengene mat utenom de måltidene du får (frokost og lunsj hver dag er inkludert i språkreisen, av og til får du middag også). EF har også noen valgfrie aktiviteter du kan være med på som koster penger, blant annet Universal Studios og Adventure Islands, Disney World, Water Sports, Wet n' Wild, buss til shoppingdagene og EF annual disco.


Hva var de forskjellige aktiviteten du kunne betale for å være med på?
Disney World (110 dollar - lunsj inkludert) - det sier vel seg selv hva Disney World er. Jeg og Tuva valgte å ikke bli med på det.
Universal Studios & Adventure Island (110 dollar - lunsj inkludert) - dette er to fornøyelsesparker og du får begge parkene til 110 dollar. Dette var vi med på, og det var ganske bra. Anbefaler alle å dra på denne hvis dere liker rollercoasters og sånne ting.
Wet n' Wild (50 dollar, lunsj inkludert) - dette er en vannpark med masse sklier osv. Jeg og Tuva var ikke med på denne.
Water Sports (150 dollar) - dette går over 3 dager. En dag i uken når du er der. En dag drar du på kajakk i en elv og møter manatees, som er store sjøkuer, er du heldig får du se delfiner også. En annen dag drar du på parasailing hvor du henger bak på en båt. Den tredje dagen er det surfing, hvor du får lære deg å surfe. Vi var ikke med på dette.
Buss til shoppingdagene (10 dollar per gang) - det er tre shoppingdager satt opp på programmet. Du betaler 10 dollar per shoppingdag, og pengene går til bussturen. Det blir altså totalt 30 dollar. Jeg og Tuva var med på dette.
EF Annual Disco (50 dollar) - Dette er EF sin store disco hvor du drar og spiser først og etterpå drar du innover til Orlando og deltar på discoen. Her er det flere hundre studenter fra hele Florida.
Totalt utgjør de valgfrie aktivitetene 500 dollar, som er ca 3000 norske kroner. Du trenger ikke delta på alle, velg de du aller helst vil dra på. 


Hvordan var skolen, hvor mange timer i uken osv?
- Skolen var helt grei. Det er så klart ikke kjempemorsomt, men det var ikke dritkjedelig heller. Når du kommer til EF resortet har du en test som skal plassere deg i rett klasse. Det var 4 forskjellige levels, 2, 3, 4 og 5 hvor 5 var det beste levelet. Jeg kom på level 5, og Tuva kom på level 4. I klassen var vi ca 15-20 stykker, og vi hadde to forskjellige lærere. Mine lærere het Kevin og Andrea. Først hadde vi engelsk med den ene læreren, som varte fra 9 til 10.35 tror jeg, også hadde vi en pause på 30 minutter før vi hadde kultur med den andre læreren fra 11.05 til 12.15. Skole hadde vi 4 dager i uken, 3 dager i uka begynte vi klokken 9 og en dag i uka begynte vi klokken 13.30. På skolen hadde vi to bøker, en for engelsk og en for kultur. Man lærer enkle ting og gjør små oppgaver som ikke tar så lang tid. Etterpå går man gjennom oppgavene sammen med hele klassen. Når skolen er ferdig et par dager før språkreisen er over, tar man en EFCELT test for å sjekke hvilket nivå man er på. Det er som en bitteliten eksamen. Nivåene er A1, A2, B1, B2, C1 og C2 hvor C2 er det beste. Jeg havnet på C1, så er veldig fornøyd!

Skolebøkene

Hvor gammel må du være med for å dra på språkreise?
- Språkreisen jeg dro på er for aldersgruppen 14-17 år, men det var flere som var 18 som var der. Jeg vil kanskje ikke anbefale en 18åring og reise dit, da det kan bli litt for mye regler og slikt i forhold til hva en er vant til. Man kan også reise på språkreise i aldersgruppen 8-14 år. 

Er EF et trygt selskap å reise med?
- Absolutt! EF passer veldig godt på deg og sørger for at alt går som det skal. De sender all informasjon du trenger før reisen din og ordner det meste for deg.

Hva slags regler hadde dere?
- Vi hadde en del regler, men det må til når man er en så stor gruppe fordelt på et litt mindre antall ledere. Vi var ca 100 studenter på EF resortet i Cocoa Beach, og ca 15 ledere tror jeg. Reglene jeg kommer på som vi hadde var at vi ikke hadde lov å ta taxi eller haike med fremmede (jeg og Tuva tok taxi et par ganger, men til et sted som bare var 5 minutter unna med bil), leggetid klokken 23 på skoledager og 24 i helgene. Man måtte altså være inne på rommet til de tidene og bli der, men man trengte ikke legge seg og sove. De hadde roomchecks hver kveld for å se at du var der, og etter alle roomchecksene satt de utenfor på parkeringsplassen i 1-2 timer og fulgte med at ingen stakk av. Vi hadde heller ikke lov å drikke, og skulle man røyke måtte man gjøre det bak bussene eller andre steder lederene ikke kunne se deg. Kommer ikke på flere regler akkurat nå.

Hvordan er reiselederene?
- Vår reiseleder fra Norge var veldig grei. Han heter Sigurd og bor faktisk i Tromsø hvor jeg og Tuva bor. De andre reiselederne som var fra Frankrike, Spania og Italia ble vi jo også kjent med. Det er ikke slik at man forholder seg mest til sin egen reiseleder, alle lederene har like mye ansvar for alle studentene. De lokale lederene var de som var amerikanske, blant annet Bill og Lindsey - mine favoritter.39 kommentarer

Yeeyyy first <3<3

HEEEIIIII CAMILLAAAA!!!! :-)

Har veldig lyst til florida : D ser ut som du hadde det bra : D kosli :)

Har veldig lyst til florida : D ser ut som du hadde det bra : D koslig :)

Ro ned egga litt her nå a, "tror ikke du trenger å ha med deg 20.000 akkurat, men det hadde jeg".. Greit nok hvis man er blogger og bor hjemme og får betalt om å fortelle om all festingen og det mindre intressante livet sitt som bare handler om penger, shopping og festing og snuuus <3 <3 men hvis man er en vanlig jente på 17/18 så er det ikke sikkert man driter like mye penger til å shoppe som en gal, kanskje tilogmed ikke derfor noen drar på språkreise, men for å møte folk osv.. var på backpacker tur jeg i 10 uker og bare brukte 25.000,- (dette var for hotell, mat tre ganger om dagen, turer med båt fly osv hit og dit, festing, hjelp til hjemløse dyr..) så prioritering har nok litt her å si kjære deg, så ikke gjør det som om det er vanlig at jenter på din alder har så mye penger å rutte med.

Veldig lyst til Florida!!! :) Ta gjerne en titt på bloggen min! :-)

Så kult! Har utrolig lyst å dra på språkreise til USA! :)

Elsker bloggen din!

Ta gjerne en tur innom min :-)

Høres ut som om du hadde det kjekt-.

Har følgt bloggen din leeeeeenge, og har gått inn fra solen i Spania i ferien for å kjekke om du har blogga :-) haha. Kom faktisk hjem idag ;-))

Bra svart! Vil også til Florida en gang.

Bra svart Therese! ;* Kjempe lyst til å dra til Florida! <3

Kul blogg du har. ;) Fortsett sann.

Bra svart! Bra du hadde det fint der! :D Har sykt lyst å dra til Florida selv ^^

SPØRSMÅL:

Hvor høy er du Therese?

oj, det va veli bra svart, tru du aldri har svart så bra før :-D æ va i california med EF, i vertsfamilie og e veldig fornøyd! hørt en del negativt om EF men æ syns det va veldig bra. lest ett innlegg du skrev litt nedom her og det syns æ å e litt synd at vi ikke får sjå dem fra andre land mest sannsynlig igjen :(

så bra at det var gøy !! har veldig lyst til å melde meg på neste år!

Så brae svar, har sikkelig lyst til det selv!:))

Så fine svar og bilder :)

Har så lyst å reise dit! ser ut som en utrolig bra ooplvelse :)

Var det noen 14-15 åringer med ??

så du noen jenter som solgte seg langs gatene? altså prostituerte ;)

nu har jag tävling i bloggen! Gissa rätt på frågan och vinn en intervju i min blogg där du får göra reklam för din blogg samt att synas för alla mina läsare!

Har även lagt upp en photoshop tutorial som visar hur du gör en animerad bild! Kram!

Får man velge hvor man vil dra til? :)

Fy fan Therese! Du e så desidert universets nydeligste jenta å deiligste :D

Hvordan er det med vasking av klær?? Finnes det vaskemaskiner eller noe sånt??

Hvordan ble dere sponset? Jeg spør siden jeg ikke har til å betale en språkreise sånn vanlig.

De er ganske store bloggere, noe som fører til at EF får god reklame for å sende dem dit.

Selv kan jeg ikke skjønne hvorfor de valgte Tuva, når hun har blogget ganske dårlig helt frem til noen uker før språkreisen. Men jeg regner vel med at EF tenkte det var fint å få noen bloggere på topplista til å reklamere for dem :P

Jeg syntes det var voldsomt dyrt, 31 tusen for selve reisen også 20 tusen i lommepenger i tillegg, det blir ikke akkurat billig. Sikkert en flott opplevelse, men kan vel ikke være verdt så mye penger. Tror det er få foreldre som har råd til det til barna sine.

Så heldig du er som har fått blitt med på dette!

♥ Lizbethosnes.com - Behind the scenes (ja, jeg kommenterer tilbake!). Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

jeg var på språkreise i california i fjor og det kosta sånn ca. 32 000 kr for selve reisen og da bodde jeg i vertsfamilie.. men jeg reiste i den aldersgruppa fra 8-14 år fordi jeg var 13 år i fjor. Men jeg hadde også med 20 tusen i lommepenger.. som betydde at jeg brukte rundt 52 tusen kroner på bare meg selv. Men det spørs jo om ossen foreldre du har daa.. om de har masse penger eller ikke. Det er sikkert mange som ikke har såå mye penger men jeg syns det var vært det hele jeg ;) Men håper du koste deg i florida da :D

lol! fitte spojld!

Hvor mye penger anbefaler du å ta med, hvis du ikke regner med shopping, men for mat, fornøyelseparkene og alle ekstrautgifter?

gleder meg bare mer og mer til jeg skal dit neste år!!

men på det bildet av deg, Lema og Bill sitter Lema på fanget til Bill da? haha!

Hei, tcmn jeg har sett på mange av videoene på YouTube 'må gjøre video' det elsker jeg! Kan du ha flere av de? Å ps du har sjukt fint håår<33

Skal ærlig innrømme at det første jeg så på, var skjorta ''I <3 Stiflers mom''.

Røyka du i usa da?

Skal om 2 og et halvt år er det lov å reservere;)

hei mått du betale hele reisen selv eller de?hva dt noen 14 åringer der? kan du værsåsnill å send mæ melding på mobilen til meg 99227412

Skriv en ny kommentar