hits

forhåndsdømming

Hei!

I det siste har det blitt spredt rundt linker til facebookprofilene til det som angivelig skal være Sigrid's drapmenn. Disse profilene har blitt funnet fram til ved hjelp av informasjon fra politiet, bilder som har vært sladdet og lignende som samsvarer med disse profilene. Jeg ser nå at profilen til han ene er stengt, noe som er forståelig. Jeg ble tilsendt linken i natt en gang, og gikk inn for å se. Allerede var alle hatkommentarene begynt å strømme inn. Kommentarer som at han burde dø, skam for norge, brenn i helvette osv var å finne på alle bildene hans. Siden det var en åpen profil hadde alle mulighet til å se det. Og ja, er det slik at han faktisk har drept Sigrid så forstår jeg at folk tar seg den friheten og skriver så mye stygt til han fordi de blir sure (drapstrusler er ikke noe jeg syns man skal gi til noen). MEN er han ikke uskyldig til det motsatte er bevist? Burde man da komme med drapstrusler til en man ikke vet om er skyldig i denne kriminelle handlingen? Jeg syns man kan avvente og se hva som skjer, hva politiet finner ut osv før man trekker konklusjoner om folk. Det gjelder ikke bare denne saken, men det er alt for mye forhåndsdømming rundt om i verden når det gjelder sånne ting. 22. juli var alle rask med å konkludere i at det var en utlending som sto bak - men nei, her var det en nordmann. Det jeg prøver å si er at man skal være forsiktig med hva man sier/kommenterer, get your facts straight først.

Hva mener du, er det rett at en person blir bombandert med drapstrusler og hatmeldinger når vi ikke en gang vet om han er skyldig?

random bilde, men ja..

70 kommentarer

secound

kunne ikke vært mer enig

Det du sier er jo at det er greit å sende drapstrussler til han om han er drapsmannen. Det er faen ikke greit å sende drapstrussler til noen uansett om man har drept noen eller ikke.

Mannen er jo åpenbart syk, han trenger hjelp , og om han er skyldig trenger han den straffen han fortjener.

Er alt for drøyt å slenge trussler uansett synes jeg.. og det at du kan sitte å si at man skal avvente sånt til man vet om han er skyldig er bare like teit.

nei det er ikke rett i det hele tatt!!

Godt du tar det opp!!!!!! Synes d er helt påtryyyyyyyyyynet av politiet..

Sååå enig!!

ganske så enig ja ;)

Er helt enig med deg!

Henny Lidal Bru

Henny Lidal Bru

du har helt rett! Du skriver mye bedre nå enn før, føler du er blitt mer seriøs! elsker bloggen din <3

kunne ikke vært mer enig!

du har så JÆVLI rett !

Marita Andersen

Marita Andersen

Helt enig der :D

SÅÅÅ, enig!!

enig med deg!!! :) men det er vel ulovelig å komme med draps trusler også!? :S

kunne ikke vært mer enig

Man skal vere forsiktige med å forhåndsdømme, JA. Men Eg skjønner så jævla godt det dei skreiv til han, og dessuten så hadde 37 åringen historie hos politiet og mest truleg har han (begge to) noko med Sigrid å gjere. Mannen er sjuk. Det var/er ABB også. Finnest mange sjuke mennesker i verda!

Saklig bilde! :p

HELT ENIG! Har tenkt akkurat det samme.

Frida Marie Halvorsen

Frida Marie Halvorsen

Har ikkee årket å bry meg om det med Sigrid engang.. Er veldig enig med deg ;)

Han får oppmerksomheten han søker etter, hva med bare å ignorere han? Men forstår at folk reagerer.

Bullshit, det er sikkert at det er han, han er psykis innlagt osv. De har bekreftet at det er han og han har skrevet statusen som virkelig viser det er han. Følg med, du fortjener virkelig ikke førsteplass på blogg.no.

Helt enig me deg! Jækla kipt for han, om det var noen andre som stod bak. Uansett så synes jeg ikke man skal skrive stygge ting (direkte) til en person. Altså for eksempel da ikke skrive du er en jæ*la (...) bare fordi noen for eksempel har en annnen mening enn deg selv.

Jeg har selv blogg, og er helt for at folk sier sin egen mening om ting. Og de kan godt gi konstruktiv kritikk. Men når man skriver ting til folk som man ALDRI hadde turt å sagt f2f. Ja, da er man bare feig...!

Men uansett synes jeg det er veldig trist, hele denne Sigrid-saken. Og håper at den skyldige blir "tatt". Men alle skal få en sjanse til å bevise at de ikke har gjort det. Jeg er veldig glad for at vi har det slik i Norge. Man hører alltid alle sidene av en sak. :)

Bor mye tener du på og vere på topplisten av bloggene

Seriøst! hvis det har seg sånn at han ikke er skyldig, så syntes jeg seriøst synd på mannen.. våkne opp til en haug av skjellsord og trusler.. tenk deg selv hvordan du ville hatt det, hvis du aldri engang hadde møtt jenta.. :/ hvis han derimot HAR gjort det.. hva i alle dager får man ut av og faktisk sende stygge ord og trusler.. får du gjort noe med det, kanskje?? nei.. det er bortkastet tid og sitte å skjelle ut ett menneske uannsett om han har gjort det eller ikke.. han får ikke høyere straff fordi det var noen som slang dritt.. seriøst.. syntes hele saken om Sigrid er trist og ubeskrivelig. men hjelper det at man bruker energi på og slenge dritt.. vi burde heller tenke på familien til jenta.. :) det mener i hvertfall jeg.

Om han er uskyldig i Sigrid-saken er han uansett en syk mann! Alle de skrudde meningene hans om voldtekter og sex, og at han nesten drepte en dame med en jernstang? Ja han er uskyldig inntil det motsette er bevist i akkurat denne saken, men det betyr ikke at han er mann av gull fordet. Han har problemer og skulle vært bura inn for lengst..!

De har ganske mye på han nå, så skal vell skje ett under om det ikke er han.. Men er selfølgelig enig i det du sier.

Jævla syke mennesker.. har en stor medfølelse til alle som har opplevd dette, legg merke til ALLE. for det er utrolig hvor at dette skjer flere ganger i året, men bare hun her kommer såpass fram i media. Ingen fortjener dette, INGEN..

Han er likevel en syk mann, som har gjort masse dumt, han fortjener sin straff uansett om han er syk eller ikke.

Man fär se hva som skjer...

Helt enig med deg, uskyldig til det motsatte er bevist.

Jeg er helt enig med deg, men denne personen er jo faktisk gal i hodet, i og med at han var kjent fra politiet fra før siden han har pysiske problemer og har banket opp ei 26 år gammel dame med et jarnrør før slik at mye i hodet hennes ble knust, og hun fikk skader resten for livet. Men det er heller han 64 åringen jeg tror er mere uskyldig, men jeg vil egentlig ikke tro noe som helst i og med at ingenting er 100% bevisst enda.

Er helt enig! Om folk skal skrive så mye hat-meldinger osv.. syntes jeg de burde vente til politiet hvertfall har kommet og vet helt sikkert hvem som er den skyldige.

Jeg er helt enig med deg!

NOEN ER DESP PÅ 1.PLASSEN IGJEN!! LOOOL

Så enig!

kunne ikke vært mer enig !

Enig..uansett at han mannen er sjuk i hue og har drept en 16 år gammel jente, han trenger hjelp! .. så skal man ikke sende ut drapstrusler om ''brenn til helvette ogsånn'' , det viser bare hvor teit en person kan være! jeg tror ikke det hadde vært noe gøy og få slengt drapstrusler rett i tryne via facebook! ... elsker bloggen din!! ;*

Ja,så profilen hans igår. Og det er slik i Norge at man er uskyldig til det motsatte er bevist.

Så jeg er helt enig.

Folk har lett for å åpne munnen sin, men når de først kommer opp i en situasjon hvor vi har mulighet til å gjøre en forandring backer vi nordmenn ut. Syntes det er flaut hvor mye vi nordmenn "bryr oss", men når det kommer til stykke står ikke handlingene våre til med ordene vi sier.

Helt klart ikke. Jævlig kjipt for den personen om de faktisk er uskyldige :/

ganske enig med dæ der.. Selv så bedømme æ ikke noen før det e bevist at det va akkurat den person som gjorde nokka, å uansett om han kanskje drepte ho sigrid, så treng man ikke sende drapstrusla, det hjelpe jo ikke akkurat politiet.

Ja helt enig,man skal ikke skyld på andre før man har funnet ut av det .Så der er jeg veldig veldig enig med deg <3

Elske bloggen din btw <33

Helt enig med deg Therese!

Flink jente, du er smart!

helt enig! bare fordi at han er mistenkt, betyr det ikke at han har gjort det. Man må alltid være helt sikker :)

For min del gjør det ingen ting at folk sier og skriver så stygge ting om han. Han har gjort kriminelle handlinger før i livet sitt. Som for eksempel å lure en jente med ned i kjelleren og slå henne ,med jern rør så hun fikk kranie brudd og hodeskader. Om han har drept Sigrid eller ikke, en tulling er han!!

Hvis det viser seg at han ikke er sykyldig i dapet, er livet hannes egentlig allerede over, sosialt sett.

Er helt enig med deg. Og det verste er at flere skriver masse dritt til han, og et annet sted skriver de; vis litt respekt ovenfor Sigrid.

Er ikke mye respekt ovenfor pårørende og familie av Sigrid å holde på sånn. Politiet og de som jobber i fengsel osv er de som skal ta på seg dette ansvaret, ikke alle som sitter på et sosialt mediet.

Kunne ikke vært mer enig! Er såå sant

Er så enig! Folk skjønner jo ikke at det er en stor forskjell på siktet og skyldig. Gud bedre.

Jeg er enig, men ikke helt...for alle, ihvertfall de nærmeste, ble veldig fortvilet, og da de fikk høre om det! Jeg har veldig forståelse for dem, men jeg skjønner din side av saken også :)

Her i Norge er vi veldig raskt ute med pekefingeren.

Selv om indisiene er aldri så sterke, så lever vi i et rettsamfunn som sier "du er uskyldig inntil det motsatte er bevist".

Og rent generelt synes jeg dette er veldig bra. Det er faktisk bedre å la 9 kriminelle gå fri enn å fengsle en uskyldig....

Jeg er helt enig med deg der! Man ER faktisk uskyldig til motsatte er bevisst. Folk kan bare drite i å blande seg i noe de klart ikke kan noe om...

Nei, det er ikke rikitg.. Helt feil

Veldig bra skrevet, Therese!

Er enig med deg, folk er alt for raske til å dømme..

Kunne ikke vært mer enig :)

helt enig med deg, Therese!

bortkastet og skrive hatskommentarer når vi ikke vet enda. Tenk om det ikke er han og han må leve resten av livet med at folk ba han dra til helvette og at alle trodde det var han,det skal ikke være enkelt det hell:)

så enig med deg!!!

Enig med deg. Det er en helt forferdelig sak, og jeg skjønner mange er fortvilt, sint og lei seg, men det blir for dumt å slenge rundt seg med drapstrusler. Og ifølge norsk lov er man faktisk uskyldig til det motsatte er bevist.

Skriv en ny kommentar