hits

my way back2blonde

Jeg følte at det var på høy tid med et lite innlegg hvor jeg forteller dere hvordan bli-blond-prosessen min gikk seg til. Som dere vet var jeg jo blond tidligere i år, men farget det blått på impuls og når jeg gikk lei av det gikk jeg over til brunt hår. Etter en måneds tid i de brune lokkene ble jeg utrolig lei meg, fordi jeg trivdes overhodet ikke i den fargen og jeg savnet det blonde håret så. Jeg føler meg absolutt best som blondine, så jeg måtte bare gjøre noe med det.

Utgangspunktet vårt når vi skulle begynne prosessen,var et slitt og tørt hår (fordi jeg aldri har klart å holde meg til en farge, så det har ikke rukket å bli friskt). Det første vi gjorde var å avfarge håret en runde. Fargen slapp utrolig fort og jeg var så og si blond etter avfargingen. Slik er det derimot ikke for alle - det har mye å si hvor mange ganger du har farget håret oppå hverandre, hvor mørk fargen er, om du har brukt hjemmefarge, hva som ligger under fargen du har nå osv. For eksempel vil noen som har brukt svart hjemmefarge i flere år, få fram mye rødt og oransje av en avfarging og vil måtte gå gjennom flere avfarginger enn jeg. Jeg hadde bare farget mitt brunt en gang så derfor slapp det såpass lett. Som dere ser er halve håret mitt på bilde nr 2 under mer oransje enn tuppene - hvorfor? Jo, for der har jeg farget håret mørkt i bunn flere ganger tidligere når jeg hadde ombrè, som vil si at det ligger mer farge i håret og derfor er det vanskeligere å "avfarge" det. 


Etter den ene runden med avfarging, la vi striper i øvre del av håret for å lysne det litt mer slik at vi fikk en jevn blondfarge. Både avfargingen og stripingen ble gjort på samme dag, så det sier seg selv at det var litt slitt etterpå - men jeg har faktisk ikke trengt å klippe noe av håret etter jeg ble blond. Jeg har vært superflink å kure det og bruke en god shampoo og balsam! Så etter denne dagen tok vi en liten pause og lot det hvile litt. Etter noen uker bleket vi det fort i vasken for å få det enda litt lysere.Ssiden jeg vil ha en kald gråaktig blondfarge i håret, må det være så lite gult som mulig før man legger over den kalde fargen eller slår det fort over til grønnskjær. Etter blekingen har vi bare lagt en litt dypere bunnfarge, også la vi over en glossing/korrigering i lengdene for å få den kalde grå-ish fargen jeg har nå. 

Mine must-haves i hårprodukter etter denne prosessen er: Fudge Clean Blonde lillashampoo for å holde håret kaldt (denne er utrolig effektiv, anbefales på det sterkeste), Redken Real Control shampoo som gir både proteiner og fuktighet, Redken Diamond Oil conditioner for å gi MASSE fuktighet til et tørt, bleket hår. Ellers av kurer bruker jeg å bytte på å kure med proteiner og fuktighet.Også over til spørsmålene dere hadde!

Hvordan holder du håret kaldt? Siden du har en kald hårfarge
Svar: Om du ikke har en kald blondfarge i utgangspunktet, spør din frisør om å legge over en glossing/korrigering med kalde toner i vasken. Det jeg bruker for å holde fargen kald, er verdens beste lillashampoo fra Fudge. Den heter Clean Blonde, og må være kanskje den eneste jeg syns tar skikkelig godt på gulskjær og andre varme toner.

Ser ut som at du har en slags aske/bruntone i blondfargen din, stemmer dette? Var utrolig fint! Hvoran har du fått det sånn?
Svar: Jeg har en gråaktig farge i håret, og den har jeg fått ved å lysne håret ganske lyst for så å legge over en lys kjempekald farge i vått hår (glossing).

Jeg var blond, men måtte farge det mørkebrundt pga var veldig lys+ jeg har VELDIG krøllete hår naturlig, som jeg strittet flere ganger i uken. Hva kunne jeg evt gjort for å bli blond igjen? Ps: grunnen til at jeg måtte farge det var fordi håret spiste seg oppover, og jeg fikk veldig mye kortere hår, var og ganske slitt, det er enda litt det..
Svar: For å bli blond igjen må du enten avfarge det eller stripe det i omganger. Å stripe vil ta tid, men du får også tid til å kure og bygge opp håret igjen mellom hvert frisørbesøk så du vil kunne unngå ekstrem slitasje. Om det enda er slitt vil jeg anbefale deg å kure det masse før du eventuelt begir deg ut på å bli lys igjen!

Lurer litt på hvilke type farge/bleking dere bruker? Og jeg skulle gjerne hatt noen tips for slitte og 'sprø' tupper, de knekker når jeg børster meg.
Svar: Vi bruker Wella sine farger og blekingen demmes. I mitt hår har vi brukt Illumina-fargene til Wella for å få de kalde nyansene jeg har nå. Slitte og "sprø" tupper vil jeg tippe trenger fuktighet - MASSE fuktighet. Om du kjører på med proteiner i et hår som allerede knekker masse vil det gjøre vondt verre, da håret blir hardt og knekker om det får for mye proteiner. Jeg vil anbefale deg Redken sin kur Diamond Oil eller All Soft, disse gjør håret utrolig mykt (etterhvert når det ikke knekker så mye kan du gå over til en kur med både proteiner og fuktighet, f. eks. Redken sin Real Control). Om ikke kan du prøve å ha kokosolje eller en annen olje med mye fuktighet over natten for å så å skylle ut, det bruker jeg å gjøre når jeg ser tuppene mine begynner å se friterte og krusete ut og det hjelper veldig på. Bruk også en balsam med masse fuktighet.

Bruker du Olaplex? Er det bra? :)
Svar: Vi hadde Olaplex for testing i salongen når vi gjorde meg blond igjen, så vi brukte det i alle behandlingene. Om det var bra, ja - men det er ikke noe mirakelkur som gjør at håret ikke vil bli slitt uansett hva man gjør. Man må fremdeles bruke kunnskapen sin og ta hensyn til hårets kvalitet før behandling. Hadde det ikke vært for at vi brukte Olaplex ville jeg nok måttet klippet masse av håret mitt etter alt det har vært gjennom den siste mnd. Selv om det ble litt mer slitt har vi klart å bevare kvaliteten såpass at jeg enda har like mye hår på hodet. 

Jeg er naturlig blond, men har ødelagt håret mitt så utrolig mye med farging osv.. Håret mitt er skulder kort, utrolig slitt, og det vokser ikke(bruker Keratin extensions, kanskje det og er et problem? Håret mitt er svart nå og det jeg lurte på er hvordan jeg evt kan få en fin, lys blondfarge igjen uten og ødelegge det?
Svar: Tid, og penger. Om du vil bevare håret ditt, må du gjøre det i omganger og kure det opp mellom hver gang. Det vil helt klart ta skade å bli lys igjen, helt svart til lys blondfarge er en utrolig krevende prosess og du vil neppe komme deg unna uten slitasje. 

jeg er mørkeblond, men har såå lyst til å bli helt lys i håret.. uten å helbleke det. problemet er bare at jeg aldri får lyst nok med striper:( har også prøvd lystoning men det funket dårlig da det ble oransje... frisørene jeg har gått til har snakket lite om andre alternativer, så lurte på om du hadde noe tips ??
Svar: Om du ikke vil helbleke det, eller stripe det, så er lystoning eneste alternativ egentlig om du skal bli helt lys. Hva med å lystone det så lyst du får det for så å legge over en kald blondfarge som glossing eller lignende, om det ble for varm farge av lystoningen sist? :) Eventuelt spør frisøren din om å bruke en høyere prosent på vannstoffet for å lysne deg noen flere steg om de ikke har brukt det høyeste sist du lystonet det.

78 kommentarer

Vil tipse om billig vippeextensions i Tromsø! Besøk: http://www.yourvismawebsite.com/vippe-extensions/startside

Utrolig!!! :)

Hvem er fast frisør på deg eller bruker du forskjellig hver gang?;-)

Bra svart!

Oi det var en veldig lang prosess! Hvor lenge skal du være blond? :p

tusen takk for dette innlegget, hjalp meg veldig! :)) <3

Syntes du er finest som blond :)

Dette innlegget hjalp meg bra! :)

det hjalp meg kjempe mye,alt du skrev.du har sykt fin hår farge,

Vet du om den fudge shampoen vil fungere med brunt hår også? Jeg har vært hos frisør og gått fra mørkbrunt, stygt og hjemmefarget til en ombre som starter mellombrun og ender vanlig blond.. Frisøren var snill og la i noe for å gjøre det litt kaldere (vet ikke hva, har ikke peiling hahah) også kjøpte jeg en hårskum i samme serien som shampooen som også er lilla, den skal jeg ha i etter jeg har dusjet. Det står blonde på den, men den har fungert! Lengdene mine er blonde, kanskje derfor :-)

Veldig bra innlegg:):)

Bra svart!😃 la merke til allerede ved de bildene der du var ferdig med håret, at du hadde en sånn grå/blå-ish farge, sånn at det ikke ser helt lyseblond ut.

Bruke du extentions? Isåfall kordan? 😊 kor fra og kordan farge osv.

Ååå, Kristina! Du er så nydelig!!! Det har jeg syntes siden første gang jeg klikket innom bloggen din, og enda sitter jeg her og dåner ved å lese innleggene du skriver så godt, og se bildene du gløder på!!

Beklager for at jeg kanskje virker litt rar..? Men det har seg slik at jeg har hatt ekstrem angst i mange år! Sosial angst for å være mer konkret. Har derfor vært litt redd for å kommentere blogger med mitt navn og ikke minst min blogg, men denne helgen bestemte jeg meg endelig for å prøve.. Jeg har vel egentlig litt angst for at folk skal klikke seg innpå bloggen min. Men det er ikke meningen å skrive om dette i DITT kommentarfelt, er bare det at jeg blir så fort revet med, men jeg har skrevet et helt eget innlegg om angsten på bloggen min da (oppe i menyen under "historien om angsten min) :) Slik at dere som ikke forstår hvordan dette kan være skummelt for meg lettere kan skjønne det. I tillegg handler det siste innlegget mitt om at jeg er sykemeldt, flere som ble overrasket når jeg skrev det.

Jeg håper at du har hatt en kjempe fin sommer så langt, og at du koser deg i massevis de siste dagene! Kleem <3

Jeg er gutt, og ekstremt lite opptatt av hårfarging etc, men vil allikevel rose deg for et veldig bra innlegg! :) Også ser du som alltid helt smashing ut! <3

oi lang vei å gå ser jeg! :)

Kjempe bra innlegg! :-)

Hvordan få håret lyst igjen når det er mye rødt i det?! Frisøren prøvde og stripe det sist, men endte med lakserosa striper! Æsj.. Så har farget mørktbrun over det røde. Så er jo litt mye farge i håret :p hjelp...

Så fint det ble til slutt! :)

Nydelige håret ditt!

Bruke du extentions?

Endelig soørsmålrunde! :)

herregud så bra innlegg! du er helt nydelig Therese!

tusen takk for du svarte på så mange spm, inkludert mitt:-)

Du burde ha flere spørsmålsrunder! :-)

Folk lurer på veldig mye i innleggene dine, som de kanskje aldri får svar på!

Kan du lage en sminkevideo og en video der du køller håret ditt til luftige, store køller?:) slik du hadde da du brukte mast krølltengene?:))

Skal du ut i helga? :D <3 Kanskje vi møtes, er i Tromsø i helga!

Hvor lenge er du blond om gang før du farger det brunt igjen?:)

Hei :) Kjempebra innlegg! Er i samme prosess som deg. Men lurer på om du bruker extentions, og hvilke merke i så fall? :)

Hei! Jeg har mørkebrunt hår med naturlig varm farge. Jeg lurte på om det går an å bruke den clean blond for å få en kaldere farge selvom du har mørkebrunt hår? Eller er det et annet produkt du vil anbefale for det? Setter utrolig stor pris på svar! :)

Du så lei deg ut...

Nydelig resultat!

Hei! Lurer på om du vet hvordan man får en kaldere brunfarge uten å måtte farge over igjen?

Har du slutta med extensions?

https://www.youtube.com/watch?v=oPU8XJcA__k Har du hørt Lana's nye sang Honeymoon? Hører du mye på henne?

Er håret ditt ekte?

Har du oppskrift? 😃

Savner du bloggen når du er borte fra den? :)

På tide å blogge

Ser utrolig bra ut! :)

Det er jo ikke alle oss som er interesserte i det blondet håret ditt da... Kunne du ikke hatt en annen spm runde som omhandler deg og ditt liv? Det er jo så lenge siden :-D

Kan du lage ett innlegg hvor du viser alle hårfargene du har hatt? Helt fra du startet å blogge til nå? Hadde vært morsomt å se forandringen!

Hva er din naturlige hårfarge?

Hei Therese!

Jeg har strittet håret hvær dag så lenge jeg kan huske, er 17 år og har hår til rett over puppene. Håre mitt har stått stille i samme lengde veldig lenge og jeg føler rett og slett ikke det kan bli lenger. Spørsmålet mitt er om det er noen som rett og slett ikke kan få skikkelig langt hår? Viss nei, hva må jeg gjøre for å kunne få det?

Hvem har du hatt besøk av?

Kan du blogge igjen??

Blogger du bare 1 gang i uka nå?

Dårlig gjort av deg!

Hvorfor i alle dager gidder du ikke blogge???

Håper alt går bra med deg! 💗

Du klarer ikke blogge men du karer å legge ut masse bilder på insta??? :p

Du blir bare mer og mer kort håret! ;)

Hei snuppa.

Vi er lei av halvhjerta/reklame/nåskaljegpåfest innleg. Det blir veldig provoserende for oss som har fulgt deg disse årene. Vi har alltid har likt deg for den du er og det du skriver, men når bloggingen blir slik som den har vært det siste året (?), skjønner vi at dette kanskje ikke lenger er noe du gjør fordi du har lyst og liker det du gjør, men heller for pengene og jobben sin del. Det fører til at vi føler oss litt lurt og dumme som trykker innpå her for å gi deg en månedslønn.

Trykker ofte innom bloggen, alltid med forhåpninger om å lese nye fine trollbindende innlegg slik du var flink til før, men forlater som regel bloggen med ett litt tyngre hjerte. Si det heller som det er, ta deg ei pause, kom tilbake om ett år eller ett par, men ikke skap forhåpninger og forventninger når du ikke klarer å følge de opp. Det ender opp med at du skuffer mange mennesker.

Vi forstår at du kanskje ikke er den Therese du har lyst til å være, at dette kanskje ikke er en god periode i livet ditt, men vi elsker deg når du har det bra med deg selv og har skrivelyst, men når tilfellet ikke er slik, er kanskje ikke bloggen det riktige å drive med akkurat nå. Gjør det for deg selv, og dine lojale lesere å ta deg ei pause. Og gi oss beskjed. Vær så snill. Så vi slipper dra herfra med ett skuffet hjerte.

PS håper alt går bra med.

Den fargen du har på håret nå er superfin! :)

Har du lagt ned bloggen? Kan du ikke bare lage et innlegg om det? Slik at vi som sjekker bloggen din hver dag ikke blir så skuffet hver gang.

Håper alt er bra med deg! <3

Veldig synd at du ikke blogger så ofte... Men om du har det va sørlig og sliter forstår jeg det godt!

Håper du har det bra!

Du er så fantastisk! <3 stå på!!

Ser utrolig bra ut! 💛❤️

Blogge snart???

Herregud stakkars deg :(

Hva var denne nyhetene vi skulle få vite??

Huff da! Du fortjener ikke å ha det vondt å slite i livet ditt! Håper du søker hjelp <3

Du skriver veldig bra innlegg når du først skriver! :) stå på videre!

Endelig en liten spørsmålsrunde! ;) var på tide!

Du er den aller beste bloggerne!

Hvordan går det med jernmangelen din??

måååå bare si at du er såååå nydelig! fy søren for ei jente du er! ha en super flott tirsdag :))

Jeg har fulgt bloggen din lenge, og må si jeg blir MEKTIGT imponert av dette innlegget. Du har tatt deg en utdannelse som du trives med og ønsker å lære mer av. Jeg vet ikke om din blogg kariere har vært med på å forme utdannelsen din da du har fått mye gratis produkter i posten og har fått mulighet til å teste dette på håret ditt. Uansett så er jeg kjempe imponert og glad på dine vegne! :D

Skriv en ny kommentar