Lukk meny
  • 07.12.2016
  • Hverdag
  • african flavour

    Hei!

    For en liten stund siden var jeg og kjæresten på date. Denne gangen dro vi til en restaurant her i Tromsø som vi aldri har vært på før. Den heter African Flavour og ligger i Tromsdalen, ganske nært hvor jeg bor. Navnet sier seg selv - de serverer afrikansk mat. Dette er noe jeg aldri har smakt før, og jeg som er relativt kresen var ganske spent på hva jeg kom til å ende opp med fra menyen. Selve lokalene er koselige og behagelig innredet med afrikansk stil, og betjeningen opplevde jeg som veldig hyggelig og imøtekommende. Jeg følte ingen hastverk med å bestille, og fikk god hjelp fra servitøren til å forstå hva de forskjellige rettene på menyen var i og med at det var matretter jeg ikke hadde hørt om før. Maten vi fikk servert var veldig god - det var noe utenom det vanlige, men når til og med kresne meg ble fornøyd så er det virkelig godkjent. Hva jeg endte opp med kan du lese under bildene lengre ned i innlegget. Etter maten ble vi heller ikke  stresset ut, vi satt lenge og snakket uten at noen kom og avbrøt og maste om betaling - noe jeg finner veldig irriterende på mange spisesteder, hvor man så og si blir bært ut så fort siste bit av maten er i munnen. Tommel opp for African Flavour som lager all sin mat fra bunnen av!




    Forrett: Sambusa (Filodeig fyl med løk og krydret kjøttdeig av storfe eller erter/bønner). Veldig god, smaken minner litt om vårruller. Vi spiste den med kjøttdeig og løk i, da jeg ikke er noe glad i erter og bønner. Denne ene hovedretten delte jeg og Magnus, men den rekker fint til 4 personer da det var mye fyll i de.


    Min hovedrett: Flavour Lamb (Grønnsaker og lårkjøtt av lam i tomatbasert gryte, serveres med chapati eller ris) Jeg valgte denne retten etter anbefaling fra servitøren. Retten var kjempegod, men best av alt var den tomatbaserte sausen. Jeg kjenner enda smaken i munnen når jeg ser på bildet. Dette var en av de mest populære rettene, og det er forståelig. Hadde man bare kunne laget denne selv :)


    Magnus sin rett: Nyama ya Nguruwe (Koteletter av svin stekt på øst-afrikansk vis med paprika, løk og tomat, serveres med plantain, flavourdip og ris/couscous). Jeg siterer Magnus: Jeg var fornøyd, en interessant matopplevelse med spennende smaker. 

  • 07.12.2016 23:08
  • Hverdag
  • 13 kommentarer
  • 13 kommentarer

    07.12.2016 kl.23:14

    Så god ut

    Mamma

    07.12.2016 kl.23:17

    Hørtes ut som en spennende restaurant 👌

    Hege Kristin

    08.12.2016 kl.00:19

    så godt ut :D

    08.12.2016 kl.01:46

    Sponset? Annonsert? Nei? Beklager hvis det var feil og eller upassende.

    08.12.2016 kl.11:41

    Wow, dette var litt awkward....

    Du vil ikke bli litt seriøs angående bloggen din, så får du litt større sponsorer enn African Flavour?

    08.12.2016 kl.12:26

    spons?

    08.12.2016 kl.12:48

    Folkens, dette er ikke et sponset innlegg!

    Da hadde det stått sponset, i kursiv👍🏻

    09.12.2016 kl.01:01

    Så nydelig du er 💖

    Bri

    10.12.2016 kl.04:10

    Det så godt ut! :)

    11.12.2016 kl.17:19

    Hahaha, blitt matkritiker no eller?

    Sunniva

    17.12.2016 kl.23:02

    Ser fristende ut. Trodde de bare spiste bananer jeg, men så feil kan man ta :-)

    17.12.2016 kl.23:08

    Paprika vokser i sør- europa og tomater er spanske, og svinekjøtt er lite brukt i afrikanske land , så veldig afrikansk er ikke denne maten.

    Sine

    28.12.2016 kl.12:00

    Mmm...ser kjempegodt ut!

    Skriv en ny kommentar

    hits