hits
Lukk meny
 • 29.11.2017
 • Blogg
 • fra inkasso til avtalegiro

  innlegg i samarbeid med sambla 

  Jeg vil gjerne fortelle dere litt om hvordan jeg klarte å snu om økonomien min. Som dere vet har jeg tidligere skrevet om at jeg har hatt økonomiske problemer, regningene hopet seg opp og jeg orket til slutt ikke å åpne de opp en gang. Hvordan begynte det? Det begynte faktisk ikke med at jeg ikke hadde råd til å betale. Det begynte med at jeg hadde for dårlig oversikt, jeg hadde ingen system og når jeg tok inn posten la jeg brevene bort og tenkte at jeg kunne åpne de senere. Det skjedde jo da ikke, og til slutt kom det nye regninger som var inkassovarsler, deretter inkassokrav og til slutt hadde jeg så mange regninger for en og samme regning at jeg visste ikke hvilken jeg skulle betale. Når man til slutt får ekstremt mange inkassosaker, sier det seg selv at det blir veldig dyrt - og inkassosalær er jo som å brenne opp pengene sine. Jeg fikk hjelp fra foreldrene mine til å ordne opp i dette, men det skulle vise seg at det ikke ble siste gangen de måtte hjelpe meg. 

  Jeg tror faktisk jeg fikk hjelp 2-3 ganger hos de til å få bort inkasso, og starte med blanke ark. Helt til denne siste gangen - hvor kjæresten min "reddet" meg. Han sa at nå fikk jeg bare betale alle mine regninger, også fikk jeg leve på han for mat og andre nødvendigheter til alt var i orden. Jeg betalte ut alt, og etter dette har jeg ikke hatt et eneste inkassokrav! Jeg begynte å ta mer ansvar, åpne regninger med en gang jeg fikk de og betale de unna. Jeg har også opprettet avtalegiro på alt av regninger nå, egne kontoer for regninger, mat og personlig forbruk hvor pengene fordeles straks lønnen kommer på konto. Jeg har blitt flink til å spare penger. Og ikke minst - nå skal jeg og kjæresten kjøpe leilighet. Det hadde jeg ikke kunne gjort om jeg enda hadde disse betalingsanmerkningene! Jeg har satt opp budsjett og alt, og mener selv at jeg har blitt veldig økonomisk av meg. 

  Nå som vi skal kjøpe leilighet må vi selvfølgelig ha noen nye møbler - men vi er ikke så gira på å kjøpe sofa en måned, så vente på neste lønning for å kjøpe et bord and so on. Derfor har vi funnet ut at vi kan bruke Sambla.no - en tjeneste for oss privatpersoner som kan søke om flere typer lån for deg i forskjellige banker + samle dine lån. Du får deretter tilsendt tilbudene bankene kommer med, og velger det beste for deg. Her kan vi søke om forbrukslån og kredittkort og se hva som vil gi oss det best mulige tilbud med lavest mulig rente. Så lenge man vet at man får betalt det ned på kort tid, er det en grei løsning for å komme på plass i leiligheten uten å leve fra lønn til lønn!  • 29.11.2017 20:43
 • Blogg
 • 22 kommentarer
 • 22 kommentarer

  29.11.2017 kl.21:58

  For all del, ikke kjøp møbler på forbrukslån

  Ane

  29.11.2017 kl.22:10

  Det er lite som er så provoserende som å se en som har hatt økonomiske problemer reklamere for forbrukslån for å kjøpe seg møbler... Skjønner faktisk ikke at det er lov å reklamere for i det hele tatt

  29.11.2017 kl.22:13

  Hvordan kan du stå inne for dette når du samtidig sier at du selv har hatt pengeproblemer? Skjønner veldig at det er kjekt med annonseinnlegg som ekstrainntekt, men du har et visst ansvar for bloggleserne dine.

  Elise

  29.11.2017 kl.23:09

  Møbler på forbrukerlån? Hallo luksusfellen :) Dette er ikke vanlig. Mye bedre å spare, kjøpe brukt på finn eller være fornøyd med det en har inntil videre.

  30.11.2017 kl.00:05

  Når jeg skulle ha boliglån uansett for å kjøpe bolig, så tok jeg bare opp litt mer lån på boligen til å kjøpe møbler for. Vil tro det er en del lurere med tanke på renter og sånn.

  30.11.2017 kl.01:15

  Oi, jeg forstår jo inntekten her, men å skrive om slike økonomiske problemer sammen med en anbefaling om forbrukslån er jo ikke bra :o

  30.11.2017 kl.08:49

  Som de andre sier.. dette er litt rart.

  Det beste er jo å faktisk spare opp disse pengene. Om du ikke ønsker å kjøpe en sofa her og en bord der. Spar de opp, legg de på en konto. Sett deg ned og følg med på tilbud!

  Du burde ha to mål; bruk bare oppsparte penger, ikke lån eller noe slikt tull.

  Og sist men ikke minst: Kjøpt alt stort på tilbud.

  Du kan spare flere tusen på å følge tilbudene. Nå er det jo snart julesalg også kommer januarsalget. Perfekt tid å få svært gode tilbud!

  Jeg gjorde dette da jeg flyttet ut. Sparte godt over 10.000 kr på å kjøpe utelukkende på salg. Pluss at jeg sammenlignet priser. Også kjøpte jeg det jeg kunne hos coop obs. For der får man en % av kjøpet tilbake. Du tjener på tilbud OG du får igjen penger!

  Tenk smart, planlegg. Sofa, bord, seng, hvitevarer. Alt kommer på tilbud. Det er på trynet å betale fullpris. Uavhengig av økonomi. Bortsett fra millionærer da. De kan jo bruker penger som dopapir om de vil.

  Mari

  30.11.2017 kl.21:18

  Enig med de andre her, uansvarlig å reklamere for forbrukslån!

  02.12.2017 kl.14:25

  i alle dager, er det i det hele tatt lov å reklamere for sånt??!

  Anne

  02.12.2017 kl.19:15

  Nei nei nei!!! Ikke ta opp forbrukslån for å kjøpe møbler! Den effektive renten er så høy, og du tjener ingenting på dette!

  H

  02.12.2017 kl.20:32

  Dette er ikke noe som burde reklameres for. Du kan være med på å forårsake at unge lesere får dårlige økonomiske vaner og tenker "det ordner seg til slutt uansett".. Ikke greit

  Ida

  02.12.2017 kl.20:40

  Bruk aldri penger du ikke har! Det høres dessuten ut som nettopp du, med en litt brokete historie når det kommer til økonomi, ikke bør kjøpe noe for lånte penger. Effektiv rente på forbrukslån kan komme opp i 13-14%!

  Vurder å heller kjøpe billigere bolig og bruk de resterende pengene på møbler. Kjøp eventuelt stuebord til 200kr på Finn og selg det videre når dere har spart opp til det dere vil ha.

  TA ALDRI OPP FORBRUKSLÅN :(

  marie

  03.12.2017 kl.11:19

  Forbrukslån for å kjøpe møbler? Dummeste jeg har hørt. Forbrukslån er aldri en god idé

  04.12.2017 kl.08:21

  ALDRI TA OPP FORBRUKSLÅN! Uansett hvor fristende det er!! Dårlig og lite gjennomtenkt reklamering. Burde ikke vært lov! Spar opp penger, bruk finn.no eller finne andre måter å spare opp penger til å komme seg raskt på plass i leiligheten, men for guds skyld alle unge lesere til Therese! IKKE finn på å ta opp forbrukslån! Økonomisk blir du satt så langt tilbake og dette er luksusfellens første bud!

  05.12.2017 kl.17:22

  Sjekk Instagram kontoen: jasminejae1762 er ikke det deg på bildene hun har lagt ut? Rapporterte brukeren.

  Therese

  06.12.2017 kl.13:12

  tipser deg å sjekke ut instagram kontoen i kommentarfeltet over her . det er fake bruker på deg

  09.12.2017 kl.02:34

  Gratulerer med baby! ❤

  10.12.2017 kl.19:25

  Må si meg enig med de fleste andre som har kommentert på dette innlegget. Og egentlig en ganske komisk måte du velger å vinkle annonsen på. Få kontroll på økonomien ved å ta opp forbrukslån på ting som ikke er 100% nødvendige? Yes, viss du følger dine egne anbefalninger så har du kanskje ikke lært så mye om fornuftig personlig økonomi som du tror....

  16.12.2017 kl.17:42

  Møbler på forbrukslån ? Nei nei og nei. Du har ikke lært noe

  Hei

  19.12.2017 kl.23:05

  For Guds skyld, ikke reklamer for forbrukslån! Folk havner i økonomiske vanskeligheter når de skjønner hvor enkelt det er å bli gjeldsslave ved å handle på krita med skyhøy rente!

  Per

  21.12.2017 kl.12:18

  Dette var vel det mest uetiske blogginnlegget jeg har lest på lenge. Du kan ikke seriøst reklamere for forbrukslån til kjøp av møbler. Du har stort sett lesere med begrenset intellekt hva angår handel og økonomi. Ønsker du lure dine følgere så til de grader ut i et liv med inkasso? Skammelig er dette innlegget. Det eneste forstandige i innlegget er rådet om å legge alle betalinger til avtale samt ha egen regningskonto.

  Men kjøper du virkelig leilighet med boliglån - og tar forbrukslån i tillegg? (Tror du bare selger en falsk historie for Sambla - skammelig!)

  Katrine

  21.12.2017 kl.19:38

  Kommer tydelig frem her at du ikke har lært noe. Man reklamerer ikke for sånt til unge lesere. Ærlig talt så viser det innlegget nok om din tankegang også, ikke heldig.

  Håper kjæresten din har litt mer kontroll. Man må forandre måten man tenker på.

  Skriv en ny kommentar