hits

Hunden

syk hund

Hei!

Den siste uken mens jeg var sykemeldt, var det ei til som ikke hadde det så bra. Tirsdagskveld kom Lotta til meg, hun hadde blitt akutt syk og fikk kramper og anfall hver gang hun rørte seg. Det var så utrolig vondt å se på, det var frustrerende å ikke kunne gjøre noe, så jeg ringte veterinærvakta og møtte opp midt på natten med Lotta i armene. Vi fikk hun undersøkt kjapt, gitt muskelavslappende og roet hun litt ned. Veterinæren sa at de ikke kunne garantere at hun ikke ble å dø denne natten frem til hun skulle tilbake i morgen, når jeg hørte ordet "dø" kjente jeg bare en intens varme, synet ble dårlig og jeg måtte bare gå ut og sette meg. Jeg tror jeg var i ferd med å besvime, men det gikk heldigvis fort over så gikk jeg inn igjen og satt opp time morgenen etter for å utrede med blodprøver o.l. Hun tilbringte 4-5 timer hos dyrlegen på onsdagen mens de tok prøver for å finne ut hva det var, og de mistenkte at det kunne være hjernehinnebetennelse til tross for at hun ikke hadde feber eller andre symptomer - kun forhøydede betennelsesverdier i blodet utover normalen. 

Vi fikk hun på antibiotika og kortison, i tilfelle det var hjernehinnebetennelse for å se om hun ble frisk. De første 3-4 dagene så det ikke så lyst ut, hun virket ikke til å være på bedringens vei. Hun spiste ikke, var utrolig slapp, lå hele dagen og var ikke seg selv i det hele tatt. Hun fikk plutselig et utrolig ille anfall her en kveld når hun skulle reise seg i sofaen hvor hun bare datt om og hodet "knakk" bakover, kjeven gikk opp og igjen i høyt tempo og det skummet ut av munnen på henne. Jeg trodde hun skulle dø i det øyeblikket, det var helt forferdelig å se på. Jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre, jeg fikk helt panikk. Jeg hadde fått med muskelavslappende som jeg fikk gitt henne etter dette anfallet, og hun ble helt bortevekke av denne. Tunga hang ut, hun reagerte ikke på noe, sov i 3 timer i strekk på sofaen og fikk etterpå flere små anfall hvor bare beina stivnet iløpet av kvelden/natten. Dagen etterpå var hun veldig redusert i formen, når hun holdt hodet oppe eller satt så vugget hun frem og tilbake. 

Heldigvis viste hun bedring neste dag, fikk i henne litt mat og nå viser hun smått bedring fra dag til dag. Jeg er sikker på at når vi trapper ned på kortisonen (som har en del bivirkninger) så vil vi se at hun virker enda bedre, og vi krysser alt vi har for at det var hjernehinnebetennelse som var problemet og at medisinen hjelper videre fremover, at det ikke er noe mer alvorlig som svulst på hjernen. Stakkar lille vofsen, så vondt og tungt når de ikke har det bra og ikke kan si hva det er som er galt :( ♥ Man føler seg så hjelpesløs!

paranormal activity 3

Herregud, ble helt nervevrak av filmen. Jeg er aldri den som hyler høyest i kinosalen - men nå tror jeg jaggu meg at jeg satte standaren høyere for alle hylende kvinnfolk på skrekkfilmer. Satt omtrent på fanget til Sofie og holdt hånden hennes mens vi begge skrek i kor, har nesten gnagsår mellom fingrene siden det ble en del harde håndklemmer i de verste scenene. Meline satt bare der med deeet gliset rundt munnen, hun syns vel jeg og Sofie var bedre underholdning enn filmen. Haha, må le litt av meg selv nå!

Er så redd, så tar kvelden førnoen kommer for å drepe meg. 

meline fiine


sofie


drittunger på kino, vedder på at alle hadde lyst å kvele oss


outfit, hehe

good morning

Hei!

Fødselen i går gikk vellykket, og nå er barnet mitt født <3 Neida, men det gikk altså bra og hun fikk ut 4 nydelige valper. Jeg har ikke fått sjekket ordentlig, men det ser ut som at det er bare gutter? Er ikke helt sikker. Ble jo 4 valper i fjor også, da var det 3 gutter og 1 jente. Håååper det er en liten jente, det er så cute.

Senere skal jeg blogge om noe annet enn hund, haha. Er kanskje ikke så spennende å lese om. Forresten, alle dere som sender mail om jeg skal selge/gi bort valpene - kommer ikke til å svare på de da vi først og fremst kommer til å selge til kjentfolk i nærområdet.Cute eller hva?
 

puppies

Hei!

Nå har Lotta fått to valper, vet ikke om det kommer flere - det får vi se på. Hun har iallefall nettopp fått nummer to! Vi snakkes sikkert i kveld eller noe, skal oppdatere dere om hvor mange det blir. Ser ut som det er nabohunden som er faren, siden de ligner veldig på papillon i fargene.festklar hund

Noen lurte på om ikke jeg kunne vise litt hårtips for å få hunden festklar. Selvfølgelig kan jeg gjøre det, er det noe jeg er flink med så er det å style hunden. Bruker selv og fikse Lotta på håret hver morgen, hun må jo ta seg bra ut. Til dette trenger dere en kam, en extensionsbørste, noen hårklyper og et hårstrikk (eventuelt flere). Til slutt må dere ha en fin festkjole. 

Let's begin:

Først og fremst må du legge en handuk over så vi får hodet i fokus


Kam gjennom all pelsen på hodet og få vekk floker


På pelsen som henger ned fra ørene bruker vi en extensionsbørste for å unngå smerter hos hunden


Halen kler best tre klyper ytterst med resten av halehåret i et strikk


På hodet bruker jeg to sommerlige klyper i freshe farger


Så hiver du på festkjolen, og bikkja is ready 2 party. 

Ut + outfit

Hei!

Nå er jeg hos Renate sammen med Cecilie. Vi skal ut i kveld, så vi har fikset oss ferdig og ser nå på Paradise. Etter finalen er ferdig blir det festligheter med masse andre folk, Pål og Jens skal feire bursdagen sin. Har ikke tid til å skrive så mye siden vi ser på Paradise nå! Dere får heller noen bilder:
 
Renate og Cecilie, fiiiin

Oi

Kul

Genser - JC, skjørt - H&M

Never easy this way

Lotta og Bella, mine hjerteknusere. Nå har jeg selv valgt å gi de bort, for dems eget beste. Hater meg selv og skjønner ikke hvordan jeg kan ha samvittigheten, men jeg har rett og slett ikke tid til dem. De blir for mye alene og får for lite oppmerksomhet. Nå er det akuratt 1 time siden de forlot meg.. De to gullene som alltid har vært ved min side, uansett når og hvor. Lotta og Bella vil for alltid være i hjertet mitt, i tankene mine og jeg vil aldri noen sinne glemme dem.

Heldigvis vet jeg at de får det bra hos familien de er hos nå. Heldigvis vet jeg at jeg kan se de når jeg vil, passe de og få de på besøk til meg. Jeg vet at vi får de tilbake hvis de ikke skulle bo der. Det gir meg en slags trygghet og vite at de har det bra og at de kan komme tilbake når som helst.
 
Alle nettene jeg har holdt rundt deg og du har sovnet i armen min


Alt dere har vært med på å gjøre

Ved siden min - uansett hva

Alle de morsomme bildene jeg har, og minnene


Alle gangene dere har vært sammen med meg

De fine bildene vil alltid være her

Alle gangene dere har kranglet og kriget om hvem som skal sitte på fanget mitt


Bella, mi Bella. Du er den søteste klumpen <3


Alle vennene mine dere har møtt


Alle valpene du har oppdratt


Alle klærne du har gått med på å bli fotografert i


Bella sitt første måltid


Alle gangene du har stukket av og jeg har letet etter deg i evigheter


Always, always


Alle gangene jeg bare har sett på dere sove, lenge


Alle bamsekrigene vi har hatt


De koselige turene på fjell, i fjæra osv


Alle blinkskuddene jeg får av dere


Det er det som varmer mitt hjerte. For alltid! Akuratt nå vet dere sikkert ikke at dere har flyttet, dere tror sikkert dere er på et helgebesøk. Nå føler jeg meg lettet, men samtidig utrolig knust. Jeg vet det er det beste for dere, og det skal forbli sånn også. Husk bare at dere aldri skal glemme meg, skal besøke dere hver eneste gang jeg har mulighet. Skal høre hvordan det går med dere hele tiden. Skal ikke gå en dag uten at jeg tenker på dere. Mine små gull, hver eneste tåre jeg kommer til å felle er verdt det. All tiden jeg kommer til å bruke på å tenke på dere er verdt det.

Dere er noe av det kjæreste jeg har, og jeg nekter å gi helt slipp på det. Mine to, for alltid. Love u!
// never easy - kurt nilsen

et klesproblemoo

Har et stort problem. Finner aldri noe å ha på meg om dagen, selv om rommet mitt flyter over av klær. Skapet er stappet av klær, det er hundre poser med klær i og en bag. Når jeg tar på meg noe jeg har hatt på før, tenker jeg bare "åh, gikk jeg virkelig slik?!??!". Føler meg liksom ikke vel i noen av klærne mine. Har noen et tips til hvordan jeg skal få brukt klærne mine mere, og ikke bare gå i de samme så fort de er vasket?


I skittentøyskurver ligger jo så klart de klærne jeg bruker mest...


Her ligger litt forskjellig som jeg har tenkt å rydde inn i skapet så fort som jeg har tid


Her ligger klær jeg hadde med til pappa, men fant ut at det var bare teite klær....


Og her i skapet ligger masse klær jeg ikke gidder å rote igjennom.


heheh smiiil<3 treningsbukse og skogstad fleece, fiiiint <3<3<3<3<3

bella, mi bella

Har fått mange spørsmål angående valpen vi skulle beholde, så kjører bare et innlegg med svar :)

Hva skal valpen hete?
- Vi bestemte oss ikke for dette før nå nylig. Navnet hennes er Bella :) Passer kjempegodt, så nå har vi en Bella og en Lotta. Mamma ville ha Laika, men det syns ikke jeg passet.


Hva slags rase er Lotta, og hvordan rase er valpen?
- Lotta er blanding av tibetansk spaniel og papillon, og Bella er halvt chihuahua og halvt tibetansk spaniel/papillon. Hun kommer nok til å bli lik pappaen sin, iallefall i fargene.

Kan du vise bilde av Bella fra hun var nesten nyfødt til hvordan hun er nå?

Fargen har altså endret seg utrolig mye! Det gjelder egentlig alle valpene.

Hva heter de valpene som har flyttet?
- Den sorte heter Tim, den grå heter Max og den brunspraglete heter Skipper.

Hvordan er det å ha to hunder i huset?
- Egentlig så er det faktisk roligere enn å ha en hund. Lotta hang bestandig rundt meg og maste før, men nå som hun har en å være sammen med så er det ikke noe mas lenger. Både Lotta og Bella aktiviseres av hverandre, så det er deilig å ha litt "fred", selv om de ikke leker lydløst for å si det mildt.


Haha, dette er bare en brøkdel av krigene de har seg i mellom.

Liker du en av hundene bedre?
- Absolutt ikke! Eller, hvis jeg måtte ha solgt en hund så hadde det jo blitt Bella, siden Lotta har jeg hatt lenge og er veldig glad i hun. Men blir ikke til å selge noen :)


Er begge hundene dine, eller er det moren din sine hunder?
- Lotta er helt min hund. Kjøpte hun for egne penger i februar 2009, og har kjøpt alt utstyr og mat selv siden jeg jobber. Bella er både mamma og min sin hund.

Hvordan blir det med to hunder når dere skal på ferie?
- Det skal nok gå bra. Vi har ei som har passet Lotta siden vår første ferie. Hun heter Anne Lise, og Lotta elsker hun. Med en gang hun ser Anne Lise blir hun overoppspilt og glad som få, så Anne Lise sa at hun gjerne ville passe begge hundene hvis vi skulle på ferie. Vi har også Wenche som jeg jobber med og Mona som mamma jobber med. Mona kjøpte Tim, og fikk han billigere mot at hun kunne passe vår hund av og til.


Har du hatt hund før? Hvorfor har ikke du hest som moren din?
- Jepp, vi har hatt hund før. Karas (retrieverblanding), Akita (flat coated retriever), Chivas (nova scotia duck tolling retriever) og Kiara (border collie blanding). Jeg har ikke hest siden jeg er allergisk.

marte og therese's hjemmelagde valpekasse

Jeg og Marte vennen har "snekret" valpekassen til Lotta nå. Den ble stor, myk og romslig. Utrolig søt også, så vi er fornøyde med resultatet vi fikk. Lotta stortrives i kassen sin, hun ligger faktisk der akuratt nå.

Materialet vi trengte for å bygge kassen:
 Tre myke fleecepledd
 En bunn av tre, tynn
 Kanter av tre. (Disse fant vi bak Elkjøp)
 Et heldekkende stoff (lyseblått)
 Voksduk (vanntett til å ha under)
 Stort fillepledd (kan klippes og sendes med valpene)
 Diverse ting hun er vant til
 Små fillekluter som valpene får


Her er kantene. De hører til sånne paller, det er liksom vegger til pallene :)


Ferdig produkt! Se så koselig hun har det :D
Hun er så utrolig nydelig! Valpene kommer til å se fantastic ut :)

en stykk gravid lotta

Jeg har ikke direkte sagt at jeg har parret hunden min, men nå sier jeg det. Hun er 7 uker og 3 dager på vei, og begynner allerede å legge på seg. De skal ikke bli sånn ordentlig feit heller da, men hun vil alltid være feit i mine øyne <3 Tjukka mi! Nei, ok. Fra useriøst til seriøst - hun skal få valper om rundt 2 uker! Derfor kan dere forvente dere masse hundebilder på bloggen framover, haha. Skikkelig gøy, ikke sant?

Nei, jeg blir nok ikke til å blogge om hva de små krapylene gjør om dagene - det finnes absolutt mer spennende ting. Som for eksempel å høre om hva jeg spiser, når jeg går på do og litt sånn annet inside information.

Iallefall, det blir dritgøy! Gleder meg til å se hvordan de blir seende ut! Det blir en blandingsrase da, og jeg er helt klar over at mange har forskjellige meninger med tanke på hvorvidt man skal parre blandingsraser bevisst eller ikke! Jeg selv ser ikke noe galt i det. Her kommer et par bilder av jenta på tjukka:
Her står hun vanlig, og du kan se magen bak pelsen henger litt ned.


Tvangsligging.


Awww, tjukka!!! Elsker hun :D


Okei, intimt bilde. Men jurene hennes har hovnet litt opp og blitt større, noe som også er et tegn.Håper bare ikke det er innbilt graviditet, det hadde vært kjipern azzzzz!!

lotta sin garderobe

Hei og god morgen!

Det ble sen kveld på meg i går, så lurer på hva i all verden jeg gjør nede i stuen klokken 10! Ikke normalt at all egentlig... men dagen derpå er jo alltid chill og rolig, så blir nok i sofaen en stund. Kommer outfitbilde senere, for da skal jeg på cafè med Johanne Grov og Tuva. Marte skulle kanskje være med, men tror hun er i konfirmasjon så det kræsjer jo litt. Hvilke cafèer i Tromsø har internett? Hehe, vi skal ha med dataen skjønner dere ;-)

Men poenget var: Lotta sin garderobe! Lotta er jo hunden min, og siden hun er en liten hund (blanding av papillon/tibetansk spaniel) så fryser hun lett på vinteren. Derfor har hun noen uteklær, men samtidig har jeg kjøpt noen klær som ikke har noen særlig hensikt. Haha, det er jo bare så søtt <3


Strikket genser kjøpt i Sverige på "Dollar$tore". 30 kroner?


Refleksvest. Den er nyttig i bruk! Kjøpt på en eller annen dyrebutikk, 99 kroner?


Dekken med for inni og fuskepelskrage. Kjøpt på finn.no, brukt altså, for 50 kroner :-)


Fleecegenser med søtt motiv og tekst. Kjøpt på finn.no til 30 kroner :-)"Does this shirt make me look FAT?". Kjøpt på finn.no til 30-40 kroner :)

Regnponchoen som jeg klipte til. Kjøpt på finn.no til 50 kroner ca. Veldig søt og nyttig :-)

My name is Lotta

Et basic infoskjema:
Navn: Lotta
Født: 19.12.08
Rase: Papillon/tibetansk spaniel
Farge: Svart med hvite bliss og sokker
Bosted: Tromsø
Eier: Therese C M Nielsen

Ja, voff alle sammen. Jeg er en stor jente i liten kropp, akuratt som eieren min. Ligner vel mest på en papillon, men har den lange kroppen til en tibbe. Kom i hus den 10 februar, og det var et godt hus må jeg si! Gode og snille eiere, og den prinsesse senga som lå og ventet på meg der. Selvfølgelig savnet jeg mamma og brødrene og søstrene mine, men hvilket himmelrike! Også en HELT egen matskål, som jeg ikke måtte dele med søskenene. Jeg fikk gå tur (selv om det var 30 cm snø og jeg druknet....) og jeg fikk være med på det meste. Bussturer, besøk hos venninnene til matmor, valpekurs og jajamen! Nå er jeg blitt en selvstendig hund, som nærmer seg pubertetsperioden... gjett om matmor gruer seg! Hun tror jeg skal lukke ørene og bli som djevelen selv.. hehe, vi får vel se da :-)Se bare hvor lur jeg er når matmor sier at jeg ikke må gjøre så mye galt ;-D


Noen nyere bilder må vi også ha!
Hunden min, Lotta

Hei!

Har fått et par forespørsler om jeg kan skrive litt om hunden min, så da skal jeg selvfølgelig gjøre det!

Lotta er en blanding av papillon og tibetansk spaniel.


Hun ligner egentlig mest på papillon, men har tibbens lange kropp og litt stubbe nese. Jeg kjøpte Lotta fra Trondheim hos en som heter Arnfinn. Han hadde 5 forskjellige valper, og jeg endte opp med den svarte og hvite.

Lotta er litt over 1 år og kom til meg som baby, hun var verdens søteste lille valp. Se bare her da:


Når hun ble eldre, så reiste ørene seg oppover og hun fikk sommerfugl-ørene til papillonen! Hun ble mer og mer rampete, det lyste djevel av øynene hennes når hun stakk av og hun oppførte seg som om hun hadde 3 ørepropper og 5 lag voks i hvert øre. Altså, hun hørte ikke på meg i det hele tatt. Når hun bikket 11 måneder ble hun plutselig en snill, liten hund som har vært trofast og fulgt meg rundt i huset hele dagen. Hun er der jeg er, bortsett fra når hun lukter mat.

Alt i alt er Lotta en kjempesnill hund som jeg setter utrolig pris på å ha i livet mitt.

Min lille baby, alltid <3
(Trykk på bildene for å få de større)

Lotta har fått nye klær!

Ja, det stemmer. I postkassen i dag fant jeg en veldig gøy pakke. Jeg visste jo hva det var, men det er så gøy med pakker. Den var liksom litt sånn gammeldags pakket inn med tråd av litt tjukk "tråd"stoff om dere skjønner? Og når jeg åpnet den fant jeg en t-skjorte, en fleece og et regndekken. Det har jeg gledet meg til å få, for Lotta er så søt i varme og gode klær. Jeg kjøpte de brukt på finn.no, og betalte 150 kroner for fleece, t-skjorte, regndekken OG frakt til sammen. Billig? JA!

Her er i allefall det min praktfulle hunds kropp skal få æren av å bære:

Kjempesøt fleece"genser" med teksten "I LOVE MY PUPPY".


Søt t-skjorte med teksten "Does this shirt make me look fat?". Gidda ikke ta på t-skjorta, så la den oppå hun ;)