hits
Lukk meny
 • 26.01.2014
 • Anbefalinger
 • tjen penger på shopping

  / reklame

  Hei!

  Jeg vil gjerne tipse dere om noe som kan være utrolig nyttig for dere som handler mye på nett. Man kan nemlig tjene penger på å shoppe - KickBack.no gir deg muligheten til å få penger tilbake i form av cashback når du handler i over 200 kjente nettbutikker som ASOS, Zalando, Nelly, Boozt, Blush, BliVakker, Hotels.com osv. Om du for eksempel handler for 1000 kroner hos Boozt, får du 13% av det du handler for tilbake etter kjøpet - HVER gang. Det vil si at om du handler 3 ganger på Boozt for denne summen har du tjent deg ca 400 kroner. 

  KickBack er utrolig enkelt å bruke, det er helt trygt og alt du behøver å gjøre er å registrere deg (gratis) og deretter gå innom KickBack.no og klikke deg inn til din favorittbutikk når du skal handle. Prisen i butikken er den samme, men etter at du har kjøpt får du penger inn på din konto hos KickBack. Disse pengene får du utbetalt rett til din bankkonto en gang i måneden. Du sparer med andre ord masse penger hver eneste gang du handler på nett i alle de butikkene KickBack samarbeider med. 


  Du tenker kanskje at dette er for godt til å være sant, at det bare er lureri? Da tar du heldigvis feil, for KickBack er 100% seriøst. De er eid av Schibsted som eier FINN, VG, Aftenposten og mange andre seriøse selskaper. Det er ingenting å tape på å bli med, du tjener faktisk på det. En annen god ide er å tipse dine foreldre om KickBack, på den måten kan de handle på din konto når de kjøper dyre ting - gratis lommepenger til deg! Du kan også tjene penger på å verve andre til KickBack. Du får da faktisk 10% av det dine venner tjener på KickBack og det kan fort bli mye penger. For å verve venner, trykker du på «Inviter venner» når du er logger inn på KicBack. 

  De har også laget en smart tjeneste de kaller for «Vindusshopping» hvor du kan søke gjennom mer enn 1 million produkter og finne masse inspirasjon. Om du for eksempel er ute etter en blå kjole, så kan du søke etter det og de søker gjennom alle blå kjoler i massevis av forskjellige butikker. På denne måten blir det veldig lett å finne alt for mye fint man må ha ;)

 • 26.01.2014 20:21
 • Anbefalinger
 • 81 kommentarer
 • 25.01.2014
 • Frisørskole
 • om frisørskole

  Er du flink til å lage ulike flettefrisyrer?
  - Nei, ikke enda - men jeg gruer meg til vi skal lære det! Jeg kan så vidt flette vanlig flette på meg selv, har for eksempel aldri lært meg å rotflette eller noen andre avanserte greier.. 

  Hva gjør dere når dere er på skolen? Lærer dere hvordan dere skal farge og klippe hår osv?
  - Når vi er på skolen, så går vi gjennom teori på for eksempel en type klipp, og etter vi har gått gjennom teorien prøver vi det ut på dukkehoder. Vi lærer hvordan man klipper, farger og alt med forskjellige teknikker. Det er mye mer innviklet enn man skulle tro, så ble litt overrasket når vi begynte å lære tingene. For eksempel denne uken som var, så hadde vi om økende lengder (en klippeform) og hver dag klipte vi en ny variant av økende lengder formen.


  Hvor mye koster det, og kan man få stipend hvis man trenger?
  - Det koster ca 70 000, og ja man kan få stipend og man kan få dekt noe av prisen for skolen om man tar noen eksamener tror jeg.

  Har du tenkt og ta andre kurs ved siden av som skolen tilbyr?
  - Jeg tror ikke det. De tilbyr et sminkekurs som koster 12 000 kr, hvor man også får en bag med sminke fra Glö Minerals, men visste ikke helt om jeg ville bruke penger på det.

  Har dere mye teoriprøver, og mye praksisprøver?
  - Vi har en teoriprøve i uken, og det er små prøver som dekker det vi har lært om den uken. Praksisprøver har vi ikke hatt enda, men hver uke leverer vi en "logg" på en av tingene vi har gjort - for eksempel en klipp. Den inneholder bilder av prosessen, forklaringer og egenvurderinger.

  Må man ha talent for å starte der, og har du talent?
  - Nei, det må man ikke. Jeg har ikke noe annet talent enn at jeg bruker å ordne mitt eget hår, jeg var jo helt uerfaren når jeg begynte på skolen.

  Er det vanskelig å lære hvordan du farger hår?
  - Selveste fargingen av håret er kanskje ikke det vanskeligste, men å finne riktige farger og sånn er litt verre.  Her er min første farging, gikk for en rødfarge med mørkere bunn. Her kan dere også se en variant av en klipp innenfor hel form, den kalles "Hel Form Diagonal Forover/Konkav linje"


   Skal du på utplassering i løpet av de fem månedene du går på skolen?
  - Ja, vi skal utplasseres tre ganger om jeg husker riktig. Allerede i starten av februar har vi første utplassering, hvor vi skal være to dager på en salong. Så har vi en til gang hvor vi skal være tre dager på en salong, og enda en gang hvor vi skal være 5 dager på en salong. 

  Ville du anbefalt denne skolen til andre?
  - Hvis du har en liten frisør i deg, så ja! Dersom du ikke gikk frisør på videregående, så er det å gå på privat skole veldig greit. Det er en intensiv skolegang på 5 måneder, og ut i lærling etterpå.  

  Må du betale for frisørting selv?
  - Du betaler jo rundt 70 000 for skoleåret, også betaler du ca 5000 for utstyr som da blir ditt. Sakser, kam, børster, klyper ++. 

  Hvor lenge er en skoledag?
  Skoledagen varer fra 08.00 til 15.30, så det er ganske lange dager - men dagene går veldig fort unna. Vi har jo ingen vanlige fag, det er kun frisørrelatert og siden det er mer praksis enn teori merker du ikke at dagene er så lange. Vi kan ha teori i for eksempel to timer av dagen, også brukes resten på det praktiske. 

  Hvilken kompetanse/skole må man ha fra før?
  - Jeg er ikke helt sikker på det, men jeg har kun 2 år på yrkeslinje (salg & service). Tror også man kan gå denne skolen uten å gå videregående først, men som sagt så er jeg ikke helt sikker.

  Hva synes du om tegningen på skolen, er det vanskelig?
  - Tegningen er for meg veldig kjedelig, jeg hater nemlig alt som har med tegning å gjøre. Men det er noe man må gjøre, så det må jeg bare finne meg i. Syns det er litt vanskelig ja, man må jo tegne flere forskjellige tegninger og vise hvordan alt gjøres. Disse tegningene skal gjøres til hver eneste ting man gjør - klipp, farge ++ så det blir en del tegning til slutt. 


  Lærer dere alt man må kunne for å bli en god frisør?
  - Vi lærer alt man trenger å lære, men den virkelige læringen starter egentlig ikke før du blir lærling og får prøvd deg ut ordentlig! Du er jo ikke en god frisør når du går ut av skolen etter 5 måneder, da kunne jo alle vært gode frisører.

  Hvor mange er dere i klassen, og hvor mange klasser er det? Kommer du godt overens med de?
  - Vi er bare en klasse, og vi er 12 stykk. Kommer overens med alle, og syns det er en veldig trivelig klasse. Vi er jo veldig variert i alder, tror vi er alt fra 19 - 35, så tviler på at det blir noe drama rundt oss!

 • 25.01.2014 15:04
 • Frisørskole
 • 34 kommentarer
 • 24.01.2014
 • Frisørskole
 • spmrunde om frisørskole

  Hei!

  Det er lite nytt fra meg om dagen, annet enn at jeg har en haug med ting jeg må tenke på og fordøye for tiden, så trekker meg litt tilbake fra den personlige fronten - håper dere fostår ♥ Jeg tenkte å kjøre en spørsmålsrunde om skolen jeg går på. Ser det var veldig mange som var interessert i å høre mer om det, og siden jeg ikke vet helt hva jeg skal skrive så blir det lettere for meg å svare på spørsmålene deres enn å skrive fri tekst. For dere som ikke har fått det med dere, så går jeg på Norsk Frisørskole.

  Har heller ingen bilder å dele med dere, så ble bare en random Instagram-video haha!
   

 • 24.01.2014 17:50
 • Frisørskole
 • 42 kommentarer
 • 21.01.2014
 • Konkurranser
 • barber og vinn iPad Mini

  Hei!

  Nok en gang skriver jeg om barberhøvelen Dorco Shai, men det er med god samvittighet fordi dette er en høvel jeg virkelig kan gå god for. Barberingen har aldri gått fortere og mer problemfritt enn hva det gjør med denne, jeg har ikke trengt å gå over hver legg 3 ganger før det ser nogenlunde OK ut. Barberhøvelen var en av de første høvlene for jenter med 6 knivblader, jeg har brukt den fast nå i 1 års tid og har ikke trengt å dra på butikken en eneste gang. Dorco blir nemlig sendt hjem til deg i posten, og du mottar nye barberblader hver 3. måned.
    
  Nå kan dere vinne en iPad Mini med Retina skjerm (verdi 3290,-)  i samarbeid med Shai. For å delta må du først bestille en gratis prøve av barberhøvelen her, også legge igjen en kommentar på dette innlegget. Om du har bestilt høvelen tidligere, så trenger du ikke gjøre det igjen fordi du er registrert i systemet til Shai fra før av. Da legger du kun igjen en kommentar :) Jeg kårer vinneren om en uke, og det annonseres på bloggen.  • 21.01.2014 22:20
 • Konkurranser
 • 619 kommentarer
 • 19.01.2014
 • Hverdag
 • voksen tcmn

  Hei!

  Husker dere det utrolig lettvinte håret jeg viste dere før jul en gang, DreamExtensions? Du kan se innlegget her. Nå har de 40% avslag på HELE sortimentet sitt, så om dere er ute etter lengre og/eller fyldigere hår så er det nå dere burde slå til. Dette håret tar ikke mange minuttene og ta på, og bare noen få sekunder og ta av igjen. Perfekt om du vil ha litt ekstra hår en kveld ♥ I tillegg er produktene rimelige i pris fra før av, så at det er salg gjør det superbillig

  Helgen har jeg tilbringt sammen med Malin, godt med litt venninnetid og jeg tror ikke jeg har ledd så mye på lenge. Var også litt sammen med Tuva i går, og dro innom for å se den nye leiligheten hennes. Hun har nettopp flyttet sammen med kjæresten sin, og jeg tror hun blir å få det utrolig koselig der når de har fått alt på plass. Har også fått vært en tur hjemme hos mamma i dag, like koselig å se hun og småsøsknene mine hver gang. Haha, føler jeg har blitt så voksen. For et par år siden ville jeg helst flytte langt vekk og ikke ha noe særlig kontakt med hun, men det var fordi jeg var en skikkelig drittunge og så ikke det viktige i livet.. Jeg føler jeg har vokst veldig mye på meg selv bare det siste året, på en positiv måte. Har fått et veldig bra forhold til nærmeste familien, startet på en utdanning, blitt flinkere økonomisk (har ikke fått inkasso på flere måneder!!!) og generelt mer voksen i hodet. Det eneste negative må være at jeg har gått ned enda et kilo siden sist når jeg hadde gått ned 4 kilo, føler meg som et skjelett... Jeg blir faktisk sinnsykt lei meg når jeg går ned i vekt  • 19.01.2014 22:00
 • Hverdag
 • 73 kommentarer
 • Flere innlegg i Blogg