hits
Lukk meny
 • 07.08.2012
 • Språkreise
 • Florida innkjøp - kjoler/sko

  Hei!

  Her kommer del to av innkjøpene fra Florida. Noe av det så dere på bloggen allerede når jeg var i USA, men viser bare alt sånn at det blir mer orden i systemet her. Kjøpte faktisk ikke så mange kjoler, men det var veldig dårlig utvalg blant kjoler. I tillegg er det mange plasser de ikke har XS, og S i kjoler blir for stort. Noe er liksom veldig stor i størrelsen, og andre ting er små. Jeg er uansett fornød med de kjolene jeg kjøpte, spesielt leopardkjolen og den med svart underdel!

   
  A'gaci & Random butikk


  Rosa fra Forever21, leopard fra random butikk


  Fra Claires


  Random butikk


  Fake så klart - fra Delias


  Begge fra Forever21


  Charlotte Russe


  H&M


  Sketchers


  Dette er noe alà Toms, disse gir et par til fattige barn for hvert par som blir kjøpt så da har jeg gitt 2 par sko til noen som trenger det ♥ 

  - Noe du likte? 

 • 07.08.2012 00:09
 • Språkreise
 • 71 kommentarer
 • 02.08.2012
 • Språkreise
 • svar om Florida del 1

  Hva føler du at du har fått ut av språkreisen?
  - Jeg har fått utrolig mye ut av reisen. Ikke bare har jeg fått oppleve USA for andre gang (i fjor var jeg 1 uke med mamma i California), men jeg har blitt kjent med maaange fantastiske folk som jeg aldri vil glemme. Jeg har også fått større innblikk i den amerikanske kulturen, og lært språket bedre. Fått kjøpt meg masse nye ting, fått nyte lange dager på stranden og vært med på kule opplevelser som fornøyelsesparker og andre ting.

     Hvor mye koster det?
  - Jeg og Tuva fikk jo, som de fleste kanskje vet, språkreisen sponset av EF. Om du skulle reist selv så ville det kostet 31 495,- for det kurset vi var på ifølge EF sine sider.

  Hvor lenge varer det?
  - Vi reiste til USA 5. juli og var hjemme igjen 1. august så det varte i totalt 27 dager. Noen destinasjoner er reisen på 3 uker, men her var det altså 4 uker.

  Er det folk fra mange land med, i tillfelle hvilke land?
  - Reiser du på international kurset så er det folk fra flere forskjellige land. Det kommer ann på hvem som melder seg på, men på vår reise var det norske, franske, spanske og italienske studenter - men det er altså folk fra hele verden som reiser på språkreise. Når vi var på EF disco for alle som var i Florida, fra Jacksonville og vertsfamilie, møtte vi svenske og russiske EF studenter også. Vil du reise og være i klasse med bare norske studenter velger du Classic kurs.

  Har du fått mange nye venner?
  - Ja, det har jeg. Ble veldig fort kjent med enkelte, og blir å savne de utrolig mye. Håper vi møtes igjen!


  Hva var det beste med språkreisen?
  - Det beste med hele språkreisen var alle folkene jeg møtte og ble kjent med, shoppingen, stranden og mine to favorittledere Lindsey og Bill. 


  Må man være veldig flink i engelsk for å kunne være med på språkreise, og er det ikke flaut å snakke engelsk til folk?
  - Nei, man trenger ikke være flink for å reise. Du kan komme dit og kunne så og si ingenting om du vil, for tro det eller ei, men på den ene måneden du er der lærer du utrolig mye. Ikke bare gjennom skolen, men ellers også. Og nei, det er ikke flaut å snakke engelsk i de situasjonene man må for det kommer seg veldig fort og man blir vant til det. I starten var det litt kleint, men etterhvert ble jeg veldig komfortabel med det. Snakket jo engelsk med lederene, på skolen, restauranter, med de utenlandske vennene osv. Eneste var at hvis jeg for eksempel var sammen med noen av de norske og noen av de italienske samtidig så ble det fort til at vi snakket norsk med hverandre mens de snakket italiensk med hverandre, haha.

  Hvor mye penger hadde du med deg ?
  - Jeg hadde med meg ca 20 000 i lommepenger, og brukte omtrent opp alt. Det er ikke sikkert du trenger like mye om du skal reise, jeg shoppet en god del og brukte mye penger på det. I tillegg til shopping utgjør lommepengene mat utenom de måltidene du får (frokost og lunsj hver dag er inkludert i språkreisen, av og til får du middag også). EF har også noen valgfrie aktiviteter du kan være med på som koster penger, blant annet Universal Studios og Adventure Islands, Disney World, Water Sports, Wet n' Wild, buss til shoppingdagene og EF annual disco.


  Hva var de forskjellige aktiviteten du kunne betale for å være med på?
  Disney World (110 dollar - lunsj inkludert) - det sier vel seg selv hva Disney World er. Jeg og Tuva valgte å ikke bli med på det.
  Universal Studios & Adventure Island (110 dollar - lunsj inkludert) - dette er to fornøyelsesparker og du får begge parkene til 110 dollar. Dette var vi med på, og det var ganske bra. Anbefaler alle å dra på denne hvis dere liker rollercoasters og sånne ting.
  Wet n' Wild (50 dollar, lunsj inkludert) - dette er en vannpark med masse sklier osv. Jeg og Tuva var ikke med på denne.
  Water Sports (150 dollar) - dette går over 3 dager. En dag i uken når du er der. En dag drar du på kajakk i en elv og møter manatees, som er store sjøkuer, er du heldig får du se delfiner også. En annen dag drar du på parasailing hvor du henger bak på en båt. Den tredje dagen er det surfing, hvor du får lære deg å surfe. Vi var ikke med på dette.
  Buss til shoppingdagene (10 dollar per gang) - det er tre shoppingdager satt opp på programmet. Du betaler 10 dollar per shoppingdag, og pengene går til bussturen. Det blir altså totalt 30 dollar. Jeg og Tuva var med på dette.
  EF Annual Disco (50 dollar) - Dette er EF sin store disco hvor du drar og spiser først og etterpå drar du innover til Orlando og deltar på discoen. Her er det flere hundre studenter fra hele Florida.
  Totalt utgjør de valgfrie aktivitetene 500 dollar, som er ca 3000 norske kroner. Du trenger ikke delta på alle, velg de du aller helst vil dra på. 


  Hvordan var skolen, hvor mange timer i uken osv?
  - Skolen var helt grei. Det er så klart ikke kjempemorsomt, men det var ikke dritkjedelig heller. Når du kommer til EF resortet har du en test som skal plassere deg i rett klasse. Det var 4 forskjellige levels, 2, 3, 4 og 5 hvor 5 var det beste levelet. Jeg kom på level 5, og Tuva kom på level 4. I klassen var vi ca 15-20 stykker, og vi hadde to forskjellige lærere. Mine lærere het Kevin og Andrea. Først hadde vi engelsk med den ene læreren, som varte fra 9 til 10.35 tror jeg, også hadde vi en pause på 30 minutter før vi hadde kultur med den andre læreren fra 11.05 til 12.15. Skole hadde vi 4 dager i uken, 3 dager i uka begynte vi klokken 9 og en dag i uka begynte vi klokken 13.30. På skolen hadde vi to bøker, en for engelsk og en for kultur. Man lærer enkle ting og gjør små oppgaver som ikke tar så lang tid. Etterpå går man gjennom oppgavene sammen med hele klassen. Når skolen er ferdig et par dager før språkreisen er over, tar man en EFCELT test for å sjekke hvilket nivå man er på. Det er som en bitteliten eksamen. Nivåene er A1, A2, B1, B2, C1 og C2 hvor C2 er det beste. Jeg havnet på C1, så er veldig fornøyd!

  Skolebøkene

  Hvor gammel må du være med for å dra på språkreise?
  - Språkreisen jeg dro på er for aldersgruppen 14-17 år, men det var flere som var 18 som var der. Jeg vil kanskje ikke anbefale en 18åring og reise dit, da det kan bli litt for mye regler og slikt i forhold til hva en er vant til. Man kan også reise på språkreise i aldersgruppen 8-14 år. 

  Er EF et trygt selskap å reise med?
  - Absolutt! EF passer veldig godt på deg og sørger for at alt går som det skal. De sender all informasjon du trenger før reisen din og ordner det meste for deg.

  Hva slags regler hadde dere?
  - Vi hadde en del regler, men det må til når man er en så stor gruppe fordelt på et litt mindre antall ledere. Vi var ca 100 studenter på EF resortet i Cocoa Beach, og ca 15 ledere tror jeg. Reglene jeg kommer på som vi hadde var at vi ikke hadde lov å ta taxi eller haike med fremmede (jeg og Tuva tok taxi et par ganger, men til et sted som bare var 5 minutter unna med bil), leggetid klokken 23 på skoledager og 24 i helgene. Man måtte altså være inne på rommet til de tidene og bli der, men man trengte ikke legge seg og sove. De hadde roomchecks hver kveld for å se at du var der, og etter alle roomchecksene satt de utenfor på parkeringsplassen i 1-2 timer og fulgte med at ingen stakk av. Vi hadde heller ikke lov å drikke, og skulle man røyke måtte man gjøre det bak bussene eller andre steder lederene ikke kunne se deg. Kommer ikke på flere regler akkurat nå.

  Hvordan er reiselederene?
  - Vår reiseleder fra Norge var veldig grei. Han heter Sigurd og bor faktisk i Tromsø hvor jeg og Tuva bor. De andre reiselederne som var fra Frankrike, Spania og Italia ble vi jo også kjent med. Det er ikke slik at man forholder seg mest til sin egen reiseleder, alle lederene har like mye ansvar for alle studentene. De lokale lederene var de som var amerikanske, blant annet Bill og Lindsey - mine favoritter. • 02.08.2012 22:35
 • Språkreise
 • 39 kommentarer
 • 02.08.2012
 • Språkreise
 • Florida innkjøp - overdeler

  Hei!

  Blir veldig mye om jeg skal ta alle innkjøpene i en del, så jeg tar et innlegg med overdeler, et med skjørt, shorts og bukser, et med kjoler og sko og et med diverse. Nå har jeg tatt bilde av alle overdelene jeg har kjøpt - er veldig fornøyd med alt jeg fikk kjøpt denne ferien. Det er  helt klart mye større utvalg i USA med tanke på shopping, og en del billigere i Norge. En topp koster i gjennomsnitt ca 15 - 20 dollar, noe som utgjør 90 - 120 kroner, i de vanlige butikkene som Forever21, A'gaci osv. Har skrevet butikk under de klærne jeg husker hvor er fra!


  random butikk og Charlotte Russe


  Begge fra Forever21


  Forever21 og random butikk


  De passer bra sammen!


  delia's og forever21


  random og Charlotte Russe


  Forever21 og A'gaci


  Begge fra Delias


  Begge fra A'gaci


  A'gaci og Forever21


  A'gaci og Wet Seal


  Begge fra Forever21


  Forever21 og Charlotte Russe


  Begge fra Forever21


  Begge fra Forever21


  Delias og random butikk


  Hahaha!! Begge fra Charlotte Russe


  Victoria's Secret og Forever21


  Random butikk

  - Hvilket plagg syns du var finest? 

 • 02.08.2012 19:04
 • Språkreise
 • 73 kommentarer
 • 02.08.2012
 • Språkreise
 • it's over..

  Hei!

  Siste fulle dag i Florida, som var på mandag, hadde vi den såkalte "Graduation day". Der fikk vi slike hatter som man får, og vi ble ropt opp og fikk diplom med resultatet på EFCELT-testen samt bilde med lærerene våre. Etterpå kastet vi hattene i luften og var "graduated". I tillegg så vi på alle prosjektene hver gruppe hadde laget, var veldig greit å få se bildene som har blitt tatt gjennom hele ferien. På slutten av dagen så vi på slideshowet som Bill, vår amerikanske leder, hadde laget. Man kunne kjøpe det etterpå, så det gjorde jeg. Nå har jeg alltid med meg mange fine minner! Tirsdagsmorgen reiste vi hjemover, noe som var en veldig lang reise. Fartet vel rundt i totalt 24 timer - slitsomt. Det var sinnsykt kjipt å forlate alle de utenlandske vennene vi har fått, mest fordi det er liten sannsynlighet for at vi møtes igjen. Det var også trist å si hade til de norske studentene vi har reist med, men forhåpentligvis ses vi alle på EF Reunion i september/oktober.

  Har lånt bilder hos Tuva siden kameraet mitt ikke hadde strøm de siste dagene:
   

   

   

   

   

   
  Tuva og hennes lærere fra level 4

   
  Meg, Kevin og Andrea - mine lærere på level 5.

   

   
  De vi hadde best kontakt med gjennom oppholdet, tre italienske gutter som vi ble veldig glad i. Giacomo, Marco og Oscar <3

   
  På flyplassen i Oslo, rett før vi gikk hver vår vei

   

   
  Andreababy <3

  Så nå er vi altså hjemme i Norge, nærmere sagt Tromsø, noe som er ufattelig kjedelig. Jeg har så lyst å reise tilbake, lange dager med sol, fantastiske mennesker og fine opplevelser rundt omkring. Det er absolutt en fin reise som jeg vil anbefale dere å dra på. Det er noe helt annerledes enn å dra på feire alene, for her omgås du med mange forskjellige mennesker fra forskjellige land, og du blir knyttet til folk og opplever alt på en helt annen måte. Kommer til å savne alle og enhver, men spesielt Andrea, Lema, Marco, Oscar og Giacomo. Det var liksom de vi ble best kjent med og var mest sammen med. Andrea og Lema skal vi nok møte om ikke så alt for lenge, de bor tross alt i Norge. Men de italienske guttene er jeg ikke så sikker på om vi blir å se, noe som er kjipt - men man kan jo alltids håpe. 

 • 02.08.2012 18:07
 • Språkreise
 • 33 kommentarer
 • 30.07.2012
 • Språkreise
 • white & color disco

  Hei!

  I går hadde vi disco på hotellet. Temaet var white & color, siden alle studentene er delt inn i 4 fargegrupper skulle hver gruppe ha på seg noe hvitt og noe i den fargegruppen de er i. Jeg og Tuva er blue, og har verdens beste leder Bill. Siden vi ikke hadde noe blått var vi nødt å finne noe på butikken rett over hotellet. Den heter Beach wave, og de selger for det meste souvernirer og turistklær. Vi fant allikevel noe å ha på oss, haha. Syns det ble sykt komisk, og hatten var prikken over i'en. Ser kanskje litt slutty ut, men hallo - man lever bare en gang?! 
  Bill og "the blue bus" vi kjøpte i gave til han! 

   
  Sexy bitches
  Meg, Bill og Andrea + litt Marco

  Vi tok dessverre nesten bare bilder av oss selv, beklager. I dag hadde vi graduation day, forteller i neste innlegg. I morgen tidlig klokken 07.00, 13.00 norsk tid, reiser vi fra hotellet og til Miami for å begynne turen hjemover. Er hjemme i Tromsø 16.00 norsk tid på onsdag, og da kommer beste Camilla og henter meg <3

 • 30.07.2012 22:58
 • Språkreise
 • 99 kommentarer
 • Flere innlegg i Språkreise

  • 13.07.2012
  • Språkreise
  • lets go to the beach

   (Skrevet for 5 timer siden) Hei!

   Nå har vi endelig kommet fra stranden. Ble ca 2 timer tidligere i dag når de andre var på noe kajakkgreier, jeg og Tuva orket ikke være med på det. Vi dro også nå etter vi var ferdig på skolen, og kom nettopp tilbake. Var sammen med en del franske og italienske folk, er kanskje på tide å begynne å henge med andre enn norskene også. Vi skal snart ut og spise og tror vi tar turen sammen med noen av de italienske på en resturant like i nærheten. Har ikke spist siden frokost selv om den var ganske sen da. Vi høres senere eller i morgen, kisses!


   Meg, Tuva og to av de franske EF studentene
   Yacine og meg så klart xD

  • 13.07.2012 05:13
  • Språkreise
  • 101 kommentarer
  • 12.07.2012
  • Språkreise
  • rainy day

   Hei!

   I dag har det stortsett vært overskyet faktisk. Vi hadde skole, og resten av dagen har vi bare hatt fri. Vi bestemte oss for å ta en tur ned på stranden for og nyte det lille av sola vi så til i dag, og mens vi lå der begynte det bare å pissregne. Vi så jo at det kom til å regne fordi det var mørke skyer på vei mot oss, men det høljet seriøst ned som faen. På 2 minutter så det ut som jeg hadde tatt en dukkert i sjøen liksom. Lifeguarden kom og jaget alle opp fra havet siden det ikke er lov å bade på grunn av lyn og torden, og samtidig fløy luftmadrassen min langt avgårde. Jeg sprang etter den som en jævla idiot, så sinnsykt fort også, men den blåste jo bare videre og videre og videre bortover stranden. Fikk til slutt tak i den, søkksliten og pissevåt. Etter det spilte vi Volleyball i regnet med noen franske og italienske folk, også dro jeg, Tuva og Lema på Tacobell.

   Det viste seg å være en jævlig dum idè, for mens vi ventet på maten la Lema fra seg pengeboken på bordet for å hente maten sin, og når hun kom tilbake hadde en idiot vært og stjelt den. På sånn 20 sekunder liksom, og borte var tyven. Vi ringte politiet, så kom en superhyggelig politimann. Lema fikk skrevet anmeldelse og fikk saknummer så hun får igjen på reiseforsikringen. Han tilbydde å kjøre oss tilbake til hotellet, så vi takket selvfølgelig ja. Fikk sitte bak i politibilen som noen kjeltringer, lover dere at det ikke var komfortable seter bak der - de var av PLASTIKK. Haha! 


   Meg og Andrea i regnet

   meg og Lema


   godgliset xD

    
   Haha fin neglelakk? :)

    
   tacobell, sykt billig taco

    
   Stakkars Lema har ikke pengebok lengre :( 


   Fyller ut anmeldelse!
   Haha sykt fint bilde, i politibilen.

  • 12.07.2012 06:53
  • Språkreise
  • 91 kommentarer
  • 11.07.2012
  • Språkreise
  • shoppings

   / Florida (dag: onsdag, tid: 00:35) Hei!

   Var første skoledag her på EF som jeg nevnte i går - kom på nivå 5 som er det beste, sammen med Lema. Wuhu ;) Det var ganske chill, er ikke sånn der du gjør vanskelige oppgaver osv som på vanlig skole. Vi har et prosjekt vi skal gjøre mens vi er her, som heter "Get out there!". Der skal vi ta bilder og lage en video om oppholdet vårt her med stedene vi besøker, folk vi møter og slikt. Ganske spennende! Resten av dagen har vi vært på Florida Mall og shoppet. Fikk sinnsykt dårlig med tid fordi vi måtte styre med kortet til Tuva, det ville faen ikke funke så hun fikk ikke kjøpt seg noe. Syns så synd i hun! Vi skal heldigvis få ordnet det i morgen sånn at vi kan dra en dag nå snart og shoppe igjen. Jeg var faktisk bare innom 3 butikker, Forver 21, Agaci og en jeg ikke husker hva heter. 4 timer var altså ikke nok fordi det var et evig stort kjøpesenter. Shit! Kjøpte veldig mange topper og skjørt, fant ikke så mange kjoler men det tar jeg igjen. Til sammen kostet alt ca 600 - 700 dollar, som er ciiirka 3500 - 4000 kroner. Ikke så mye for 18 overdeler, 8 underdeler, 3 kjoler, 2 par sko, en veske og en parfyme!

    


   Forever21


   Forever21


   Forever21 og Agaci


   Forever21 og Agaci


   Alle tre butikkene


   Forever21 og Agaci


   Litt uheldig med blitz og hvit bakgrunn...


   nøgd

   Ha en fin dag videre, love u leserene mine! Håper dere er fornøyd med bloggingen så langt mens jeg er i Florida. Skal ta litt bilder av hotellet og folkene, samt litt flere strandbilder sånn at det ikke blir så ensidig med hotellrombilder. Er bare litt slitsomt å dra med seg speilrefleksen, har med digitalkameraet men glemte laderen hjemme.. Jaja, skal iallefall prøve å ta med monsterkameraet oftere :) tcmn

  • 11.07.2012 06:31
  • Språkreise
  • 99 kommentarer
  • 10.07.2012
  • Språkreise
  • some stuff

   First of all: KUN i dag har Nelly hele 20% avslag på ALLE typer sko fra Jeffrey Campbell! Løp og kjøp HER

   / Florida (dag: tirsdag, tid: 03:07)
   Hei!

   I dag har jeg vært på stranden hele dagen med Tuva, Lema, Andrea og Malin. Etter det dro jeg og Tuva inn til et lite sted 10 minutter bortenfor hotellet og spiste på Pizza hut samt shoppet noe småtterier på CVS pharmacy som har sykt billige ting - og alt mulig! Solen er så sykt sterk her i Florida, den er faktisk sterkere enn hva jeg har opplevd i syden tidligere. Derfor kjenner jeg det blir godt med en fridag fra solen i morgen, for da er det nemlig shopping på Florida Mall. I morgen begynner også skolen her på EF, vi skal ha skole et par dager i uken hvor vi blir delt inn i 4 forskjellige klasser etter hvor flinke vi er i engelsk. For å kartlegge engelsken tar man en kort test (avkrysningstest), vi tok den på søndag. Gikk egentlig ganske greit, tror jeg kommer på 4 eller 5 som er de to høyeste nivåene. Skolen varer i ca 3 timer, det er ikke vanlig skole sånn som i Norge - her er man mer ute og gjør praktiske ting for å lære engelsk bedre og bli kjent med kulturen.

   Gruer meg egentlig mest til å se om jeg og Tuva klarer å forsove oss til skolen her i Florida også, akkurat som vi klarer hjemme i Norge. Heldigvis har vi sagt til Andrea at hun og Lema må komme og dundre på døren helt til vi åpner sånn at vi rekker det. Rett etter skolen i morgen må vi bare ta med oss lunchen og sette oss på bussen - da går turen til shoppingsenteret som jeg nevnte. WII, håper jeg kommer tilbake med maaaange poser og kanskje noe nytt til kameraet!!!
   Her har jeg faktisk ikke foundation i trynet, bare litt solpudder. Bruker bestandig foundation så sjokkerte meg litt selv med å ikke ha det på! 


   Minikjøleskapet på hotellrommet er fylt med Sprite. Hver gang vi kommer fra Stranda er det sånn "åååh, må ha en Sprite!"


   Skille :D


   Måtte kjøpe meg noen flipflops i dag siden jeg bare hadde med et par sko, og de ikke egnet seg til stranden. Det er sååå jævlig å gå uten sko her, for sanden er så varm. Prøvde en gang, endte opp med å løpe for harde livet. Trodde jeg skulle dø halvveis, føltes ut som om føttene mine skulle få svære brannsår under. Måtte ta pause oppå en solseng så løpe videre. Never again :(


   Småting jeg kjøpte i dag, blant annet deo, sminke, neglelakker, tyggis. Alt dette kostet til sammen 400 kroner, ville sikkert kostet litt under 1000lappen i Norge.


   Love colors, 2 dollar stykket!


   Et skjørt jeg kjøpte, det er kjempefint på. Gleder meg til å kjøpe noe å matche det med i morgen! 100 kr ca på en horebutikk faktisk


   Fine Lema og veldig fine Tuva!


   Meg og Andrea, fint bilde ja jeg vet.

   Håper dere har det fint! tcmn

  • 10.07.2012 09:07
  • Språkreise
  • 76 kommentarer
  • 09.07.2012
  • Språkreise
  • cocoa beach

   Hei!

   I forigårs (lørdag) kom vi endelig fram til Cocoa Beach. Reiste fra Miami i 12 tiden, og var fremme her rundt 3-4 tiden. Hotellet er veldig fint og stort, mye finere enn det vi var på i Miami. Dagen her vi er nå startet med at vi ble delt inn i 4 grupper, altså EF studentene fra alle landene som er her (Norge, Spania, Frankrike og Italia). Jeg og Tuva kom seff på gruppe, wihu!! Føler det er som om jeg går på ungdomsskolen igjen egentlig, men haha whatever - er i Florida så skal ikke klage. Når vi hadde blitt delt inn i grupper hadde vi en konkurransegreie, og min gruppe vant fordi jeg og Tuva var så sykt sporty. Etterpå ble rommene utdelt, og beklager om dere får sjokk nå, men jeg og Tuva deler rom. Vi sprang opp på rommet, kastet koffertene inn og sprang rett ned på stranden for å rekke det siste av solen før den gikk ned. Senere på dagen spiste vi felles middag og hadde noe DJ opplegg på hotellet. Koselig :) 

   Her i Florida er det utrolig varmt både på dagen og kvelden, i tillegg er det veldig klam luft så det blir mye varmere enn det egentlig er. Det er jo kjempedeilig å slippe å fryse når man går ut døren i kjole, kunne til og med gått i bikini på kvelden - men man blir nok lei varmen etter 30 dager her nede. Vi hang for eksempel handdukene våre til tørk på gelenderet ute, og etter 5 timer var de fremdeles veldig fuktige. Tenk deg bare når du er i syden, på kvelden er det gjerne sånn at du kan ha en veldig tynn bolerojakke-ting med deg i tilfelle det blir kjølig. Her: NEI. Ingenting. De eneste gangene du trenger merklær er faktisk når du er inne, går inn på butikker og når du sitter på bussen fordi det er airconditioner overalt!

    
   Tuva blogger - viktig del av ferien.


   Nye bikinier fra Victoria's Secret


   Elsker bikinitrusen!
   Utrolig fin bikinioverdel <3<3<3<3


   Haha vi fikk en av de utenlandske folkene til å ta bilde av oss, han tok kanskje 20 bilder og det her var det eneste brukbare. Sier jo litt om hans fotoskillz... 


   Er IKKE så svart. fydsjjj


   tacotime
   YOLO, vasse i sjøen på natten. Farlig med hai og sånn vet dere 0.o   Ha en fin dag/kveld/natt - aner ikke hva klokken er hjemme i Norge. tcmn

  • 09.07.2012 06:33
  • Språkreise
  • 73 kommentarer
  • 08.07.2012
  • Språkreise
  • fredagen - båttur og hard rock

   Hei!

   I forigårs (fredag) dro vi på en båttur for å oppleve Miami fra sjøen. Var utrolig morsomt å se, Miami var liksom delt opp i mange øyer. Kjendiser hadde hus/feriehus på adskilte øyer som det kostet dritmye å bo på. Var også noe helt annet å se Miami fra utsiden enn det var når du satt på bussen og kjørte gjennom. Du fikk liksom et helhetsblikk. Det varte i halvannen time, og etterpå dro vi på Hard Rock og spiste mat. Var helt grei mat, Friday's hadde bedre egentlig men vi fikk bare velge utifra 5 retter siden vi var så mange som skulle spise samtidig. 
   Genser fra VS


   Hard Rock cafè i Miami hadde før en svæær gitar på taket, men en orkan rev den ned.
   Meg og Silje + Andrea


   Alle de norske EF studentene, tror jeg. Husker ikke om vi var 27 eller 28. Skal vi se hvor flink jeg er på navn... Har linket de jeg vet har blogg.
   Fra venstre oppe: Turi, Katrine, Ingeborg, Inger Johanne, Ingrid, Anette, Susanne, Una, ?, ?, Bjørnar.
   Fra venstre midten: Tuva, meg, Silje, Andrea, Lema, Maria, Petter, ?.
   Fra venstre nede: Malin, Carina, Rakel, Ida, Nidhi, Marianne, Linda og Martine. 
   Miami!
   Hahaha stygg!!
   koser meg så mye på båt xD


   andrea som har flettet Tuva   Skriver om lørdagen i morgen, må få bedre nett først. Så vidt signal på rommet jeg og Tuva bor på her, oh no bloggen 0.o

  • 08.07.2012 08:41
  • Språkreise
  • 47 kommentarer
  • 06.07.2012
  • Språkreise
  • miami beach

   Hei!

   I dag har vi tilbringt dagen på Miami South Beach. Det er en veldig stort strand, var veldig fint men det var sykt mye tang og dritt i vannet så det var ekkelt å bade. Håper stranden på Cocoa Beach har litt renere vann! Ble iallefall litt farge på oss alle sammen, så dro jeg og Tuva og spiste på T.G.I.F for å deretter stikke en tur innom Victoria's Secret. Kjøpte meg en ny genser, en bh, en bikinitopp og to bikinitruser. Kostet faktisk 1000 kroner, er ikke så billig på VS men det er verdt det. Gleder meg til å finne Forever 21, der skal jeg gå bananas med kortet!!!

   Måtte bruke BH på stranden i dag siden jeg har tatt med meg en bikini som ikke matcher i det hele tatt. Derfor jeg kjøpte meg ny i dag! Nå skal vi alle sammen på cruise, så skal vi spise på Hard Rock senere. Blogges i kveld eller i morgen!

   Tuva shopper litt
   Her venter vi på å bli plukket opp fra stranden. Var faktsik en random mann som gikk med søppelposer, han spurte om vi ville bli med han på stranden senere og om han kunne ringe oss. Tuva bare "haha no!!!" så gikk vi. Han tror jeg heter Vanessa lol!
   Shoppiiing! - Har du det fint der du er nå?

  • 06.07.2012 22:24
  • Språkreise
  • 145 kommentarer
  • 06.07.2012
  • Språkreise
  • first day

   Hei!

   I dag har det vært veldig mye reising. Vi tok flyet fra Gardermoen til London klokken 8 på morgenen, så måtte vi vente på Heathrow flyplass i 5 timer før flyet vårt gikk til Miami. Når vi skulle gjennom sikkerhetskontrollen i London ble jeg kroppsvisitert, og tro meg - det er ikke som i Norge. Her tar de deg på rumpa, og de beføler deg overalt. Til og med innenfor buksekanten! Ble også kroppsvisitert + veskesjekk når vi skulle gå ombord på flyet til Miami. De plukket ut noen tilfeldige og selvfølgelig ble det meg. Den flyturen tok rundt 9 - 10 timer, og deretter måtte vi stå en time i kø for å komme gjennom passkontrollen.  

   Nå har vi endelig ankommet USA, akkurat nå er vi på et hotell i Miami som heter Homewood Suites by Hilton. Her skal vi være til lørdagsmorgen. Det er alle oss norskene, samt italienere, spanjola, franske folk osv. Vi er kanskje 80 - 100 stykk til sammen om jeg hørte rett fra kurslederen. I morgen skal vi tidlig opp og dra på South Beach og være et par timer, samt shoppe litt. Trenger faktisk den shoppingen så mye fordi jeg har med meg en shorts og en topp, nothing more. Iallefall så drar vi til Cocoa Beach hvor EF Resort ligger på lørdags morgen, bussturen dit fra Miami er på 3 og en halv time. Vi får snakkes i morgen, dere kan regne med at det kommer minst 1 innlegg om dagen mens jeg er her nede.
   Tuva spiste American Breakfast, var ikke lite mat for å si det sånn!


   Kjøpte favorittlipglossen min på taxfree, koster 119 ca!
   Club sandwich, sykt god!!


   tuva's frokost


   chiller utfor miami flyplassen
   Sånn har jeg gått med iPhonen hele dagen, interessant


   Her ble vi hentet med buss for å bli fraktet til hotellet

   Her er rommet jeg og Tuva bor på sammen med Andrea og Ida fra Stavanger: 


   Ha en fin dag alle sammen!

  • 06.07.2012 04:35
  • Språkreise
  • 77 kommentarer
  • 02.07.2012
  • Språkreise
  • Florida

   Hei!

   Nå er det bare 3 dager til avreise til Florida. Vi drar først ned til Oslo på onsdag, også reiser vi tidlig avgårde torsdagsmorgen mot USA. Gleder meg veldig til å møte alle som skal være med, samt å faktisk komme fram. Tror det blir veldig spennende og oppleve kulturen der, lære språket bedre og til å ligge på stranden og shoppe. For dere som vurderer språkreise, så kan dere allerede bestille for sommeren 2013 HER. Du kan velge mellom mange forskjellige reisemål - for eksempel Malta, California, Florida, England osv. Vi skal bo på EF Resort, som er hotell, men man kan også velge å bo hos vertsfamilie.

   Bestiller du din språkreise for 2013 innen 1. august i år så får du det til 2012 prisene. Kan være lurt å gjøre det da prisene stiger litt neste år :) EF har også noe som heter Summeranza, som er en stor fest med konsert. I fjor var Ke$ha hovedartisten. De har en Summeranza i London og en i Malta. I London kommer Will.I.am til å være, og på Malta opptrer NERVO. Det er ikke så dyrt å være med, du kan lese mer om det HER.

   I tillegg er vinneren av bloggawards kåret - den heldige jenta som får være med på turen til Florida ble TURI. Hun blir, som meg og Tuva, også å blogge fra Florida.

    
   - Har du vært/skal på språkreise?

  • 02.07.2012 00:07
  • Språkreise
  • 94 kommentarer
  • 20.12.2011
  • Språkreise
  • vinn gratis språkreise

   Hei!

   Må bare nevne dette slik at dere får det med dere. Jeg og Tuva reiser jo med EF (education first) til Florida om rett over et halvt år. Den 5. juli drar vi, og blir til den 1 august. Da skal vi kose oss med mange andre ungdommer, lære ting om stedet og ha det supert. Jeg har alltid drømt om å reise, og det at jeg endelig får muligheten er fantastisk. Enda bedre er det med lange, varme dager på lik linje med sydentemperaturer og folk på vår egen alder fra andre kulturer.

   Nå har EF julerabatt, så om du bestiller språkreisen din innen 22. desember (litt kort varsel) får du 2200 kroner rabatt. Det kan du se her. Ellers har de også en konkurranse gående hvor du kan vinne en GRATIS språkreise! Jeg selv har vunnet en tur til USA (ikke språkreise) og jeg var i lykkerus. Hadde den beste uken i mitt liv der. Ikke gå glipp av dette, tenk om akkurat du vinner? Skynd deg og meld deg på her. 

   - Hvor ville du reist om du skulle på språkreise? Skal du på språkreise i sommer?

   Vi skal forresten bo på hotellet nederst til høyre, EF Resort. Rop ut om du også skal dit på samme tid :) 

  • 20.12.2011 03:57
  • Språkreise
  • 78 kommentarer
  • 07.11.2011
  • Språkreise
  • spørsmål om språkreise

   Svarer på litt spørsmål i forbindelse med språkreisen, svarene kommer i 2 innlegg. Del 2 kommer i morgen :)

   - Hvor mye koster det?
   Det er helt forskjellige priser, men jeg og Tuva skal til Florida på Resort og det koster 32 000 ca. Du finner priser på Florida turen HER! Jeg og Tuva valgte å bo på resort siden vi vil bo sammen med masse andre folk, og det blir litt vanskelig om man skal til vertsfamilie.

   - Hvor kan man bestille?

   Du kan bestille her, og der får du en oversikt over alle de forskjellige destinasjonene :) 

   - Hvordan er det med undervisning og sånn?
   Den reisen vi skal på innebærer 5 x 40 minutter undervisning om dagen, 4 dager i uken. Det blir altså  3 timer og 20 minutter undervisning daglig, med pauser imellom. I tillegg er det en utfluktsdag i uken. Det blir selvfølgelig ikke som vanlig skole der du sitter og regner mattestykker med brøk, likninger osv. Tror det går mer på engelsken og landet/stedet du er på.

   - Er det mye fritid når du er der nede?
   Det vet jeg enda ikke, siden jeg ikke har vært der. Men utifra det jeg har hørt hos andre er det ganske mye fritid slik at man kan gå på stranden, shoppe og lignende. Du drar jo ikke dit bare for å sitte med undervisning :)

   - Hva er passelig alder til å reise på språkreise?
   Så lenge man ikke er utrolig hjemmekjær og klarer seg uten foreldrene sine et par uker går det meste bra. Vil si fra 14 år og oppover, men det er bare min mening. De har jo språkreiser til forskjellige aldersgrupper, og det står anbefalt på EF's sider hvilke aldre som passer til å reise til de forskjellige landene. Er kanskje bedre for en 13 åring å reise til London enn til Malaga om dere skjønner.
    
   - Hvilken dato reiser du og Tuva?
   Vi reiser den 5. juli frem til 1. august, 4 uker i solfylt paradis. Også gjentar jeg: vi skal bo på EF Resort (hotellet) :D 

   - Er språkreisen sponset?
   Ja, det er den, men det betyr ikke at vi kommer til å lyve til dere om meningene våre! Hvis vi får noen dårlige erfaringer kommer vi så klart til å dele dette med dere, slik at dere kan unngå å gå i samme fella. Til nå virker det iallefall veldig seriøst og bra!

   Litt info fra hjemmesiden:


   - Har du noen flere spørsmål peis på i dette innlegget :)

  • 07.11.2011 19:36
  • Språkreise
  • 78 kommentarer
  • 18.10.2011
  • Språkreise
  • språkreise til florida

   Hei!

   Nå sitter jeg på skolen og tenker på språkreisen. Jeg og Tuva skal jo som nevnt reise neste sommer med EF. Jeg har nå avklart med Tuva at vi ønsker å dra til Florida, siden vi snakket med ganske mange jenter på EF Reunion partyet. Mange foreslo California, siden de hadde vært der. Nå har jo jeg selv vært i California og opplevd det, men jeg syns Florida høres mye mer spennende ut. Med god hjelp fra alle dere lesere og alle de jeg møtte på Reunion fikk jeg og Tuva kommet fram til en beslutning. Det er varmt der, rett ved stranden og man får lære engelsk gjennom å snakke det utrolig mye mens man er der nede. Det ser utrolig idyllisk ut, så jeg gleder meg veldig.

   Vi blir altså å reise sommeren 2012 og bli i 4 uker på språkreisen. Her er litt bilder fra Florida:

   Nederst til høyre er Florida EF Resort, man kan velge mellom å bo der eller hos vertsfamilie.

   - Skal du på språkreise?

  • 18.10.2011 13:12
  • Språkreise
  • 204 kommentarer
  • 25.09.2011
  • Språkreise
  • EF Reunion party

   Nå sitter jeg og Tuva på flyplassen, klarte å miste forrige flyet - grunnen er litt innviklet, men vi kjøpte bare nye billetter og nå går flyet vårt kvart over 5. Skal sitte og nerde på pcen fram til da, så kan like så greit blogge!

   I går var vi jo på EF Reunion partyet. Det var veldig koselig, god stemning - maaasse herlige folk som fortalte hvor de hadde vært og anbefalte oss steder. Kvelden bestod av konsert, "leker" osv. Blant annet opptredde Robin og Bugge, det var ganske kult - de som har sangen Monster. 

   Jeg fikk enda mer lyst å reise på språkreise nå, ser så sykt frem til neste sommer. Jeg er litt usikker på hvor jeg vil reise, men jeg tror det blir USA. Skal se på de forskjellige reisemålene og finne det som passer meg aller best. Vet iallefall at jeg vil være en plass med masse sol, sånn at jeg kan bli bruuun. Hehe!

   Har dere noen tips? Er så mange morsomme steder å velge mellom, trenger mer hjelp til reisemål!
   Nå må vi spise litt lunsj, vi snakkes når jeg er hjemme i Tromsø! <3

  • 25.09.2011 14:08
  • Språkreise
  • 228 kommentarer
  • 19.09.2011
  • Språkreise
  • språkreise?

   Hei!

   Nå sitter jeg på skolen og slapper av, har en ganske rolig time så da har jeg tid til litt blogging. I det siste har jeg vurdert å dra på språkreise neste sommer med EF, og blant reisemålene syns jeg USA hørtes veldig fristende ut! Mamma har jo vært i Florida før, jeg har vært i California (Los Angeleles, Santa Monica, Hollywood), og hvem sier nei til varme sommerdager med store strender, shopping og masse koselige folk?

   Siden jeg vurderer språkreise, så skal jeg dra ned på EF Reunion Party kommende lørdag, 24. september, for å snakke med folk som var på språkreise i fjor. Tror dette blir kjempe gøy, og har hørt at det skal komme en artist på samme nivå som Britney Spears, det blir konserter, DJ's og god stemning med utrolig mye folk . Har noen av dere vært på språkreise før? EF har så mange spennende reisemål - hvor anbefaler dere meg å reise?

  • 19.09.2011 13:31
  • Språkreise
  • 252 kommentarer