hits

Språkreise

Florida innkjøp - kjoler/sko

Hei!

Her kommer del to av innkjøpene fra Florida. Noe av det så dere på bloggen allerede når jeg var i USA, men viser bare alt sånn at det blir mer orden i systemet her. Kjøpte faktisk ikke så mange kjoler, men det var veldig dårlig utvalg blant kjoler. I tillegg er det mange plasser de ikke har XS, og S i kjoler blir for stort. Noe er liksom veldig stor i størrelsen, og andre ting er små. Jeg er uansett fornød med de kjolene jeg kjøpte, spesielt leopardkjolen og den med svart underdel!

 
A'gaci & Random butikk


Rosa fra Forever21, leopard fra random butikk


Fra Claires


Random butikk


Fake så klart - fra Delias


Begge fra Forever21


Charlotte Russe


H&M


Sketchers


Dette er noe alà Toms, disse gir et par til fattige barn for hvert par som blir kjøpt så da har jeg gitt 2 par sko til noen som trenger det ♥ 

- Noe du likte? 

svar om Florida del 1

Hva føler du at du har fått ut av språkreisen?
- Jeg har fått utrolig mye ut av reisen. Ikke bare har jeg fått oppleve USA for andre gang (i fjor var jeg 1 uke med mamma i California), men jeg har blitt kjent med maaange fantastiske folk som jeg aldri vil glemme. Jeg har også fått større innblikk i den amerikanske kulturen, og lært språket bedre. Fått kjøpt meg masse nye ting, fått nyte lange dager på stranden og vært med på kule opplevelser som fornøyelsesparker og andre ting.

 Hvor mye koster det?
- Jeg og Tuva fikk jo, som de fleste kanskje vet, språkreisen sponset av EF. Om du skulle reist selv så ville det kostet 31 495,- for det kurset vi var på ifølge EF sine sider.

Hvor lenge varer det?
- Vi reiste til USA 5. juli og var hjemme igjen 1. august så det varte i totalt 27 dager. Noen destinasjoner er reisen på 3 uker, men her var det altså 4 uker.

Er det folk fra mange land med, i tillfelle hvilke land?
- Reiser du på international kurset så er det folk fra flere forskjellige land. Det kommer ann på hvem som melder seg på, men på vår reise var det norske, franske, spanske og italienske studenter - men det er altså folk fra hele verden som reiser på språkreise. Når vi var på EF disco for alle som var i Florida, fra Jacksonville og vertsfamilie, møtte vi svenske og russiske EF studenter også. Vil du reise og være i klasse med bare norske studenter velger du Classic kurs.

Har du fått mange nye venner?
- Ja, det har jeg. Ble veldig fort kjent med enkelte, og blir å savne de utrolig mye. Håper vi møtes igjen!


Hva var det beste med språkreisen?
- Det beste med hele språkreisen var alle folkene jeg møtte og ble kjent med, shoppingen, stranden og mine to favorittledere Lindsey og Bill. 


Må man være veldig flink i engelsk for å kunne være med på språkreise, og er det ikke flaut å snakke engelsk til folk?
- Nei, man trenger ikke være flink for å reise. Du kan komme dit og kunne så og si ingenting om du vil, for tro det eller ei, men på den ene måneden du er der lærer du utrolig mye. Ikke bare gjennom skolen, men ellers også. Og nei, det er ikke flaut å snakke engelsk i de situasjonene man må for det kommer seg veldig fort og man blir vant til det. I starten var det litt kleint, men etterhvert ble jeg veldig komfortabel med det. Snakket jo engelsk med lederene, på skolen, restauranter, med de utenlandske vennene osv. Eneste var at hvis jeg for eksempel var sammen med noen av de norske og noen av de italienske samtidig så ble det fort til at vi snakket norsk med hverandre mens de snakket italiensk med hverandre, haha.

Hvor mye penger hadde du med deg ?
- Jeg hadde med meg ca 20 000 i lommepenger, og brukte omtrent opp alt. Det er ikke sikkert du trenger like mye om du skal reise, jeg shoppet en god del og brukte mye penger på det. I tillegg til shopping utgjør lommepengene mat utenom de måltidene du får (frokost og lunsj hver dag er inkludert i språkreisen, av og til får du middag også). EF har også noen valgfrie aktiviteter du kan være med på som koster penger, blant annet Universal Studios og Adventure Islands, Disney World, Water Sports, Wet n' Wild, buss til shoppingdagene og EF annual disco.


Hva var de forskjellige aktiviteten du kunne betale for å være med på?
Disney World (110 dollar - lunsj inkludert) - det sier vel seg selv hva Disney World er. Jeg og Tuva valgte å ikke bli med på det.
Universal Studios & Adventure Island (110 dollar - lunsj inkludert) - dette er to fornøyelsesparker og du får begge parkene til 110 dollar. Dette var vi med på, og det var ganske bra. Anbefaler alle å dra på denne hvis dere liker rollercoasters og sånne ting.
Wet n' Wild (50 dollar, lunsj inkludert) - dette er en vannpark med masse sklier osv. Jeg og Tuva var ikke med på denne.
Water Sports (150 dollar) - dette går over 3 dager. En dag i uken når du er der. En dag drar du på kajakk i en elv og møter manatees, som er store sjøkuer, er du heldig får du se delfiner også. En annen dag drar du på parasailing hvor du henger bak på en båt. Den tredje dagen er det surfing, hvor du får lære deg å surfe. Vi var ikke med på dette.
Buss til shoppingdagene (10 dollar per gang) - det er tre shoppingdager satt opp på programmet. Du betaler 10 dollar per shoppingdag, og pengene går til bussturen. Det blir altså totalt 30 dollar. Jeg og Tuva var med på dette.
EF Annual Disco (50 dollar) - Dette er EF sin store disco hvor du drar og spiser først og etterpå drar du innover til Orlando og deltar på discoen. Her er det flere hundre studenter fra hele Florida.
Totalt utgjør de valgfrie aktivitetene 500 dollar, som er ca 3000 norske kroner. Du trenger ikke delta på alle, velg de du aller helst vil dra på. 


Hvordan var skolen, hvor mange timer i uken osv?
- Skolen var helt grei. Det er så klart ikke kjempemorsomt, men det var ikke dritkjedelig heller. Når du kommer til EF resortet har du en test som skal plassere deg i rett klasse. Det var 4 forskjellige levels, 2, 3, 4 og 5 hvor 5 var det beste levelet. Jeg kom på level 5, og Tuva kom på level 4. I klassen var vi ca 15-20 stykker, og vi hadde to forskjellige lærere. Mine lærere het Kevin og Andrea. Først hadde vi engelsk med den ene læreren, som varte fra 9 til 10.35 tror jeg, også hadde vi en pause på 30 minutter før vi hadde kultur med den andre læreren fra 11.05 til 12.15. Skole hadde vi 4 dager i uken, 3 dager i uka begynte vi klokken 9 og en dag i uka begynte vi klokken 13.30. På skolen hadde vi to bøker, en for engelsk og en for kultur. Man lærer enkle ting og gjør små oppgaver som ikke tar så lang tid. Etterpå går man gjennom oppgavene sammen med hele klassen. Når skolen er ferdig et par dager før språkreisen er over, tar man en EFCELT test for å sjekke hvilket nivå man er på. Det er som en bitteliten eksamen. Nivåene er A1, A2, B1, B2, C1 og C2 hvor C2 er det beste. Jeg havnet på C1, så er veldig fornøyd!

Skolebøkene

Hvor gammel må du være med for å dra på språkreise?
- Språkreisen jeg dro på er for aldersgruppen 14-17 år, men det var flere som var 18 som var der. Jeg vil kanskje ikke anbefale en 18åring og reise dit, da det kan bli litt for mye regler og slikt i forhold til hva en er vant til. Man kan også reise på språkreise i aldersgruppen 8-14 år. 

Er EF et trygt selskap å reise med?
- Absolutt! EF passer veldig godt på deg og sørger for at alt går som det skal. De sender all informasjon du trenger før reisen din og ordner det meste for deg.

Hva slags regler hadde dere?
- Vi hadde en del regler, men det må til når man er en så stor gruppe fordelt på et litt mindre antall ledere. Vi var ca 100 studenter på EF resortet i Cocoa Beach, og ca 15 ledere tror jeg. Reglene jeg kommer på som vi hadde var at vi ikke hadde lov å ta taxi eller haike med fremmede (jeg og Tuva tok taxi et par ganger, men til et sted som bare var 5 minutter unna med bil), leggetid klokken 23 på skoledager og 24 i helgene. Man måtte altså være inne på rommet til de tidene og bli der, men man trengte ikke legge seg og sove. De hadde roomchecks hver kveld for å se at du var der, og etter alle roomchecksene satt de utenfor på parkeringsplassen i 1-2 timer og fulgte med at ingen stakk av. Vi hadde heller ikke lov å drikke, og skulle man røyke måtte man gjøre det bak bussene eller andre steder lederene ikke kunne se deg. Kommer ikke på flere regler akkurat nå.

Hvordan er reiselederene?
- Vår reiseleder fra Norge var veldig grei. Han heter Sigurd og bor faktisk i Tromsø hvor jeg og Tuva bor. De andre reiselederne som var fra Frankrike, Spania og Italia ble vi jo også kjent med. Det er ikke slik at man forholder seg mest til sin egen reiseleder, alle lederene har like mye ansvar for alle studentene. De lokale lederene var de som var amerikanske, blant annet Bill og Lindsey - mine favoritter.Florida innkjøp - overdeler

Hei!

Blir veldig mye om jeg skal ta alle innkjøpene i en del, så jeg tar et innlegg med overdeler, et med skjørt, shorts og bukser, et med kjoler og sko og et med diverse. Nå har jeg tatt bilde av alle overdelene jeg har kjøpt - er veldig fornøyd med alt jeg fikk kjøpt denne ferien. Det er  helt klart mye større utvalg i USA med tanke på shopping, og en del billigere i Norge. En topp koster i gjennomsnitt ca 15 - 20 dollar, noe som utgjør 90 - 120 kroner, i de vanlige butikkene som Forever21, A'gaci osv. Har skrevet butikk under de klærne jeg husker hvor er fra!


random butikk og Charlotte Russe


Begge fra Forever21


Forever21 og random butikk


De passer bra sammen!


delia's og forever21


random og Charlotte Russe


Forever21 og A'gaci


Begge fra Delias


Begge fra A'gaci


A'gaci og Forever21


A'gaci og Wet Seal


Begge fra Forever21


Forever21 og Charlotte Russe


Begge fra Forever21


Begge fra Forever21


Delias og random butikk


Hahaha!! Begge fra Charlotte Russe


Victoria's Secret og Forever21


Random butikk

- Hvilket plagg syns du var finest? 

it's over..

Hei!

Siste fulle dag i Florida, som var på mandag, hadde vi den såkalte "Graduation day". Der fikk vi slike hatter som man får, og vi ble ropt opp og fikk diplom med resultatet på EFCELT-testen samt bilde med lærerene våre. Etterpå kastet vi hattene i luften og var "graduated". I tillegg så vi på alle prosjektene hver gruppe hadde laget, var veldig greit å få se bildene som har blitt tatt gjennom hele ferien. På slutten av dagen så vi på slideshowet som Bill, vår amerikanske leder, hadde laget. Man kunne kjøpe det etterpå, så det gjorde jeg. Nå har jeg alltid med meg mange fine minner! Tirsdagsmorgen reiste vi hjemover, noe som var en veldig lang reise. Fartet vel rundt i totalt 24 timer - slitsomt. Det var sinnsykt kjipt å forlate alle de utenlandske vennene vi har fått, mest fordi det er liten sannsynlighet for at vi møtes igjen. Det var også trist å si hade til de norske studentene vi har reist med, men forhåpentligvis ses vi alle på EF Reunion i september/oktober.

Har lånt bilder hos Tuva siden kameraet mitt ikke hadde strøm de siste dagene:
 

 

 

 

 

 
Tuva og hennes lærere fra level 4

 
Meg, Kevin og Andrea - mine lærere på level 5.

 

 
De vi hadde best kontakt med gjennom oppholdet, tre italienske gutter som vi ble veldig glad i. Giacomo, Marco og Oscar <3

 
På flyplassen i Oslo, rett før vi gikk hver vår vei

 

 
Andreababy <3

Så nå er vi altså hjemme i Norge, nærmere sagt Tromsø, noe som er ufattelig kjedelig. Jeg har så lyst å reise tilbake, lange dager med sol, fantastiske mennesker og fine opplevelser rundt omkring. Det er absolutt en fin reise som jeg vil anbefale dere å dra på. Det er noe helt annerledes enn å dra på feire alene, for her omgås du med mange forskjellige mennesker fra forskjellige land, og du blir knyttet til folk og opplever alt på en helt annen måte. Kommer til å savne alle og enhver, men spesielt Andrea, Lema, Marco, Oscar og Giacomo. Det var liksom de vi ble best kjent med og var mest sammen med. Andrea og Lema skal vi nok møte om ikke så alt for lenge, de bor tross alt i Norge. Men de italienske guttene er jeg ikke så sikker på om vi blir å se, noe som er kjipt - men man kan jo alltids håpe. 

white & color disco

Hei!

I går hadde vi disco på hotellet. Temaet var white & color, siden alle studentene er delt inn i 4 fargegrupper skulle hver gruppe ha på seg noe hvitt og noe i den fargegruppen de er i. Jeg og Tuva er blue, og har verdens beste leder Bill. Siden vi ikke hadde noe blått var vi nødt å finne noe på butikken rett over hotellet. Den heter Beach wave, og de selger for det meste souvernirer og turistklær. Vi fant allikevel noe å ha på oss, haha. Syns det ble sykt komisk, og hatten var prikken over i'en. Ser kanskje litt slutty ut, men hallo - man lever bare en gang?! 
Bill og "the blue bus" vi kjøpte i gave til han! 

 
Sexy bitches
Meg, Bill og Andrea + litt Marco

Vi tok dessverre nesten bare bilder av oss selv, beklager. I dag hadde vi graduation day, forteller i neste innlegg. I morgen tidlig klokken 07.00, 13.00 norsk tid, reiser vi fra hotellet og til Miami for å begynne turen hjemover. Er hjemme i Tromsø 16.00 norsk tid på onsdag, og da kommer beste Camilla og henter meg <3

rollerskatezzz

Hei!

For et par dager siden hadde vi "Pizza and skate night". Først tenkte jeg hvorfor i faen vi skulle stå på skateboard, men når jeg snakket med lederne fant jeg ut at det ikke var skateboard - men rulleskøyter. Litt annerledes rulleskøyter enn de vanlige vi har i Norge. Vi var i en hall med skatebane, disolys og musikk - utrolig morsomt faktisk. En av de beste tingene vi har gjort her nede blant aktivitetene. Det eneste som trakk ned var at jeg fikk et styyygt gangsår som gjør sinnsykt vondt. Nå er det forresten nest siste kvelden vår her, for på tirsdagsmorgen reiser vi til Miami for å fly hjemover, og lander i Tromsø onsdag klokken 16.00. Gruer meg til å komme hjem til hverdagen og kulden!!

I morgen skal vi ha graduation day samt fremvisning av prosjektene vi har laget her nede. Vårt prosjekt kan du se HER, og etter du har sett den håper jeg du vil trykke på liker/tommel opp under videoen. Hadde vært fantastisk. Vi snakkes senere eller i morgen, har vært lite oppdateringer i det siste grunnet dårlig nett. Beklager <3

 
Rollerskates
Bill, meg og Lindsey. De to desidert kuleste lederne her. Sto på tå, derfor ser jeg fucka ut.


Pizzakø. Dere ser den lille jenta i fronten ca midt i bildet? Hun var helt sinnsk på rollerskates. Hun klarte også å rive Tuva ned i bakken hahaha!


Federico

VIDEO - get out there

Hei!

I forbindelse med skolen her nede i Florida har vi hatt et prosjekt som heter "Get out there!". Det gikk ut på at vi skulle ta bilder under hele oppholdet vårt og til slutt lage et slideshow ut av bildene. Vi var i grupper på 4-5 stykk fra forskjellige land. Jeg var sammen med Lema som er norsk, Blanca og Javier som er spansk og Yacine som er fransk. Siden jeg ikke har Macbooken min (ødelagt) så måtte jeg redigere i Windows Live Movie Maker - selv om det suger. Derfor ble den litt fucka, men who cares.

Håper dere kan se hele videoen, og gå inn på videoen på YouTube og trykke LIKER! Det hadde varmet hjertet til alle i gruppen min ♥ Trykk på tannhjulet nede til høyre så 1080px :)

baseball match

Hellooo

På tirsdag hadde vi skole, som vi har 4 dager i uken. Etter skolen tilbragte vi litt tid med bassenget for å få med oss litt sol. Det er faktisk bare 6 dager til vi reiser herfra nå, så har det litt travelt med å sole bort flassen! Midt i solingen åpnet himmelen seg og det pøsregnet i kanskje 5 minutter, så var det rett tilbake på solsengen. Klokken 5 ca var det på tide å dra på baseballkamp ? spennende. Akkurat i det vi skulle trå utenfor romdøren vår begynte 
det seriøst og regne som faen. Tuva gikk utenfor på parkeringsplassen i 2 minutter og kom tilbake som en dryppende våt hund. Well, who cares? Været stoppet ikke oss. Tok bussen til baseballkampen, teamet vi var på hjemmebanen til heter Manetes. Kampen varte i rett under 3 timer, litt lenge å sitte og se på og spillet gikk litt tregt for min del men det var greit å ha vært der. Fikk til og med tak i en av ballene de brukte, wii! Lukter svidd gummi ? men skal nok ha den som trofé!


[


fineste Andrea


Tuva hadde vært ute i regnet i 2 minutter, haha


Lemama og Andrrrrea 
Jentene gjør seg klare til å turne litt


Sexy biiitch

 
Manatees mascot

 
<3 
hot babe

  


Souvernirer! Woho :D

Universal Studios

Hei!

På mandag var det tid for å dra på Universal Studios og Island of Adventure. Det er to forskjellige parker som ligger rett ved siden av hverandre. Vi tok bussen klokken 10 på morgenen og var framme rundt 11.30. Det ligger ca halvannen time bortenfor hotellet vi bor på. Når vi kom dit gikk vi først innom Universal Studios og stilte oss i kø til en karusell (trodde vi). Siden køen var sykt lang fant vi ut at vi skulle kjøpe oss «fast pass» som er en billett som gjør at du får gå i en egen kø som har førsterett og går mye fortere. Et fast pass kostet ca 600 norske kroner. Ikke så billig, men var greit å ha det så vi slapp køene. Vi trodde vi sto i kø til en roller coaster som så sykt bra ut, men det var egentlig en simulator greie som var ganske kjedelig. Etterpå gikk vi og tok de andre karusellene inne på Universal, de var helt greie - men ingen av de ga meg skikkelig adrenalin kick. Etter et par timers vandring og jakting på store roller coasters så vi oss lei og spiste lunsj, for deretter å ta turen innom Island of Adventure. Den parken var etter min mening mye bedre. Et par gode berg-og-dal baner, alt for mange spiseplasser (de kunne byttet ut mange av spiseplassene med skikkelig fete karuseller spør du meg) og myye gåing. Blir egentlig nesten bare kjedelige bilder i dette innlegget - men kanskje noen finner det interessant. Det regnet forresten store deler av dagen så derfor er det vått overalt :)

 

 
Dette er den første karusellen du ser når du kommer inn på Universal. Dette trodde vi var køen til Rock It (bildet under) og ble ganske skuffet når vi kom inn i en simulator og måtte ta på oss 3D-briller. Haha! Den var jo ikke dårlig, den var helt grei, men den er ikke verdt å stå i kø i en time for.

 
Dette var den største karusellen inne på Universal Studios. Den var ikke så jævlig bra som jeg trodde, men den var morsom så jeg angrer ikke!


"Twister" er ikke en karusell, men de tar inn kanskje 40-50 personer om gangen og du får oppleve "twister" på en egen scene. Flammer, sterk vind, flyvende objekter osv. Ganske morsomt og se på nært hold, er jo litt sånn backstage på hvordan de lager mange filmer her i verden.

 
Revenge of the mummy er en rollercoaster, den varer bare et par minutter - men er ganske bra!


Fake bygninger har de også


 
Yellow Cab!


Så ble vi lei av Universal Studios og tok turen innom Island of Adventure. 

 


Begge parkene har mange forskjellige "byer" med forskjellig tema. Her er Cartoon-theme.


"The Hulk" er en rollercoaster du finner i superhero byen. Den var veldig morsom, det var en av de få karusellene vi tok flere ganger.


En av delene i parken har Jurassic Park theme.


Oscar - en av de få kjekke guttene som er her med EF.


Mens vi gikk i Jurassic Park fikk vi øye på Harry Potter blant alle trærne, wii!!
 
 
"Welcome to Hogsmeade"
Fin han til høyre ja :) 
Hermine's kjole fra den 4. filmen

 

 
Denne delen av parken var for barn.


Candy!

 

 
Ja - jeg er Shrek.
Vi spiste på Hard Rock når vi var ferdige i parkene. Dette er faktisk verdens største Hard Rock cafe!

 
Hadde ikke takket nei til denne bilen.

 

 
Meg og Yacine


NBA City

Dette innlegget har nå tatt meg nesten 3 dager fordi internettet er så utrolig tregt på rommet og generelt ellers også. Det er så vanskelig og laste opp bildene, og et innlegg uten bilder er jo ikke noe interessant for dere. Nå har jeg heldigvis fått til - etter mye om og men. Må liksom være våken i flere timer og vente bare, fordi det funker best på natten. Haha, jaja!

trøtt

Hei!

Skulle bare stikke innom for å si god natt. Klokken er nå 03:00 her i Florida, og det er på tide å komme seg i seng. Vi har vært på EF Disco hele kvelden, forteller mer om det i morgen. Ble dessverre ikke tatt noen bilder fordi vi var for opptatte på dansegulvet. All sminken jeg tok på meg bare rant av fordi det var så varmt, men var gøy å klikke litt på dansegulvet sammen med Tuva mens alle så rart på oss. Så sikkert ut som vi var superdrita. Anywaaays, sovner nesten nå. Høres i morgen beste <3


Kjolen (elsk) er fra en random butikk her i Florida, skoene er fra Charlotte Russe i Florida!

 
meg og bestepusi

Community Service

Hei!

Når vi ankom Cocoa Beach første dagen, fikk vi en plan over hva vi skal gjøre hver dag her nede. Jeg leste gjennom den første dagen og fikk litt hakeslep når jeg så det sto "Community Service" 21. juli. Tenkte bare "Oh no, må vi plukke søppel??". Heldigvis var det ikke søppelplukking. Vi skulle nemlig hjelpe Within Reach å samle inn penger til organisasjonen dems. Within Reach er en "non-profit" organisasjon som betyr at de som jobber innenfor organisasjonen ikke tjener noe på det. De får liksom ikke lønn om dere skjønner. Organisasjonen dems går ut på å hjelpe de som trenger det. Enten det er folk som ikke har penger, eller det kan være for eksempel at en familie trenger nytt tak - men de har ikker ressurser nok til å gjøre det selv. Kanskje noen trenger rullestol men ikke har råd til å kjøpe den? Der kommer Within Reach inn og hjelper.

Oppgaven vår gikk ut på å vaske, det var en såkalt "Carwash". Selveste vaskingen var gratis, og hvis de ville betale noe kunne de donere så mye penger de ville til Within Reach. Dagen var ikke så ille egentlig, ble et par timer med bilvasking. Kanskje ikke helt sånn som på filmer, dere vet der damene går i røde bikinier med svarte og hvite fartsstriper på, gnikker seg mot bilene osv? Haha! Etterpå dro vi og så på et show samt fikk mat, og nå er vi tilbake på hotellet.

Bilder fra dagen:Klar for å vaske!


Marco og Lema prøver å få kunder


Meg og Lemababy


Marco som fotograf, jaja...


ødelegger alle bildene :(


Customer!


Hahaha sooo excited!


Haha sexyy...


Store deler av dagen var slik - ingen kunder. 


Marco og Lema


Fuck life!! Skal aldri la være å bruke solkrem igjen. Nå har jeg flasset på brystet, øverst på ryggen, skuldrene, bittelitt på armene og nå øverst på lårene. WTF. Aldri flasset så mye før, men solen er utrolig sterk her. Noen som vet om det tar lang tid å sole bort flekkene der man har flasset? Har 10 dager igjen her, men bare 5 dager til å sole meg på, pliiis si at jeg rekker det. Hater å straffes for å være dum, stygge flass.

spørsmålsrunde

Hei!

Får veldig mange spørsmål på hvert innlegg, og det er mye letter for meg å svare i et eget innlegg mer utdypende, så alle får det med seg. Derfor setter jeg i gang en spørsmålsrunde om Florida, USA og språkreise generelt. Dere kan altså spørre om alt dere måtte lure på, så skal jeg prøve å svare så godt som mulig. Vet ikke helt når svarene kommer, kanskje mot slutten av språkreisen min eller når jeg kommer hjem rundt 1. august. Har det iallefall veldig fint og angrer ikke på at jeg ble med på dette, fått mange gode venner og koser meg masse  :) 

- Hva lurer du på? 

american picnik

Hei!

I dag etter skolen hadde vi american picnik. Da tok vi først bussen til en liten park/stor gressplen hvor vi hadde barbequemat. Etterpå gikk jeg og Tuva ned på stranden for å sole oss med noen av de andre EF studentene. Det var også noen "games" på plenen mens vi var på stranden, men glemte av tiden så vi rakk ikke å være med på de. Derfor fikk jeg ikke tatt noen bilder derfra. Har lånt noen hos TURI. Hun tar veldig bra bilder, jeg må kjøpe meg det objektivet som hun har. 50 mm 1.4 tror jeg det er, noen som vet om det er stor forskjell på det og 50 mm 1.8? De objektivene til Canon kamera altså. 

Mens vi var på stranden ble vi kjent med en lifeguard som het Corey, han så sinnsykt bra ut. Kjekk, muskler, tan og fint smil. Vi snakket en del med han og kompisen hans, vet ikke hva han heter, men de var iallefall utrolig hyggelig og morsom. Vi møter de sikkert igjen siden vi bruker såpass mye tid på stranden. Corey spurte faktisk om vi ville bli med å surfe - men nei. Vi er dritredd for bølger og vann, spesielt haier. Er så sikker på at jeg skal bli bitt av en stor hai selv om det sannsynligvis ikke blir å skje. I tillegg er ikke svømmingen min noe å skryte av. Begynte å regne på slutten, har vært litt skyer i hele dag. Gikk tilbake til hotellet da, og når det regner her så regner det ikke lite. Vi kom til hotellrommet dryppende våt, haha. Sexy ;)
 

 

 

 
// De tre over var Turi sine bilder 

Corey, lifeguard

 

Mens vi var på stranden fikk vi øye på noen som giftet seg. Vi måtte selvfølgelig gå bort og se, så spurte vi om å få ta bilder av dem og sammen med bruden. Var veldig intimt og koselig bryllup med nærmeste familie, bruden hadde nydelig kjole på seg og de alle var kjempehyggelige. Ble så fascinert på en måte! Det er det jeg elsker med USA, de aller fleste amerikanere er veldig pratsomme og hyggelige. Alle spør deg "Hi, how are you today?" og sånn og det er veldig lett å føre en samtale med de. Det kan selvfølgelig bli litt slitsomt å lengden, men det er for det meste bare hyggelig.

Haha, litt ukomfortabelt å stå der i bikini. Tuva bare "Haha, omg. We are not dressed for this!!"


So cute!


Guys who surf - love it. So sexy!


Tuva hanging out, looking for some handsome guys. Not so many to find though, boriiiing...

punishment

Hi!

I have to write this in English because most of our leaders here are english and wanted us to write about what happened. This is the only post I will write in english. Yesterday we went shopping in Orlando, but we did one mistake and that was not asking Debrah/Deborah, who is in charge, for permission to go. The outcome of this was that we were not allowed to go shopping at the outlet mall today with the other students, so that is our punishment. She would probably have said yes and let us go shopping yesterday if we asked her, so it was a stupid thing to just leave the hotel. If anything happened, they wouldn't have known where we were and that would not only put us in danger, but it would put the leaders in a bad position and our parents would be worried. So, with that said, the next time we want do to something we are going to ask for permission because they will most likely say yes anyway - so why not just ask?

When you are on a trip like this, the people who work in EF are in charge of us and have to make sure everything is OK. They want you to have fun and let you do the things you want to as far as its possible - but they can't let you travel around alone without their permission. They have to know where you are going to be, what you are doing and how you are getting there. It's very important for them because if something happens they have to know what to do and where to find you. 

We are grounded, this sucks. Hungry, thirsty, want to tan and swim in the ocean and so on. Feels like being a 12-year old brat again....ahhaha lol.... jaja :))

love life

Hei!

I dag har jeg og Tuva vært i Orlando og shoppet siden de andre dro på Disney World. Vi tok først en shuttlebuss til flyplassen i Orlando, så tok vi taxi derfra til Florida Mall. Vi shoppet faktisk i 8 timer, tiden fløy så jævlig fort. Kjøpte ikke like mye som sist, men føler jeg er ganske ferdigshoppet for denne ferien. Har liksom ikke behov for å kjøpe noe mer. Det eneste jeg er overrasket over er at jeg faktisk ikke har funnet så mange fine kjoler, mest topper og skjørt. På kjøpesenteret har de såkalte boder langs midten, og de prøver å selge deg ting akkurat som om du er i Tyrkia liksom. Tuva ble stoppet for at noen skulle slette håret hennes, og han prøvde å selge den som faen. Til slutt sa vi "yes, we just have to go to the ATM and get money!!" for å komme oss vekk, og han bare "You can pay with your card here, much easier!" så tror han skjønte at vi ikke ble å komme tilbake. Vi bare "No, we have to take out money to eat anyway so fuck off biiiiitch!!!" hehe. Ble også stoppet av noen folk med hudpleieting, kjøpte en veldig bra skrubb og fuktighetskrem! Følte meg derimot som ei kjerring når jeg shopper hudkremer og sånn - hallooo??

Til nå har jeg alt i alt kjøpt: 26 topper, 8 skjørt, 6 gensere, 4 kjoler, 3 shorts, 2 bukser, 1 jakke, 2 bher, 6 truser, 7 par sko og en veske samt småting. Fornøøøyd

Slettetangen som Tuva nesten ble overbevist om å kjøpe
Haha, orgasme for slettetangen var så syyykt deilig!!


Alt jeg har kjøpt frem til nå!


Det jeg kjøpte i dag


Skoene og veska jeg har kjøpt

I morgen skal vi faktisk på shopping igjen? Outlet Mall, tror ikke jeg blir å kjøpe noe spesielt siden jeg ikke gidder å bruke så mye mer penger. Håper dere har det fint back home in Norway eller hvor enn dere befinner dere i verden. Love you :*

St. Augustine

Hei!

I går (søndag) var vi i en av de eldste byene i USA, nemlig St. Augustine. Vi fikk 4 timer der, det var kanskje litt for lenge men byen var grei å få med seg. Var liksom som en liten landsby full av souvernirbutikker og cafèer, samt at det var veldig fint der. Det er kanskje ikke plassen å dra for ungdommer, mer for litt eldre som har interesse av å se det. Vi stoppet først innom et sted med mange outlet-butikker, så ble 4 par sko på meg samt noen stygge høytalere til iPhonen. Tuva kjøpte seg til og med en sånn bellydancer BH, haha. Ikke at hun får brukt den så sykt mye i Tromsø, men jeg skal nok tvinge hun til å melde seg på magedanserkurs.

I dag har alle de andre EF studentene dratt på Disney World. Vi orket ikke bruke pengene på det siden vi vil heller dra på Universal Studios og Adventure Island, så vi og 5 av de franske studentene er igjen på hotellet. Om en times tid blir jeg og Tuva hentet av bussen fordi vi skal på Florida Mall i Orlando og shoppe litt. Er en times tid dit, så jeg er spent på om vi kommer oss tilbake senere i dag. Hvis ikke må vi nok ringe vår kjære leder Bill, håper det!

Forresten til deg som lurte - nei man må ikke gå på skole i Norge for å reise på språkreise. Man må ikke gå på skole noen steder, alle kan reise uansett hva de gjør på fritiden.Høytalere ,ikke spør meg hvorfor de er full av "mustache". Man kan legge de sammen, praktisk!


Sandaler fra Claire's. 20 dollar for begge til sammen, ca 120 kr


BOBS. Det er visstnok en kopi av TOMS, men leste at BOBS og TOMS samarbeider. Begge deler gir iallefall et par sko til et barn i nød når man kjøper et par, så nå har to barn fått et par sko på grunn av min shoppingavhengighet. Får en fin følelse av at andre får ting når jeg kjøper meg nye sko. Er veldig fornøyd med disse, de er fresh!


En fontene i St. Augustine, spennende :))


Vi var også innom en av souvernirbutikkene, var så sykt mange maskarademasker her!


Haha ser nesten ut som at det er min munn.


Syns det ser ut som man har eyeliner langt ut mot ørene når man har på seg disse maskene, enig?


En mann som lagde forskjellige ting av strå. Roser, gresshopper oooog...


Hatter! Haha, den var utrolig kul :D
Fant en huuuge BH. Trippel-D. Sexy? En ting jeg ikke liker med Florida er at det er umulig å finne truser. Finner bare sånne som dere ser til høyre i bildet, æsj! Disse kan man jo bruke som badedrakt liksom, hellooo. Du finner kanskje en og annen stringtruse men da er de dritstygge og det er jeg ikke interessert i. What's up America :(


Shore Lanes Bowling

(Dette ble egentlig skrevet i går, men sovnet før jeg rakk å poste det. Så dette handler om lørdagskvelden!)

Hei!

I dag har vi vært og bowlet. Var ca en halvtime med bussen bortover, og jeg hater buss. Vi har heldigvis egne busser som EF har leid inn, men fremdeles - hate it. De er ikke komfortable, er liksom skolebusser. Sånne gule om dere vet? I tillegg hater jeg venting, når vi er så mange folk som vi er så er det ofte mye venting fordi noen ikke klarer å komme tidsnok når vi skal dra, noen er forsvunnet osv. Jeg er så utålmodig og blir faktisk jævlig irritert av å måtte vente f. eks. 20 minutter på at bussen skal kjøre fordi vi ikke har med oss alle som skal være med.

Bowlingen var iallefall morsom. Første runden kom jeg og Tuva på delt 1. plass, og 2. runden ga jeg opp fordi kula gikk i det jævla røret på siden hele tiden så jeg orket ikke prøve en gang. La den omtrent bare ned i røret hver gang haha! Vi skulle jo ha på oss knæsje farger som lyste i mørket, tok på meg en gul topp men tror dere den lyste? Nope. Hadde med meg en neonoransje som var perfekt, men den passet ikke sammen med skjørtet så jeg dreit i det. Nå skal jeg snart sove, vi skal til St. Augustine i morgen som er den eldste byen i USA tror jeg det var? Blir sikkert spennende, men vi må opp litt tidlig...

 
Først og fremst fikk vi nydelige bowlingsko ;)))


Yacine som bowler....


Andrea og meg <3


Denne toppen skulle jeg egentlig hatt på!


Tuva, sexy
fancy


Lema  & Andrea, nydelige jenter <3Bildene er i litt feil rekkefølge, men vi spiste først på restauranten som var på bowlingen siden vi ikke rakk middag:

Malin, Carina, Silje, Tuva, meg, Lema og Andrea! Flotte jenter :D


Tuva, Lema og meg


Fine Maria! Hun er dessverre ikke så glad i å være med på bilder, men hun er jo så søøøt!


Silje og Carina <3

beach bitch

Hei!

I dag har vi tilbringt hele dagen på stranden og en liten halvtime med bassenget. Lå sammen med Tuva, Andrea og Maria. Lema og Carina var også der en liten tur. Kjenner at jeg er ganske lei av å sole meg nå, mN blir så rastløs og lei av å ligge hele tiden. Har lyst å ligge på luftmadrassen i sjøen, men det er for mange bølger til det. Bølgene slår liksom over ganske langt ut på vannet og jeg er dritredd for fisker og haier!!! Nå skal vi ordne oss også skal vi på bowling in the dark, der kjeglene og bowlingkulene lyser. Vi skal ha på oss neonfarger eller hvitt sånn at vi også lyser i mørket. Fancy ;)


Tuva og sommerflørten hennes, uuuhuuu!!


Tuva, Andrea, meg og Maria - herlige jenter
Er veldig mange som sykler langs stranden her, dette er bare random folk da.
Tæning, loveiiit

Vi snakkes senere eller i morgen, her er klokken 19.16 :)

wihu

Halla!

Nå har jeg ordnet meg en daaaate :))) Haha, neida. Eller - på en måte. Kanskje? Vet ikke, får se. Hahah herreguuud. Dere skal iallefall få vite om det er noe, men vi dro altså ut og spiste i kveld. Gikk to busser fra hotellet, og den ene gikk til et Steakhouse med litt dyrere mat enn de vanlige resturantene - og det trengtes. Utrooolig god biff, har ikke spist så god mat på lenge. Etterpå dro vi tilbake til hotellet og gikk en tur ned på stranden. Jeg var sammen med Lema og Tuva, men det varte ikke lenge. Lema levnet meg alene på stranden med han gutten jeg snakket om i forrige innlegg, så satt bare og snakket med han en times tid så gikk vi opp til hotellet igjen. Veldig søt gutt! Tuva stakk av med sin flamme og Lema stakk av med hennes stalker. Alt i alt en litt bedre kveld enn ellers. I morgen har vi fritid frem til vi skal på bowling på kvelden, vi skal på sånn bowling i mørket der kjeglene og kulene lyser også skal vi ha på oss klær i sterke farger sånn at vi også lyser i mørket. KULT.
 
Oss som dro på steakhouse, hun i den lange kjolen heter Lindsay og er sånn ca verdens herligste og kuleste dame. Hun er amerikansk og leder for EF
Hahaha han i blomsterskjorta er det noen som er keen på :o


Ah, lovely Bill!!! He is our group leader, we are divided into several groups and our group is the blue group - which is the best one! Bill is one of the coolest leaders!! (wrote this in english because he wanted to be on my blog and he must know I didn't write anything bad about him. Everybody loves Bill)
Faack, er på en nyåpnet snusboks nå og har bare 2 igjen etter det. Det vil si at jeg har snust 7 bokser på 1 uke for faen - jeg må slutte.


Nå skal vi snart legge oss, klokken er ca 01.30 her i Florida. Håper dere hjemme i Norge og ellers rundt i verden får en nydelig dag!

surf party

Hei!

I dag har vi hatt noe som heter "Surf Party" på EF resortet. Det er ikke et party hvor alle surfer, det er en sammenkomst for alle EF studentene i Florida. Så det kom flere 100 studenter fra Jacksonville, Orlando og de som bor i vertsfamilie. Vi ble servert mat og etterpå tilbrinte vi tiden på stranden sammen med Yanice og flere franske folk. Har lært meg litt fransk, haha. "je m'appelle therese" tror jeg det var, "je veux te baiser" (drøyt...) og "putain"! I tillegg har det kommet noen nye franske folk, fant en veldig fin gutt blant dem faktisk ;) Nå har jeg ordnet meg ferdig og er rimelig klar for å innta et herremåltid, er faktisk sulten hele tiden når jeg er her nede. Har enda ikke spist noe som var skikkelig godt, alt er liksom bare helt ok. I går derimot spiste vi biff på en sushirestaurant, det var veldig godt.
Har begynt å flasse i pannen :'(((<3 tcmn

lets go to the beach

(Skrevet for 5 timer siden) Hei!

Nå har vi endelig kommet fra stranden. Ble ca 2 timer tidligere i dag når de andre var på noe kajakkgreier, jeg og Tuva orket ikke være med på det. Vi dro også nå etter vi var ferdig på skolen, og kom nettopp tilbake. Var sammen med en del franske og italienske folk, er kanskje på tide å begynne å henge med andre enn norskene også. Vi skal snart ut og spise og tror vi tar turen sammen med noen av de italienske på en resturant like i nærheten. Har ikke spist siden frokost selv om den var ganske sen da. Vi høres senere eller i morgen, kisses!


Meg, Tuva og to av de franske EF studentene
Yacine og meg så klart xD

rainy day

Hei!

I dag har det stortsett vært overskyet faktisk. Vi hadde skole, og resten av dagen har vi bare hatt fri. Vi bestemte oss for å ta en tur ned på stranden for og nyte det lille av sola vi så til i dag, og mens vi lå der begynte det bare å pissregne. Vi så jo at det kom til å regne fordi det var mørke skyer på vei mot oss, men det høljet seriøst ned som faen. På 2 minutter så det ut som jeg hadde tatt en dukkert i sjøen liksom. Lifeguarden kom og jaget alle opp fra havet siden det ikke er lov å bade på grunn av lyn og torden, og samtidig fløy luftmadrassen min langt avgårde. Jeg sprang etter den som en jævla idiot, så sinnsykt fort også, men den blåste jo bare videre og videre og videre bortover stranden. Fikk til slutt tak i den, søkksliten og pissevåt. Etter det spilte vi Volleyball i regnet med noen franske og italienske folk, også dro jeg, Tuva og Lema på Tacobell.

Det viste seg å være en jævlig dum idè, for mens vi ventet på maten la Lema fra seg pengeboken på bordet for å hente maten sin, og når hun kom tilbake hadde en idiot vært og stjelt den. På sånn 20 sekunder liksom, og borte var tyven. Vi ringte politiet, så kom en superhyggelig politimann. Lema fikk skrevet anmeldelse og fikk saknummer så hun får igjen på reiseforsikringen. Han tilbydde å kjøre oss tilbake til hotellet, så vi takket selvfølgelig ja. Fikk sitte bak i politibilen som noen kjeltringer, lover dere at det ikke var komfortable seter bak der - de var av PLASTIKK. Haha! 


Meg og Andrea i regnet

meg og Lema


godgliset xD

 
Haha fin neglelakk? :)

 
tacobell, sykt billig taco

 
Stakkars Lema har ikke pengebok lengre :( 


Fyller ut anmeldelse!
Haha sykt fint bilde, i politibilen.

shoppings

/ Florida (dag: onsdag, tid: 00:35) Hei!

Var første skoledag her på EF som jeg nevnte i går - kom på nivå 5 som er det beste, sammen med Lema. Wuhu ;) Det var ganske chill, er ikke sånn der du gjør vanskelige oppgaver osv som på vanlig skole. Vi har et prosjekt vi skal gjøre mens vi er her, som heter "Get out there!". Der skal vi ta bilder og lage en video om oppholdet vårt her med stedene vi besøker, folk vi møter og slikt. Ganske spennende! Resten av dagen har vi vært på Florida Mall og shoppet. Fikk sinnsykt dårlig med tid fordi vi måtte styre med kortet til Tuva, det ville faen ikke funke så hun fikk ikke kjøpt seg noe. Syns så synd i hun! Vi skal heldigvis få ordnet det i morgen sånn at vi kan dra en dag nå snart og shoppe igjen. Jeg var faktisk bare innom 3 butikker, Forver 21, Agaci og en jeg ikke husker hva heter. 4 timer var altså ikke nok fordi det var et evig stort kjøpesenter. Shit! Kjøpte veldig mange topper og skjørt, fant ikke så mange kjoler men det tar jeg igjen. Til sammen kostet alt ca 600 - 700 dollar, som er ciiirka 3500 - 4000 kroner. Ikke så mye for 18 overdeler, 8 underdeler, 3 kjoler, 2 par sko, en veske og en parfyme!

 


Forever21


Forever21


Forever21 og Agaci


Forever21 og Agaci


Alle tre butikkene


Forever21 og Agaci


Litt uheldig med blitz og hvit bakgrunn...


nøgd

Ha en fin dag videre, love u leserene mine! Håper dere er fornøyd med bloggingen så langt mens jeg er i Florida. Skal ta litt bilder av hotellet og folkene, samt litt flere strandbilder sånn at det ikke blir så ensidig med hotellrombilder. Er bare litt slitsomt å dra med seg speilrefleksen, har med digitalkameraet men glemte laderen hjemme.. Jaja, skal iallefall prøve å ta med monsterkameraet oftere :) tcmn

some stuff

First of all: KUN i dag har Nelly hele 20% avslag på ALLE typer sko fra Jeffrey Campbell! Løp og kjøp HER

/ Florida (dag: tirsdag, tid: 03:07)
Hei!

I dag har jeg vært på stranden hele dagen med Tuva, Lema, Andrea og Malin. Etter det dro jeg og Tuva inn til et lite sted 10 minutter bortenfor hotellet og spiste på Pizza hut samt shoppet noe småtterier på CVS pharmacy som har sykt billige ting - og alt mulig! Solen er så sykt sterk her i Florida, den er faktisk sterkere enn hva jeg har opplevd i syden tidligere. Derfor kjenner jeg det blir godt med en fridag fra solen i morgen, for da er det nemlig shopping på Florida Mall. I morgen begynner også skolen her på EF, vi skal ha skole et par dager i uken hvor vi blir delt inn i 4 forskjellige klasser etter hvor flinke vi er i engelsk. For å kartlegge engelsken tar man en kort test (avkrysningstest), vi tok den på søndag. Gikk egentlig ganske greit, tror jeg kommer på 4 eller 5 som er de to høyeste nivåene. Skolen varer i ca 3 timer, det er ikke vanlig skole sånn som i Norge - her er man mer ute og gjør praktiske ting for å lære engelsk bedre og bli kjent med kulturen.

Gruer meg egentlig mest til å se om jeg og Tuva klarer å forsove oss til skolen her i Florida også, akkurat som vi klarer hjemme i Norge. Heldigvis har vi sagt til Andrea at hun og Lema må komme og dundre på døren helt til vi åpner sånn at vi rekker det. Rett etter skolen i morgen må vi bare ta med oss lunchen og sette oss på bussen - da går turen til shoppingsenteret som jeg nevnte. WII, håper jeg kommer tilbake med maaaange poser og kanskje noe nytt til kameraet!!!
Her har jeg faktisk ikke foundation i trynet, bare litt solpudder. Bruker bestandig foundation så sjokkerte meg litt selv med å ikke ha det på! 


Minikjøleskapet på hotellrommet er fylt med Sprite. Hver gang vi kommer fra Stranda er det sånn "åååh, må ha en Sprite!"


Skille :D


Måtte kjøpe meg noen flipflops i dag siden jeg bare hadde med et par sko, og de ikke egnet seg til stranden. Det er sååå jævlig å gå uten sko her, for sanden er så varm. Prøvde en gang, endte opp med å løpe for harde livet. Trodde jeg skulle dø halvveis, føltes ut som om føttene mine skulle få svære brannsår under. Måtte ta pause oppå en solseng så løpe videre. Never again :(


Småting jeg kjøpte i dag, blant annet deo, sminke, neglelakker, tyggis. Alt dette kostet til sammen 400 kroner, ville sikkert kostet litt under 1000lappen i Norge.


Love colors, 2 dollar stykket!


Et skjørt jeg kjøpte, det er kjempefint på. Gleder meg til å kjøpe noe å matche det med i morgen! 100 kr ca på en horebutikk faktisk


Fine Lema og veldig fine Tuva!


Meg og Andrea, fint bilde ja jeg vet.

Håper dere har det fint! tcmn

cocoa beach

Hei!

I forigårs (lørdag) kom vi endelig fram til Cocoa Beach. Reiste fra Miami i 12 tiden, og var fremme her rundt 3-4 tiden. Hotellet er veldig fint og stort, mye finere enn det vi var på i Miami. Dagen her vi er nå startet med at vi ble delt inn i 4 grupper, altså EF studentene fra alle landene som er her (Norge, Spania, Frankrike og Italia). Jeg og Tuva kom seff på gruppe, wihu!! Føler det er som om jeg går på ungdomsskolen igjen egentlig, men haha whatever - er i Florida så skal ikke klage. Når vi hadde blitt delt inn i grupper hadde vi en konkurransegreie, og min gruppe vant fordi jeg og Tuva var så sykt sporty. Etterpå ble rommene utdelt, og beklager om dere får sjokk nå, men jeg og Tuva deler rom. Vi sprang opp på rommet, kastet koffertene inn og sprang rett ned på stranden for å rekke det siste av solen før den gikk ned. Senere på dagen spiste vi felles middag og hadde noe DJ opplegg på hotellet. Koselig :) 

Her i Florida er det utrolig varmt både på dagen og kvelden, i tillegg er det veldig klam luft så det blir mye varmere enn det egentlig er. Det er jo kjempedeilig å slippe å fryse når man går ut døren i kjole, kunne til og med gått i bikini på kvelden - men man blir nok lei varmen etter 30 dager her nede. Vi hang for eksempel handdukene våre til tørk på gelenderet ute, og etter 5 timer var de fremdeles veldig fuktige. Tenk deg bare når du er i syden, på kvelden er det gjerne sånn at du kan ha en veldig tynn bolerojakke-ting med deg i tilfelle det blir kjølig. Her: NEI. Ingenting. De eneste gangene du trenger merklær er faktisk når du er inne, går inn på butikker og når du sitter på bussen fordi det er airconditioner overalt!

 
Tuva blogger - viktig del av ferien.


Nye bikinier fra Victoria's Secret


Elsker bikinitrusen!
Utrolig fin bikinioverdel <3<3<3<3


Haha vi fikk en av de utenlandske folkene til å ta bilde av oss, han tok kanskje 20 bilder og det her var det eneste brukbare. Sier jo litt om hans fotoskillz... 


Er IKKE så svart. fydsjjj


tacotime
YOLO, vasse i sjøen på natten. Farlig med hai og sånn vet dere 0.oHa en fin dag/kveld/natt - aner ikke hva klokken er hjemme i Norge. tcmn

fredagen - båttur og hard rock

Hei!

I forigårs (fredag) dro vi på en båttur for å oppleve Miami fra sjøen. Var utrolig morsomt å se, Miami var liksom delt opp i mange øyer. Kjendiser hadde hus/feriehus på adskilte øyer som det kostet dritmye å bo på. Var også noe helt annet å se Miami fra utsiden enn det var når du satt på bussen og kjørte gjennom. Du fikk liksom et helhetsblikk. Det varte i halvannen time, og etterpå dro vi på Hard Rock og spiste mat. Var helt grei mat, Friday's hadde bedre egentlig men vi fikk bare velge utifra 5 retter siden vi var så mange som skulle spise samtidig. 
Genser fra VS


Hard Rock cafè i Miami hadde før en svæær gitar på taket, men en orkan rev den ned.
Meg og Silje + Andrea


Alle de norske EF studentene, tror jeg. Husker ikke om vi var 27 eller 28. Skal vi se hvor flink jeg er på navn... Har linket de jeg vet har blogg.
Fra venstre oppe: Turi, Katrine, Ingeborg, Inger Johanne, Ingrid, Anette, Susanne, Una, ?, ?, Bjørnar.
Fra venstre midten: Tuva, meg, Silje, Andrea, Lema, Maria, Petter, ?.
Fra venstre nede: Malin, Carina, Rakel, Ida, Nidhi, Marianne, Linda og Martine. 
Miami!
Hahaha stygg!!
koser meg så mye på båt xD


andrea som har flettet TuvaSkriver om lørdagen i morgen, må få bedre nett først. Så vidt signal på rommet jeg og Tuva bor på her, oh no bloggen 0.o

miami beach

Hei!

I dag har vi tilbringt dagen på Miami South Beach. Det er en veldig stort strand, var veldig fint men det var sykt mye tang og dritt i vannet så det var ekkelt å bade. Håper stranden på Cocoa Beach har litt renere vann! Ble iallefall litt farge på oss alle sammen, så dro jeg og Tuva og spiste på T.G.I.F for å deretter stikke en tur innom Victoria's Secret. Kjøpte meg en ny genser, en bh, en bikinitopp og to bikinitruser. Kostet faktisk 1000 kroner, er ikke så billig på VS men det er verdt det. Gleder meg til å finne Forever 21, der skal jeg gå bananas med kortet!!!

Måtte bruke BH på stranden i dag siden jeg har tatt med meg en bikini som ikke matcher i det hele tatt. Derfor jeg kjøpte meg ny i dag! Nå skal vi alle sammen på cruise, så skal vi spise på Hard Rock senere. Blogges i kveld eller i morgen!

Tuva shopper litt
Her venter vi på å bli plukket opp fra stranden. Var faktsik en random mann som gikk med søppelposer, han spurte om vi ville bli med han på stranden senere og om han kunne ringe oss. Tuva bare "haha no!!!" så gikk vi. Han tror jeg heter Vanessa lol!
Shoppiiing! - Har du det fint der du er nå?

first day

Hei!

I dag har det vært veldig mye reising. Vi tok flyet fra Gardermoen til London klokken 8 på morgenen, så måtte vi vente på Heathrow flyplass i 5 timer før flyet vårt gikk til Miami. Når vi skulle gjennom sikkerhetskontrollen i London ble jeg kroppsvisitert, og tro meg - det er ikke som i Norge. Her tar de deg på rumpa, og de beføler deg overalt. Til og med innenfor buksekanten! Ble også kroppsvisitert + veskesjekk når vi skulle gå ombord på flyet til Miami. De plukket ut noen tilfeldige og selvfølgelig ble det meg. Den flyturen tok rundt 9 - 10 timer, og deretter måtte vi stå en time i kø for å komme gjennom passkontrollen.  

Nå har vi endelig ankommet USA, akkurat nå er vi på et hotell i Miami som heter Homewood Suites by Hilton. Her skal vi være til lørdagsmorgen. Det er alle oss norskene, samt italienere, spanjola, franske folk osv. Vi er kanskje 80 - 100 stykk til sammen om jeg hørte rett fra kurslederen. I morgen skal vi tidlig opp og dra på South Beach og være et par timer, samt shoppe litt. Trenger faktisk den shoppingen så mye fordi jeg har med meg en shorts og en topp, nothing more. Iallefall så drar vi til Cocoa Beach hvor EF Resort ligger på lørdags morgen, bussturen dit fra Miami er på 3 og en halv time. Vi får snakkes i morgen, dere kan regne med at det kommer minst 1 innlegg om dagen mens jeg er her nede.
Tuva spiste American Breakfast, var ikke lite mat for å si det sånn!


Kjøpte favorittlipglossen min på taxfree, koster 119 ca!
Club sandwich, sykt god!!


tuva's frokost


chiller utfor miami flyplassen
Sånn har jeg gått med iPhonen hele dagen, interessant


Her ble vi hentet med buss for å bli fraktet til hotellet

Her er rommet jeg og Tuva bor på sammen med Andrea og Ida fra Stavanger: 


Ha en fin dag alle sammen!

Florida

Hei!

Nå er det bare 3 dager til avreise til Florida. Vi drar først ned til Oslo på onsdag, også reiser vi tidlig avgårde torsdagsmorgen mot USA. Gleder meg veldig til å møte alle som skal være med, samt å faktisk komme fram. Tror det blir veldig spennende og oppleve kulturen der, lære språket bedre og til å ligge på stranden og shoppe. For dere som vurderer språkreise, så kan dere allerede bestille for sommeren 2013 HER. Du kan velge mellom mange forskjellige reisemål - for eksempel Malta, California, Florida, England osv. Vi skal bo på EF Resort, som er hotell, men man kan også velge å bo hos vertsfamilie.

Bestiller du din språkreise for 2013 innen 1. august i år så får du det til 2012 prisene. Kan være lurt å gjøre det da prisene stiger litt neste år :) EF har også noe som heter Summeranza, som er en stor fest med konsert. I fjor var Ke$ha hovedartisten. De har en Summeranza i London og en i Malta. I London kommer Will.I.am til å være, og på Malta opptrer NERVO. Det er ikke så dyrt å være med, du kan lese mer om det HER.

I tillegg er vinneren av bloggawards kåret - den heldige jenta som får være med på turen til Florida ble TURI. Hun blir, som meg og Tuva, også å blogge fra Florida.

 
- Har du vært/skal på språkreise?

vinn gratis språkreise

Hei!

Må bare nevne dette slik at dere får det med dere. Jeg og Tuva reiser jo med EF (education first) til Florida om rett over et halvt år. Den 5. juli drar vi, og blir til den 1 august. Da skal vi kose oss med mange andre ungdommer, lære ting om stedet og ha det supert. Jeg har alltid drømt om å reise, og det at jeg endelig får muligheten er fantastisk. Enda bedre er det med lange, varme dager på lik linje med sydentemperaturer og folk på vår egen alder fra andre kulturer.

Nå har EF julerabatt, så om du bestiller språkreisen din innen 22. desember (litt kort varsel) får du 2200 kroner rabatt. Det kan du se her. Ellers har de også en konkurranse gående hvor du kan vinne en GRATIS språkreise! Jeg selv har vunnet en tur til USA (ikke språkreise) og jeg var i lykkerus. Hadde den beste uken i mitt liv der. Ikke gå glipp av dette, tenk om akkurat du vinner? Skynd deg og meld deg på her. 

- Hvor ville du reist om du skulle på språkreise? Skal du på språkreise i sommer?

Vi skal forresten bo på hotellet nederst til høyre, EF Resort. Rop ut om du også skal dit på samme tid :) 

spørsmål om språkreise

Svarer på litt spørsmål i forbindelse med språkreisen, svarene kommer i 2 innlegg. Del 2 kommer i morgen :)

- Hvor mye koster det?
Det er helt forskjellige priser, men jeg og Tuva skal til Florida på Resort og det koster 32 000 ca. Du finner priser på Florida turen HER! Jeg og Tuva valgte å bo på resort siden vi vil bo sammen med masse andre folk, og det blir litt vanskelig om man skal til vertsfamilie.

- Hvor kan man bestille?

Du kan bestille her, og der får du en oversikt over alle de forskjellige destinasjonene :) 

- Hvordan er det med undervisning og sånn?
Den reisen vi skal på innebærer 5 x 40 minutter undervisning om dagen, 4 dager i uken. Det blir altså  3 timer og 20 minutter undervisning daglig, med pauser imellom. I tillegg er det en utfluktsdag i uken. Det blir selvfølgelig ikke som vanlig skole der du sitter og regner mattestykker med brøk, likninger osv. Tror det går mer på engelsken og landet/stedet du er på.

- Er det mye fritid når du er der nede?
Det vet jeg enda ikke, siden jeg ikke har vært der. Men utifra det jeg har hørt hos andre er det ganske mye fritid slik at man kan gå på stranden, shoppe og lignende. Du drar jo ikke dit bare for å sitte med undervisning :)

- Hva er passelig alder til å reise på språkreise?
Så lenge man ikke er utrolig hjemmekjær og klarer seg uten foreldrene sine et par uker går det meste bra. Vil si fra 14 år og oppover, men det er bare min mening. De har jo språkreiser til forskjellige aldersgrupper, og det står anbefalt på EF's sider hvilke aldre som passer til å reise til de forskjellige landene. Er kanskje bedre for en 13 åring å reise til London enn til Malaga om dere skjønner.
 
- Hvilken dato reiser du og Tuva?
Vi reiser den 5. juli frem til 1. august, 4 uker i solfylt paradis. Også gjentar jeg: vi skal bo på EF Resort (hotellet) :D 

- Er språkreisen sponset?
Ja, det er den, men det betyr ikke at vi kommer til å lyve til dere om meningene våre! Hvis vi får noen dårlige erfaringer kommer vi så klart til å dele dette med dere, slik at dere kan unngå å gå i samme fella. Til nå virker det iallefall veldig seriøst og bra!

Litt info fra hjemmesiden:


- Har du noen flere spørsmål peis på i dette innlegget :)

språkreise til florida

Hei!

Nå sitter jeg på skolen og tenker på språkreisen. Jeg og Tuva skal jo som nevnt reise neste sommer med EF. Jeg har nå avklart med Tuva at vi ønsker å dra til Florida, siden vi snakket med ganske mange jenter på EF Reunion partyet. Mange foreslo California, siden de hadde vært der. Nå har jo jeg selv vært i California og opplevd det, men jeg syns Florida høres mye mer spennende ut. Med god hjelp fra alle dere lesere og alle de jeg møtte på Reunion fikk jeg og Tuva kommet fram til en beslutning. Det er varmt der, rett ved stranden og man får lære engelsk gjennom å snakke det utrolig mye mens man er der nede. Det ser utrolig idyllisk ut, så jeg gleder meg veldig.

Vi blir altså å reise sommeren 2012 og bli i 4 uker på språkreisen. Her er litt bilder fra Florida:

Nederst til høyre er Florida EF Resort, man kan velge mellom å bo der eller hos vertsfamilie.

- Skal du på språkreise?

EF Reunion party

Nå sitter jeg og Tuva på flyplassen, klarte å miste forrige flyet - grunnen er litt innviklet, men vi kjøpte bare nye billetter og nå går flyet vårt kvart over 5. Skal sitte og nerde på pcen fram til da, så kan like så greit blogge!

I går var vi jo på EF Reunion partyet. Det var veldig koselig, god stemning - maaasse herlige folk som fortalte hvor de hadde vært og anbefalte oss steder. Kvelden bestod av konsert, "leker" osv. Blant annet opptredde Robin og Bugge, det var ganske kult - de som har sangen Monster. 

Jeg fikk enda mer lyst å reise på språkreise nå, ser så sykt frem til neste sommer. Jeg er litt usikker på hvor jeg vil reise, men jeg tror det blir USA. Skal se på de forskjellige reisemålene og finne det som passer meg aller best. Vet iallefall at jeg vil være en plass med masse sol, sånn at jeg kan bli bruuun. Hehe!

Har dere noen tips? Er så mange morsomme steder å velge mellom, trenger mer hjelp til reisemål!
Nå må vi spise litt lunsj, vi snakkes når jeg er hjemme i Tromsø! <3

språkreise?

Hei!

Nå sitter jeg på skolen og slapper av, har en ganske rolig time så da har jeg tid til litt blogging. I det siste har jeg vurdert å dra på språkreise neste sommer med EF, og blant reisemålene syns jeg USA hørtes veldig fristende ut! Mamma har jo vært i Florida før, jeg har vært i California (Los Angeleles, Santa Monica, Hollywood), og hvem sier nei til varme sommerdager med store strender, shopping og masse koselige folk?

Siden jeg vurderer språkreise, så skal jeg dra ned på EF Reunion Party kommende lørdag, 24. september, for å snakke med folk som var på språkreise i fjor. Tror dette blir kjempe gøy, og har hørt at det skal komme en artist på samme nivå som Britney Spears, det blir konserter, DJ's og god stemning med utrolig mye folk . Har noen av dere vært på språkreise før? EF har så mange spennende reisemål - hvor anbefaler dere meg å reise?