SØT VENN OG IRRITERENDE SKOLER!

Nå er jeg tilbake etter en kjølig kveld på hundekurs. Går på vanlig grunnkurs, men instruktøren sa i dag at hun gjerne ville flytte meg over på bronsemerke-kurset. Det er høyere enn grunnkurs, og er mer for de konkurranseinteresserte og de som virkelig vil bare trene og ha det moro. Jeg er enig, for jeg føler at på grunnkurset er det bare litt lett lydighet som Lotta allerede kan, og da er det jo ikke så gøy for meg når jeg må øve på ting som hun har lært i forveien.

Det jeg egentlig ville si utifra overskrifta om "søt venn" er at det som møtte meg på dataen når jeg kom hjem, var at bff'en min Marte Idrupsen hadde skrevet en utrolig fin blogganbefaling om meg! Tusen takk Marte, du er en knupp. Du kan se anbefalingen >her<.

Også over til del 2, IRRITERENDE SKOLER!
Ja, alle barn i alderen fra 6 – 18? går gjennom det samme helvettet. Noen synes det er helt greit, mens noen blir så lei etter 10-13 år på skole. Man mister motivasjonen og man detter ut. Alle vet jo at skolelevers hverdag går slik at man står opp 07 – 0730 om morgenen og møter opp på skolen 08.30 ca. for så å sette seg ned med fag.

Skolen varer i alt fra 5 til 8 timer, det varierer litt. Men det blir HELT feil å si at en skoledag er på f.eks 6 timer. For skoledagen er ikke over når man drar hjem nei, da har man nemlig lekser. Det er der min motivasjon stopper opp. Lekser er den store grunnen til at karakterer kan gå nedover og at man kan bli så skolelei. For ikke nok med at man møter opp grytidlig på skolen, man skal også pine seg til å bruke FRITIDEN sin til å gjøre mere skole. Jeg synes at når man går ut døren på skolen og vender hjemover, skal man få tid til å koble ut fra skolen og gjøre andre ting. Da tror jeg elever hadde blitt mindre skolelei.

Jeg vet selv at jeg blir frustrert hvis jeg er på besøk hos noen eller lignende og husker at jeg har mye lekser som må gjøres når jeg kommer hjem. Av og til er man så sliten at man ikke vil gjøre lekser. Hvis man skal regne med all tid man bruker av fritiden sin, altså 1 time om morgenen + 1,5 time på ettermiddag/kveld så blir skoledagen hele 2 og en halv time lengre! Dvs skoledagen kan være alt fra 7,5 timer til 10,5 timer, og med tanke på at døgnet har 24 timer hvor man er våken 12-15 timer så er det utrolig mye skole og utrolig liten fritid. Forferdelig spør du meg. (<– kan ikke få understreket dette nok, help me! Vent, se nå)

FORFERDELIG SPØR DU MEG!  FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! FORFERDELIG SPØR DU MEG! JAAAA!!

Fortsetter skolen slik så blir vi til og ende opp som disse japanerne, og det vil skje, tro meg.

3 kommentarer
  1. har ikke tenkt på det før, men når du sier det så er det fryktelig irriterende at vi må drive med skole på fritiden også! det er jo ikke i det minste rett en gang!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg