Navlepiercing

Har fått masse spørsmål om priser, vedlikehold og annet angående navelpiercing. Tenkte jeg kunne svare litt på dette, siden jeg nettopp har tatt hull selv. Det er ikke nødvendigvis riktig alt jeg sier, men det er min “oppfattning”.


Jeg tok min i USA, og betalte 45 dollar hvor jeg fikk med en ekstra piercing

Gjorde det vondt? Man kjente det, for å si det sånn. Akkurat i det han stakk nåla, og når han satt i piercingen.

Hadde ingen smerter etterpå, kun ømhet. Nå er det litt hovent, men det er vanlig. 

Det er ingen aldersgrense etter loven i Norge, men de fleste piercingstudioer har en nedre aldersgrense på 16 eller 18. Som oftest må man ha med seg en voksen hvis det er 16 år.

Du kan ikke velge hvilken som helst piercing når du skal ta hull. Noen piercingstudioer sier du må ha en ring, sånn at du kan snurre rundt og slikt. Selv syns jeg ikke det er nødvendig. Den første piercingen du får er en uten hengepynt og som oftest velger pierceren en som er bra for deg.

Ikke bekymre deg hvis du syns stangen på din nye piercing er for lang, den skal være sånn. Dette er fordi det vil bli litt hovent i starten, og da skal den være litt lang sånn at du kan ha mulighet til å dytte på den og rense med hullet. Hvis du har en for kort stang, vil det hovne opp og du vil ikke få renset det ordentlig.

Jeg ble faktisk anbefalt av pierceren min å ta under, men det ville jeg ikke gå med på. Grunnen til at han anbefalte meg å ta den under var fordi jeg ikke har så mye fett på navelen, og i tillegg har jeg utovernavel. 


RENS er utrolig viktig. Spør piercingstudioet hvilke renseprodukter du burde ha. Du må også ha Q-tips. Det er veldig lurt om du har antibac til hendene dine som du tar på før du begynner å rense.

Du skal ALDRI ta på stangen, hullet eller piercingen generelt med fingrene. Tenk deg hvor mye bakterier du har på fingrene og neglene. Så prøv å unngå å fikle med hendene i nærheten.

Når du renser piercingen, sprayer du litt spray på navelen, og spray litt på en Q-tips. Husk å ikke ta på Q-tipsen med fingrene, da får du bakterier der også. Så renser du rundt begge kulene, rundt hullene, inni navelen (dette er viktig, for her samler det seg mye bakterier og puss som kommer ut av hullet). Du kan også bruke Q-tipsen og dytte piercingen opp, rens stangen der, og dytt den nedover og rens stangen der.

De første 2 ukene skal du helst rense 3 ganger om dagen, så kan du trappe ned til 2 ganger de neste 4 ukene. Etter 6-8 uker er det greit om du trapper ned til 1 gang om dagen.

Unngå å få parfymerte produkter og lignende i kontakt med hullet under grotiden, da dette irriterer.

Det er normalt at det kommer litt puss, det er hovent og litt rødt rundt hullet de første ukene. Ikke rens for ofte, for da kan du irritere området og huden blir veldig tørr.

Hvis du er usikker på om du har fått betennelse, kan du sjekke hvilken farge pusset som kommer ut er. Har det en grønngul farge, er det betent. 

Betennelse bekjemper du ved å være veldig nøye på rensingen, men du trenger ikke rense oftere enn du ville gjort normalt. Det dummeste du gjør hvis du får betennelse er å ta ut piercingen. Stangen hjelper faktisk med å unngå at det blir verre, hvis du tar den ut samler det seg masse bakterier i hullet og der er det vanskelig å rense.

Grotiden er på ca 3 – 6 mnd, varierer mye på hvordan hullet ditt er og hvor nøye du har vært med rensingen.

De første ukene skal du unngå å bruke for stramme klær, bukser med høyt liv og lignende. Ikke bøy deg for ofte for da kommer piercingen i klem. Prøv å la den være så mye i ro og fred som mulig. 

Når hullet har grodd skal det ikke komme puss ut, du skal ikke ha vondt, det skal kjennes naturlig ut å røre på den og det skal ikke være rødt og ømfintlig i området rundt.

Du skal helst vente 2-4 uker med å bade i klor og saltvann. Hvis du får betennelse må du også holde deg unna dette. Du kan selvfølgelig dusje normalt, men husk å unngå at du får produkter med parfyme i kontakt med det nye piercinghullet ditt.


Ikke bytt piercing for tidlig. Hvis du bytter etter to uker vil det som har begynt å gro bli “revet” opp igjen og du må starte helt på nytt med helbredingen. Normalt anbefales det å bytte etter 3 mnd. Husk at når du skal ha en ny piercing må du sterilisere den ordentlig, samt rense hullet godt før du putter den i.

Har dere noen flere spørsmål er det bare å stille i kommentarfeltet så skal jeg prøve å få svart. Håper det var til hjelp!

  1. God hjelp! Jeg vurderer veldig å ta piercing, så dette var god hjelp! 🙂 når kan man begynne å bade? Kan man dusje normalt under groperioden? 🙂

  2. Har hatt min siden jeg var.. 14? altså nesten 6år snart.. Tror ikke jeg har renset eller byttet iallefall på 4 år : o huff, man blir liksom lei av den, og glemmer at den er der ;s
   Men har verken infeksjon eller noe såå ; P

  3. Så bra du skriver instrukser og hygiene! Jeg tok hull i navelen når jeg gikk i 8. klasse, var vel 14 år tror jeg. Jeg gjorde det ikke profesjonelt, men skjøt hull på samme måte som man tar i ørene… Utrolig dumt av meg, men tenkte at det skulle gå bra og dette var jo MYE billigere enn å betale 800 for å gjør det profesjonelt. Utrolig nok er hullet fint idag! Men jeg hadde måneder med betennelse… Usj, så ekkelt det var! men jeg skulle ikke ta det ut, uansett hvor vondt det gjorde! Haha. Pyrisept, brulidin, q-tips og bomullpads var det jeg brukte. Og jammen ble det fint til slutt! 🙂 Jeg skjøt hull, og fikk en vanlig øreodobb først, men tre dager etter måtte jeg ta inn en ring, det var så vanskelig og vondt! Den var jo tykkere enn en øredobb, og hadde heller ikke samma formen…
   Anbefaler alle å gjør det profesjonelt nå! Bedre å betale litt ekstra for at hygiene og fint hull. Det er bare flaks for med at hullet er så fint 6 år etter…

  4. Husker når jeg stakk hull hjemme med en nål fra apoteket og deretter måtte presse piercingen inn fordi hullet var for lite. Fyfaen, det er det vondeste jeg har vært med på.. Fikk selvfølgelig betennelse, men siden jeg var veldig nøye med rensingen gikk det bra.. Jeg brukte bacimicinsalve og klorheksidin for å rense med. Nå har den endelig grodd ordentlig, og jeg har byttet piercing for første gang, Turte ikke bytte før nå

  5. Tok piercing for seks uker siden. Har betennelse nå, selv om jeg har vært ekstremt flink å rense. Bruker så og si alltid antibac og vasker meg godt før jeg tar på den. Men av og til må jeg bare, siden jeg får en del gugge som stivner, som jeg bør ta bort. Heldigvis begynner det å se mye bedre ut nå, og vi satser på at det blir helt fint snart.
   Gratulerer med piercing. Er herlig når man endelig tør å gjøre det!!:)

  6. Hei! 🙂
   Vil begynne med å si at jeg ELSKER bloggen din! Du er så UTROLIG pen! 🙂
   Nå til spørsmålet! : Har du ett bilde før du tok hull i navlen? Jeg har også utovernavle, men vil ikke ha piercingen under x) Så ville gjerne sett hvor mye utovernavle du har i forhold til meg! 🙂 Tusen takk for tipsene 🙂 Har ikke hull nå, men skal snart få det 😀
   Håper du tar denne kommentaren med! 🙂

  7. Har selv piercing i navlen, og det er lett å rense.
   Viktig at man ikke tar solarium den første tiden også, pga bakterier har jeg hørt

  8. Enig i det du sier om piercingen 🙂
   btw, er så synd du ikke husker hvor den grå kjolen er fra 🙁 sikker på at det ikke står no lapp inni kjolen hvor butikknavnet er? (; det pleier det.
   eller kanskje du kan prøve å google noe (:
   pliiiizzz, den er så lekker!

  9. Dette innlegget må jeg lagre. Skal til LA neste sommer og da vurderer jeg å ta det, da blir denne infoen fin tenker jeg! så takk for nok et bra innlegg Therese!
   kathrine

  10. H: Ja, det er riktig. Solarium inneholder mye bakterier, og derfor kan man enkelt klistre et litt større plaster som puster over navelen mens man tar solarium den første stunden når hullet er i faresonen for betennelse 🙂

  11. 1. Aldergrensa for å ta piercing i Norge er 14 år med foreldre, og når du er 16 kan du reise alene. Du trenger ikkje underskrift.
   2. Hva er det du renser piercingen med? Saltvann? Ja, det er det. Det er bare bra og bade i saltvann, men du skal holde deg borte fra ferskvann og klor.

  12. En feil der, saltvann kan du bade i hele tiden, det kan svi litt, men det hjelper med å gro, jeg spute selv om dette når jeg tok min for 3 år siden. Siden jeg tok den på sommeren, og da var det helt greit, faktisk bra, å bade i saltvann, siden det renser såret!

  13. Heihei, litt random å skrive dette til deg på dette innlegget 😛 Men det er en jente gjeng fra Finnsnes som vil gjøre alt for våres gode vennine Shanice, hun har fådd lymfekreft. Jenta er helt fantastisk, hun tenker aldri negativt hun sier til oss alle “dette kommer til å gå bra”. Hun har selv startet opp blogg: http://www.shanicemariel.blogg.no. Hun er innlagt på UNN sykehus å vi alle håper at hun snart kommer hjem! Håper du kan hjelpe oss med å vise at vi tenker på henne å at vi vet at hun kommer til å bli bra !

  14. Jeg har hatt piercing både oppe og nede samtidig. Det er virkelig noe jeg IKKE annbefaler. Jeg likte ikke å ha nede, jeg hadde betennelse nesten hele tiden og den hengte seg fast i genseren min osv. Nå har jeg bare oppe.
   Utrolig fin piercing du fikk med. Har noe lignende selv 🙂 Gratulere med den! Du skriver utrolig bra og forklarer på en måte “steg for steg” selv om jeg aldri har renset så mye (a) Var ikke så flink å huske på det hver dag.
   Forresten; Utrolig bra blogg du har! Er innom hver dag for å se! Du er så orginal og du er en utrolig pen jente! Stå på!

  15. anbefaler deg å ikke gå med strikket/heklet tøy – sykt vondt når piercingen setter seg fast.
   Har hatt min i snart 2 år – og gjør fortsatt like vondt når den setter seg fast :p

  16. Det verste du gjør når du nettopp har tatt piercing e å ta sol! Tar du solarium kan æ love dæ du får betennelse. samtidig å svette mye rundt området.

  17. Hei! Jeg har nå opprettet en vintage gruppe. Her kan man bytte og selge klær eller krims krams man vil kvitte seg med. Uansett, er poenget gjenbruk, noe jeg synes er helt fantastisk! Det hender vi vokser eller krymper kanskje til og med angrer på ett kjøp. Og da er det for ille å kaste eller pakke bort i en bod!vil du være med? Roborto cavalli solbriller, kule sko osv er der allerede:)
   du finner facebookgruppen for vintage her:
   http://www.facebook.com/profile.php?id=636257506&ref=ts#!/home.php?sk=group_204543746242324

  18. Du vet at du faktisk kan rense den for mye? 🙂
   Jeg tok min for 1 år siden, og fikk beskjed om og rense den 2 ganger om dagen, dette gjorde jeg og fikk betennelse pga at jeg renset den for mye! Så renset jeg den bare 1 gang om dagen. Og nå er den kjempe fin, bytter ganske ofte også! 🙂
   Lykke til med din, ikke rens for mye 🙂

  19. jeg har også pircing i navelen, jeg tok selv!
   det var egentlg ikke så vondt, for jeg har gjort det en gang før, men da måtte jeg ta den ut! nå er den ganske fin, jeg begynte men en henge pircing men fant ut at det ikke kommet til å gro, deretter så bytta jeg til en enkel en å er helt fint! 🙂

  20. jeg tok piercing i Norge for en måned siden og jeg fikk beskjed om å rense 2 ganger om dagen, morgen og kveld. Er mye av det du skrev her som jeg fikk helt annen beskjed om, virker om det er annerledes fra sted til sted. Og min hovna ikke opp i det hele tatt. Var fint på deg da 🙂

  21. Skulle til å si at du var pen, men så at de fleste bildene her er klart Photoshopet. Du er ikke så pen. Har sett deg på face, og i virkeligheten. Du er ikke så pen, men skal du til hove?

  22. Jeg har hatt piercing i navlen to ganger, men den har grodd ut av seg selv begge gangene. Så jeg har verdens styggeste blå og hvitt arr.. Vet ikke om jeg gidder å ta igjen, for jeg var ekstremt nøye med rensing og vedlikehold, byttet ikke og tok ikke på den. Det sies at folk med sterkt imunforsvar ikke kan ha piercing fordi kroppen støter dem ut. Det er sykt vondt, for plutselig er huden foran stangen som et hårstrå og den kan bli revet ut av ingenting..

  23. Man skal helst bare rense 2 ganger om dagen, morgen og kveld. Det er egentlig best å bare rense en gang om dagen ca, for hvis man renser for mye, vil det alltid være fuktig rundt “såret”, og da får det ikke grodd ordentlig. Da kan det ofte bli infeksjoner og betennesler. Har piercing selv, tok det for ett år siden, og jeg gjorde nesten ingenting med det 🙂

  24. hahaha, ikje frekt meint men d e ikje så viktig å rensa :p asså, så lenge du ikje plokke på an heila tiå så e d merr enn nok å rensa 1 gang te dagen. har piercing sjøl, å eg rensa sikkårt 1 gang i ukå. eg blei aldri hovven, eller någe. samma me alle venninnene mine, ingen gadd å rensa 🙂 å om det blir hovent, e d bare å la vær å plokka på an. å bare la den vær der, så går det ned etter 2 dagår eller någe.

  25. Jeg tok min i sommer, og da sa de at jeg kunne bade i saltvann. Det renser og er ikke farlig i det hele tatt, så der tok du feil;) Det er ikke så stress som du forklarer. Jeg bytta piercingen etter to uker, og har ikke fått betennelse eller noe 🙂

  26. Jeg tok piercing i juni (i Narvik) og jeg hadde ingen problemer med den. Jeg ble også anbefalt å ta under fordi jeg hadde for lite fett over navelen, men det ville jeg selvfølgelig ikke. I slutten av desember så revna piercingen, fordi det var så lite fett oppfor navelen. Jeg vil bare si deg, lov meg å vær forsiktig og følg med så ikke det samme skjer med deg. Det var kjempekjipt. Nå er vi jo i mars, og det begynner å bli en stund siden, men jeg får enda ikke ta ny fordi det er enda rødt og ømt. Håper på å få tatt før sommeren 🙂 Stor klem til deg Therese!

  27. Sorry, er shisofren, tror det skrives sånn, nei det gjør det jo ikke. Hører rykter om at du var i Tromsø forrige helg, er det sant? nei det var ikke Tromsø, det var Bodø, sliter med øøøøøø`ene. Har du vært i Vadsø, nei faen det var Vardø ? Har du vært i Moldø? vet ikke hvor det ligger, men har vært der. Ryktene sier at det var like ved Nedstranda? hørte de skulle bytte navn til bø i telemark !!! ryktene sier du skal til hovø?? faen, dra til wodstuk aaa…. så bikinibildene dine. i dag på skolen måtte vi tre kondomer over bananer. jeg liker bananer! i går lagde jeg fugler eller nei ikke duer, mener svaner. eller faen, undulat var det visst. i går spiste jeg vegetarsushi. venninnen min var syk siden hun hadde vært i hemsedal (fylla) hun ble syk i gondolen. jævlig fæn av han statsministeren som var for noen år siden. kjell magne bondøvik hører han er fra moldø. jeg må på do, nå må jeg skikkelig på do, nå er jeg på do, nå renner det

  28. jeg tok piercing i oktober. piercingen min grodde seg utover og ble veldig rødt. i januar datt piercingen ut, siden den nesten ikke hadde noe noe å “holde seg fast i”. er fortsatt rød rundt navlen og han en liten kul der.. men skal ta igjen i påska, siden da er det ikke så mye trening og så mye som skjer, så da får den være i ro 🙂
   den piercingen med korset på, den var sykt fin!

  29. Eg syns du skryter helt sykt mye alså, alt e bare hæilt fæil med dej, kan du slutte å værra så bitch??
   Takk for mæg

  30. hei Therese!
   Jeg har verskeli ødelagt håre mitt på alt for mye farging, da snakker vi runt 20 ganger i fjor.. MEn jeg lurer på hvordan hårkurer anbefaler du? BTW. Skal farge håre mitt blondtine blodt, men denne gangen drar jeg til frisør selførgeli! Hvilke sånn blond shampoo sak anbefaler du? Jeg vet du har svart på noe lignene før, beklager men pliiiiis svar meg..
   Elsker bloggen din : )<3

  31. maria
   16.mar.2011 kl.14:25
   Eg syns du skryter helt sykt mye alså, alt e bare hæilt fæil med dej, kan du slutte å værra så bitch??
   Takk for mæg
   dom du :’)
   Idæ miste kan Therese stå før sine meininge å e ikke fette teit å e anonym, lol e e dæ skjøll men e slit ikke så jæveli mæ live mett å må slæng dritt på interneett ; )

  32. Man skal la piercing en være heelt i fred! Det eneste man skal gjøre er og dusje og la såpen renne igjennom! Jeg tok piercing rett før sommeren i fjor, og jeg har ikke hatt noe betennelse eller noe problemer med den ; -)

  33. Jeg også har oppe! Jeg fikk beskjed om at jeg kunne bytte piercing etter 3-4 uker..♥ Tror det er best hvis jeg bytter den så sent så mulig. Utrolig bra at du legger ut sånne innlegg om hva man må gjøre ogsånn!
   Fordi jeg husker nesten ingen ting av hva hun piercing dama sa..♥ Tusen takk 😉

  34. Kjempe gode ”tips”! Du ble kjempe fin med piercing 🙂 jeg har selv piercing i navelen og jeg er 13 år, og det er bare bra å bade i saltvann fordi saltvann renser piercingen, men du skal prøve å unngå klor men det går bra om du renser ekstra nøye etterpå! 🙂

  35. Piercing er fint det! Men det er ikke så mye styr med det som det høres ut som. Jeg tok min for 6 år siden, fikk en liten betennelse i begynnelsen (faktisk fordi jeg renset den for MYE). Jeg badet i sjøen to uker etter jeg hadde tatt den, å da gikk betennelsen vekk, så salt vann kan hjelpe på 🙂

  36. jeg tok piecring for rundt en måned siden ellerno ? i trondheim. Da fikk jeg anbefalt sterkt og smøre den inn med såpe , skumme ordentlig , så dusje det ut.

  37. hvis man er 16 kan man ta piercing uten tilatelse fra foreldre. med mindre det er surface- eller intimpiercing. det kan hende det er noen studioer det er 18 års grense på, men det er ikke mange:p

  38. Bra svart! Tok navelpiercing selv når jeg var tretten, og piercingen støtet ut! Har et skikkelig grusomt arr etter dette, men har vært å tatt i studio nå i ettertid, sånn at man ikke skal se arret så godt. Men pent er det ikke, så det er bra du skriver dette innlegget, så forhåpentligvis folk skjønner hvor viktig det er å tenke på hygiene osv! (:

  39. Den va dritt fin æ å vil ha men æ e bare 12 år så for nå vent non år til men det går bra har du fått betenelse hvis du har betenelse gjør det vondt va det artig i LA

  40. Jeg fikk beskjed om at man skal rense den både morgen og kveld.. så jeg tror det er mer riktig enn det du skrev, fordi det virket alt for mye. Fordi da får den ikke vært mye i fred og grodd seg ordentlig til fordi det vil være vått der hele tida pga rensingen.
   Jeg bare digger bloggen din!! :- )) du er utrolig tøff som tørr å stå for dine meninger og ikke bry deg om disse dumme komentarene. Stå på videre : ) fulgt deg i 2 år nå ^^

  41. jeg tok piercing da jeg var 13-14 år, å har renset det 1 eller 2 ganger til sammen sikkert.. bytter hele tia, å tar på stanga å fikler med den hele tia, har ikke betennelse eller noe.. litt i begynnelsen, men ikke nu lengere.. så litt feil det du skriver.

  42. er ikke saltvann bare bra da? :p
   liksom bare lurer.. mamma sier at det renser sår og sånt, men kan jo være at det er anderledes i denne sammenhengen da :)))))

  43. Du ska ikke bytte før 2 månder i vertfall! før da kan du få infeksjona osv. å du burde virkelig ha ekte sølv i først, ikke juggel

  44. jeg tok piercing i navelen i septemper, og jeg måtte begynne med ring, fordi det var det som var lurest og lettest å rense. nå i helgen skal jeg bytte for første gang, og gleder meg syyykt! er SÅ fuckings lei ring! 🙂

  45. jeg fikk beskjed om at det er greit å bytte etter 4-6 uker etter man har tatt piercingen. Og så skulle man ikke bruke pyrisept når man renser det, for det skulle man kun bruke hvis man får betennelse. Men man kunne bruke saltvannsdråper til å rense med. Så det bruker jeg å det funker fjell! 🙂

  46. fanny: da jeg tok , fikk jeg med saltvann, og det renser veldig bra! veldig mange piercingstudioer gir kundene saltvann og en “såpe” uten sån såpe parfyme ting, visst du skjønner 🙂

  47. bra svart! 🙂 lurte på om man kan trene normalt når man har tatt den? (de første ukene/månedene)

  48. Når dere dusjer kan dere bruke doktor greve intimvask såpe 🙂 Smør over hele navlen og la det virke i noen minutter og skyll med dusj strålen rett mot navlen, det funker fett! 🙂

  49. kan du ikke legge ut en sminke video der du hviser hvordandu sminker deg + øyenbryn, tenker på og pierce meg i navlen jeg og drit fint! 😉

  50. piercing fyren min sa at jeg måtte vente i 6 uker for å bytte piercing, rart at de fleste piercing folka på studioer, sier forskjellig.. kunne det ikke bare vært en fast timing..?

  51. såå viktig er det ikke å rense, jeg rensa så vidt en gang om dagen, og jeg fikk ikke betennelse! også kan du ta sol etter en uke 🙂 man ikke bade på 2 uker, unntatt i saltvann

  52. ser du ikke kan så mye om dette ja !
   har hatt navle piercing i 2 år nå , og det du skriver er for det meste bullshit , du bruker ikke de rette produktene for å rense det med i det hele tatt !
   du må bruke Pyrisept og salven bacimycin..
   jeg tok min på tattoo sjappe er der du tar PIERCING , de som tar HULL i navlen hoss frysøren har ikke piercing da !
   Og de kan dette , noe du ikke kan !
   synnes det blir for domt av deg theres og skal legge ut dette innlegget etter bare noen dager med piercing selv , du kan ikke noe om dette og det blir flaut og domt !
   husk selv om du er på topplista , kan du ikke alt !
   hør på de som har hatt det en stund !

  53. kan man tar Navlepiercing når man er 14? må man ta med en voksen hvist man skal gjøre det eller ?
   kan du svare på det? : )

  54. Jeg har et par spørsmål 🙂
   1. Når du skulle rense det får første gang, var det vanskelig? Etter det jeg har lest om piercing høres det utrolig avansert ut 🙁 Lærte du å rense det med en gang? Iså fall, er det enkelt å lære?
   2. Kan man ta piercing når man er 14. år? Det er mange i klassen min som snakker om å ta piercing, og tror til og med noen har gjort det.
   Setter pris på svar 🙂

  55. Tenkte bare jeg skulle komme med et lite tips! Jeg har selv piercing i navlen. Tok den da jeg ble 16 år og nå er jeg snart 19. Enda, når jeg skal bytte piercing så føles det som om hullet liksom begynner og gro sammen, bare på den korte tiden der jeg ikke har noen i. Og jeg har vært og spurt om dette, og det stemmer… Det gror sykt fort, så du må ikke ha alt for god tid når du bytter. 🙂
   Åsså, er det ikke så lurt og kjøpe piercinger i utlandet (syden), jeg kjøpte i Rhodos og tok den i når jeg kom hjem. Stereliserte og alt, sov med den en natt, da jeg våknet dagen etterpå var den vokst inn i magen nesten.. Hullet hadde blitt GALSTORT og piercingen bare grodde inn i magen, ikke aner jeg hvorfor.. Men hørt andre tilfeller også av dette, hvor piercingen var kjøpt i utlandet..

  56. Vist man har svømming, i klor vann. Må man ta ut piercingen før man går i vannet? (etter at det er grodd)

  57. Jeg tok min i Tyrkia, og 5 min senere bada jeg i saltvann liksom. Det er ikke farlig i det hele tatt, og jeg har aldri fått betennelse ol. Jeg rensa kanskje i en uke bare

  58. Fine tips 🙂 Btw, jeg fikk piercing i navlen for rundt to måneder siden, og jeg renset hullet daglig bare de aller første ukene. Nå renser jeg det egentlig utrolig sjelden, men jeg har ikke hatt noen betennelse eller noen form for problemer så tror ikke du trenger å være så nøye på det så lenge 🙂

  59. Tenkte bare jeg skulle komme med et tips.
   Hvis noen av dere får betennelse i navlen, ørene, ja you name it, er det bare å smøre på litt IBUXsalve før du legger deg, betennelsen er nesten helt borte dagen etter 🙂 Dette har jeg ihvertfall gjort når jeg har hatt det 🙂

  60. kan man bade med piercing når man har bytta etter 3 måneder?
   må man rense når man har byttet?
   må man rense hele tiden?

  61. Det med at man må ha ring for og snurre er feil. De setter normalt ring for og ha en start og ja kunne snurre på den. Men det kommer ann på navlen. Har du navel med som det er litt mer og feste i over navlen kan man få ring fordi den da fikser navlen mere. Men Har man ikke så masse og ta i over navlen er det oftest at man får stang med en gang. Jeg har veldig lite over navlen min og fikk stang med en gang, jeg tok min i norge.

  62. mye bra informasjon her, men det er faktisk vanlig at det tar 6-9 måneder før såret er helt grodd 😉 har hatt min i nesten ett år og jeg har hatt problemer med den 🙂 Tok den på Gjøvik!

  63. altså, bare bullshit. man kan ta så mye man vil på den fordi man får IKKE lett infeksjon i navvelen OG man skal bare vaske med varmt vann, e nok. rense man for mye i starten blir hullet ”vant” til og være så sinnsykt rein hele tia, så når du en dag slutte å rense får du infeksjon ;p

  64. Kan man etterhvert slutte å rense den helt ?
   Vet du hvordan det blir med arr og slikt når du tar den ut ?

  65. Venninnami sin ble støtta ut pga. det var en gutt som “pirka” henne for mange ganger i magen og hu hadde ikke hatt den så lenge så de tålerveldig lite når du akuratt har tatt den 🙂

  66. Du kan forresten heller ikke drikke alkohol mens den gror, fordi det tynner blodet og hindrer sårprosessen. Dette tok hvertfall jeg feil av, så jeg drakk som vanlig litt i helgene.. Så jeg skjønte ikke hvorfor den ikke ville gro, men så sa ei venninne til meg at jeg ikke måtte drikke i begynnelsen når jeg hadde tatt piercing. 🙂

  67. Kjempefine tips du kommer med 🙂
   Det er jo forskjellig fra studio til studio hvilke tips du får til din piercing. Jeg fikk en saltvannspray, og fikk beskjed om å ikke bruke pyrisept da den kan samle bakterier når jeg tok i navlen. Men når jeg tok piercing i den lille flippen i øret i fjor, brukte jeg pyrisept, å nå er den kjempe bra å har grodd fint. Menmen, det er jo forskjellige tips vi får. Jeg tok min i navlen for snart en uke siden, litt rød rundt området enda, men den ser fin ut. Du kledde den bra Therese! 🙂

  68. “De første 2 ukene skal du helst rense 3 ganger om dagen, så kan du trappe ned til 2 ganger de neste 4 ukene. Etter 6-8 uker er det greit om du trapper ned til 1 gang om dagen. ”
   Det stemmer ikke at du skal rense piercingen 3 ganger om dagen, du skal rense den i dusj, daglig. Det vil si en gang om dagen. om du driver med sport, svetter masse, tar sol osv, da kan du rense piercingen etter det. men om du renser så masse, får du faktisk betennelse. huden i piercingen blir irritert over for masse rensing, og da får du betennelse. Og etter 1 måned, altså 4 uker, slutter du å rense. Da skal hullet være grodd og du skal ikke ha behov for rensing. Ellers så jeg at noen sier de har tatt av det rundt navelen, det må dere for all del ikke gjøre. om dere gjør det, river dere opp bygningen for den nye huden. når dere dusjer, detter det som skal av, av. Ellers er alt bra slik du har beskrevet det 🙂
   og gratulerer med piercingen! 🙂

  69. de som sier man kan bade i saltvann.. det er ganske mye bakterier i vannet, og derfor ikke lurt å bade i noen ting untatt rent vann. Det var beskjeden jeg fikk, hvertfall! Det er bedre å rense det med reint salvann isåfall, istedet for å hoppe ut i sjøen å tro det er sunt for piercingen 🙂

  70. groperioden e på 4 – 9 måneder. grunnet til det e fordi mageområde begever du stort sett hele tia så du kan uroe piercinger og forstyrre. kommer også selvfølgelig ann på kor godt du gror piercinger. har selv funnet ut av at æ gror ikke godt i verken hud (navlenmin) eller brusk (nesevingenmin) men i muskel (tungaofc)..

  71. bare til info, så er det smart å bare SAUSE xD på med sånn renseting 🙂 det funket veldig på meg 🙂 bare la det renne inn i hullet liksom, åsså hold en klut under 🙂

  72. Fin 🙂
   Men trodde ikke det var så lurt å ta i utlandet med hensyn til etterkontroll ogsånt? Drar du på etterkontroll i Norge da, eller`?

  73. Hei! Dette har vel ingenting med piercingen å gjøre, men hvorfor er du ikke på blogglisten.no når du er på 2 plass på blogg.no???

  74. Mye rare kommentarer ute å går om piercinger her..
   Kan si en ting, med aldersgrense. De fleste studioer har 16årsgrense, i følge med foreldre, kan nevne Odins Merke blandt annet, som er store i Norge. Mange lar 14-15åringer i følge med foreldre ta også, men lurer på hvilke studioer som lar 16 åringer ta uten tillatelse fra foreldre ta piercing i navelen. Mange studioer som har kjørt den greia og mista lisens og sjappe… HEHE

  75. har navlepiercing selv, måten jeg gikk rett etter jeg tok den minnet om en baby som har dritet på seg, haha. føltes helt merkelig de første timene! men det er veldig fint, og du kledde det! 🙂

  76. Piercing er stygt. De fleste som piercer seg er narsissistiske personer som kun er ute etter å få dekket sitt umettelige behov for oppmerksomhet.

  77. Piercingstudioer tar som regel hensyn til norske lover, med at når man har fylt 16 kan man bestemme over sin egen kropp. Man burde holde seg unna pyrisept, fordi piercingen kan bli irritert og mer sår av det. Saltvannsløsning (eller øyebadevann om du vil) er veldig bra for å rense piercingen.
   Noen reagerer på uekte piercinger, inkludert meg… Jeg byttet fra kirurgisk stål til en billig-piercing, og fikk en betennelseskul. Det var ikke så veldig smart, nei… Vent lenge før du bytter! Jeg var plaget med betennelseskuler, og vanlig betennelse i 8 måneder i strekk. Non-stop betennelse.
   Masse lykke til med piercingen din, og håper du har hatt en fin tur i USA 🙂

  78. Så bra at du kommer med tips. Jeg tok piercing i navlen når jeg var 14 tror jeg. Tok den selv med en strikkepinne faktisk. Jeg har aldri hatt noe problem med den, renser ikke og det har grodd helt fint. Men det kan jo være en idè å rense for sikkerhetens skyld 🙂

  79. alle får høre forskjellige tidspunkter om når du skal bytte kontra bade når du had tatt piercing~
   Det betyr ikke at noen av oss har feil, Men det jeg har hørt er det at :
   Du skal ikke rense med pyrisept pga det er for sterk og du kan få betennelse pga ja det jeg sa, mens derimot skal du bruke saltvann kontra piercing rense produkter, ( Om det gror seg fast sånn at du må rive det opp når du renser så burde du kjøpe piercing olje ) ~
   Du skal vente i 2 uker før du bytter piercing ( sa hun jeg tok oss ) Men jeg velger selv å vente i 2 måneder ~
   Man velger jo selv hva man vill rense med å når man vill bytte piercing, de fleste som velger å ha en piercing vet jo konsekvensene~
   Ps: Du Kledde virkelig piercingen! Kjempe søt! <3

  80. Eg tok i navlen i mai ifjor, og har aldri verdt plaga me noke slags betennelse. Eg valgte sjøl å bytte etter 7 veke fordi de hadde grodd soppass mykje at eg viste de kom til å gå fint + at eg hadde ring, noke som kan gjer piercingen skeiv om du går me den for lenge. Brukte saltvatn 2 gonga daglig i 3 veke, og 1 gong daglig i ei veke etter det. Og for å få vekk den “skorpa” som danna seg rundt piercingen brukte eg ei PH-nøytral såpe, for du skal aldri ver borti med fingrane for å få det vekk, de skal vaskast 😉
   Skal og ta piercing neste sommar når eg nærma meg 17-års dagen, gleda meg!:)
   Smykke ditt var foresten driit skjønt!

  81. Noen steder kan du pierce deg som fjorten i navelen uten foreldre. Er du 16 kan du ta alle piercingene, untatt intimpiercing, uten foreldre. Intimpiercing kan du ta når du er 18.

  82. Når jeg tok piercing i navlen, for snart 4 år siden, renset jeg det nesten aldri. Et par ganger i uken de første ukene, så gadd jeg liksom ikke mer. Har aldri hatt problemer med betennelse i piercingen, til tross for at jeg alltid får betennelse i sår, og hullene i ørene hvis jeg bruker feil type øredobber. 3 ganger daglig hver dag hørtes veldig mye ut. Og saltvann er bare bra for såret, det er tross alt det man renser med. Om man renser med noe annet er det feil, for det vil drepe de gode bakteriene som øker sjansen for betennelse. Ellers veldig bra innlegg! 😉

  83. Er mange som kommenterer om hva som er bra og hva som ikke er bra.. En ting er jo sikkert, man burde aldri ta piercing selv, uansett hvor man skal ha den. Men jeg tenkte på dette med rensing og hva man har hørt fra pierceren. Det er alltid Forskjell på hva man hører fra plass til plass. Tok min første piercing i Lillehammer (i leppa) fikk beskjed om å rense morgen og kveld + mellom måltider. De to første dagene gjorde jeg selvfølgelig det, men fant ut at det var stress og renset bare morgen og kveld i noen dager.. Har ikke hatt betennelse i det hele tatt. Så var jeg i Mosjøen og tok i tunga, og fikk beskjed om å rense bare morgen og kveld men skyllevann.. Man skulle jo tro at tungen er mer utsatt en leppa? men neida.. Har ike betennelse der heller.. Nå renser jeg aldri.
   Også kommer det jo helt ann på hvordan kroppen takkler ting som plutselig blir satt inn i den.. Noen trenger ikke å rense i det hele tatt, noen renser litt, noen renser utrolig mye og av og til selv om man renser så støter kroppen den ut.. Så det kommer helt ann på hva kroppen “Syns” om det..

  84. hei!
   bare elsker bloggen din <3
   men en ting.. jeg er fjorten år, og jeg har piercing 🙂 de sa ingenting om at jeg måtte være 16 ?

  85. oy! jeg trodde ikke det var en så lang prosess. Tusen takk for at du skrev dette, for nå vet jeg at jeg IKKE skar pierce navelen min med det første. Veldig bra skrevet!

  86. Herre min så mage rare spørsmål og kommentarer.Therese har skrevet at dette er hennes “oppfattning”, ikke at hun er ekspert eller har eksamen i piercingfaget 😛
   Det beste når du tar en piercing er selvfølgelig og ta den på et sted der de har en som piercer (og har sertfikat for dette). De gir deg da beskjed om hvordan du skal gjøre det videre med rensing, bytting osv… Man skal aldri rense sår/piercinger for mye fordi det trenger tid til og gro, så om du piller bort på flere ganger daglig irreterer du den bare istedenfor og gjøre det bra.. Det holder nok med 2 ganger daglig de første ukene, oxo 1 gang videre.. Nar man dusjer er det bra og helle litt intimsepe rundt, også spyle vekk.. Det beste du kan bruke å rense med er ikke pyrisept osv, men natriumklorid (altså helt vanlig salvann) Det billigste og beste er det og kjøpe en pakke med nesedråper, så bruke en ny for hver gang.. Det er veldig lurt og vente med å bytte piercing til den er så og si grodd, altså når den ikke er øm og hullet ser fint ut 🙂 Somregel ikke før 6 uker 🙂 Det er da en fordel og skifte til en som ikke er så tung, og er i kirurgisk stål.. Etterhvert kan man jo prøve ut piercinger fra boder osv (som kan være fake, selv om de sier de er ekte)… Noen personer har rett og slett ikke navle til og ha piercing i, og piercinger blir enten støtt ut, eller den gror ikke( da er det eneste man kan gjøre, og ta den ut)..
   De fleste steder i Norge må man være 16 år, men finnes jo untakk på alt 😛 Når man tar tatto og piercing er det lurt og gjøre som man skal gjøre, så det endelige ressultatet blir best mulig:) For de av dere som skriver at man ikke trenger og rense og at deres nå er fin det er jo mulig, men er ikke sikkert det går så bra for alle 😉

  87. Navlepiercing er vel noe de fleste vet om og vet hvordan er. Både når det gjelder vedlikehold og ting angående navlepiercing.. Ehe : )

  88. Oioi!
   Hullet ditt ble veldig fint og søt pynt du har der.
   Jeg skal ta hull nå i april/mai fordi jeg vil ha hull i navelen til sommern, synes det er så utrolig fint.
   Vet du hvor lenge man må vente før man får bade?

  89. Du burde nok hørt på pierceren din og tatt under. Jeg har “utovernavle” og lite fett oppe på magen, og min vokste seg ut ganske fort. Hadde jeg tatt den under hadde nok ikke dette skjedd.
   Men nå tre år senere er jeg veldig glad for at den vokste ut. Du tror det kanskje ikke nå, men om noen år vil du nok(mest sannsynligvis) helst være foruten piercingen. Arret hos meg ble ikke skjemmende og jeg har en piercing-fri mage. 🙂

  90. Jeg er 13år, og har tatt piercing på studio. Han som tok på meg sa det var greit siden jeg hadde med foreldrene mine. En navelpiercing kan ta 9 måneder før den gror. Men det var utrolig fint på deg, synes ikke det gjore noe at du har utovernavel, var like fint uansett! 😀

  91. Når jeg tok hull i navel’n, så sa han som tok at jeg bare skulle rense med vann. Trengte egentlig ikke rense i det hele tatt. Og det gikk kjempe fint med min, fikk ikke betennelse eller noe som helst.

  92. Vil haa!
   bra svart, det ble veldig fint!
   men jeg lurte på om du kunne lage en sminkevideo eller et innlegg om hvordan du sminker deg? du er så pen, alle vil se ut som deg vettu ;D

  93. Det er heller ikke noe særlig å ta piercing hvis man er litt lubben. Da kan det fort bli infeksjon i “såret”.
   Jeg tok piercing i navlen her for snart 4 måneder siden, og han som jeg tok hos var veldig nøye på det og rensingen selvfølgelig.
   Og forresten, gratulerer med ny piercing 🙂

  94. Det gjør ikke noe å bade i saltvann, faktisk så er det rensemiddelet du kjøper på apoteket saltvann så det er bare bra 🙂 heller ikke ta solarium uten plaster over. det er 14 år med foreldre tilstede og 16 år uten foreldre, bare legitimasjon, på de seriøse studioene 🙂

  95. bare sånn btw, så er groperioden på 6-9 måneder:) men etter tre kan du bytte piercing.
   også lurer jeg sånn på en ting, jeg og venninna mi krangler om hvordan piercingen dine er satt. er den liksom GJENNOM navelen eller hva? haha, plis svar, helst på bloggen min, så jeg ser da du har svart! :)) takkkkker

  96. bedre å spørre piercere i norge om hvordan man skal rense. man kan aldri vite med andre land, for de vi har ganske forskjellig helse politikk, og uenigheter om hva som er best.
   3 rensinger om dagen er nok for mye! og når man bruker produkter fra apoteket som pyricept (osv) så tørker det bare ut huden og gjør at såret gror SAKTERE! slike produkter bør man helt ha til å rense sår(om nødvendig)det skader jo selvfølgelig ikke, men som sagt så gror det saktere
   🙂 hvis du vil at hullet skal gro så rask som mulig therese , så albefaler jeg deg og rense det med så varmt vann som du tåler 1 gang om dagen. så tar du å renser det med slatvann 1-2 ganger i uka. det er lett å lage hjemme, bare kok opp noen dl vann og noen t-skjeer salt. saltvann er superbra for piercinger, det renser og gjør at det gror raskere! SALTVANN ANBEFALES !!!!!!
   såå, dropp de dyre apotek middlene 🙂 det enkleste er oftest det beste 🙂
   har selv hull, og har aldri hatt betennelse og etter et par uker var det godt i gang med å gro 🙂
   LYKKE TIL!

  97. Jeg har tatt piercing i navlen selv, tok vel i vinter i fjor. Har ikke hatt noen problemer, men noe alle bør være litt OBS på er hva piercingen er “laget av”. Du skal aller helst bruke kirurgisk stål, sølv eller gull for ellers kan du få en allergisk reaksjon. Jeg fikk det, fog fikk blemmer og det begynte å blø, men med en gang jeg skiftet og renset det godt, så ble det bra igjen. Noen som er viktig er at du ikke skal bevege piercingen for mye opp og ned. Mange tror de må gjøre det for at den ikke skal gro fast, men det skal man IKKE. Gjør det kun når du dusjer 🙂

  98. Heisann 🙂
   Flott skrevet!
   Enig med veldig mye av det du sier! Har noe mer og tilføye. En kan også bruke jod (som man får kjøpt på apoteket) hvis en får betennelse 🙂

  99. jeg bare lurer på en ting: Hva skal man gjøre hvis man ikke vil ha piercingen tilslutt? Skal man bare ta den ut da og la det gro? Og en ting til: Hvordan ser det ut når man har tatt den ut? Er det et stort “hull” i navelen da?
   Du var utrolig fin med det! 🙂

  100. Kan også være lurt å ha ett plaster over den når du sover, piercingen har lett for å sette seg fast i t-skjorter og lignende når du sover. og da er det ikke særlig behagelig å våkne me at piercingen holder på å bli revet ut! 🙂

  101. hei, din var skikkelig fin! jeg har lyst på men jeg får ikke lov 🙁 har du noen tips for hva jeg kan si?

  102. Hei. Jeg tok piercing for noen uker siden, renser med salvvannsløsning, den irriterer ikke såret. Hun som piercet meg fortalte meg at pyrisept og klorhexidin irriterer huden, og derfor er det ikke så lurt å bruke det daglig. hvis man renser med det, er det lurt å skylle etterpå, så det ikke ligger på huden lenge. Saltvannsløsningen desinfiserer ikke, slik som klorhexidin og pyrisept, men den gjør at det gror. Hvis det ble betent anbefalte hun meg å ta på jod, som man får kjøpt på apoteket. Det desinfiserer, og hjelper såret til å gro.
   Det er noen her som sier at man skal ta såpe i piercingen, det er iallefall tull. Syns det du skreiv var skikkelig bra jeg Therese 🙂 Men det kan jo hende at det er litt mye å rense 3 gang for dag da.
   :)<3

  103. hei !!
   liker bloggen din 😉
   jeg har også piercing har hatt den i 5 mnd snart, og det begynner og nærme seg sommeren og da pleier jeg og stupe så lurte jeg på om det går an og stupe med piercing en?? pleier og stupe fra 7- 10 m…
   Jeg er redd for at den skal bli revet opp, sånn at jeg må ta et nytt hull…

  104. Det var veldig til hjelp 🙂
   Men hvis du har hatt piercingen inne i 12 måneder, må du fortsatt rense da eller?

  105. om du piller for mye på den, så kommer du nok til å få infeksjon i den :b
   det fikk jeg bevist når jeg tok min. men jeg har hatt min i over et år nå, og pleier ikke å rense den så veldig mye men jeg har ikke infeksjoner eller noenting.
   men istedenfor å bruke dødsmye penger på rensemidler og sånt piss, så kan du egentlig bare koke vann med salt i 🙂
   funker like bra.

  106. jeg tok min i spania for 4 uker siden. det kostet 200 i norske kroner. de var skikkelig profesjonelle.
   det er ikke farlig å ta solarium i det heletatt, bare du renser skikkelig etterpå. og så er det finest øverst!

  107. Tok min forje lørdag, har ikke noe mye vondt lenger. Bare når jeg har kommet borti og sånn.
   Jeg har faktisk hatt hengepynt på min hele tiden, og det er ikke noe farlig med det. Hvis den ikke henger seg fast og ikke er for tung. Spurte hun som tok det på meg og hun sa det gikk greit. Stoler mye mer på hva en profosjonel enn hva jeg leser på forskjellige blogger og andre som ikke har gjort det uprofosjonelt

  108. har hatt min i snart 2 år.. og jeg renset bare 1 uka, og litt i andre uka. er ikke nødvendig, så lenge du skyller den med vann når man dusjer og tørker nøye etterpå.
   og tror ikke det er normalt å være håven, de jeg kjenner som har det var ikke det

  109. jeg har hatt piercing i nesten 1 år nå, og jeg fikk velge piercing selv! og når jeg dro på piercing studioet i Drammen der de er veldig nøye sa han at det ikke var lurt og ta sånn piercing som vi har, fordi den er ganske stor og man skal egentlig ha en liten en pga. hullet skal få oksygen osv .. så piercingen skal være liten på begge ender : ) men, jeg har samme piercing som deg bare i sølv og det har gått bra, så jeg bryr meg ikke så mye om det, men jeg sa det uansett : )
   btw, elsker bloggen din <3

  110. Jeg tok piercing i navelen i Tyrkia i sommer, og jeg måtte rense den i to mnd ca 😉 Min kosta ca like mye som din, men det er aldersgrense i Norge. Det er 26år, men ikke vist du har med en voksen 😉

  111. den var jo stygg.. den står utover, du er for tynn til å ta det, rart du i det hele tatt fikk lov 🙂

  112. Jeg skal kanskje ta piercing nå i mai-juni, men er det noe aldersgrense i norge? Får man lov vist man har med en voksen som sier jeg få lov?? 😀

  113. Jeg er 12 år og tok piercing i navlen for ca 1 -2 mnd siden, den er veldig fin men den er fortsatt litt øm!
   Uansett, jeg har hørt at man skal koke selve piercingen i saltvann? Når man skal bytte?
   Vet du om det er sant? Må bytte til en litt lengre stang, men vet ikke hva jeg skal gjøre ?: )
   Comanche: Du får lov å ta den med en voksen som sier du får lov 🙂

  114. kan du skrive om hvordan mAN bytter piercing selv? har nettopp tatt og er litt redd for å gjøre det selv.

  115. det du renset det med er feil, du skal bruke saltvann og salven som dreper bakterier, du kan bare gå på apoteket ned i byen din, og de kommet til å gi deg saltvannsdråper og kanskje en salve hvis du spør om det. jeg tok i haugesund på karma, og han som tok på meg, sa at jeg kunne bade når jeg mente det var klart til å bade. som andre sider så kan du bade i sjøen, med en gang du har tatt, det er bare bra for piercingen., den blit renset. du skal rense to ganger til dagen, og ikke mer. da får ikke såret gro. du må og huske at du ska vri på den, for den kan faktisk gro fast, og tenk hvor vondt det kan være. du kan bytte etter 6 uker, men du legger også merke til det, hva tid som passer. det som du kan passe på er at du ikke kjøper noe som er fake, så lenge du kjøper noe som er nikkelfritt så skal det nok gå bra, men husk å ikke rens det for masse. uansett hvor lenge du har hatt det, så kan du faktisk få betennesle, en vennine av meg, hadde hatt i halvt år, og der fikk hun betennesle, men hun måtte ta den ut, for det hadde blitt så alvorligt, men det skjer jo ikke med så mange.,

  116. INE: piercingen kan ikke gro seg fast hahah. det er bare bull. man skal unngå så mye som mulig å fikle med den. så du tar nok litt feil der 😉

  117. jeg tok for 2 uker siden. på holein1 og da fikk jeg beskjed om og bruke drop it for og rense og ikke mer en 2 ganger daglig. har ikke vært plaget noe til nå

  118. når man er gravid og har percing i navellen, sprekker ikke hullet opp da, fordi magen utvides veldig? 🙂

  119. Blir utrolig frustrert av alle de jentene på 15-16 år eller enda yngre som kommenterer at “de ikke renset mer enn en gang i uken” og “de pelte på stangen” og så videre uten at de fikk betennlse, og ikke minst dette med å bade i saltvann. Nei, bade i rent saltvann er ikke farlig, kroppen vår består faktisk av 70% saltvann så det er ingen tvil i det. MEN saltvannet i havet er IKKE rent, det består av masse mikroorganismer og små dyr og barterirer som jeg kan love dere dere burde ha milevis unna et sår i navlen som helst vil gro pent. Og selv om lite rens og pelling kan gå bra for noen, er dette langt fra tilfellet for de fleste. Min erfaring er at det å rense 1-2 ganger om dagen med saltvann(de spesialsåpene man får kjøpt i salongen er ikke annet en sulfater og det gjør faktisk vondt værre..) og skifte klær og spesielt sengetøy ofte, klær 1-2 ganger om dagen og sengetøy, spesielt laken flere ganger i uken. Og ikke sov på magen, det kan gjøre at den ikke gror rett. Til sist, VENT. Vent til du er gammel nok til å ta den. Det er en grunn til at det finnes slike aldersgrenser, og det er fordi yngre jenter veldig, veldig ofte ikke klarer å holde seg til satte rutiner som rens, det og ikke bade, skifte sengetøy, ikke bytte smykke, holde seg unna bading og alt det andre i stort mer enn 2-4 uker, når det egentelig trengs så mye som 6-9 måneder, som er hvor lang tid en piercing i navlen tar å gro. Så tenk dere nøye om jenter, før dere følger rådene til fjortenåringene over…

  120. hei, jeg fikk nettopp percinge, på en plass i tyrkia, som du sa er det litt rødt rundt hullet, å alt det. er det normalt å rense det med saltvanns-dråper? fikk beskjed om det. Noen slags øynedråper, det var det di anbefala, plis svar meg 🙂 vill helst beholde den!
   super blogg du har forresten.

  121. Hei jeg er en piercing artist på 31 jeg sier en ting som er feil og det er gro perioden det er 1-2 mnd

  122. Hei 🙂 jeg tok piercing for 5 uker siden, og har vært nøye med å rense den. Men det kommer litt blod ut når jeg renser den. ikke mye, og hudkanten rundt piercingen er litt grå og det kommer fortsatt litt lyse gult puss ut..
   Bra blogg du har! 🙂
   Håper du har en kommentar til meg 🙂

  123. er ikke sikker på om du leser dette fordi det er såppas lenge siden du skrev innlegget, men jeg har tatt, og har betennelse, men det begynner å bli bedre nå 😀 men faren min vet ikke at jeg har det :p

  124. Jeg tok piercing i dag, ser her at mange har kommentert at man ikke skal bruke pyresept siden det er for sterkt. Jeg fikk beskjed om og bruke det, men blir litt skeptisk siden flere sier det ikke er lurt! Men det med og koke saltvann selv var egentlig en god ide. 🙂 Men er ikke sikker. Tror jeg satser på og ikke rense det for mye bare la det gro av seg selv. Men øre piercingen min gjorde jeg ingentling, jeg bare lot den være. Og det funket kjempe bra! 😉

  125. Jeg har nettopp tatt piericing! Jeg tok det for en uke og en dag siden og det jeg tok var navlepiercing,jeg er veldig fornøyd! Men jeg har noen spørsmål som jeg vil gjerne at du kunne ha svart på!
   -Jeg har hatt den i en uke,men er fortsatt litt rød når jeg har f.eks. hatt gym da jeg tar situps og sånt,er det vanelig at den er rød uannset om jeg har hatt den i en uke? Jeg har ikke noe vondt i det i det hele tatt,kan gjøre alt med den uten om å få vondt!
   -Går det greit at jeg renser det 2-3 ganger om dagen?
   -Jeg er litt småredd for å få såpe,shampoo og balsam på den da jeg dusjer! Men det renner jo vekk,så etter jeg har vasket meg så reser jeg helt til slutt! Men da lurte jeg bare på om jeg helst ikke skal ha såpe på det i det hele tatt uten som det renner av når jeg dusjer?
   Hadde vært supert om du hadde svart på dette,fordi jeg er litt redd for at jeg gjør noe galt heller noe sånt! Elsker bloggen din også, kjempe godt! <3
   Kunne du bare ha svart på dette i en kommentar under her eller i et innlegg heller noe! hadde vært supert Tcmn 🙂

  126. Jeg fikk beskjed om å ikke snurre på piercingen, ikke røre den, ikke rense med noe som helst bare at når jeg dusjet så skal jeg vaske med intimsåpe. Funker helt fett det ! Er skikkelig fornøyd !
   Bare spør meg om det er noe dere lurer på ang navle piercing
   Maaatilde.blogg.no 🙂

  127. Hei! Jeg tok piercing i navelen i tyrkia sommeren 2011. De sa at jeg hadde fin mage til piercing og jeg ble kjempe fornøyd med den. Jeg badet i saltvann dagen etter jeg tok faktisk xD det gikk helt fint og jeg fikk kjøpt et bra rensemiddel der! Fikk betennelse pga for mye rensing! Renset 2 til 3 ganger om dagen. Men etter 2 uker allerede sÃ¥ bytta jeg. Det gikk faktisk helt fint og jeg slet bare litt med betennelsen. Men en anbefaling er Ã¥ rense nøye, ikke for mange gang og ikke leke med piercingen før den er ferdig grodd! Heller ikke bytt! Det gjorde jeg og det gjorde vondt! Er nesten nettopp ferdig med betennelsen da :p nÃ¥r du bytter sÃ¥ burde du rense nøye og ta en som ikke er for tung for ellers blir det lengere grotid pÃ¥ piercingen og den blir Ã¥ være vond! Begynn med en som ikke er sÃ¥ lang/tung sÃ¥ slepper du et helvete! (Snakker fra egen erfaring!) Anbefaler heller ikke Ã¥ ta i utlandet, pga vi har forskjellig hygiene enn de fra utlandet (egen erfaring der ogsÃ¥). Dette er bare tips til folk som skal ta piercing, jeg har hadd den i halvt Ã¥r nÃ¥ og den er veldig pen nÃ¥, leker fortsatt med den (den lange delen av piercingen nÃ¥r jeg har lang pÃ¥). Jeg har lest mye om piercinger og alt jeg har skrevet nÃ¥ er av egen erfaring for jeg gjør alltid det jeg ikke burde/fÃ¥r beskjed om Ã¥ ikke gjøre, bare sÃ¥ jeg vet til neste gang og kan videreføre alt jeg har lært av meg selv! 🙂 ellers ha en fin dag!

  128. Ganske enig i alt du seije! Har hatt percing sjøl ei stond nå å alt det du har skreve om rensing fekk eg o vita av den så pierca meg, å folkens hu va proff! Eg tok an i Tyrkia å har ke hatt noe problemår me an i det heila tatt!:) ganske bra innlegg!! Digge bloggen din:D

  129. Jeg tok piercing i navelen i går, og da fikk jeg beskjed om ikke å rense hvis jeg ikke fikk noe betennelse. Men jeg skulle vaske den med mild intimsåpe når jeg dusjer, og bare la den være i fred å gro selv. Jeg fikk også beskjed om at jeg kunne bade så mye jeg ville i saltvann, men jeg burde vente litt med å bade i klorvann. Også ville jeg bare si til alle som nettop har fått piercing, ikke bytt før den har grodd seg ferdig. Jeg har selv ei veninne som gjorde det, og det har endt med at piercingen bare henger i ei “skinnfille” noe som ikke er så spessielt fint.

  130. Heei ! jeg maser på moren min om å få piercring. Hun mener jeg er for ung fordi jeg er 14 år , wtf..Men så maser jeg om det hver dag , åsso smiler hun og begynner å bable om ettelerannet annet. hun ignorerer meg får å si det sånn …:) Men vet du om noe jeg kan si til henne får at hun kan se litt mer posetift på å ha en navlepiercring? Hun synst det er pent , men ja..og vi skal til thailand til jula, og hun lar meg ikke ta der , fordi det er ” ureint ” og baktefier der føler hun.. setter pris på om du kan svaremeg 🙂

  131. Jeg blir 14 år i dag, også tok jeg piercing i navlen for 1 uke siden, også sa hu som tok piercingen at jeg måtte gå med et slaks “plaster” over navlen. men hvor lenge må jeg gå med det?<3 🙂 blir veldig glad for svar!!!!<3 😀

  132. Haha dere folk er jo heelt vekke!
   Herregud, jenten sa at dette er hennes oppfatting, hun sier ikke at hun er nokke ekspert eller noe! Så dere trenger ikke å klikke vinkel pga hun gir tips til de som har lyst på piercing!
   Jeg er 13 og jeg tok piercing i navlen for 1 uke siden ca. Og du har gitt meg flere tips enn det hun som tok på meg ga! Hun ga meg kun 4 rensingservietter og hun sa at jeg kunne rense med vanlig såpe og vann. Jeg hører ikke på henne i det heeeletatt, og jeg bestemte meg for å ta piercing etter jeg leste dette innlegget. Så jeg vil bare takke deg for at du har gitt disse tipsene! Hadde ikke visst kordan jeg skulle klart meg med piercing uten dette innlegget, seriøst!

  133. Jeg tok percing nå nettop ! fyfaen så vondt det er å bøye seg å strekke seg 😮 har hadd 3 ganger før å vet hvordan man skal resne osv. Jeg fikk beskjed om å bruke brudalin ( eller hva det heter ) å salt vann øyedråpper slik at jeg ikke legger igjen bakterier i ”flaska” å da er det lurt å kjøpe sånn må øyedråper ting. men lurte på en ting, jeg fikk ring å lurte på om det er vondt å sove med det? eller må jeg ligge med plasteret på? har ikke tort å ta det av enda, utenom da jeg renset ista da.

  134. Hei 🙂
   Eg har hatt piercingen min i snart 2 mnd, eg skal bytte neste helg. Er det smart av meg å gjere ? Eg er veldig redd for å få betennelse eller noko… Eg har ikkje vert plaga med noko 🙂

  135. Pliss svar! Jeg skjønner ikke helt hva du mener , når du skal rense den skal du ta den ut eller ikke? 🙂

  136. Hei, vet dette er et gammelt innlegg men må bare spørre 😉 Hvilken type piercing er tryggest å bruke? Titan, sølv, gull… Hva bruker du?

  137. Sykt bra forklart!
   – Men skjer det noe hvis man får shampoo eller balsam (såpe) på navelpearcingen ?
   Håper jeg får svar, for jeg må vite det!
   Elsker bloggen din TCMN ♥ ..

  138. Hei::)
   jeg er 13 år og vil ta i navlen, men jeg vet ikke om jeg får lov.
   er det lurt å gjøre det selv eller på studio`?
   kan du legge ut et nytt bilde?
   -Victoria!
   Elsker bloggen!<3

  139. Hei! Er 14 og skal ta piercing snart! Jeg spiller håndball da, og er veldig aktiv! Kan jeg fortsette med det som vanlig, eller mp jeg vente så og så lenge? 🙂

  140. jeg er en jente født 7.10 1990 jeg har hull i navelen men er usikker hvor ofte det bør renses og hvor lenge man må gjøre dette jeg lurer også på når man kan bytte piercing dem jeg tok piercingen hos sa 2 til 3 måneder stemmer dette kan man bytte da eller må man vente enda lenger jeg er meget nøye med rensingen jeg bruker sterilt saltvann engangshansker q tips og lucacyl spesialsåpe..

  141. Hei Therese Charlotte, jeg har navlepiercing og jeg renset det 3 ganger i 1 uke så renset jeg det 2 ganger i 1 uke så 1 gang i 1 uke. Jeg fikk ikke noe infeksjon eller betenelse så min venninne skiftet etter en uke og det gikk greit det altså☺

  142. Hei at jeg tok piercing i går. Men hun sa til meg at jeg helst ikke måtte røre den med kutips –,– Eller bevege så på den. Også jeg lurer på hvordan jeg kan få renset den da –,–”
   Også er det litt blod som sitter på og krem… Så hvordan kan jeg rense den 🙁

  143. jeg er 14 år nå, jeg skal ta piercing men jeg er redd for at det skal gjøre veldig vondt. Kan du si hvor vondt det gjore?

  144. Hei jeg er fjorten år, veldig lyst på.. Kan jeg ta nå? Er det lurest å ta etter sommeren er over? Hva er din anbefaling til aldersgrense??

  145. Jeg er 13 år og tok piercing for 4 dager siden. Det var egentlig 15 års aldersgrense der jeg gikk, men sa ingenting om alderen, så fikk lov 🙂 Jeg hadde ingen problemer når han tok piercingen, men fikk kjempevondt ca en time etterpå. Det er ømt enda, men håper det gir seg snart (: Takk for bra tips!

  146. Hei! Første gang du skiftet piercing, gjorde du det professionelt eller gjorde du det selv? Det sies at føste gang du skifter, bør du gjøre det på piercingstudio eller lignende. Jeg tok piercing i navlen for omtrent to uker siden, og nå er det snart på tide å skifte. Tror du det går fint å gjøre det selv, og koster det evt. mye å skifte professionelt? Hadde blitt veldig glad for svar, fordi jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre 😉
   Forresten, som noen over meg sa, kan det være lurt å revurdere navlepiercing om du har veldig sterkt immunforsvar, fordi den da kan vokse ut fordi kroppen “støter den ut”. Har hørt flere historier der dette har skjedd, men fant ikke ut av dette før etter at jeg tok piercing. Er litt redd nå, fordi jeg har selv veldig sterkt immunforsvar :/ Dette skjer selvsagt ikke med alle! Men det er viktig å være klar over det 😉

  147. Jeg har et spørsmål, er det sant at hvis man har falsk sølv så er det lettere og få betennelse? 😮 Jeg fikk med et smykke da jeg tok, som var falskt sølv. Og når den dagen kommer der jeg skal skifte til den, kan det oppstå problemer da? :oo Håper virkelig at det ikke er SÅ risikofylt med falskt sølv.

  148. Hei 😊 du sa at man ikke kan bade i klorvann eller saltvann. Kan man bade i sånn vanlig vann ute eller bør man unngå det en stund? 😊

  149. Hei! Jeg har et lite spørsmål… Jeg tok piercing for 2 dager siden og den har ikke hovna opp og det har heller ikke kommet no puss ut, MEN det gjør vondt fortsatt… :/ Så, mitt spørsmål er da: er det normalt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg