fattigdom og sult

 •   

Nei, jeg skal ikke begynne å engasjere meg sykt mye i pelsindustrien, og prøve å overbevise dere om at jeg er sååå i mot pels når jeg faktisk har kjøpt meg en Canada Goose, det blir for teit – selv om jeg har mine synspunkter som er negative mot pelsindustrien. Skal heller skrive om en sak som jeg syns er mye viktigere.

Tenk å være et hjemløst og utsultet barn, og ikke ha noen sted å dra? Du må forsørge familien din med det utrolig lille du har og det du får tak i, folk rundt deg dør av fattigdom, du er 12 år og har ikke opplevd det som kalles barndom. Du har ikke opplevd julen, og mest sannsynlig vil du ikke oppleve den heller.

Hver dag dør ca 16 000 barn av sult-relaterte problemer. Et barn hvert femte sekund. I 2008 døde 9 millioner barn før de fylte 5 år, hvor 1/3 av disse dødsfallene var på grunn av sult. I 2005 levde 1,4 billioner mennesker fra utviklingsland på maks 1,25 dollar om dagen. Minst hver femte barn i USA lever under fattigdomsgrensa. Nå er det snart jul, og i Bodø lever rundt 600 barn under fattigdomsgrensa. To jenter er redd for at disse barna ikke skal få julegaver, og bruker sin fritid på å samle inn gaver til disse. Hvilken fantastisk innsats!!!

Organisasjonen World Food Programme samler inn penger til barn som sulter. Hjelp å bygge en verden uten sult. 1 dollar gir 4 kopper, og du kan donere penger. Du kan også gjøre en forskjell uten å gi dine egne penger. HER kan du via FreeRice svare på spørsmål (et spill på en måte), og for hvert riktige svar doneres det 10 riskorn til sult. HER kan du ta en kort IQ test, og for hver person som tar testen doneres det et varmmåltid til et barn som lever i sult.

ALLE kan gjøre en forskjell! Start i dag 🙂


se så lett, har svart på spørsmål som tok 3-4 minutter og har allerede donert 150 riskorn.

  1. Bra skrevet, men jeg personlig har ingen mening om at sult og pelsdyroppdrett er viktigst. Syns det er like viktig

  2. Det er veldig bra at du bryr deg så mye.
   Jeg syns det er heeeelt forferdelig!
   Hvorfor må alt være så urettferdig?
   Jeg kan ikke en gang forestille meg hvor
   forferdelig det må være! Vi er faddere osv,
   gjør alt for å stoppe dette!

  3. ehh til deg der oppe som kom med den TÅPELIGE kommentaren om at du ikke bryr deg om folk du ikke kjenner? SKJERP DEG, tenk hvis alle var som deg- hvordan verden ville vi levd i da?? Kanskje du mener det, men da kan du i det minste spare oss for denne kvalmen!

  4. problemet et jo det at det ene barne som får den ene middagen kun for middag den dagen. ka med resten av livet? med å donere penger trenger ikke å hjelpe, for det e sååååå lite peng som blir samla inn iforholdtil så mye som trengs for å hjelpe mange nok mennesker i lengre tid. xantall mennesker får hjelp i kanksje en uke eller to. ka med resten av livet?
   selvfølgelig, hvis alle hadde tenkt som æ gjør nu, så ville det iallefall ikke hjulpet. men æ trur heller man skal hjelpe et land å bli et bedre land. med demokratisk styrerett, og gjøre sånn at også damer har rettigheter og muligheter til å hjelpe landet. dem e nødt å få industri til å tjene opp penger til å betale ned gjeld, og andre utgifter. DET trur æ e nødvening med fattigdom..
   bra skrevet da:)

  5. Veldig bra tema du tar opp, men jeg har noe å kommentere. Å gi penger og mat, det hjelper virkelig ikke i lengden. Hvor lenge har man ikke holdt på med det? De “der nede” får en del barn hver, og ja, hvis alle de skulle vokst opp, hvor mange barn hadde det ikke blitt i verden da?
   Som Trine Dervo over her sa, hva med resten av livet, etter det måltidet? Jeg har egentlig aldri satt meg inn i dette, før One Day of Solidarity Work, eller OD-dagen om du vil. Skolen min samler penger til å gi utdanning. Utdanning får barn i Afrika og andre fattigdomsrammede land muligheten til å komme SEG SELV ut av gjørma, istedenfor et måltid nå og da. Om de får utdanning istedenfor mat, ja, de kan lære seg om prevensjon (ikke få så mange barn) og de kan skaffe seg en jobb (aka forsørge de barna de får). Alt i alt, utdanning er tingen. Igjen, bra du opplyser om og påvirker om at folk må gi, men det holder virkelig ikke i lengden med penger.

  6. Hei verdens beste blogger EVER! Jeg er plan fadder og bare føler helt fantastisk av det.Fadder barnet vårt sier at hun har det kjempe bra,og hun er så god og vennelig.
   KOMMENTER TILBAKE TAKK!

  7. Bra innlegg Therese! Bra at du skriver om noe sånt utenom hverdagsblogging :)) Nå skal jeg prøve spille!

  8. Har en plagsom lillesøster! Dette er ikke kult, men vi er kjempe heldige siden vi har penger og ikke sulter. Jeg kunne gjerne gitt en hundrings til disse! : D

  9. Veldig fint tema og ta opp. Har tatt testene! Når jeg gikk på barneskolen fikk jeg og klassen min et fadderbarn vi hadde fra 1-7 klasse. Dette var for Sos-barnebyer, men det var utrolig fint. Lærte mye! Vi hadde et kor for jentene i klassen. Vi sang mye på sånne by-dager osv. Vi var også med å spilte inn CD. Vi samle inn masse penger til fadderbarnet vårt. Det var en utrolig deilig tanke å hjelpe noen som virkelig trengte det 🙂

  10. Syns det er fint at du tar det opp. Bra skrevet.
   Men hvorfor skal du alltid konkurrere mot sophieelise? Det med piercing i tunga å så dette, hvorfor?

  11. veldig bra skrevet!
   men ikke for å klage, men jeg er så drittlei av all klaging. Særlig på sophieelise, fordi hun blogger om pels osv hele tiden. men så skal liksom alle topp bloggene gjøre det også. Og når du sier nå at du liksom ikke skal skrive om det, kommer det opp noe nytt som sikkert alle topp bloggerene må ha et innlegg om også.
   Kan ikke bare alle være litt glade nå som det snart er jul. Er lei av all deppingen, skriv heller om noe sinnsykt hyggelig. Så ikke alle gråter når de kommer inn her. blir bare deprimert av sultene og tynne barn. Ikke at jeg ikke bryr meg om de, selvfølgelig bryr jeg meg om barna og alle dyrene. Men synes det har blitt litt for myye av det onde for tiden 🙂

  12. Fint skrevet. Nå har jeg donert 2520 riskorn, men holder på å sovne. Tror jeg må sette på en film, og det kan jeg gjøre med god samvittighet, hvertfall litt 🙂

  13. Må bare kommentere det Tonje Walnött skrev der oppe.
   Men hva skal de med utdanning hvis de ikke har mat? Man må ha mat for å leve og klare å yte på skolen og jobben. Da er det jo helt supert at folk rundt om i verden vil hjelpe til å bidra slik at de får mat hver dag og kan overleve og fortsette med skole og til slutt få seg en jobb 🙂

  14. Åh,så flott at du tar opp denne temaet,Therese!! Synes virkelig det er et mye viktigere tema enn pels industrien. Og det burde få større oppmerksomhet.. Kjempe bra skrevet, og det er så bra at du blogger om slike viktige tema, fortsett med det:) Kanskje du kan blogge om barbie dop ol. neste gang?

  15. Når du først og fremst skal skrive en sak så burde du være objektiv for å få oss til å engasjere oss.
   “Skal heller skrive om en sak som jeg syns er mye viktigere.”
   Driter du faen i dyr? Greit det, send over hunden din til meg så kan jeg lage en kåpe av henne. Du gir meg det syke dårlige inntrykket av at du driter faen i dyr.
   Hvor mye penger fikk du for å linke til denne siden nå da? Meningene dine er betalt. Dette tror jeg fordi jeg har det inntrykket av deg at du driter i alt rundt deg. Det er bare meg og meg i hodet ditt.

  16. Pelsindustrien går faktisk ann å endre, det gjør ikke sult og fattigdom. I flere år har folk sendt inn penger osv, men hvor går egentlig pengene? og klæra?
   Synes pelsindustrien er mye mer viktig, for dette er noe menneskene foresaker, og sult og fattigdom har bare oppstått og det er sånn det er.

  17. Utroligt bra skrevet Therese. Bryr meg virkelig jeg også, lyst og bare gi dem fulle poser med mat og melk og alt som heter vitamin osv! stakkars folk 🙁

  18. :/ vi har det jammen godt altså 😮 tenk alle de pengene vi bruker på klær og annet – vi KUNNE gitt de til fattige barn, men når vi har muligheten vil det nok alltid være sånn at vi bruker pengene våres først og fremst på oss selv.. Egoismen tar over :/ men forskjeller kan vi alltids gjøre!! Bra skrevet Tcmn, bra du tar opp dette!

  19. utrolig bra at du linket go skrev om dette!!!!du er på 1.plass, og folere bloggere bør gjøre dette , det har stor påvirkning og hjelper sikkert masse! så du burde gi deg selv ordentlig ros for dette,for se såååå mange som leser bloggen din daglig<3! eksempel på godt forbilde, just sayin

  20. ved å ligge såpass på topplista som du gjør, så har du en “makt“. OG DETTE er virkelig måten å bruke det på. Engasjere folk. Kjenner at jeg blir litt `stolt“ av deg eller hva jeg skal kalle det!!!!!!!!!!!
   <3
   Dette er en viktig sak og KJEMPE FINT AT DU TAR DET OPP!! Designet ditt er fin, du er pen, du skriver om sminke, klær OG viktige ting. hav annet trenger en blogg?? IKKE NOE! Du gjør alt rett Therese =)
   <3
   2 barns mooooor

  21. Er så enig med deg. Jeg mener ikke at dyr betyr ingenting, men jeg mener mennesker burde settes høyerer når det gjelder levestandard.

  22. “Skal heller skrive om en sak som jeg syns er mye viktigere.”
   Nå er jeg faktisk enig i en av kommentarene lenger opp!
   Bryr du deg ikke om dyrene?
   Ja ok, mennesker er viktige! Men dyrene har like mye rett til å leve.

  23. Har du kjøpt deg Canada Goose? Det har du ikke sagt noe om? 🙂
   Men jeg syns du har rett i det du sier, er kanskje mye dumt i pelsindustrien, men dette tar kaka uansett..
   Likte det nye designet ditt kjempe godt! : )

  24. Den spørre greia var en veldig fin ting, men når man tenker på da man skal begynne og donere penger, så blir det litt feil, for kanskje 1 av 100 kr går dit..
   Men vi alle har forskjellige synspunkter og mener hva vi vil 🙂

  25. Ehe, føst vill jeg bare si det at det var sånn passe bra det du hadde skrevet om, men jeg må erlig talt si at sophie elsie får pels til og virke mye mer intresangt og viktigere osv! Sefølegelig bryr jeg meg om nød og sult, bare forestill deg at du er i den samme sitvasjonen, det er forderdelig! Men det er forferdelig det man gjør med dyra for og få pels også. Det er også mye greierer måte og redde dyr på (som blant annet også er gratis…) Og det er så jævelig dumt sagt av deg når du sier JEG BRYR MEG OM PELS OGSÅNT, SELV OM JEG HAR KJØPT MEG EN JAKKE MED EKTE PELS PÅ.. omg. Ahaha, nå tenker du sikkert, ”de klikker jo helt” men det gjør vi/jeg ikke, bare vil fortelle deg det 😉 Men elsker bloggen din anyways, bare MIN MENING, ikke ment noe negatift om deg eller noe.

  26. Bra at du tar opp dette temaet i stede for pels-temaet, alle gjør det nå! barn og voksne er faktisk mye viktigere enn dyr, og at så mange barn dør hver dag er helt forjævelig! loveyou <3

  27. uff, får ondt i meg av å se på slike bilder og lese om sakene. Er så utrolig trist. Vi må bare sette pris på alt vi har og ikke ta det som en selvfølge. Veldig bra innlegg av deg Therese!:D

  28. Dyr betyr så mye mer enn mennesker.. Mennesker er egoistiske, men dyr er uskyldige og ser godt i alle som ikke er snille mot dem.. Hadde jeg hatt en million kroner skulle jeg sendt dem til dyrebeskyttelsen, IKKE noe annet!!
   Og du trenger vel ikke å late som at du bryr deg om dyr, sånn som du skriver.

  29. Fantastisk skrevet, Therese. Det er viktig å ta opp et sånnt tema. Virkelig stolt over deg!
   Til dere som sier at hun ikke bryr seg om dyr: Gi faen, la nå jenta skrive om et like viktig tema som pels og dyr uten at det skal få dere til å klikke fullstendig. Jeg syns det var et godt innlegg.

  30. åherregud bilde oppe i høyre! dette er et helt forferdelig tema! hater sånt.. at så mange uskyldige barn (ungdommer og voksne) må dø pga at de ikke har mat! utrolig synd :(( har ikke mye å si, det er grusomt ;s

  31. Supert at du tar opp dette, Therese. Et kjempeviktig tema flere burde tenke litt over. Selv om vi har det bra er det ikke alle som har det, og føler meg direkte slem på julekvelder når jeg ikke engang ofrer de en tanke. Har selv vært fadder, og kommer til å bli det igjen når økonomien er litt mer stabil, uten tvil!

  32. Hmh, Du er søt & snill duh Therese 🙂 Ps; Du har et søtt dukke hår ^^ Aw, You’re pretty..
   Jeg er 11 år ^^ Har en blogg som heter TheBigNerds :# Ville bare si ifra.. Eh, Sorry om du vil at jeg ikke skal reklamere.. Beklager :#

  33. Jeg gjorde akkurat den “testen”, og jeg tjente opp 700 riskorn! Men jeg lurer på om disse barna får risen, eller om man må betale for den selv eller trykke noe spessielt sted? 🙂
   – J

  34. jeg skjønner helt ærlig ikke hvordan det at vi svarer på noen spørsmål gjør at noen skal gi riskorn til fattige barn. Men jeg gjør det selvfølgelig selv hvis du vet at dette er sant. synes det er kjempebra av deg og skrive om det. Tallene på hvor mange som dør av sult var mye høyere enn jeg trodde, veldig trist.

  35. Stakkars dem, tenk vor egoistiske vi egentlig er, vi sier til foreldrene våres at vi vil ha is, godteri noe godt eller noe å spise, bare tenk på de andre der ute som ikke har ett sted å leve, ikke har noe mat, ikke noe familie, ikke noe venner og bare sulter og lider, syntes faktisk veldig synd på dem 🙁

  36. bra skrevet, men du virker litt vel sjalu på sophieelise? Du blander alltid henne inn, og hermer etter henne. Akkuratt nå, når du begynner innlegget med de pelsgreiene. GREIT, vi alle skjønner hva du hinter til. DU prøver å hinte til at du ikke liker henne, men helt ærlig? Både du og jeg vet at du drømmer om å være i hennes kropp. Haha, og ikke tro det har noe å gjøre med hvilken plass dere er på, på topplista, for det har det ikke. Du skulle bare rett og slett ønske du var henne. Og det vet jeg!

  37. Enig, syntes det er helt sykt alt som skjer nede. Og vi er egentlig altfor bortskjemte. Forventer og få alt rett i hånd. Og i samme tid, sitter det barn på andre siden av jorda og sulter. Er trist og tenke på. Tror nok jeg vil tenke meg litt mer om når jeg vil ha ting. Og kanskje jobbe litt mer for penger osv!! En og bare få ting rett i hånd! Syntes det er fantastisk at du tar opp et så viktig tema!

  38. haha lol, att mennesker sulter er langt i fra like viktig som om att andre skapninger og dyr på jorden blir misshandlet og lider 😉
   De menneskene som har dett sann må lære seg å leve og dyrke mat selv. Sann er det bare, hjelper ikke att noen få personer donerer mat for en dag til ett lite barn. Respektløst :p

  39. Bra skrever Therese.
   Jeg har følgt bloggen din i over 1 år nå, og du har forandret deg mye på hvordan du skriver og utsende( positiv asså). Du er et godt menneske som viser du bryr deg om andre.
   Jeg mener helt klart at sult er viktigere enn pelsindustiren. Jeg har canada goose jakke selv, men jeg synes sefølgelig synd på mange av dyra som bor i bur og ikke har det godt.
   Btw: elsker designet ditt nå <3

  40. de folka som sulter kan i allefall snakke for seg da?
   det kan ikke dyr? 😉 du er en selvopptatt drittunge. Håper du brenner langt neddi helvette 🙂 du kan jo skrike til deg selv, og ikke til bikkja di 😉

  41. TAKK!!
   endelig noen som skriver om menneskene som har det vondt her i verden, og som ikke bare spyr ut om alle de stakkars dyrene som lider(for all del synd på dyrene også altså, men la oss nå ikke glemme alle menneskene!)

  42. unnsyld meg? haha, dette blir for teit. er dere virkelig ikke ferdig med å vise videoer osv ennå. la therese kjøpe hva slags jakke hun vil, det betyr jo ikke at hun ikke er glad i dyr. Hva feiler det folk?
   Hvorfor prøver dere å ødelegge for henne!?

  43. Du er motbydelig. Du har ikke noe imot at dyr blir flådd levende for pelsen sin du altså? Du er den kvalmeste jeg vet om. Tenk å ha 0 medfølelse for dyr/dyrevelferd. Æsj.

  44. Du trenger ikke unnskylde deg for å ha kjøpt en goose! Folk som klikker pga det vet ikke noe hvordan de jakkene blir laget. Ingen av de lider… Idioter… Bra innlegg 🙂

  45. Du e faktisk helt utrulig barnslig. Du herme etter Sophieelise uansett ka ho finn på. Design, væremåte (vertfall slik du fremstiller dæ på bloggen), utseende ol. Foreksempel så pleier ho vanligvis å ta bildan sine uten bukse, ifølge ho liker ho seg bedre uten enn med, og noen daga etter ho skriv det på bloggen, så tar du bilda av dæskjøl i bare trus. Har ho rosa design, så har du det. Har ho Blondt hår, så har du det. Har ho falske øyenvippa, så har du det. Og nu også dettan med støtting av gode organisasjona!! Ho skreiv AKKURAT det samme som du skreiv i starten av inlegget om at det ville vært unødevendig av folk å si at dæm e imot dyreplageri også gå å kjøpe sæ en ganada goose. Kan ikke du bare komme opp med nokka EGENT? å slutte å kopiere ho, det blir så fette kjedelig… 😉

  46. AAH, har ventet på et slikt innlegg nå!!!! TAKK GUD for at du kom med et slikt.
   Syntes det er alt for mye oppstyr rundt pels nå. For det første er det ikke all pels som blir laget slik vi ser på youtube filmer og på tv. Tv tar ut de verste sakene. Selvfølgelig er mye ille, men vi har mye annet i verden også å bekymre oss over.
   Et poeng er jo fattigdom som du har skrevet om. Et annet er barnearbeid. Det er helt forferdelg! Barnearbeiderne jobber 16 timer for dagen, og ofte overtid! De sover på fabrikker på madrasser tett i tett over 100 stykker i samme rom. De har forferdelige arbeidsforhold. Og i tillegg tjener de under 1 dollar uken.
   SLIKE mennesker blir behandlet som dritt. Bokstavelig talt! Endelig tok du opp noe som ikke bare handler om pels..

  47. Bra at du tar opp dette emnet, men en ting: Det er ingen i Norge som lever under fattigdomsgrensa, dvs for under 1 dollar for dagen. Så det at det ca er 600 barn som lever i Bodø under fattigdomsgrensa er nok feil.
   Stå på Therese! 😀

  48. Fint at du tar opp dette. Ett stort problem er fordelingen av ressurser. Ressurser som kunne vært brukt på produksjon av billige(ere) mat, blir brukt til å produsere materialer til forbruksvarer til de rike i verder. Dette materialet blir altså produsert i fattige land og sendes til rike som allerede har mer enn nok fra før. Barn dør av sult delvis slik at du og jeg kan dra og shoppe på bikbok med venninner… Noe å tenke på?

  49. haha du suuger! 1,4 billioner menneesker? det eksisterer ikke så mange mennesker i denne verden en gang. lær deg å oversette engelsk til norsk før du plapper løs

  50. I 2005 levde 1,4 billioner mennesker fra utviklingsland på maks 1,25 dollar om dagen. what, vi har runda 7 milliarda akkurat

  51. Jeg er så utrolig enig i det du sier! Det er viktig å engasjere seg og vise at man bryr seg om mennesker som ikke har det like godt som oss selv.
   Jeg skal faktisk jobbe på barnehjem i Ghana til sommeren, fordi jeg har skjønt at ikke alle i verden har det like godt som meg. Jeg blir 18 rett før jeg reiser, og gleder meg utrolig mye til 7 uker i Ghana!

  52. 1 billion = 1 milliard, idioter som tror 1 bill er 1000 milliard,..herregud
   Og utrolig teit å sitte å skrive at Therese er tragisk. Skal innrømme at dette innlegget virket litt falskt, men det er hvertfall like,- om ikke mer falskt å sitte og slenge med leppa uten å argumentere hvorfor du mener Therese er tragisk osv. hun blir ikke borte fra topplista av den grunn. Grow up 🙂

  53. Hjelper ikke noe nesten. De forsetter å få haugevis med barn for å klare seg, og får å få mat som hjelp. Er slik at de sterkeste overlever desverre.

  54. Hvis du hadde latt være å kjøpe Canada Goose jakke til 6000 kr, og heller kjøpt en jakke fra f. eks Carlings til max 1000 kr, kunne du brukt de 5000 andre på kopper for å stoppe sult. Du ville da klart å kjøpe 4248 kopper til fattige barn, i stedet for å kjøpe en jakke til 6000 kr som du sikkert kaster om to år.
   Actions speak louder than words, man

  55. Det irriterer meg så utrolig mye når folk kommer med påstander som : Dyreindustrien er så mye viktigere enn fattige barn og omvendt. Og dem som mener at det ikke betyr noe å kjøpe de pelsjakkene fordi fattige barn er så mye verre? Personlig mener jeg begge sakene er viktige på hver sin måte.. begge innebærer mye smerte, sult, vold osv. Hvorfor skal man da velge? De som mener dyra ikke har noe å si, synes dere det er helt greit å stå å se dyr blir sparka på, gasset osv? vær så snill å tenk litt. finnes mange vonde saker i verden, men det betyr ikke at det bare er en sak man skal støtte, også betyr ikke det andre noenting!

  56. Synes det er bra at du tar opp slike ting og ikke bare alt med pels! Det er jo fælt det og, men jeg synes dette er viktigere!

  57. faen så mye idiotiske lesere du må slite med, therese!
   herregud, bare fordi hun nå velger å sette fokus på fattigdom betyr ikke at hun er et dårlig menneske som driter i dyr som blir pint til døde for pelsen – det betyr bare at det finnes flere hjertesaker rundt om i verden, og at det er flere som trenger omtanke og hjelp! nå har sophieelise vekket folks tanker rundt dyr i japan og rundt pels osv, og nå ber therese oss om å tenke på menneskene også. det er flere som trenger hjelp, folkens! det er ikke slik at man trenger å velge side.
   anyhow!
   donert rundt 2000 riskorn nå, helt utrolig flott tiltak!

  58. har tatt begge testene ! det er uendelig mye viktigere med alle barnene som sulter ihjel enn dyr som blir slaktet… takk ! 🙂

  59. Kjære Therese Charlotte,
   Takk fordi du bryr deg og fordi du hjelper oss å vekke oppmerksomhet om denne viktige saken! I løpet av de siste par dagene har det vært mye trafikk fra bloggen din til Freericesiden og quizzen vår og hundrevis av barn har fått noe å spise takket være det engasjementet du og dine følgere har vist!
   Hvis noen av dere andre som leser bloggen skulle ønske inspirasjon til hvordan man kan hjelpe i kampen mot sult, så har vi samlet noen idéer på facebooksiden vår: https://www.facebook.com/no.WFP?sk=app_11007063052
   Det betyr virkelig mye!
   Tusen hjertelig takk fra WFP sitt nordiske kontor!

  60. Det er folk som sulter i verden også går du å kjøper jakke av pels. Du er et umenneskelig vesen, og jeg syns du skal tenke deg om! du aner ikke hvor feil det er å skrive om mennesker som sulter å etterpå kjøpe en jakke av dyr som har sultet å fått pelsen sin revet av levende.
   du er en tøs. å fortjener IKKE være på bloggtoppen.
   GÅ.VEKK.H.O.R.E

  61. Prøvde det med riskornene og har donert masse, en lett måte og hjelpe sultne barn rundt om i verden! Skikkelig bra skrevet! 🙂

  62. Vis du/dere tenker over hvor mange egosentriske, selvopptatte, bortskjemte familier/mennesker som bor i denne verden som ikke trenger å jobbe resten av livet for de har rævva full av penger. USA for eksempel. I hollywood. Hvorfor gir de ikke vekk noe penger istede for å bruke det f.eks på barneselvskap for en som blir 1. år? Kjøper fult av kaker og utstyr, og dritt de bare kan kaste dagen etterpå.. Barnet kan jo faen ikke huske det når det blir eldre uansett. Jeg blir så kvalm av hvordan verden vi lever i idag. Det er nesten flaut å være homosapiens, for vi er jo helt på trynet mange av oss..

  63. Tenk å bli født i et født i et bur for å bli flådd levende i ettertid, frøken? Ærlig talt, pelsindustrien er ondskap, det som skjer i afrika er naturlig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg