mitt forhold til mamz

 •   

Hei!

Er mange av dere som spør hvordan forhold jeg har til moren min og sånne ting, så tenkte å skrive litt om det nå. Jeg er vel ikke akkurat foreldres drømmebarn, det kan jeg si med en gang. Jeg gjør stortsett som jeg vil, selv om jeg har regler. Spesielt i helgene, siden jeg bor i mamma sitt hus må jeg følge “husets” regler (noe jeg syns er LOOOL), men det skjer ikke så ofte. Kun når jeg føler for det om dere skjønner? Når jeg drar ut i helgene og generelt når jeg er på besøk hos venner, så maser mamma sykt mye på meg om hvor jeg er, når jeg kommer hjem og blablabla. 

Ikke ta det feil, jeg er jo selvfølgelig dritglad i mamma. Hun er en fantastisk person, men kanskje litt mer som en venninne? Haha, hun deler hele livet sitt med meg, jeg sitter og hører på, men jeg deler ikke livet mitt tilbake med hun. Kan jo innrømme at jeg er litt shitkid som faktisk setter festlivet litt høyere enn å følge reglene, men så er jeg jo snart 18 år og siden det bare er 105!!!! dager til, så føler jeg at jeg kan gjøre som jeg selv føler for. Og det at jeg skal flytte ut med en gang jeg er 18 er ikke fordi jeg hater mamma, for det gjør jeg ikke, det er fordi jeg er generelt lei av å bo hjemme. Lei av å bo oppi småsøsknene mine hele tiden, maset om å rydde rommet, stå opp, rydde opp etter meg, passe barna, gjøre ditt og gjøre datt. Vil liksom stå på egne ben om dere skjønner? Alle blir jo lei foreldrene sine til slutt, selv om det ikke handler om at man ikke liker dem. Man har jo tross alt bodd sammen med personen i 18 år, som er utrolig lenge. Tenk deg å bo med en venninne i 18 år, hvor lei du hadde blitt da. Jeg tror faktisk at mitt og mamma sitt forhold kommer til å bli bedre når jeg flytter ut, for da slipper vi å irritere hverandre hver dag sånn som jeg føler vi gjør nå, det blir mindre uenigheter, mindre krangler og de gangene vi treffes blir det mye hyggeligere!

Hun er ikke førstevalget mitt til å reise på ferie med, hun er ikke den første jeg ringer om det har skjedd noe, hun er ikke den jeg spør om råd i livet mitt angående vanlige tenåringsproblemer – jeg føler at det er det man har venner til og ikke mødre. Mødre er til for å slenge deg rundt som en hushjelp, piske deg på skolen og sørge for at du faen ikke ender opp som et dophue mens du er under dems tak. De skal lage grunnmuren i livet ditt og passe på at du har det bra frem til du er 18 eller velger å flytte for deg selv, og det er akkurat det mamma har gjort. Selv om det har vært en litt irriterende reise så langt, så er jeg glad for at hun har vært den hun har! Ellers kunne det gått mye verre, og det er jeg 100% sikker på. Hun er fantastisk på de fleste områder, og jeg ville ikke byttet hun ut for noe i verden. Jeg tror kanskje at en liten grunn til at vi krangler så mye er fordi vi er alt for like? Begge er sta, står på sitt og har sterke meninger osv. Som mor, som datter – er det ikke det man sier?

Min mamma er en mamma, jaja. Haha, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, love you ♥

Og til alle dere som sier dette er respektløst, så sier jeg meg bare uenig. Det er mange som har et slikt forhold til foreldrene sine, og at jeg velger å faktisk skrive det betyr ikke at det er noe mer respektløst. Jeg setter pris på mamma mer enn dere aner, hun er en av de jeg verdsetter mest i livet mitt. Hadde noe skjedd med hun, så hadde jeg ikke ant hva jeg skulle gjøre. Men selv om du er så ekstremt glad i en person, så betyr det ikke at alt er helt nydelig og forholdet går smertefritt. Alle har sine ups and downs, og det ligger mer bak ting enn dere tror. Og at jeg oppfører meg som en hver annen tenåring i helgene osv betyr ikke at jeg ikke viser respekt ovenfor mamma, jeg har en helt normal oppførsel som alle andre på min alder.

  1. min mamma er også veldig mamma, kan ikke snakke med hverandre en gang uten at det blir en diskusjon eller krangel ut av det. haff! men heldigvis for både meg og hun skal jeg flytte ut til høsten pga skole og jeg kan kke beskrive hvor mye jeg gleder meg til det! det å kunne ha mine egne regler som er det beste for jeg skal bli helt herlig!!

  2. Bra at du tør å skrive om forholdet! Mange som har kompliserte forhold mellom foreldrene sine, og det er bra å vite at toppbloggerne der ute ikke har et perfekt liv de heller! 😀 Stå påå<3

  3. Okei, jeg hater deg ikke eller noe, elsker bloggen din og alt det der.
   Men herregud. Respektløst mot moren din.

  4. Søte bilder av dere to <3 skal ta meg tid til å lese innlegget ditt i morgen når jeg er FERDIG med eksamen :))) <3 off... gruer meg til å ha den i morgen 🙁

  5. SÅ du elsker henne ikke på den måten hun har gjort for at henne skal være ditt barn på en måte?
   henne har sikkert gjort alt for at dere to skal fungere eller rettelse sagt være glad i hverandre!
   Har noen ganger den samme greia som du har det!
   <3 <3 <3

  6. Må si meg HELT enig i det du skriver Therese. Utrolig bra skrivd, det er akkurat som du leser meg! men du vet, mødre er mødre. Jeg er bare 15, og har hele 3 år igjen! pass godt på deg selv når du flytter ut, og ikke gjør noe dumt! hahah- bare tuller! 🙂
   Ha en fin kveld videre! 🙂
   Klem i fleng

  7. Så fine dere to er sammen 😉
   Har et litt opp-ned forhold til min mor jeg også.
   Hun er verdens mest fantastiske dame – men går vi for mye oppi hverandre så kan det bli litt sure miner =P haha

  8. Haha, alle har det sånn. Men husk, mammaen din kommer en gang til å ikke være i livet ditt. Og da kan det hende du angrer på den oppførselen. Det har jeg… !!

  9. Hvorfor mamman din er en “typisk” mamma er noe du aldri kommer til å forstå før du blir mor selv 😉
   Du har nok helt rett i at forholdet deres kommer til å bli mye bedre når du flytter ut, så det er bare å glede deg til den dagen kommer. Det er helt fantastisk hvordan forholdet mellom meg og min mamma gikk fra å være totalt katastrofe til at vi nå koser oss sammen (til en viss grad :P).
   Å jeg lyger ikke når jeg sier at du en dag kommer til å savne tiden du bodde hjemme, tro det eller ei 😉

  10. Jeg synes du er en utrolig bra blogger! IKKE rart at du ligger på topplisten! Det virker som om du har en mamma som er kjempeglad i deg, stå på!:)

  11. Du burde kansje tænke over det du skriv på bloggen din.. E ganske respæktlaust åver mordi å skrive detta. Ho blir sekkert ganske såra i mammahjerte når du kan finne på å skrive detta om ho!

  12. er egentlig enig med silje.
   elsker bloggen din jeg og men altså du høres ganske så bortskjemt ut og respektløs når du sier at du ignorer telefonen og bare gjør som du vil? altså greit at du sier at du er glad i henne men du skrev ganske mye dumt om henne der og det at du er lei av henne? hva hadde du gjort vis hun hade laget en blogg og delt med hele verden om hvor lei hun var av denne datteren sin og at hun gledet seg til at hun flyttet ut?

  13. forholdet mellom meg og mamma ble kraftig forbedret når jeg flyttet hjemmefra for å si det sånn. nå er det (nesten) bare koselig å komme hjem, i stedet for alt mas det alltid ble krangler av før. Deilig 🙂

  14. Jeg liker bloggen din kjempe godt, men jeg syns også noe av det du har skrevet blir litt respektløst mot moren din, tror ikke du forstår hvor mye mødre gjør for oss.

  15. Jeg liker når du skriver slike innlegg! At du forteller om livet ditt liksom, og ikke bare overfladiske ting (ikke at du bare skriver om bare overfladiske ting, men det er fint med litt dypere innlegg iblant, på en måte). At man på en måte ser at toppbloggere har problemer de også, akkurat som alle andre. Alle har jo nedturer en gang iblant!
   Og ja, jeg skjønner godt at du har gått lei av å bo hjemme sammen med moren din. Jeg går i niende klasse og er 14 år, og jeg er allerede gått litt lei foreldrene mine. Ikke misforstå meg, jeg er kjempeglade i dem – men noen ganger blir det litt for mye, bare. Før pleide jeg og mamma å diskutere hele tiden, men det har heldigvis blitt mye bedre nå. Men veldig ofte føler jeg bare at alt er et evig mas og at de aldri blir fornøyde uansett hva jeg gjør, f.eks med karakterer. Uansett hvor mye jeg jobber for å oppnå karakterene jeg vil ha – men likevel aldri gjør det “godt nok”. Dette er f.eks en evig replikk fra pappa når jeg kommer hjem med 3’eren i matte og er superfornøyd.
   Jeg: Æ fikk 3 på matteprøven idag! *glise stolt*
   Pappa: E du fornøyd med det da?
   Æ: Ja! Æ trur ikkje æ har vært så gla på lenge.
   Pappa: Du kan jo lett nå 4’ern hvis du jobbe litt meir.
   Er det noe som irriterer meg så inni granskauen, så er det dèt. Foreldrene mine skjønner liksom ikke at jeg virkelig SLITER med matte, jeg har bestandig slitt med matte, og jeg lærer alt mye senere enn alle andre – noe som gjør at jeg henger etter hele tiden. Dette er jo selvfølgelig ikke noe morsomt for meg, for jeg kan jo ikke noe for det – med en gang jeg lærer noe så har jeg glemt det dagen etter!
   Det høres sikkert kjemperart ut, men jeg tror jeg har dyskalkuli, og dette har jeg nevnt for foreldrene mine utallige ganger, men de bare fnyser og sier “tull og tøys!” – akkurat som om de ikke vil innse at datteren deres faktisk kan ha en “sykdom”, hun også. Jeg jobber virkelig med matte, og jeg gjør mitt beste. Pappa sier hele tiden “Så lenge du gjør ditt beste så e det greit”, men det er jo tydeligvis det det ikke er! Han skjønner virkelig ikke at jeg gjør mitt beste..
   Dette ble et veldig langt innlegg, og det var egentlig ikke dette jeg skulle skrive om, men uansett – følte bare for å få det ut. Jeg skjønner hvordan du har det!

  16. Jeg tror mammaen din bare vil passe på deg og at du skal ha det bra. Lurer på hvordan ungen din hadde reagert om hun var slik mot deg.

  17. Jeg må si meg helt enig med de ovenfor, som sier at dette innlegget er respektløst mot moren din. Tenk på hvor mye en mor faktisk stiller opp for deg, ofrer ting i sitt eget liv for deg, gir deg tak over hodet etc. Din egen beskrivelse av deg selv; “Kan jo innrømme at jeg er en dritunge (…)” kan etter min mening ikke bli mer passende. Det er nettopp slik du fremstiller deg nå, som en utakknemlig drittunge.

  18. hmm litt småenig i noe av det,men for meg virker du litt smålig bortskjemt,men ja man blir lei av og bo hjemme og mas til foreldre,,. bor selv i fosterhjem så missunnr deg for at du kan bo hjemme hos dine foreldre 😉

  19. synes synn i deg som har så dårlig fårhold til moren din! jeg og min mor er kjempe gode veninner. Vist det er noe er det godt å vite at jeg har mamma å snakke til. En veninne kan baksnakke deg, gå bort fra deg når hun vil osv. Men en mor kan ikke gjøre noe av det der. Hun er der uansett og jeg vet at hun ikke sier noe til noen. Jeg forteller hun alt, og hun forteller alt til meg. Noe jeg er VELDIG glad for. Håper du og moren din får det bedre når du flytter ut 🙂

  20. Jævla respektløst. Håper du får deg en sinnsykt aha-opplevelse når du flytter for deg selv, for sånn som du fremstiller det her, så er du ikke klar over hvor mye moren din faktisk gjør for deg. Med tanke på tak over hodet, strøm, mat osv. Bortskjemte drittunge, sett litt mer pris på hva folk faktisk gjør for deg.

  21. hvis du har selvinnsikt nok til å si at du er “en drittunge”, hvorfor ikke gjøre noe med det? liker som regel bloggen din ganske godt, men dette synes jeg var fryktelig barnslig skrevet. og vær så snill og ikke si at den oppførselen du beskriver er lik for “alle på din alder”, for jeg er akkurat like gammel som deg, men i motsetning til seg setter jeg pris på og prøver å oppføre meg så pent som mulig mot moren min. selvfølgelig tar tenåringshormonene mine over iblant og skaper dårlig stemning, men jeg prøver å unngå det til beste evne. jeg håper virkelig forholdet mellom dere to forandrer seg, for din og hennes del.

  22. Leenge siden jeg kan huske jeg har lest et sånn her seriøst innlegg på bloggen din? Har savnet det! <3 Syns det er utrolig fint det du skriver om moren din, og kjenner meg virkelig igjen! Alle gjør vel det.. Såklart man blir litt lei til tider av noen man bor under samme tak hele døgnet rundt, det er jo bare normalt.
   Og til dere over her, har dere egentlig lest innlegget? Skjønner ikke hvordan dere kan få denne teksten til å framstå therese som en bortskjemt drittunge?
   "Jeg setter pris på mamma mer enn dere aner, hun er en av de jeg verdsetter mest i livet mitt. Hadde noe skjedd med hun, så hadde jeg ikke ant hva jeg skulle gjøre" -hvordan kan dere få dette til å bli respektløst ovenfor moren? Dere ovenfor, det er faktisk dere som er respektløse som skriver sånn dritt om forhold til Therese og moren, SKJER DERE.
   Liker bloggen din Therese! Hilsen fast leser, som har vært det i et og et halvt år nå! 🙂

  23. jeg skjønner deg godt jeg.. tror det er kun når man vet at man har en mamma å dra hjem til, et trygt hjem, at man tør å flytte ut så tidlig <3 når det er sagt så må du stå opp selv om du bor alene

  24. Meg og mamma gikk hverandre så jævlig på nervene, vi kranglet om ALT! Jeg strakk strikken så langt det gikk HVER gang.. Men etter jeg flyttet ut så har vi bare verdens beste forhold<3 Det er som du sier, du har faktisk bodd med vedkommende i 18år og man kan ikke unngå å gå hverandre på nervene da..
   Jeg hatet at hun maste på meg om ALT, spurte hvor jeg var osv. Men det er jo fordi hun bryr seg og ikke vil at noe vondt skal skje.. Og nå er mamma den jeg ringer når jeg er trist, når jeg trenger råd, trøst eller bare noen å snakke med. Jeg håper at det blir sånn for dere også etter at du har flyttet ut 🙂

  25. Herrigud la nå hun få skirve det hun vill vi har forskjellige meninger her i livet jeg har ikke en sann mamma som Therese men jeg forstår henne jævla godt !! Det er så mange som har lurt på om det så da er hun så modig att hun skriver meningene hennes ! Skriv heller på noen andre blogger som dere ikke liker å slutt å vere så mesunnlig .

  26. Så ærlig og bra skrevet. Mine foreldre gikk meg på nervene på slutten også og vi fikk et mye bedre forhold etter at jeg flyttet ut 🙂 Og det er som du skriver, jo mer like man er, jo mer krangler man.

  27. Har det på helt samme måte hjemme, utenom at jeg er litt yngre enn deg og må passe litt mer på hva jeg gjør, for får nok verre konsekvenser enn kjeft hvis jeg krysser grensene for mye… Det virker som at mamma tror jeg skal skyte stoffer selv om jeg bare skal på en drikkekveld med venner, og vi to krangler utrolig mye.
   Jeg deler også utrolig lite med mamma om livet mitt, og det syntes jeg selv er greit, det er jo det jeg har venner for. Som du sier, jeg elsker henne utrolig mye, men er ganske lei av all masing, kjefting og klaging, så gleder meg til å flytte ut! Tror også forholdet hadde blitt bedre da, samtidig som at jeg kan få den erfaringen av å passe på meg selv som mamma er så tvilsom til.

  28. Ingen av de “meningene” du skriver her finnes i hodet til en voksen. Og hvis du tror det er deg det er synd på? Fordi moren din prøver å oppdra deg? PSSSSS, det er HUN det er synd på, IKKE DEG. “brukt som hushjelp” HAHAH, er sikker på at moren din er langt mer en hushjelp for deg enn noe annet.

  29. Og jeg er selv 19 år, og jeg skal si deg, det er IKKE normal oppførsel for en på din alder. Det er normal oppførsel for de som er 14-17 år. Når du er 18 er du så og si voksen, og hvis du tror det er normalt tar du skammelig feil. Jeg var slik selv når jeg var 14, derfor jeg vet hvor dust du kommer til å synes du er nå.

  30. Jeg forstår jo at dere kanskje krangler og slikt, jeg og mamma hadde også en slik periode, men det er sjelden det skjer nå.
   Jeg mener at det var respektløst fordi du kunne kanskje holdt det litt personlig, tenk på følelsene til moren din hvis hun leste dette innlegget? Ja, det blir nok bedre når du flytter ut, men tenk! Du har bare EN mor, og du har henne ikke foralltid. Prøv å sette litt mer pris på henne 🙂

  31. Stakkars moren din! Høres ut som hun virkelig prøver, og bryr seg. Mens du driter opp i henne, forholdet deres og resten av familien? Therese, hva tror du skjer når du flytter ut? Hvis ingen drar deg opp av sengen, forteller deg rett og galt, vil du bli nokså angrende om fem år. Blir morsomt å jobbe i kassa på ICA, eller hva? Eller måtte ta opp alle fagene på nytt igjen og gå ekstra skole du kunne spart deg for? Det er nemlig det som
   skjer når man prioriterer feil,

  32. haha, det er AKKURAT sånn forhold jeg har med mammaen min. er så sykt glad for at noen andre har det sånn også. hver jævla gang jeg går ut, popper det inn 20 meldinger om at jeg må hjem tidlig og hvor jeg er osv. og jeg hører jo ikke akkurat på de… åh takk gud for at ikke mammaen min er den eneste, og at jeg ikke er den eneste som har det sånn! føles ut som alle venninnene mine har det mye mer fritt enn meg

  33. vær gla du har ei mamma som e redd før dæ 🙂 du veit ikkje kor heldi du e. Og respekt me å sett festing høgar ennj familie. Vil heller sei dæ e patetisk. Dæ å klar se sjøl e grett, men vent å se. Tell slutt bi du å savn mase, savn og faktisk ha nån som ordna teng før deg 🙂 som mat. Tenk litt lenger ennj å tenk bare før du e lei. E kje så lett som du trur 🙂

  34. Et slik forhold har vel de fleste tenåringer til mødrene sine, tenker jeg =) Selv sluttet jeg å ha et anstrengt forhold til moren min når jeg var sytten 😉
   Lizbethosnes.com – En ærlighetsblogg. Min hverdag med mine interesser, og lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

  35. broren min blir 18 den 17.juni og han har ikke vert borti røyk snus eller andre festlige ting. han har heller ikke vært på fest elelr vært på byen. han holder seg til reglene og venter til 18 tallet er kommet til han. Vi skal på “fest” i morra fra 14 og oppover der det blir servert alkohol. detter er et korps arrangament og det er kjipt for han og ikke kunne ta seg en liten flaske øl der,fordi det er bare noen dage til han er 18.. skjønner?! så det er IKKE normalt å ha sånn oppførsel. i tillegg så er det mange som har den avtalen at forelder betalr sertvikat om du er unna sånt.. det har ikke vi og han betaler sitt 30 000 dyre sertvikat selv. må si jeg er stolt over broren min! så du kan vell egentlig ikke si at det er normal oppførsel.. get the picture?

  36. Liker bloggen din, liker deg, så dette er ikke ment som hat!! Hater når anonyme, eller folk gjennerelt skriver stygt til bloggere, og jeg kommenterer aldri selv, men nå må jeg bare! Jeg syns ikke det er fint i det hele tatt å skrive sånn om moren din, og at du sier at hun ser på deg som en vennine, forteller deg alt, osv, gjør det bare værre! Hun ble sikkert veldig såret når hun leser dette? Jeg har selv en mamma som forteller meg alt, og jeg forteller alt tilbake, vi er som bestevenner. Når jeg var 13-14-15 så var jeg virkelig den verste drittungen i verden, respektløs, sloss med henne, bekymret henne, skrek de styggeste ting til henne, osv. osv. Og nå som jeg er 19 år, og bor sammen med forloveden min, så kan jeg trygt si at jeg ANGRER på ALT jeg noen gang har gjort stygt mot mamma. Det tror jeg kom med alderen, og jeg savner virkelig ofte å bo sammen med mamma å søstrene mine, når jeg klarte å se alt hun har gjort for oss, og hvor utakknemmelig jeg var. Håper du føler det samme når du blir litt eldre, og bor for deg selv!!

  37. Det va sykt røranes å læse,begynn jo nesten å grin c’x Elsk bloggen din Therese<3Æ har daua om du har slutta å blogga! x) Respektløst? Kafaen?? Det va jo så sykt koseliii å læse!

  38. Haha du sier du vil stå på egne ben og flytte for deg selv, lykke til! Å rydde opp etter seg er vel ikke verdens undergang? Alle de tingene du sier er vel oppgaver du kommer til å forstå mer av den dagen du faktisk bor alene og den dagen du selv får barn. Synd at du fremstår så utakknemlig og hadde jeg vært moren din din hadde jeg blitt lei meg av det du skriver! Moren din lurer på hvor du er og hva du gjør fordi hun er redd for deg! Nå latterliggjør du det. Og oppførselen er mer på grense med 12-14 åringer som “hater moren sin” 😛

  39. Når du flytter for deg selv vil du finne ut hvor mye faktisk moren din har gjort for deg.. Du vil få 100 ganger mer å gjøre når du bor for deg selv.. Rydde hele leiligheten/huset du bor i, ikke bare rommet ditt.. Gå ut med søppel, vaske, støvsuge, tørke støv, oppvask osv osv. Er mye mer å gjøre når du bor for deg selv, så tror ikke du skal klage på det..
   Synes faktisk synd på moren din slik som du skriver dette. Tenk deg hvordan det er for henne å lese dette? Hun vet at du er glad i henne, men tenk deg hvor mye hun stiller opp for deg! Hun vil deg jo bare alt godt.. Tenk deg litt om.

  40. du er flink til å skrive Therese. Gi faen i de dritt kommentarene. Du er badass, det er du, men du er også en av de beste og reflekterte personene jeg vet om. Selv om du legger ut bilder fra fester o.l er du et godt forbilde, for det viser du i alle saktekstene du skriver. Jeg liker deg og bloggen din kjempegodt. For du er du, og du bryr deg ikke om hva andre mener, og det er en god egenskap :- ) du skal være stolt av den du er!!

  41. Jeg er helt enig med deg. Selv er jeg “bare” 16, men jeg vil ha et privatliv, noe som er vanskelig når mamma driver og ringer og sender meldinger hele tiden.

  42. herregud hva er galt med deg!? syns synd på de barna som leser bloggen til og ser på deg som et forbildet! SKJERP DEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  43. Jeg elsker bloggen din og alt det der, og jeg er fast leser, men helt ærlig.. så syns jeg det var litt dårlig gjort av deg og skrive dette. Moren din har tross alt vært der for deg siden dag 1, og har støttet deg gjennom godt og vondt. Jeg håper for moren din sin skyld at hun ikke leser dette, hun må bli litt skuffet og lei seg..
   Du kommer også ikke til å klare deg ” så bra ” når du flytter ut, med tanke på at du syns det er strev å rydde rommet ditt, og i din egen leilighet eller ditt eget hus, må du gjøre alt selv. Vaske, rydde, lage mat, handle og alt det der. Du får ha lykke til i livet når du skal flytte ut og ” stå på egne ben “, som du sa.
   Husk at du har bare 1 mamma i livet, og hun ringer sikkert bare fordi hun er redd for deg og vil vite hvor du er! 😉

  44. Veldig typisk og tenke sånn i den alderen.. Men tror du har litt godt av at noen setter grenser for deg. Det og bo alene og ha ansvar med og stå opp og gå på jobb, betale regninger, er ikke så enkelt.. Etter og ha lest bloggen din har jeg skjønt du sliter med og stå opp for og gå på skole, på jobb hadde du fått sparken hadde du kommet så mye forseint. Da hadde du fått problemer med og få andre jobber i framtiden. Du burde tenke litt lenger enn at du ikke orker og bli “pisket” og vil leve livet. Det virker som du lever livet helt fint allerede nå.

  45. Så lenge man bor hjemme så følger man foreldrenes regler- ferdig med det! De har passet på deg siden du ble født og ville ofret hele verden for deg, så nå når du snart er myndig er det virkelig på tide å oppføre seg etter alderen også og ikke som en sutrete barnehageunge!
   Moren din maser på deg fordi du ikke selv klarer å komme deg opp, ikke selv klarer å rydde rommet ditt, ikke klarer å følge regler- du virker ikke som at du snart er 18 for å si det sånn….
   Du kommer til å innse hvor mye moren din har gjort for deg når du står på egne bein….det er ikke alltid en dans på roser.

  46. Jeg hadde også et slikt forhold til moren min før. Pappa var aldri der for meg før jeg var 16 (og da hadde jeg flytta ut), så jeg var bestandig helt oppi mamma. Man blir veldig lei. Og ja, forholdet ble mye bedre etter at jeg flytta ut. Nå krangler vi nesten aldri og når vi først møtes, så finner vi på noe koselig. Samtidig er det mye du kommer til å savne med mora di – det er tross alt familien som alltid stiller opp for deg om det er noe, og i mitt tilfelle har det alltid vært mamma. Mamma var en slags hverdagshelt samtidig som vi krangla helt sinnsykt mye. Det var alltid mamma som ordna opp for meg. Slik er det jo ikke lenger, og jeg merker jeg savner det. Angrer ikke på at jeg flytta ut da, for det er veldig greit å klare seg selv.
   Lykke til, håper alt blir bedre!

  47. Har omtrent det samme forholdet til mammaen min også, men i det siste har jeg bare sklidd mer og mer ifra familien min. Hjemme bra, borte best!!

  48. skjønner egentlig ikke hvordan du kan si at du går lei av moren din og søskene dine når du så vidt er hjemme. Du kommer nok ikke til å greie deg såå lenge alene når du flytter ut 😉

  49. Det er jo ganske flaut at du vet at du sjølv er en drittunge og gjør såpass duemme ting, men alikevel kan du ikke se det som er foran deg, altså hvordan du oppfører deg og se alt ifra hennes stå sted, tenk om du hadde en unge som deg sølv, bare forestill deg det!

  50. Sånn som hun ene skrev lenger opp; dette er normal oppførsel for en 14 åring. Du er faktisk VELDIG heldig som har en slik mor. Jeg er 19, bodd hos kjæresten i snart ett år. Jeg har et relativt god forhold med min mamma, men du ANER ikke hvor godt du faktisk har det forhold til hvordan jeg, eller andre har hatt det. Dette er et helt sinnsyk respektløst innlegg mot moren din, er flaut å lese. Du kommer til å slite når du flytter alene, du trenger virkelig å ta deg sammen til å snart være 18 år. Er helt sinnsykt. At du ikke klarer å skjønne at hun antagelig er veldig bekymret for deg til tider når du er ute midt på natta og drikker som 17 åring er helt merkelig. Snakk om å være egoistisk. Tror ikke moren din har det så veldig bra jeg. Du burde tenke deg mer om, er andre her i verden enn deg og bloggen.

  51. Hvis du ser på deg selv som voksen, så må du faen meg oppføre deg som et voksent menneske. du er jo som en 14-åring

  52. skjønner ærligtalt ikke hva du gjør øverst på topplista.. du eier ikke smak når det kommer til klær og sminke, og i tillegg har du en ordentlig blærete personlighet. men det er kanskje nettopp det som fenger?

  53. Jeg blir helt sjokkert. Jeg er kun to år eldre enn deg, men jeg kjenner ingen som oppfører seg sånn som deg. Det er faktisk du som er problemet her. Du presser så utrolig grenser at det er kvalmt? Denne oppførselen hører ikke hjemme noe sted. Hadde du vært fjorten, hadde jeg skjønt at du ikke hadde vært flau over deg selv. Men du er snart 18, Therese? HALLO

  54. Du vil fort skjønne at det å rydde rommet, vaske, gjøre ditt og datt blir nå ditt ansvar og det alene. Man må faktisk rydde opp etter seg og gjøre ting som er kjipt innimellom. Hvis man ikke vil leve som et dophue da. Tror allikevel det er viktig at nettopp du skriver om et typisk tenåring/mamma forhold. Alle har vi vært igjennom det/ vil vi komme inn idet, også din mor!

  55. Og jeg spør bare? Hvilket forhold har mann til sine foreldre når man ikke kan komme fort nok ut? Jeg har barn i samme alder som deg, ingen har sagt noe om å “flagge ut”, ja vi “fighter om rydding av rom og vise versa”men det ordner seg som regel. Tror du er i overkant opptatt av deg selv og du tror nok at det å bo for seg selv er heaven. Du tar feil, men erfaring jør en jo rikere……Lykke til!

  56. Ærlig sagt det 🙂 men tipper du syns noe annet om noen år :)men ikke sikker det heller.. who knows. Ønsker deg en god helg.

  57. Må si at dere som kommer med negative kommentarer er enda mere respektløs enn det Therese er som skrev om sitt EGET forhold til moren sin. Det var ikke deres mødre… tenk. Ikke rart at det er krig i verden.

  58. Unnskyld meg, men å henge ut moren sin på nettet på den måten? Er du seriøs? Tenk så sårende det oppleves for henne og at du sier at du driter de i hva moren din sier og gjør som du vil, ER faktisk respektløst..Ble satt ut nå as, Håper du sletter dette innlegget og skåner moren din for det!

  59. du har dæ så jævla fint og du skjønna dæ kje. Du har ei mor som bryr seg når æ va 15 år kunne æ vær ute hele jævla natta om æ ville før ho la ikkje merke til æ va borte. Du e fette utakknemmelig før du e heldi! Før at ho bryr seg. du e jo heilt på bærtur jenta

  60. fint skrevet da 🙂 men synes du hadde en litt rart oppfatning av hva en mamma er. Menmen, vi har alle forskjellige forhold.

  61. Ikke tenk på at du er respektløs, hadde moren din syntes det så hadde hun nok ikke delt så mye med deg. Minner meg om mitt eget forhold med min mor når jeg var 18, nå har jeg flytta ut og tro meg, akkurat som du selv skriver så blir alt anderledes da, du begynner å savne henne igjen og vil gjerne ringe hjem å fortelle ALT ; ) dessuten så er det bare fint å være venninne med mora vår når vi begynner å komme over 18 år, vi har jo blitt litt mer “voksne” og må bare gjøre våre egne feil, vi trenger ikke den samme pekefingeren lengre som vi gjorde når vi var 15. Vil si det du gjør NÅ er helt normalt og siden du i det heletatt ser det selv at noen kan ta det respektløst viser jo egentlig at du ikke er noe ond person.

  62. Du er ærlig, bra! Ærlighet er viktig.
   Men dette innlegget topper alt. Hvordan kan du påstå at dette ikke er respektløst? “Du skal være mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg” er et velkjent ordtak og som samtlige burde tenke gjennom. Slik som du beskriver det, så skremmer det meg hvordan du oppfører deg ovenfor et annet menneske og skriver slik nedlatende på bloggen. Du henger ut et enkeltmenneske og dette på en åpen blogg lest av mange unge jenter. Håper og tror at moren din bryr seg om deg og at hun vil deg alt godt. Men skjønner at hun har hatt en ufattelig vanskelig jobb og dette innlegget er rett og slett upassende.
   Til alle dere unge jenter som leser denne bloggen: Den verden denne jenta beskriver gjennom bloggen hennes er overhodet ikke slik det alltid skal være. Vis respekt og omsorg.

  63. Skjønner hvordan du føler det. flyttet ut i fjor sommer sammen med kjæresten min. det er godt og bo alene, men det er nå man setter pris på foreldrene sine. hva de har gjort for deg de årene man bodde hjemme. Man begynner og forstå hvorfor de maste på deg om å rydde osv. Merker selv nå hvor irriterende det er når andre ikke rydder opp etter seg, og hvor mye tid man bruker på og vaske og rydde. Så sett pris på den tiden du har igjen og bo hejmme, det er peas of cake i forhold til og bo for seg selv;)

  64. Gi dere dere som sier det er respektløst, for det er det aldeles ikke! Kan godt hende at det ligger flere ting bak, og alle tenåringer gjør som de vil i helgene, bortsett fra de som sitter inne å gamer i sin egen lille boble…. Bare vent til dere selv blir 17 år!! Og at hun er ærlig og skriver så åpent om det, er jo bare kjempe flott!
   -Digger bloggen din<3

  65. Så utrolig vakkert skrevet! Jeg blir nesten litt målløs. Jeg skjønner at dere krangler og sånnt, det er bare normalt! Jeg har ei veninne, som har et utrolig dårlig forhold til moren sin! Og hun flytter til bestevennen sin i dag, som en slags ”pause” på en måte.
   Til alle som skriver at du er respekt løs ovenfor moren din, kan umulig være sant etter dette innlegget du har delt med oss!
   Selv om du tar egne valg, og liksom party hard i helgene, og at du ikke er rene engle ungen, så er du adeles ikke anderledes på NOEN SOM HELST MÅTE! Jeg tror ALLE 17-18åringene, er ganske så lik deg. Om de ikke er sånn suuuper kristen, da.
   -Kos deg i helgen, vær deg selv, slipp deg løs, and have fun!

  66. På det nederste bildet var du bare så utrolig, innmari, sinnssykt pen. Du så naturlig og frisk ut! <3

  67. Til dere som mener at alle 17 åringer/18 åringer er sånn, med mindre de er kristne.. Jeg er 18 år og absolutt ikke kristen.. jeg klarer allikevel å behandle foreldrene mine med respekt. Bare fordi hu sier “jeg er glad i mamma” så betyr ikke det at hu viser respekt. Å hjelpe til hjemme og å være takknemlig, DET er å vise respekt, jeez..

  68. Heey, fint.
   Jeg vil bare si en dag kommer du til å føle deg skyldig.
   En dag kommer du til å angre for dette innlegget.
   En dag kommer du til å gråte ut sjelen ut av deg for moren din.
   En dag kommer du til å huske alle ordene og alt hun har gjort for deg.
   En dag kommer du til å angre som faen for å ha flytta ut med en gang.
   Hør her kjære deg. Det finnes barn der ute, som blir slått ihjel hver dag. Det finnes folk som deg der ute som nesten aldri får sagt sin mening. Den finnes folk på din alder der ute på det verste, men uansett for hvordan de blir oppdratt og behandlet, vil de ALLTID huske dem. Aldri kunne glemme dem, kanskje det verste for deg da jaja.. å savne dem og helt til slutt forstå at personen alltid ville være med deg og det vil hun alltid også. Uansett hvor! PÅ fester, hjemme, doen, gata over alt! Alltid er hun inni deg siden det var hun som ga deg blodet sitt for at du skulle bli noe av. – Mest sannsynelig himmler du med øynene dine akkurat nå og tenker ”shut up bitch” men hvis det er noen somm kommer til å gjøre det, så er det deg. Det vil ikke være noe av det samme, du kommer ikke til å komme hjem etter fester og bli stilt spørsmål i noen få sec. og så bare gå og sove. Nei, det vil mere bli som, omg jeg har ikke tatt oppvasken. å nei jeg har ikke vasket blusen jeg skulle ha på meg på jobben. Osv.. Det vil ikke være sånn at moren din vil krittisere deg for det rette og prøve å hjelpe deg, selv om du føler for at hun heller gjør det med villije eller at hun er dum, hun gjør det for at du skal huske det og gjøre det rette. Hun er ikke alltid den personen som er å forstå deg, det er mest sannsynelig for at hun ikke har levd et liv slik du lever nå, ikke hatt lov til slike ting du har,måtte ha jobbet mye mere enn deg, og i hvertfall flere ting.. Når du flytter ut, tror du virkelig moren din vil bli glad selv om du føler det sånn? Jeg mener halo! Våkne opp!!! Håper ikke hun gjør dette, men bare et eks. hvis moren din plutselig skulle dø, hvordan ville din reaksjon være da? Ville du da blitt glad? Ville du da sagt, ååhh nå ble jeg kvitt henne, så deilig.? Ville du da tenke slike ting. NEI, mennesker er tilknyttet til moren deres, fra fødselen kunne du kjenne moren din sin lukt, fra da du var måndter eller uker så stirret du på moren dins sitt ansikt og studerte det nøye sånn at du skulle huske hvem hun var. Og slik er det fortsatt. Du vil aldri glemme henne happy. Du vil aldri forstå noen ting fordi det er du som er i den alderen og det er moren din som er eldre og kan se ting 1000% ganger bedre siden, kanskje har hun vært i alle de situasjonene du har vansker med og da kan du se at hun sikkert kan huske den følelsen og bare prøver å stoppe deg for den følelsen. Eller kanskje husker ikke en gang? Men det bør vell ikke bety at du skal true med ting og glede deg til du flytter for deg selv. Helt ærlig talt de fleste som mister de nermeste lever i skygge. De har også kanskje vært som deg og sagt dette, men når man virkelig innser at personen du har levd med i 18år ikke eksisterer lenger og ikke vil komme til deg tilbake og bry seg om deg vil du føle deg elendig. Kanksje har jeg bare kastet bort tiden min på å få deg til å forstå bedre nå, eller så har jeg bare drøyet ut tiden min imens du enten sitter der og himmler med øynene dine eller bare ler, men hvis du virkelig har lest dette innlegget, skal du aldri glemme det. Fordi dette er realitet. PUNKTUM. Nå skjerp deg eller velg: helvete eller himmel? Your choise. Håper du vil forstå før det virkelig er forsent… BYE.

  69. Liker bloggen din og leser den ofte, men føler ikke helt jeg likte det du skrev her. DEt er bra at du skriver om forholdet deres og at du står for det du gjør. Håper likevel at du kan tenke på mennesker som faktisk ikke har en mor, og kunne gjort alt mulig for å få henne tilbake. En dag våkner du og du har ingen der som “maser” på deg, eller bryr seg. Da vil du forstå hvordan det er å stå igjen uten en mor, litt respekt må du få for henne!

  70. Dette er så trist å lese. Jeg får vondt i hjertet av dette. Ikke bare rakker du ned på moren din, men skriver at alle på din alder er ute og fester hver eneste helg. Dette er ikke sant! Lever du i en egen boble? Det virker slik. Visste du at det er normalt å hjelpe til i huset, og følge reglene som det huset har? Som i dette tilfelle er din mors regler. Visste du at moren din ringer deg når du er ute fordi hun ikke vil at noe vondt skal skje deg? Om du noen gang klarer å sette deg inn i din mors situasjon, og klarer å endre oppførselen din pga. dette, da kan du få lov til å kalle deg ungdom. Ikke voksen, fordi du virker jo helt blåst i hodet ditt som i det hele tatt skriver dette på internett. Aner du hvor FLAUT det er å være og kalle seg en drittunge i en alder av 18 år? Jeg får vondt av deg, og vondt av moren din. Hun fortjener ikke det her. Voks opp. Og gjør det fort.

  71. Hadde jeg ikke visst hvem som hadde skrevet innlegget, ville jeg tippet på en 14-15 år gammel jente! Stakkar moren din, for å ha en så utakknemlig drittunge som deg i hus

  72. ” maset om å rydde rommet, stå opp, rydde opp etter meg, passe barna”.
   Det er dette som kalles voksenliv, lille venn. Skal tro om du noen gang blir voksen? Stå på egne ben…yeah, right!

  73. Jeg synes dette var et fint innlegg! Ikke alle har like godt forhold til foreldrene sine, men du oppfører deg ikke som alle andre tenåringer, du er mye verre! Det er noen som oppfører seg som deg, men ikke de fleste 😉 skjønner godt at du vil flytte ut, og slippe alt maset! 🙂

  74. Trist å høre at du ikke har noe godt forhold til mamman din, tror ikke det er normalt å ha et så dårlig forhold som du beskriver her. Det er nok ganske trist for henne å lese dette. Syns det er kjipt at det blir blottet for hele Norge. Alle har sine problemer med foreldre i større eller mindre grad, men det virker som dere har et veldig dårlig forhold, som dere bør snakke om. Tror ikke ting kommer til å gå automatisk bedre når du flytter ut vist det er kommet til dette.

  75. jeg syntes det er bra at noen tørr og være ærlig i blant, selv om det er på nettet.. det virket som om du ikke satte pris på henne i starten av innlegget, men etter vert som jeg lest kjente jeg meg jo litt igjen.. jeg er jo bare 11, men lell. jeg er ikke akkurat lei av mamma man jeg blir litt irritert på henne kan man vel si! men jeg kunne ikke klart meg uten henne!

  76. Wow. Dette fikk jeg nestent vondt av å lese, det går an å i det minste late som om du respekterer moren din… Og nei, jeg tviler ikke på at du er glad i henne, men det å være glad i og det å respektere går ikke nødvendigvis hånd i hånd. Tenk på alt hun har gjort for deg gjennom oppveksten, fortjener hun ikke respekt for det så vet ikke jeg.

  77. Hva er en normal oppførsel, da? :p
   Tenk hvor lei seg man blir om noe skjer med en av foreldrene sine og det siste man fikk sagt før det skjedde var en banneregle om hvor mye man hatet hverandre osv. Så klart blir man lei seg uansett hvilken forhold man har, men tenk å ha kjefting og dritt på samvittigheten om noe skjer. Jeg har aldri kjeftet på mamma. Jeg kan fortelle henne alt og dele alt, hun vil være en av de første jeg ringer til om det er noe nytt og jeg elsker å bo sammen med henne (selv om jeg har egen leilighet i Oslo fortiden kan jeg kommer hjem uten forvarsel og føle meg som hjemme med mamma også). Jeg vil si dette er normalt, hvert fall for meg og mine venninner. Vi har like holdninger overfor mødrene våre, og det sier seg selv at vi behandler og oppfører oss med respekt ovenfor de. De har faktisk gjort alt for oss <3

  78. Grunnen til at moren din maser så veldig og lurer på hvor du er er fordi hun ELSKER deg! Hun vil ikke at noe skal skje med deg; det var hun som ga deg livet ditt og er redd for at noe skal skje. Hvertfall når en jente på 17 ligger på nummer 1 på blogglisten og legger ut bilder av seg selv in undertøy. Jeg hadde en tenåringsperiode selv, alle har det; men det går nok over etter hvert som du har flyttet for deg selv. Da er det deilig å komme hjem til moren sin og få en stor og deilig klem. Selv om du er snart 18, så er det ikke dumt å respektere husets regler, du er fortsatt 17 og det er visst over 100 dager til du er 18 :p Og jeg tror helt ærlig du kommer til å få litt sjokk når du flytter for deg selv, er ikke bare bare det! Jeg bor for meg selv med kjæresten min, og husleia er høy. Så kommer strøm, internett, mobil også videre i tillegg. Plutselig får du lyst på en katt eller et annet dyr i tillegg; det er også mange kroner som må ut av lommeboka. Plutselig så ligger ikke middagen på bordet lenger, du må lage den selv! Og huset rydder heller ikke seg selv 😉 Og du må ha penger til mat (det koster en del, det) og i tillegg hvis du snuser blir det ca en 1000lapp ekstra i måneden.
   Men for all del – lykke til i livet!

  79. Jeg syntes det er positivt at du setter litt perspektiv på mor-datter forholdet, som ikke alltid er like bra for alle! Skryt for det!
   Men jeg må dessverre si meg enig med det mange sier her. I dette innlegget fremstiller du deg selv som en bortskjemt drittunge, og viser lite tegn til at du snart er 18, såkalt “voksen”. Prøv å se det fra hennes side; det er ikke alltid like lett å være mor, og det hjelper ikke stort når du oppfører deg som en drittunge, som du selv kaller deg. Jeg syntes også at du bør tenke på at din mor kanskje kommer til å lese dette, og muligens hvor såret hun kan bli.
   Men for all del, jeg syntes at det er modig gjort å vært såpass ærlig om et tabulagt tema. Men personlig syntes jeg at dette ble litt barnslig skrevet. Dette vitner lite om at du snart er 18, minner kanskje litt mer om en 14-åring. Modig skrevet, men tenk deg om!
   Lykke til videre! 🙂

  80. Stakkars mammaen din… 🙁 Tenk over hva du skriver på bloggen og at du er et forbilde for småe jenter… Ikke vær en drittunge. Begynn å voks opp!

  81. helt enig med deg. Mødre er ikke til for at barna skal dele problemene sine med dem og ringe dem med en gang det skjer noe. Det har man venner til. Fint å vite at jeg ikke er den eneste som tenker sånn 🙂

  82. har hørt mye om toppbloggerne og hvor mye lesere dere har. det var første og siste gangen jeg stikker innom bloggen din, jeg ble rett og slett lei meg… tenk på alle de jentene som ser opp til deg, og du skriver på den måten om mora de osv. skulle trodd du var mye yngre enn det du virkelig er. jaja… jeg håper virkelig at du en dag (ganske snart) får opp øyan dine og forstår HVORFOR hun har sånne regler som hun har. vi mødre elsker barna våre overalt på denne jord, og ønsker dere alt det gode! ble skikkelig, skikkelig trist nå!

  83. VENT TIL DU FOR BARN OG DE OPPFØRER SEG SOM DEG. DA VET JEG 110% DU KOMMER TIL Å HA MASSE ANGER, BARE VEN TÅ SE. IKKE DDET MAN ØNSKER SEFF, MEN DET ER REALITET,, DU BØR ORDN EFORHOLDET, FØR DU ANGRER!!! TENK HVIS HUN DØR IMORGEN, HVORDAN VILLE DU FØLT? SOM OM DU HAR FÅTT VIST DET DU FØLER FOR HENNE, HVA SLAGS RESPEKT DU HAR FOR HENNE, OVER AT HUN HAR BÆRT DEG I 9 MNDR, MED KVALME, KASTET OPP, ØMME ANKLER OSV. HUN HADDE ET LIV OGSÅ FØR DU KOM VETTU :)LEVER FAKTISK IKKE BARE FOR DEG. OG I DEN GRUNN MENER JEG FAKITSK DU ER RESPEKTLØS, MEN JEG HÅPER VIRKELIG DET ORDNER SEG ET GODT OG STABILT FORHOLD MELLOM DERE. DET ER SELVFØLGELIG EN BERG OG DALBANE, MEN TRENGER IKKE Å VÆRE HØYE OPPOVER OG NEOVERBAKKER!

  84. Fy faen så drøyt. Nå er jeg antakeligvis mye eldre enn deg, og jeg kjenner kvalmen i halsen. Du er det minst reflekterte, mest emosjonelt amputerte mennesket jeg har vært borti. Du burde skamme deg dypt inn i sjelen for måten du behandler familien din på. Herregud, jeg trodde virkelig du var 14-15 år, men du er 17?? Kødder du? Skummelt at sånne folk som deg skal få gå rundt myndig!
   Legger du merke til all kritikken du får? Tror du det er tilfeldig? De fleste, som også er yngre enn deg, forstår at oppførsel din er usmakelig. Jeg hadde vært så fantastisk flau hvis jeg var deg!
   Og til din mor, som sikkert leser bloggen;
   Kjære deg. Livet ender ikke alltid opp slik man tror, og det kan man ikke klandre seg selv for. At datteren din har havnet så til de grader på skråplanet, kan også skyldes tilfeldigheter. Jeg ønsker deg alt godt og håper at ting blir bedre for deg og at datteren din en dag kan se seg selv i øynene og kjenne på hva hun har gjort.

  85. Du virker ganske barnslig når du må “bekrefte” at det er 105 dager til du fyller 18 så derfor gjør du som du vil? Hallo, du er fortsatt bare en “ungdom” selvom du fyller 18 og er myndlig.. Mye du fortsatt skal lære og du har mye mer og vokse på! Og når din mor vil deg alt godt hvorfor irritere seg om hun maser, jeg skjønner deg altfor godt at du blir dritt lei og vil komme deg ut av rede, men ha liitt respekt for moren din a.. Mange som mener mye om deg, men hvor lite respekt har du for deg selv når du holder på sånn som du gjør?..

  86. at du i det hele tatt skrivet ett innlegg som dette understreker bare enda mer hvorfor du IKKE skal flytte ut og stå på egne ben… du er jo som en 16 åring i hode…
   jeg er 16 og tenker som deg, en som snart er 18 burde faen meg ha vokst opp…
   bo hjemme til du får orden på livet ditt

  87. Syntes det er veeedig fjortiss når det kommer til å drite i regler og sånn. Hadde du bare fulgt dem og hatt en bra forhold til moren din ville du fått mye større frihet. jeg som er 19 (nå snakker jeg fra 15-19) har fått lov til det meste, fordi jeg gir beskjed hvor jeg er. Jeg sender en melding hvis jeg blir borte. Jeg sier hvor jeg er og hvem jeg er med som oftest og da slipper du “maset” som du klager på.
   Jeg har også mange krangler med moren min (bor bare med moren min nå). Men å “flykte” fra problemene fungerer jo ikke. Kanskje en god pause, det trenger vi alle en gang i blandt. Men å drikke deg sanseløs i helgene fordi du vil gjøre som DU vil, det er ganske umodent.
   Og moren din er mer en en hushjelp. Hun er den som alltid er der for deg, uansett problemer. Hun er den som kan hjelpe deg hvis du har/får problemer. Men ut ifra hva du skriver så ser det ut som at det eneste hun bidrar med i livet ditt er å rydde opp etter deg og la deg få bo under et tak.
   grow up

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg