som jeg trodde

Har nesten nettopp kommet hjem fra legen, og det var som jeg trodde. Har ikke skjev rygg i den forstand at ryggraden går utover noen plasser, men har derimot en vridd ryggrad (som når du vrir et tau på en måte) så ryggraden er vridd mot venstre side. Dette gjør at ryggen min ser litt skjev ut eller noe. På bilder ser det iallefall ille ut, har et bilde jeg kan vise dere. Han sa det trolig var medfødt, og at det ikke var så mye å gjøre med det. Jeg kunne prøve kiropraktor, så jeg har bestilt meg time og skal dra om en halvtimes tid dit. Håper det er noe som går ann å ordne opp i, fordi jeg får jo smerter av at det er sånn. Bruker å få vondt nederst til høyre på korsryggen, fordi musklene på den siden legger seg i spenn pga den vridde ryggraden. Gleder meg til kiropraktortimen, håper de kan hjelpe meg. Fikk også hentet ny astmamedisin, tenkte det var lurt å ha det i boks før jeg skal opereres på mandag.

Skal skifte og litt sånn, så må jeg bare suse. Snakkes l8r :*

Om dere ser det på dette bildet, så stikker ryggen mer ut på venstre side av ryggraden. Bildet er speilvendt, så ser ut som høyre på bildet under:

Står ikke helt sidelengs her, men dere skjønner poenget. driiiitstygt syns jeg…


hehe, ryddet som sagt i går så tok bare alle hårstrikkene jeg fant på armen. fint!
 

140 kommentarer
  1. Åhuff, du er så tynn, SPIIS!
   Du er nydelig, digger bloggen! <3 Håper det går å ordne opp i det!
   Løve løve løve fra meg! <3

  2. Hvordan er det med jobb, forresten? om to dager er det februar, har du sokt jobb enda? Hvor lenge maa du vente etter operasjonen? Eller skal du ikke jobbe noe?

  3. Er det noe lurt å ta silikon når ryggen din er sånn? større pupper vil jo bare ødelegge ryggen din mer enn den allerede er.

  4. Om det er skoliose du har, så har jeg også det. Fant det ut for ca et og et halvt år siden, og har prøvd å “trene” den bedre. Ryggraden min er vridd slik at den er skjev, og den var 42 grader i begynnelsen da vi fant det ut. Vi snakket med leger og styr og det eneste de har å tilby her i Norge for de med skoliose er operasjon eller korsett. Du kan jo søke opp “spine cor brace” å se hvordan noen av de ser ut, ikke serlig fint og vanskelig å dekke. Det vil heller ikke hjelpe særlig, og de må strammes endel. Om du bruker dette lenge vil musklene bli svakere og du kan få problem med pusten.
   Vi hadde vel egentlig bare bestemt oss for korsett, helt til vi kom over en blogg hvor en dame fra norge hadde vært i USA på et clear-program (kan google det). Der jobber de altså med å rette opp ryggraden, og det gjør de ved en slags trening hvor det er endel vibrasjon, utstrekning og rotasjon. Jeg har vært i USA to ganger i to uker på dette programmet her, og nå er skjevheten ca halvert, etter et år. Jeg har en spesial-stol og noe annet treningsutstyr som jeg må drive med hver dag. Men det spørs selvfølgelig også hvor alvorlig det er 🙂
   Håper dette kan hjelpe deg litt!

  5. jeg hadde akuratt det samme som deg, jeg har godt på kiropraktoren i 4 år, ryggen min er helt fin nå, anbefaler på det høgeste.. dra å sjekke deg hos kiropraktoren, du vil kjenne/se så utrulig stor forskjell etter noen uke kanskje? spørs hvor mange ganer du er der.. anbefaler på det sterkeste 🙂

  6. Jeg har det samme, men jeg bruker korsett som skal rette opp ryggen min siden den er såpass skjev!! Det du har tror jeg heter skoliose ser sånn ut for det er den sykdomen jeg har. Tror alt kommer til å gå fint med deg, er ikke så mye å gjøre tror jeg men siden jeg enda er 14 så kunne de ordne på det. Men du blir nok ikke værre men ja det gjør ganske vondt, jeg har også smerter i ryggen. Håper du blir bedre!!

  7. Har det samme selv, gått til kiropraltor og fysoterapaut i mange år uten at det har hjulpet, det var også medfødt og det kunne være grunner til at bena mine var 2cm forskjell, de også sa om de hadde funnet det ut når jeg var baby, kunne det vært fikset med korset. Håper det går bedre med deg hvertfall!

  8. Jeg har å vridd ryggrad, altså scoliose. Var på st.olav og de sa det eneste muliheten var opprasjon og trening.trene 3 ganger i uken å puls over 160 ! Å trene pilates er også veldig bra for ryggraden og det ”indre”. Bare 1 tips til det med vridd ryggrad 🙂

  9. Ikke at jeg er en ekspert eller noe, men jeg studerer anatomi og fysiologi akkurat nå, og vridd ryggvirvel kan man som oftest ikke gjøre noe med. Det er ofte medfødt eller man kan ha påført seg det når man var baby. Da er ikke ryggvirvelen skikkelig utviklet og bevegelser/stillinger som ikke er naturlig for babyen kan føre til unormale kurvasjoner i ryggraden.

  10. Stakkars! Ikke vondt ment, men du så litt fæit ut på de bilda assa.. Ønske deg all lykke med ryggen..! Stå på! ELSKE DEG Å BLOGGEN! btw, kan du kjøre spørsmålsrunde snart?

  11. Kan du skrive om hva kiropraktoren sa om det? jeg har det samme problemet.
   Har vert hor kiropraktor mange ganger, så jeg fikk ett treningsprogram hvor jeg skulle gjøre øvelser for å styrke ryggen

  12. feit? faen helt blåst dere eller. Først klager dere drit mye på at hun er alt for tynn, så stygg og alt er så jævlig fælt. Så når hun legger på seg litt, for det er noe hun har prøvd og gjøre lenge, så er det galt også. Uvirkelige mennesker.

  13. Herregud, om Therese har lagt på seg – ka så? Har ikkje ho liksom sagt at ho VIL legge på seg litt? Ikkje med fett – men med muskler? Helt ærlig er ho finere nå, INGEN er fine når dei ikkje har figur – Therese har fått skikkelig figur, og de bør ho vere stolt over! Så til dåke som kun kjem med negativt mot ho; hold dei tilbake. Therese e fin som ho er, med fett på kroppen/muskler på kroppen: samme ka – ho er vertfall seg sjølv. Stå på:)

  14. Føler med deg! Har skoliose, altså ryggen min er skjev. Jeg har hatt flere operasjoner og jeg hadde den siste for 3 år siden. Jeg har fortsatt skjev rygg og hater det. Jeg er 16 år og det drar selvtilliten min veldig langt ned. På bilde du har tatt så ser jeg skjevheten i ryggen din nedest i ryggraden. Håper det går bra med deg og blogg gjerne om det. Du kan hjelpe mange jenter med det samme problemet! Ta gjerne kontak med meg, vis du lurer på noe. Mail: [email protected]

  15. Jeg har også skjev rygg, og oppdaget det for ca 3 år siden nå. Hos meg så er det lengeforskjell på bena som har gjort at ryggen min har vokst skjevt. Jeg går med en såle i den ene skoen slik at ikke jeg skal ha så vondt i ryggen. Jeg anbefaler deg å be legen din skjekke om du har noe lengeforskjell på bena eller eventuelt ta noe røntgen(hvis du ikke allerede har gjort dette). Jeg har vel vært hos fire forskjellige leger, siden jeg oppdaget dette, og alle har hatt forskjellige meninger, så jeg anbefaler deg også å prøve en annen lege, for å se hva de sier!
   Håper dette hjelper deg litt!:)

  16. uff, jeg har slitt med det samme siden jeg var rundt 10 år, det er ikke noe godt og det kommer og går. håper du blir bedre =)

  17. Det ser ut som du har skoliose, jeg har det. Og har hatt det i 5 år nå pga jeg fikk brudd i ryggen. Jeg lever veldig bra med den. Mine smerter gikk over for noen år siden nå. Og har absolutt ikke noen plager. Jeg hater hvordan ryggen min ser ut, og min selvtillit er absolutt sunket. Men så tenkte jeg at det er bedre at den ser litt skeiv ut enn å ha ett arr fra nakken til korsryggen om man tar operasjon. De fleste leger kommer til å ambefale det. Men etter de jeg har snakket med så er det 3 av 10 som blir helt friske og flere må inn og ta flere operasjoner i etter tid pga feil.
   Ville egentlig bare si at det er utrolig flott at du står frem om det, det gjør meg utrolig glad og se at andre har det også. Har alltid vert flau over det.
   STÅ PÅ!

  18. Kan kanskje se ut som du har skoliose, men er jo absolutt ikke sikkert den er stor(altså mange grader) Jeg har skoliose selv, og min skjevhet er på 60 grader. Jeg skal til USA på denne clear-metoden og venter også på operasjon. Men som sagt, det er ikke sikkert den er så stor. Er den under 40grader, er den ingenting å gjøre med det. Ikke opererer de før den er 40-45grader, og du er for gammel til korsett. Men kan jo være lurt å få skjekket det, tatt litt røtgen og slikt 😉

  19. jeg og har problemer med ryggen.. er skeiv pga. det ene benet mitt er lengre enn det andre. Får fort vondt, hvis jeg eks: går for mye osv, utrolig irriterende :/ så vet hvordan det er!

  20. Du bør ihvertfall ikke ta silikon når du har rygg problemer fra før av. Må si du er veldig dum som gjennomfører.

  21. Jeg er operert for skjeiv rygg! Har aldri hatt det så bra som nå etter operasjonen når det gjelder smerter osv. Sjekk ut bloggen min, der har jeg skrevet om operasjonen og du kan se litt før/etter bilder 🙂 Håper det ordner seg med ryggen din!

  22. Hei! Dette er ikke ment som kritikk, men som et tips. Dersom du har problemer med smerter i rygg, så er vel strengt talt ikke silikon i brystene ideelt i din situasjon. Du vil mest sannsynlig få mer smerter i rygg og du vil slite med ryggproblemer når du blir eldre.

  23. Jeg har også intens ryggsmerter ved korsryggen! Jeg spenner musklene veldig, og når jeg først slapper av i ryggen kan det føles ut som ryggen bare knekker når jeg reiser meg opp igjen. Jeg har fått vite at jeg har skoliose.. Det ene benet mitt er høyere enn det andre, så hvis jeg løper for mye får jeg smerter både på ryggen og hofte-benet !

  24. Og du skal ta silikon? Du har jo syke store og deilige tits da 😀 hvorfor skal du ha dem større? Men ja, da blir du bare enda diggere <3

  25. Jeg har akkurat det samme som deg, bare at både hoften og nakken min óg er vridd! Men, hvis det er medfødt (som jeg har) så går det ikke an å fikse, som flere skriver over her. Det er i alle fall det jeg har fått beskjed om! Men å gå til kiropraktor hjelper mye, men bare til et visst punkt 🙂 Det er rett og slett noe man må lære seg å leve med! Lykke til med ryggen din 🙂

  26. Jeg har skoliose med 50-60 grader skeivhet. Ryggen min er ganske mye skeivere enn din og jeg skal operere den 11.februar i Trondheim. Men jeg tror du får fikset ryggen din hos kiropraktor uten å måtte bruke korsett:-) Lykke til, håper du blir bra!

  27. Håper du leser dette her!! for det du bør prøve er naprapat. de er de som virkelig vet hva de driver med, og kan hjelpe deg! vi har hvertfall en VELDIG dyktig naprapat der jeg bor. Uansett, før hadde jeg skjeve hofter, skjev rygg, ja du skjønner tegninga, litt sånn som deg. men etter noen timer hos naprapaten er jeg helt frisk nå! 100%! er ikke skjev lenger. naprapaten “knakk” ryggvirlene og litt av hvert til riktig posisjon. du bør prøve det ut!:) er virkelig verdt det, bare naprapater som faktisk kan hjelpe deg! hvertfall var det slik for meg :)legen trodde også at jeg var født slik.. haha de aner ikke hva de snakker om… tro meg. jeg har hvertfall ikke skjev rygg lenger 🙂

  28. Huff..Jeg er glad jeg ikke har en blogg..
   Hadde ikke tålt å få all den dritten fra fæle folk som ikke gjør annet enn å kritisere og slenge dritt :/
   Rart hvordan dere har samvittighet til å sitte bak en skjerm og et tastatur og bare slenge på med ekle kommentarer..
   Eier dere ikke følelser ? Kan dere ikke sette dere i den situasjonen selv om dere hadde hatt en blogg og folk hadde pøst på med drittkommentarer..Tviler 100% på at dere hadde vært så frekke og ekle selv etter det da, når dere hadde fått samme behandlingen som andre bloggere..
   Skam dere ! Virkelig..Det burde ikke vært lov å holde på sånn som dere gjør..eller ja, det er ikke lov..
   Jeg kommer aldri til å lage blogg..Om jeg hadde lagt ut bilde av min kropp, så hadde folk pøst på med kommentarer om hvor tjukk og feit jeg er osv..selvom (!) jeg faktisk ikke er feit, men normal..
   Det hadde ødelagt selvtilliten min helt som alt er ganske dårlig fra før av og..
   Nei, sier bare : Se for dere den situasjonen selv om dere skulle fått masse ekle kommentarer fra folk, før dere pøser på med ekle kommentarer selv..
   Therese er ikke tjukk for 5 øre..Hun er ei tynn jente, med hofter (som vi har sett før også)..men det betyr ikke at hun er tjukk.

  29. Hmm, lurer på om jeg kan ha noe lignende, for jeg mener at ryggen min er skeiv, og jeg ser det spesielt godt i pröverom i klesbutikker da jeg ser meg fra flere vinkler. Pluss at det alltid knekker på en side når jeg trener, også föler jeg at jeg halter litt når jeg går, som at det ene beinet er höyere opp enn det andre, haha. Merkelig, men jeg håper du får fikset opp i det i hvert fall 😀 Om ikke så er det egentlig ikke noe å tenke på, med tanke på at ingen har lagt merke til det för 🙂 Lykke til!

  30. Hvis det er skoliose du har så anbefaler jeg deg å ikke gå til fysioterapeut hvis du får beskjed om det! Når jeg fikk vite at jeg hadde det så sa legen min (skolioselege på Rikshospitalet) at det ikke var til å anbefale fordi dette kan gjøre skjevheten verre. Jeg ble operert i august 2011, da skjevheten var på 50 grader. Før jeg opererte gikk jeg et år med konstante smerter jeg også, så skjønner deg godt! Jeg ønsker deg i hvert fall masse lykke til videre og hvis det er noe du lurer på som du ikke finner svar på så er det bare å spørre (hvis det er noe med skoliose)! 🙂

  31. Først og fremst vil jeg si at jeg er en fast og positiv leser av bloggen din. Jeg liker at du skriver om det du vil, og driter i de sure mødrene som klager.
   Men nå i det siste har jeg begynt å irritere meg over deg. Etter at du flyttet inn med Tuva har du blitt 10 ganger mer kroppsifksert/skjønnhetsfiksert. Du tok restylane, begynte å trene for å fikse kroppen, og nå skal du ta silikon. Jeg syns jo det er synd at det er noe feil med ryggen, men å si at “det er driiiiiitstygt” er å ta litt i. Det viser hvor viktig utseende og perfeksjon har blitt for deg. Jeg leser ikke bloggen til Tuva fordi hun er mye penere og slankere enn mange av oss noen gang kan drømme om å bli, og likevel klager hun på kroppen, puppene, ansiketet osv… Det er deprimerende for oss med “normalt” utseende å lese, når vi endelig klarer å akseptere kroppen vår.
   Vær så snill, ikke bli som Tuva eller Sophie Elise. Vær den sprø og energiske trømsø-jenta med bein i nesa som jeg elsker å lese om! Håper du i det minste leser kommentaren min, og tenker over at det er noen som syns du er nydelig slik du er, på utsiden, og på innsiden! 🙂

  32. Uff, så leit med ryggen. Du bør virkelig la plastikk-kirurgen se på ryggen din før du legger inn silikon! Store pupper gjør ryggproblemer verre 🙁 Kjipt ja, men helsa må komme før forfengeligheten.. Dessuten har du jo fått kjempefine former naturlig og pupper utvikler seg utover i første halvdel av tjueårene også! 🙂

  33. Du som sitter og slenger dritt til Therese om at hun har blitt FEIT? Hva faen, hun er jo tynn? Therese du er nydelig! <3

  34. Jeg hadde nesten det samme. Jeg hadde noe som heter skoliose, og det er at hele ryggraden din blir skeiv, altså nesten forma som en S. Jeg har operert og det har gått utrolig bra! Min var altså ikke medfødt, men har utvikla seg gjennom vokseperioden. Håper de finner ut hva det er, men det ser ut som du har skoliose ..

  35. Fyfaen får et klag på deg. Syns du så jævli synd på deg selv eller ? Har skoliose jeg og, å har vist det helt siden jeg var veldig liten. Jeg har også en annen muskelsykdom og har 60 % lungekapasitet. Muskel sykdommen gjør lungene mine svakere. Pga muskelsykdommen har jeg noe galt med skjeven min, den er vokst skeivt (ikke se for deg at det viser, det vises nesten ikke i det hele tatt) å når jeg spiser / tygger blir musklene i skjeven svake. Så jeg kan ikke smile med tennene mine og heller nesten ikke vise de.
   Peace out.

  36. Ser ut som du har skoliose. Hvis legen din ikke har snakket med deg om det(legen min visste først ikke hva det var), så pass på å få sjekket om det er det! Da kan du enten gå med korsett eller operere inn stål/titanstenger som retter opp ryggraden din. Jeg fikk inn stålstenger på Rikshospitalet av doktor Riise(europas beste) og Rafael, og er ekstremt fornøyd, ihvertfall med tanke på hvor utrolig skeiv jeg var. Så gjerne les litt om det, og få sjekket det 🙂 Lykke til!

  37. Jeg ble slik i ryggen før jeg også.. Blir ikke skjeiv lengre, men sliter enda med at ryggen “svikter”, og jeg får vondt nederst på høyre side av korsryggen. Dette varer som regel resten av dagen. Legen min finner ikke ut av noe, selv om jeg har vært på røntgen flere ganger. Til og med med skjeiv rygg fant de ikke noe:/ utrolig vondt.. Til meg gjør det ikke vondt om jeg tar på, men om jeg bøyer meg og slikt.. Håper du blir bedre, for det blir ikke jeg:p

  38. Hei!
   Æ har også skjev rygg, den e både vridd og den e forma som en s. Æ ville bare si at hvis du va hos en Kjell Svendsen, så burde du oppsøke en anna! Æ fikk beskjed der om at æ ikke treng å operere sia han sa at det va ingenting, men når æ va i Oslo, så sa de at æ må operere fordi det e så skjeft. Så ja, va bare det æ ville si 🙂 Lykke til ihverfall!

  39. Hei, jeg har akkurat lest det du skrev 😉 for va to måneder siden, opererte jeg for skrev rygg(skoliose) jeg har gått me korset, i ca 1 år, å etter det ble det operasjon, det tok ikke lang tid før jeg kom meg til igjen. Om ca noen måneder kan jeg begynne med vanlig gym og andre aktiviteter. Ryggen min var 60 grader, men også vrid, om det blir verre, anbefaler jeg deg operasjon, for å slippe å få plager resten i livet, håper det kommer til å gå bra 🙂

  40. Herregud, det så skikkelig vondt ut! Håper det går bra hos kiropraktoren 🙂 Å nei, du ser ikke feit ut Therese, som jeg ser mange har skrevet over, du ser myyye bedre ut nå enn du gjorde tidligere 🙂

  41. Eg gjekk t kiropraktor før pga eg hadde dotte av hesten så magen gonger og hadde veldig vondt i rygg og nakke som resulterte i vondt i hodet. Og eg anbefaler kiropraktor sterkt! 🙂 Lykke t!

  42. skoliose? det er når ryggraden vrir seg slik som også kan gjøre høfter/skyldre/brystkasse/ribbein skjeive.. spør legen din om det kan være skoliose, for hvis det ikke stopper å vri seg er eventulet operasjon nødvendig 😉

  43. Det derre ligner på skoliose, jeg har det og er blitt operert for det. var 51grader skeiv, og som jeg ser noen lengre opp har skreve, så får man ikke et arr over hele ryggen, det er kanskje 10-15cm, men som nesten blir usynlig fordi de syr deg innen ifra under operasjonen, for å ikke få de typiske ”hull stingene”

  44. Heihei Therese!
   IKKE gå til kiropraktor, det er ingenting han kan gjøre…… du har skoliose, samme som mange andre i kommentarfeltet her. Du er nødt til å trene hos FYSIO, og ryggen din ser ikke ille ut i det HELE tatt – du har en kjempe liten vridning, det ser jeg lett.
   Her er før og etter bilder med trening. Her ser du folk med kjempe stor vridning osv. Altså, om ønsker å snakke eller bare vite mer om det, så feel free til å ta kontakt 🙂 Vet en del om det osv. Det går nok fint med deg!
   [email protected]

  45. Ser ikke akkurat friskt ut nei. Hadde det vært meg ville jeg blitt livredd. Tenk hvor mye værre det vil bli med årene. Kaskje du havner i rullestol når du er 30? Stakkars deg 🙁

  46. Hahahahhahahah, må nesten le når jeg ser alle dritt kommentarene. Therese er aldeles ikke stor på noen som helst måte! Herregud, går det ann. Håper si blir bedre herlige deg! 🙂

  47. Jeg hadde (har) også skjev rygg, men jeg opperete det “bort” da jeg var 12 år, nå er jeg 15. Sliter forsatt litt med det i dag, men jeg er såpass godt trent at jeg ikke har så veldig store smerter lenger! “Sykdommen” heter Skoliose, det er en sykdom som for det meste rammer jenter! Om du drar til legen så kan det hende du slipper unna med noe som helst, men det kan også være at du må bruke korsett eller opperere. Om du må opperere må du være borte fra all aktivitet i omtrent et år. du ikke kan opperere dersom du er ferdig å vokse! Håper du ble litt klokere på det nå 🙂 Lykke til!
   Instagram: hannetveit

  48. Har samme problem selv, og tørr knapt å gå blant folk singlett om sommeren og min vises ganske tydelig. Sykt plagsomt.
   Det som er bra for ryggen da er jo å styrke den med trening. men lykke til 🙂

  49. Venninna mi oppdaget at hun hadde skjev rygg da vi gikk i 7. Klasse, og gikk en stund til kiropraltor, men fikk høre av noen andre leger at det bare gjorde det verre.. Så hun kom seg til sykehuset, å fikk et plastkorsett som hun måtte bruke hele tiden fra 8-10 klasse.. Kunne bare ta det av når hun skulle dusje! Om hun ikke hadde brukt det hadde ryggen hennes bare fortsatt å bli skjevheter og skjevere, men da stoppet det, og hun slapp å operere 😉 det går ikke Ann å fikse det helt med mindre man opererer, men da kan man nesten ikke bøye ryggen etterpå har jeg hørt.. Vil anbefale deg å snakke med flere leger om det, siden det er ikke alle som kan like mye om dette og bare sender deg videre til kiropraltorer og liknende.. Men du er nok for gammel til å gjøre som venninnen min siden det funket kun om man var i vekst!

  50. Heiia heia søte Therese, så klart elske æ bloggen din! <333 Går det bra med ryggen din? Æ har vondt i ryggen også å æ e bare 11 år (Fra Tromsø) Men æ vil bare si at ryggen min e sånn at hvis æ
   står og riste på sengteppet mitt så plutselig begynner det og komme en rar ekkel følelse i ryggen, det kille litt på en måte og e fryktelig plagsom, æ har ofte vondt i ryggen, men æ vet ikke ka det e, trur dokker det e ille? Plis svar mæ folkens, treng hjelp) Å alle som sier at Therese har lagt på sæ: DET HAR HO IKKE, ho e ikke tjukk i det hele tatt, det e bare sånn det ser ut når man står i bare ryggen, men ho ser jo ikke tjukk ut! SKJERP DOKKER! Therese du er fin, veldig nydelig vakker jente <33 Elske bloggen din 🙂

  51. Kanskje du burde prøve fysio også? Siden du mest sansynlig har sterkere muskler på den ene siden enn den andre, og det kan være med på å skade resten av kroppen din i en viss forstand.

  52. Håper alt ordner seg for deg og at du slepper å ha det vondt 🙂 Lykke til!
   Ville bare minne deg på de før bildene til før og etter greia di. Hvis du ikke alt har tatt de da 😀
   Digger deg og bloggen din 🙂

  53. Å du skal ta 350 gram?? Har sjøl 375 gram å blei oppfordra til å sjekke ryggen før æ blei operert. E sjøl MYE kraftigere i kroppen enn du e, så trur det e lurt førr dæ å revurdere litt.. Når ryggen først blir skada e det ikkje så mye å gjøre med det..

  54. Det der ser ut som skoliose. Jeg fikk selv den diagnosen for 3 år siden. Jeg er nå 15 å. Jeg gikk et par mnd med korsett hele døgnet. Også gjennom gikk jeg en veldig stor operasjon. Har forsatt vondt, og den er nok forsatt litt skjev. Men den er ihvertfall mye bedre enn før operasjonen. Men sånn jeg ser det, har du nok bare noen grader skjev. Håper legene finner ut det som er best for deg, det er mye som skader ryggen mere.

  55. Skeiv ryggradd eller vridd ryggrad er det samme og heter scoliose. Hadde du vært yngre så hadde du kanskje fått korsett, men ryggraden din er vel utvokst og da hjelper ikke korsett. Håper det går bra med deg!

  56. Dersom noen påstår du har lagt på deg muskler, så e det feil 🙂 Det der er utelukkende fett resultert av all alkoholen du drikker.

  57. Hei!!! Jeg har også dette, og jeg hat hatt detvsiden jeg var 12 år. Det heter scoliose, og oppstår ofte hos jenter i vekst(tenårene). Spør din lege om dette, fornde ser veldig likt ut:)

  58. Har lest bloggen din fast veldig lenge. Husker du skulle spise nøtter for å legge på deg litt, og det ser ut som du har lykkes. Med det må jeg bare si at kroppen din ser utrolig bra ut nå!

  59. Dette ser jo veldig ut som skoliose! Jeg har det selv og fant ut at ryggen min var skjev når jeg skulle få meg bunad. Da var det forsent å få korsett, så jeg måtte operere. Var 60 grader skjev når jeg opererte i 2009 og satte inn metall (har hatt en operasjon til å tatt det ut nå pga. en betennelse). Og til dere som sier at det er bedre med korsett enn et stygt arr på ryggen, så vil jeg si motsatt :p Det er bedre å få en operasjon (arret er ikke stygt, og det viser ikke spesielt heller, og man blir jo stolt over det), enn å gå rundt med et korsett 23 timer i døgnet i flere år. En slik operasjon gjør jo at du blir bedre på ca. 3-4 mnd. Så vil nok si det er bedre! Bare kontakt meg hvis du har spørsmål om noe, Therese! Vil si jeg har en god del peiling på disse greiene her 🙂

  60. Oprasjon overstårr! veit du leser kommentarer fra oss^^
   Ville si oprasjonen gikk kjempe bra, disse smertene alle snakker om er veldig oppskrytt!
   Kan beskrive følelsen her & nå… Det trykket/smerten jeg kjenner er at midten av brystkassa er “tung” kjennes ut som at du ligger flatt & at noen legger en flat hånd og presser akkurat som “første hjelp”. Du kan ha litt tungt for å puste. Sånn som du puster normalt får du kanskje pustet 50% inn & ut. Får liksom ikke pustet et stort drag. Du blir rastløs av & ligge stille. Drt gjør vondt av & le. IKKE inviter førsre dagen en god venninne som du ler masse med/ av det gjør så vondt & le at du får ikke puste. Ikke det at det ikke er godt å ha en venninne som hjelper seg, men det er ikke kult & le med tanke på “presset på ribbene” midt på brystkassa. Jeg tok max for min kropp 325 på høyre pupp & 300 gram på venstre. Dette pgr at min brystkasse pulet utover på høyre side. Så er smart å gjøre det hvis den ene puppe er lit større en den andre. Narkose gikk fint… det siste jeg hukset at jeg sa til anestesi legen var “du var flink, men du får ikke noe medalje” hørte jeg at de lo kraftig så ble alt svart:) Jeg var litr svimmel når jeg kom til bevistheten. Sykepleien så på sjonalen for å se hvor mye silikon jeg hadde tatt… da jeg lurte vekdig på hva han tok som besluttning. Da sa sykepleiern, kjære “vennen mi” nei så stort for den lille kroppen din. Det som er så rar, når jeg lå der så føltes det fremdeles ikke så mye pgr av stygge bhen & bandasjen. Jeg hadde en liten skuffelse på at det ikke var større selvom sykepleiern syns det var kjempe mye til meg. Jeg er 165-66 høy & veier 48-50 kg. kirurgen sa at det er umulig å få intrykk av str siden puppene ligger innpakka stramt… er ikke så lett å se annet at jeg har 3 kant pupp! Lol går det går over, kirurgen sa at det ble ikke medvarede. Jeg annbefaler at du har noen som kan være med deg de første 24 timene etter oprasjonen. Å åpne kjøleskapet er et problem. Du kan ink ta deg et klass med vann i spring; ja du er handycapet!!! på grensa til å få noen til å mate deg, må hjelpe løfte deg til & fra senga + på do & dra opp boksa. Jeg er faktisk en av de heldige & kvikke, som klarer & skrive (litt dopa på smertestiller). Men syns det kanskje var verd å dele erfaringen min. Det er veldig tungt, ømt & sprengt. Så jeg lurer… hm når du har dine ryggplager??? er det så lurt å ta så stort??? for min kirurgi ville ikke gjort det dersom jeg hadde der + at jeg måtte sende inn lege erklæring på at fastlege min måtte godkjenne både fysisk & psykisk helse. Kirurgen sa det om jeg hadde ryggplager hadde jeg ikke fått 325 gram pgr av risiko.

  61. Jeg ville dratt til en homeopat som holder på med Atlasmetoden. Det er hovedsaklig å sette ryggvirvler i riktig positur. Jeg hadde en ryggvirvel i nakken som var litt skjev, og siden jeg ikke ville ta operasjon, dro jeg til en homeopat. En kiropraktor som følger samme plan (Atlasmetoden) vil også være til hjelp.

  62. La hun stappe puppene sine full av silikon. Det er hennes valg. Og om hun får ryggproblemer senere så kan hun takke seg sjøl. Bare synd de stakkars bloggleserene må lese om det. Men, det er jo ikke verre enn at de son ikke vil lese om sytinga hennes slutter å lese bloggen??

  63. Oida, vi har visst noe av det samme! Har tatt røntgen på min rygg for å finne ut av alvorlighetsgraden og så går jeg annenhver uke til fysio for å gjøre øvelser! Håper kiropraktor hjelper på 🙂

  64. Må bare ærlig innrømme å si at fra 01:00 i natt hadde jeg det helt for jævlig vi snakker minimal pust. Noen son trykker massivt på brystkassa! De sterkeste medesinene fungerer ikke, lokalbedøvelsen er ute. Jeg var så heldig & besvimte 05:11 idag tidlig. Jeg var heldig som ikke slo brystene. Da jeg falt på kne i sofaen & pappaen til ungen min tok meg imot. Det ekstremt ubehaglig & svime av. Kaste opp & svime av er noe av det verste som fins. Jeg gråt mange ganger i natt, herrigud hva har jeg gjort. Smertene for meg “er verre en selve fødslen jeg hadde”. Fy faen! Den beskrivelsen av trykket & ikke kunne puste er jævlig. Jeg klarer & snakke i sakte tempo, men det er på kanten. Jeg oppdatterer hvordan det går med meg. Er feig tørr ikke gjøre det på min egen blogg. Vil ikke reklamere silikon der kan du si… Men sånn halvveis annonym kan det her. Jeg må vare si dette inngrepet var vondere enn jeg hadde trodd det skulle bli. Sykepleier så også pgr av portese str sa han “vi får håpe du overlever”. Vel nå skjønner jeg hva sykepleiern mente. Jeg veit ikke om jeg ville gjort dette inngrepet igjen, om jeg hadde blitt misfornøyd en gang. Du blir rastløs av medesinene! men samtidig ligger du i samme stilling i flere timer… Kan såvitt bevege under armen. Nei dette var pain shit!!!!

  65. Jeg hadde ikka operert bryster til enda større om jeg hadde ryggproblemer, det er jo ekstra belastning! Tenk over det, du skal bli gammel en dag, og da kommer du til å slite sånn..

  66. Uff, vet veldig godt hva du snakker om! Har det samme som deg, bare jeg fikk det pga jeg hadde hjernesvulst når jeg var liten, og gikk med det så lenge at den ble så stor at jeg lente hode mot en side hele tiden. Så jeg er helt skjev både i nakken og hele ryggen (mest korsryggen) Skal helt ærlig si at det er det vondeste jeg har vert med på, siden den skjeve ryggen gjør at jeg har vondt 247 , og er en skikkelig stopper for meg for å gjøre forskjellige ting som trening for eksempel. Håper virkelig du får fikset opp i det , det der kan gjøre jæææævlig vondt!

  67. har også skoliose, og er drittlei av at den jævla kulen på ryggen stikker ut. håper kiropraktoren finner ut noe på deg, så kanskje jeg og går å skjekker! lykke til videre <3 fin blogg!

  68. Har selv slitt med dårlig rygg, og det er virkelig utrolig plagsomt! >__< Skal du fremdeles ta silikon? Jeg bruker 70E og skulle ønske jeg hadde mindre pupper, fordi de gjør bare ryggen verre... Tror ikke du bør ta silikon!

  69. oi therese. jeg har fulgt deg i mange år..helt siden du beskrev bloggen slik: “12 år, forlovet og 3barns mor”…eller noe. haha, du er genial..ville bare si det. kan jeg tegne deg en gang? jeg elsker å tegne og du er så søt. (ikke lesbisk)

  70. Egentlig litt godt å se at det ikke bare er jeg som har en sånn rygg.
   Jeg er bare 13 da så jeg bruker et slags korsett sånn at jeg kan få rettet den opp igjen, men likevel så er det ikke særlig morsomt å ha det …:(

  71. Nesten litt lettelse at noen andre enn meg også har skeiv rygg. Når jeg var 12 år ble jeg sendt til Trondheim og måtte begynne på korsettbehandling. Det var helt J-Æ-V-L-I-L-G, for å si det sånn. Nå i mai skal jeg oppereres for denne diagnosen, siden jeg nå er oppe i 60grader skeivhet. Søk på google på “skoliose”, så finner du nok ut masse du ikke viste 🙂

  72. Dette er litt offtopic, men ser ut som at flyttingen hjemmefra og kostholdet+ treningen har hjulpet. Det ser ut som at du har lagt på deg noen kilo siden sist du la ut bilder av magen din, og det ser veldig bra ut! Vet ikke om du har lagt på deg eller noe, men ser ut som det. Veldig bra for deg som ville opp i vekt, nå ser du faktisk SUNN ut og ikke “underernært” ut 😀 *klapp på hodet til deg*

  73. Har du tatt røkten av ryggen din? Hvis ikke så anbefaler jeg deg det, så du får se om du har skoliose eller ikke.
   Om du har skoliose så er nok en operasjon best. Jeg brukte korsett i fem år uten at det hjalp. Så det endte med en operasjon.
   Uansett så håper jeg at ryggen din blir bedre 🙂

  74. Det heter skoliose. Venninna mi hadde det, bare på toppen av ryggen. Slik at ryggraden var formet som en s. Hun opererte dette, og har nå mange skruer i ryggen som er verdt 7k per stk. Ryggen er derfor blitt stiv og kan ikke bøyes slik som vanlig, men ellers har hun ingen problemer 🙂

  75. Hei:)
   Jeg har også skoliose i ryggen, omtrent like mye som du har. Jeg har sjekket meg for det en del ganger, ikke på grunn av plager, men legene har villet følge det opp. Jeg vil tro at det ikke er veldig mye å gjøre med ryggen din utseendemessig (det sa de i alle fall til meg), men om du har plager, tror jeg at dette kan ordne seg, og i alle fall bli mye bedre. Lykke til hos legen.
   Og til slutt: Jeg føler selv at det er utrolig stygt, men omtrent INGEN legger merke til det, virkelig! Bare pappaen min har lagt merke til det. Folk kan så klart se det når jeg nevner det, men ellers er det ikke noe noen tenker på.

  76. hei Therese 🙂 ville bar si at du er en fantastisk vakker jente, og til alle de som driver å slenger drit, og prøver å få deg til å få dårligere selvtillit, vel ryk å reis til dere! viss dere ikke liker hun, så kan dere jo bare slutte å lese bloggen hennes? er ikke verre 🙂
   er fast leser og synes du skriver utrolig bra 🙂 masse interesangt og du har ett bra syn på ting 🙂 du får ha en fantastisk fin dag videre 😀

  77. Det er nok en skoliose.. Noe jeg har, og veldig mange andre, dette er utrolig vanlig.. Syntes det er trist å se andre skrive at det er”drittstygt”.. Det er en feil ikke vi alle kan få fikset hos kiropraktor..

  78. Jeg har skoliose, altså vridd ryggrad. Har vært hos flere leger og kiropraktorer, og har fått beskjed om at det kan hjelpe å trene, men at det ikke vil bli helt bra uten operasjon. Jeg har 29 graders vinkel i ryggraden, og operasjon utføres ikke før det er 40 grader. Siden jeg er 17 år kan det heller ikke løses med korsett. Jeg får mye dårligere selvtillit av det, og jeg hater at ryggen min ser ut som den gjør, føler meg rett og slett stygg! Håper for din del at det ikke er skoliose du har 🙂

  79. jeg hadde akkurat det samme problemet selv for et par år siden, jeg begynte å gå til fysioterapeut 2 ganger i uken og trente litt rygg og fikk også beskjed om å gå turer i ujevnt terreng altså skog og ligende. etter noen måneder så var jeg mye bedre. kanskje dette kan hjelpe for deg også 🙂 håper det ordner seg 🙂

  80. hei!!
   de var synd de me ryggen ass men du har blitt jævli feit i de siste å de er dritstykt på deg!!!!! æsj

  81. jeg har også skjev rygg, som også kalles scoliose. min er på 50 grader og skal snart operere.. håpet det ordner seg med deg!!

  82. Jeg tror jeg har noe lignende. Jeg har alltid vondt i ryggen, og alle de stygge legene jeg har vært hos finner ingenting… Hvilken lege gikk du til? Jeg tror jeg må dra til en som kan “his shit” hvis du skjønner hva jeg mener ;P

  83. Hvis det er slik at du ha skoliose (skjev ryggrad: formet som en ”s”) ville jeg anbefalt deg å dra til en ortopedisk lege. Ta røntgen og se om det er noe vridninger på ryggraden og om den er skjev. For skoliose kan utvikle seg til noe grusomt.
   Jeg har skoliose og skal operere ryggeraden. Jeg har 48 grader så eneste mulighet er operasjon. Legen anbefalte meg at jeg tok operasjonen mens jeg var ung og ikke venta til jeg ble eldre når ryggen kanskje hadde vridd seg flere grader. Eneste mamma merka på meg var at skuldrene mine var skjeve og det var jo ikke så farlig tenkte vi. Så merka venninna mi at jeg hadde en ”hevelse” på ryggen og det ble bestilt lege time.
   Så jeg ville dratt til en lege som har peiling på skoliose.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg