how to – cocoppa

Hei! I går lastet jeg ned en gratis app som heter “CocoPPa“. Det er en app du kan bruke for og på en måte endre ikonene på iPhonen din. Fungerer også på iPad og iPod! Nå ser min iPhone slik ut: 

Det du må gjøre for å endre disse, er først og fremst laste ned appen CocoPPa. Når du har lastet den ned, gå inn og lag deg en bruker. Kort fortalt gjør du slik:

♥ 1. Se under fanen “Top” og finn deg et ikon. Du kan enten søke helt nederst, se på de nyeste som er lagt til eller se på topplisten. Jeg bruker å se på topplisten. Når du har funnet det ikonet du vil ha (i mitt tilfelle Facebook, men gjelder for de fleste appene du ønsker å lage ikon til) trykker du deg inn på det. Du kan bruke hvilket som helst ikon til den appen du vil, du kan omså bruke en Facebook ikon for å komme inn på Snapchat om du vil.


♥ 2. Nå må du trykke på der det står “Set up link” under ikonet.

♥ 3. Siden dette er til Facebook, så går du på den oransje knappen der det står “App Search” (dette gjør du med alle apper som du har lastet ned). Når du kommer inn her søker du etter den appen du lager ikon til, og går inn på den når du har funnet den. Dessverre er det ikke alle apper som går ann å finne her inne, men jeg tror det kommer mer og mer etterhvert. 


♥ 4. Når du er inne på Facebook eller den appen du skal ha, kan du først og fremst velge om du skal ha “gloss” på ikonet. Det er en hvit glans som kommer på ca halve ikonbildet.

♥ 5. Etterpå velger du hva det skal stå under ikonet, jeg har valgt å skrive alt med store bokstaver så i mitt tilfelle står det “FACEBOOK”.

♥ 6. Trykk på OK. Nå kommer det opp en forespørsel hvor det står “Confirmation: Go to Safari and add the icon to your Homescreen”. Her trykker du på Yes.


♥ 7. Safari vil åpne seg, og du kommer inn på en side med bilde av ikonet og en liten beskrivelse. Trykk på tegnet i midten, og velg “Legg til på Hjem-skjerm”. Så trykker du på “Legg til”. Nå blir ikonet lagt til på hjemskjermen din.


♥ 8. Du kan også finne søte bakgrunner og sånn som gjør telefonen enda søtere. Noen av bakgrunnene kan du se på “Popular Home screen”, men du kan også finne mer ved å gå inn på “Popular users” og se hva de har lagt ut. 

Unntak: Det går dessverre ikke ann å lage ikoner som fører til appene som orginalt er på iPhonen. For eksempel kalender, kamera, kontakter, bilder, instillinger osv. Disse må du nesten bare ha på “side 2” på skjermen din. Telefon kan du kun lage snarveier til å ringe en spesifikk kontakt, og meldinger kan du også lage snarvei til å tekste en spesifikk kontakt eller du kan bruke URL og skrive sms: som gjør at den går inn hvor du skriver en ny melding.


♥ Noen av de tingene man lager ikoner til bruker såkalte “innfødte URL’er” (meldinger, googlemaps, safari, musikk). For å lage ikon til disse, følger du steg 1 og 2 – men du går ikke inn på den oransje slik som i steg 3. Nå går du heller inn på “URL” og limer inn det som fører til appen. Etter du har limt inn det som skal stå følger du videre steg 4 – 7. Her er en liten liste med det du limer inn for noen av de vanligste appene, resten vet jeg ikke helt hva som må limes inn:

Safari – eks. http://www.google.com (da åpner safari google.com, du kan bruke hvilken som helst nettside og du kan for eksempel lage et ikon til hver av dine favorittnettsider)
Meldinger – sms:
Google Maps – maps:
Musikk – music:
Mail – mailto: 
Spotify – her må du lime inn linken til en spesifikk spilleliste

♥ VIKTIG: Du må IKKE slette den orginale appens ikon, for dette er på en måte bare en snarvei inn til den orginale appen. Det er ikke selveste appen, så om du sletter den orginale så mister du den. Så du må ha begge deler, men det du kan gjøre er å ha alle de vanlige på “side 2” på iPhonen, så har du alle CocoPPa ikonene på førstesiden. Da er det ingen som ser de med mindre de blar bortover på skjermen din. Om du i ettertid blir lei av disse nye ikonene, er det bare å slette de på helt vanlig måte og begynne å bruke de orginale igjen. Her kan du se min side 1 og min side 2:

HVIS DU VIL HA DET BORT, SLETT APPEN OG ALLE DE IKONENE DU HAR LAGET. Les hele teksten jeg har skrevet før du stiller spørsmål

Siste innlegg