repost – selvtillitsboost

Hei! Jeg poster et innlegg som jeg skrev for litt over et år siden, tenker det er noe mange av dere kunne trengt å lese 🙂

Daglig får jeg mail fra mange jenter i alle aldre som handler om selvtillit, kroppsbilde, utseende og andre problemer. Det er veldig vanskelig for meg å svare personlig på alle disse mailene, derfor prøver jeg av og til å skrive noen temainnlegg som handler om ting jeg ofte får mail om. Nå tenkte jeg å ta opp et tema som mange sliter med: nemlig selvtillit. Det er ikke lett å alltid ha selvtillitten på topp. Jeg selv har ikke driitbra selvtillit, men jeg gjør det beste for meg føler jeg – og det er det viktigste. Jeg syns selv jeg har for store hofter, for tynne armer, for udefinert mage, for lange ben osv. Listen er lang, men jeg prøver å ikke legge meg for mye opp i det. Jeg prøver heller og fokusere på de tingene jeg liker med meg selv, uansett om det er vanskelig. For det er det, tro meg. Hvorfor se på det positive når du kan se på alt du vil endre hele tiden? Skal jeg være ærlig er det veldig slitsomt, tar ofte meg selv i å tenke at “det skal jeg trene, her skal jeg ta fettsuging, her må jeg operere, jeg skal gå opp i vekt der og der” osv. Det er ikke sunt å tenke på det hele tiden, for det bryter ned selvtilliten din! 

De tipsene jeg skriver nå er ikke noe som kommer til å endre kroppen din på noen måte, det er bare enkle tips for å glemme bort selvtillitsstyret og kanskje hjelpe deg på bedre vei.

 Først og fremst: kvitt deg med negative venner. Har du venner som hele tiden slenger frekke kommentarer, prøver å få deg i et dårlig lys både når dere er alene og blant folk – hva faen? Da er det ikke en venn. Du burde heller menge deg med folk som faktisk er positive og støtter deg, fremfor noen som lett kunne sagt at “nei, den kjolen var stygg på deg” fordi de syns du så way too hot ut i den og ikke vil at du skal se bedre ut. Hvis du henger for mye med folk som slenger med leppa om alt mulig er det alt for lett å bli slik selv, og det er ikke en bra vei å gå.

 Godta komplimenter: Hver gang man får et kompliment har mange en uvane med å svare med “Takk, men jeg syns ikke det” eller den typiske Facebook-tragedien hvor bestevenninnen kommenterer profilbildet ditt “Du er så pen pusen min<3<3<3” og du svarer med “Nei, jeg er så stygg :O DU som er pen jentami<3:DDD”…. Nei, feil. Dropp det. Hvis noen gir deg et kompliment og faktisk syns noe bra om deg, burde du godta det og ta det inn til deg – at de faktisk liker det med deg som de nevnte. 

 Sammenlign deg med: DEG SELV. Det kommer sjeldent noe positivt ut av å sammenligne deg med andre. Å se på din kropp ved siden av en supertrent og fit modell vil bare gjøre det trist og deprimert om du føler at kroppen din er for stygg. Sammenlign heller bilder av deg selv for en tid tilbake siden med hvordan du ser ut i dag – er det en forbedring har du masse å være fornøyd med. Er det ikke en forbedring vet du at du må prøve hardere enn hva du har gjort tidligere.

 Positivitet: Kanskje det aller viktigste punktet. Er det for mye negativt i livet ditt, vil det bare forsterke en eventuell dårlig selvtillit. Ser du på deg selv negativt blir det enda verre. Se positivt på deg selv, tenk på alt du har og personene du har rundt deg. Hvordan kan du forbedre selvtilliten din? Finn noe positivt med deg selv, omså bare en ting, og den vil allerede være forbedret! 

 Finn dine styrker: Mange tror at de ikke er god til noe. At de er udugelige, og ikke klarer noe nyttig i livet. Det er feil – alle er god til noe. Du er kanskje ikke flink til å trene så ofte som andre, men kanskje du heller har veldig god kunnskap? Du vil komme langt i livet med bare det, tenk alle mulighetene som åpner seg da. Sannheten er at man kan ikke være god i alt, uansett hvor mye man skulle ønske det.

 Hjelp andre: Dette er noe jeg elsker. Å hjelpe andre gir deg så mye tilbake, den følelsen du sitter igjen med etterpå. Gi en 10er til en uteligger, hjelp moren din med søndagsvasken, jobb en vakt for en kollega som ikke kan – uansett om det er stort eller lite så er det å hjelpe en veldig positiv egenskap og jeg selv syns det gir meg en mye bedre selvfølelse. Føler meg ren, snill og omtenksom.  

 

Tumblr_lnp5i8ql531qlmlyco1_500_large 

Cute-fashion-girl-high-heels-love-favim.com-287919_large  tcmn

  1. Utrolig bra skrevet! Du er så utrolig herlig Therese! <3 Digger deg på alle måter du er så fantastisk! Du er perfekt!

  2. Huff. Trist med dere toppbloggere som skriver sånne innlegg. Så dobbeltmoralsk. Du kan ikke skrive slike ting og i neste sekund legge ut bilder hvor du er nysminka, viser fram det opererte utseende ditt, og tar bikinibilder.
   Forstår du ikke at det er slike som deg som er mye av hovedgrunnen til at det er ekstremt mange som sliter med selvbilde i dag?
   Oppfordrer alle dere “perfekte” rosabloggere til å slette bloggen. Ja det er lønnsomt – men du tjener faktisk pengene dine på mange 13-åringers lave selvtillit. Husk på det når du mottar neste lønning.
   Unnskyldningene deres er “jammen jeg oppfordrer ingen til å ta silikon eller restylane eller botox eller hva det måtte være”. Nei, det gjør du ikke. men det er en indirekte oppfordring. Og unge jenter i dag vet ikke bedre enn å høre på dere.
   Så vær så snill og gjør samfunnet en tjeneste, og slett bloggen din.

  3. Dette er veldig gode tips for en som sliter med selvtillit 🙂 Du er veldig flink til å få en til å føle seg bedre bare ved å lese det du skriver 🙂 Stå på! Du er herlig! <3

  4. Jeg må bare le av slike kommentarer som “Karoline” ovenfor her skreiv. Dobbelmoralsk hvor? Selvfølgelig kan hun skrive slike ting, og i neste øyeblikk legge ut bilder?
   Slike som henne som er hovedgrunnen til at mange sliter med selvbilde, hva er det du snakker om?
   Det er sånn at hvis du ikke er fornøyd med noe, så kan du endre på det. Har du ekstra fett på kroppen, begynn å trene istedefor å klage over det. Mener du at du har for små lepper, hvorfor ikke fikse på det hvis du har muligheten? Synes du at puppene dine er for små, har penger og sjansen til og ordne på det, og vet at du kommer til å føle deg bedre etter det så hvorfor ikke gjøre det? Det er ingen andre enn deg selv som bestemmer hva DU skal gjøre! Og hvis de 13-åringene har så lav selvtillit så går de vell ikke å leser blogger for å få den enda dårligere? Er det noe de er missfornøyde med så får de ordne på det! Ikke gå å lese blogger og sammenligne seg med andre!
   ______________________________________________________________________________
   Det var utrolig bra skrevet tcmn 🙂 jeg leste faktisk dette innlegget for ett år siden da du skreiv det også. er utrolig glad i å lese bloggen din, har lest den så lenge jeg kan huske!:)

  5. gud for en stygg kommentar du fikk her oppe. hva er vitsen dere?
   så det du mener er att therese er dobbeltmoralsk bare fordi hun ikke er direkte stygg? bare fordi hun liker å sminke seg eller se bra ut? bitch please..

  6. Til den frekke kommentaren over, skal Therese liksom slette bloggen sin fordi noen fjortiser ikke har vett nok i hodet og er så lett påvirkelige at de ikke klarer å tenke selv?

  7. Huff. Trist med dere toppbloggere som skriver sånne innlegg. Så dobbeltmoralsk. Du kan ikke skrive slike ting og i neste sekund legge ut bilder hvor du er nysminka, viser fram det opererte utseende ditt, og tar bikinibilder.
   Forstår du ikke at det er slike som deg som er mye av hovedgrunnen til at det er ekstremt mange som sliter med selvbilde i dag?
   Oppfordrer alle dere “perfekte” rosabloggere til å slette bloggen. Ja det er lønnsomt – men du tjener faktisk pengene dine på mange 13-åringers lave selvtillit. Husk på det når du mottar neste lønning.
   Unnskyldningene deres er “jammen jeg oppfordrer ingen til å ta silikon eller restylane eller botox eller hva det måtte være”. Nei, det gjør du ikke. men det er en indirekte oppfordring. Og unge jenter i dag vet ikke bedre enn å høre på dere.
   Så vær så snill og gjør samfunnet en tjeneste, og slett bloggen din.

  8. ELSKER dette innlegget, du er herlig Therese. Tror dette innlegget kan hjelpe MANGE, liten som stor!

  9. Vill bare kommentere til en viss Karoline oppi kommentarene her:
   -Skal hun bare slette bloggen sin, fordi hennes lesere får dårlig selvtillitt? Skjerp deg. Det er sykt mange unge jenter som leser bloggen til Therese, dette er ”jobben” hennes – hvorfor skal hun da bare legge den opp fordi DU mener hun gir ut dårlig inflytelse? Hahhaa. Aner du hvor mange blogglesere som blir lei seg da?
   Selvom Therese tar silikon og botox, betyr det ikke at leserne trenger å gjøre det. Hun oppfordrer heller ikke til det! Så jeg syns det blir helt feil av deg å si det du nettopp har skrevet. Therese kan gjøre hva faen hun vil uten at du skal henge deg opp i det 🙂 Og viss du er så mye imot hva hun poster – hvorfor i hevette leser du bloggen hennes da? Bare gi opp håpet ditt, om at hun skal slette bloggen.
   Dagens visdoms ord fra meg, fortsett å stå på Therese og post hva faen du vill.

  10. Til Karoline sin kommentar: Selv om Therese er en rosablogger, får hun ikke lov til å skrive slike innlegg som dette? jo, selvfølgelig kan hun det! Selv om Therese er på topplisten så betyr det ikke at hun har verdens beste selvtillit. Alle har noen ting ved seg selv som de kanskje ikke er fornøyde med, uansett om de er toppblogger eller ikke, enkelt og greit 🙂
   Therese er ei flott jente, og dette innlegget var utrolig bra skrevet av henne! Du er flink, Therese! 🙂 Stå på! Du har en bra blogg 🙂

  11. Dette var så utrolig herlig skrevet! Det er så mange som har dårlig selvtillit nå for tiden og ja jeg er en av dem, men det jeg leste nå hjalp virkelig og jeg kommer til å huske på dette hver dag, og sikkert lese det fleere ganger! Du er virkelig inspirerende for såå mange, og de som ikke liker bloggen din, de får bare ha det sånn. Du blogger fantastisk og det er alltid gøy å lese innlegg som dette. Det viser at bloggeren virkelig bryr seg. Og du er helt fantastisk!
   Stå på og husk å følge disse tipsene selv også. Det skal definitivt jeg! <3

  12. Til “Karoline” der oppe. Hvis du mener Therese skal slette bloggen sin, fordi hun “oppfordrer” leserne til å ta silikon og liknende. Ja, da bør jammen meg de som jobber i sminke butikken slutte å jobbe der, for de oppfordrer andre til å bruke sminke for å se bra ut. Eller de som jobber på treningssenter, bør slutte der, for de oppfordrer andre til å trene for å se bra ut. Eller hva med de som jobber som frisører? De bør vell slutte de og da, for de oppfordrer folk til å fikse håret, slik at de kan se bra ut. Eller de på klesbutikkene, de bør vell slutte de og, med tanke på at de oppfordrer folk til å kjøpe akkurat de klærne de har i butikken, for da vil de se bra ut. Fy faen, du har virkelig ikke peiling på hvor dumt det hørtes ut det som du skrev nå.
   Forresten, kanskje mammabloggerne må slutte å blogge de og da, for de oppfordrer andre unge til å få barn som 15/16 åring. Haha, mest idiotiske kommentaren jeg noen gang har lest, hahaha!

  13. Såå dobbeltmoralsk etter episoden av Charterfeber hvor du går og kommenterer detaljerte feil og mangler på de dere passerer på stranda.

  14. Synes igrunn dette var mye dobbeltmoral jeg. Du skriver mot deg selv i flere innlegg. Tenk på hvilke signaler du sender ut, de er ikke direkte positive synes jeg. Ps: oppførselen du viste på charterfeber var bare trist og ondskapsfull. Ikke noe i tråd med siste punkt i dette innlegget. Og da tenker jeg ikke bare på mot Ranveig, men også på standen. .. skjerp deg…

  15. Gå innom denne bloggen: broked.blogg.no om du sliter med mobbing, selvtillit, vennskap etc.. Veldig fin blogg, som er om veldig mange viktige og alvorlige temaer!! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg