stolt venninne

Hei alle sammen, Meline som skriver akkurat nå. 

Som mange vet, så er jeg og Therese bestevenner, og jeg har også tilgang til utrolig mye i livet hennes. Dermed vil jeg bare få utnytte muligheten til å skrive her, hvor utrolig stolt jeg er av henne.

Som dere vet har jeg kjent Therese en god stund, men ikke så alt for lenge. Vi har egentlig bare kjent hverandre i rundt 2-3 år nå, men jeg kan med hånden på hjerte si at hun er en av mine alleraller nærmeste. Vi startet som “party-venner”, om man kan kalle det slik. Men etterhver ble vi så utrolig mye mer. Vi sov med hverandre hver natt, vi delte ALT vi gjorde ilag, vi ble virkelig kjent med hverandre fra innsiden og ut. Og derfor er det kanskje litt “rart” for dere å lese om det hun skrev for 2 innlegg siden, men for meg er det ikke det. 

Jeg kjenner Therese så utrolig godt, og har lenge hatt på magefølelsen at hun ikke hadde det så veldig bra. Og jeg snakker ikke om ting rundt henne, men faktisk med seg selv, og det er noe av det verste som finnes. Det er en ting å ikke ha alt man vil ha, eller å ikke være i de beste omgivelsene, men det er noe annet å faktisk ikke være glad i seg selv. Det er så vondt for en selv, men også så ubeskrivelig vondt og tungt for de rundt deg. Man trenger all støtten man kan få, og da mener jeg heller ikke å dra deg med ut på fest eller å dra ut å shoppe, men å faktisk være en psykisk støtte. Det å stille opp, snakke og få ut følelser som man så alt for ofte holder for seg selv. Det er kanskje tungt, men det er så utrolig bra å få ut følelser, enten det kommer i ord, tårer, sinne eller kjærlighet. Det er noe alle kommer til å lære igjennom livet.

Jeg er så stolt over at Therese endelig har klart å innrømme, ikke bare ovenfor seg selv, men også for dere, at hun er syk. Hun trenger hjelp og at det ikke hjelper å sitte med alt dette alene. Det å dele slike ting med andre rundt seg, de nærmeste, venner, familie, bekjente, det er så viktig. Kanskje har ikke alle rundt deg så veldig mye med det å gjøre, men jo mer man “sier” det, jo mer aksepterer man dette selv. Og det er en av de aller første stegene til å faktisk bli bedre, det å innse at man trenger hjelp og ikke nødvendigvis er på “topp”. Setter også utrolig stor pris på alle de positive tilbakemeldingene dere kommer med til henne, for jeg tror helt ærlig at det åpner øynene hennes enda mer, og får henne til å akseptere det enda mer. 

Therese er en så utrolig bra person. For meg har hun vært en ubeskrivelig stor støtte, og dette bare igjennom de siste 2-3 årene, men guud så mye det har hatt å si for meg. Hun stiller opp, hun viser meg kjærlighet, hun er ærlig og ikke minst er hun, alene, som min egne lille trygge “familie”. Hun har gjort så utrolig mye for meg, og ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for det. Så nå håper jeg du leser dette Therese, og forstår det at jeg, og alle andre rundt deg, ikke hjelper deg og støtter deg fordi de “må”, men fordi de vil. Du fortjener all støtte du kan få, for du har virkelig gitt alle oss rundt deg så mye støtte, igjennom alt. 

Du har vært, er og kommer alltid til å være en av mine alleraller beste venninner. Og dermed kommer du alltid til å ha meg bak deg, enten du vil det eller ikke! For jeg kommer aldri til å akseptere at du skal gå gjennom noe alene. Du er for verdifull til å føle deg verdiløs. Du har så mange gode egenskaper at jeg sikkert kunne skrevet en halv bok om bare de gode egenskapene dine. Så du, og vi rundt deg skal komme oss igjennom dette, ilag. Du skal aldri trenge å føle deg alene, aldri. For det er du så aboslutt ikke. 


Jeg elsker deg bestevennen min, du har alltid en stor plass i hjertet mitt <3

49 kommentarer
  1. så fint skrevet! Her er virkelig ei venninne som bryr seg, venner verd å ta vare på! 🙂
   så innlegget for noen dager siden, så skjønte ingenting da det var borte, haha! 🙂

  2. Så utrolig respektløst av deg å si, “m”. Er ikke supergira på rosabloggere jeg heller, men det finnes da måte på!
   Håper det går bedre med deg etterhvert Therese, jeg vet veldig godt hvordan du har det. Husk at venner er det viktigste du har nå, ikke vær like dum som meg og skyv de unna deg.

  3. fint skrevet…har du flere bilder av dere to sammen enn bare de vi ser hele tiden når du skriver på bloggen hennes?

  4. man er ikke syk eller lider av depresjon om man har en dårlig hårdag, føler seg nedenfor en liten periode eller føler seg stygg/ikke har krefter. Da er man lat og pompøs!
   Er utrolig irriterende og SKUMMELT at ungdomsjenter norge rundt går ut og påstår de lider av angst, depresjon og lignende når de ikke engang vet hva det innebærer.
   ring meg therese når du har lugget blødende i ei sykehus seng et par ganger som jeg, da vet du hva depresjon egentlig er. Vær HELDIG det bare er latskap og slapphet!

  5. Det er ikke alle som sliter med depresjoner som kutter seg, Linn. Etter min mening er det svake mennesker som ikke en gang prøver å se lyset i tunnelen med depresjoner som gjør det. Jeg har selv slitt med depresjoner på akkurat samme måte som Therese, men jeg var sterk nok til å tenke at det ordner seg, istedet for å “kutte vekk tankene og følelsene”. Det at man skader seg fysisk og gjør seg vondt fysisk, fjerner ikke det faktum at man faktisk har vondt og lider psykisk. Det gjør det bare verre, for da vil man for resten av livet kunne se arrene og minnes på om den tunge og fæle perioden, hver eneste dag.
   Tenk deg om før du kommenterer. Hadde du for eksempel likt om en du ikke en gang kjenner hadde sagt at du bare kuttet deg for å få oppmerksomhet? Det er det samme du sier til Therese nå, bare med andre ord.
   Therese, du er så sterk! Jeg har selv fått psykologisk hjelp, og hver gang jeg får en negativ eller deprimerende tanke, tenker jeg på det psykologen sa: “Hodet ditt er en innsjø. Skyene som flyter over innsjøen er tanker. Noen skyer er positive og andre skyer er negative. De positive skyene kan få lov til å henge litt over innsjøen og speile seg, mens de negative skyene bare flyter videre”.
   Prøv dette! La de negative tankene flyte vekk, og fokuser på de positive. Jeg vet det er vanskelig, men jeg kom meg ut av depresjonen til slutt, med mye hjelp fra mennesker som jobber med dette, men også med enda mer hjelp fra de som bryr seg om meg. Kjæreste, venner og familie er det viktigste man har i livet etter min mening, så la de hjelpe og bry seg! Gråt om du vil, smil om du vil, le HØYT om du vil og vær sint om du vil. Det er også viktig å slippe følelser ut, det hjalp også for meg.
   Håper du snart blir bedre, slike ting tar tid å komme seg ut av, men man når lyset i tunnelen til slutt! Ha en fin kveld, og ikke glem at du er vakker og unik 🙂
   Stor klem fra meg!

  6. Åå.. Her har du ei jente du må ta GODT vare på Therese 🙂 ta til deg alt hun sier, og vær åpen nok til å stole på, å tørre å si alt du tenker til de du kjenner godt. Det beste er å prate om alt du tenker på inni deg!
   Jeg var selv deprimert da jeg gikk på ungdomsskolen, til slutt følte jeg bare at nok var nok, nå måtte jeg snakke med noen om hvordan jeg følte meg. Akkurat som deg, har jeg alltid hatt en god omgangskrets, VERDENS beste kjæreste ( som jeg har vært sammen med i over 6 år) en god jobb, og gjorde det bra på skolen. Men.. jeg følte meg helt jævla mislykket. Noe ingen kunne riktig forstå. Men jeg var så deprimert, at jeg til slutt selv valgte å oppsøke en psykolog for å kunne snakke med noen andre enn de som kjenner meg så godt.
   å gud.. det gjorde alt for meg. Ikke tenk på det å gå til psykolog som noe negativt.. det er rett og slett bare noen å snakke med. Noen som ikke kjenner deg, og som kanskje klarer å hjelpe deg til å snakke ut, om alt du føler. Du trenger ikke å være selvskader eller noe sånt for å gå til psykolog, eller være deprimert som jeg ser ei jente over meg har skrevet.
   Hallo? I USA har nesten hver eneste familie en familieterapaut/fam.psykolog. Og det er faktisk rart om du ikke går til psykolog.
   bare så rart det ikke er på samme måte her i Norge. Dette er da virkelig ikke et tabum.
   uansett håper jeg du får orden på tankene og følelsene dine. Husk, du har så mye å se frem til. Selv er jeg snart 21 og har enda ikke peiling på hva jeg skal gjøre her i livet.. Men – jeg stresser ikke. Alt ordner seg 🙂
   Ha en fin dag vakre du!!

  7. WORD Julie! Enkelte personer kan bare la være å kommentere. Det du “M” sier er jo det samme som om at jeg skulle sagt at du ikke kan være lykkelig fordi noen har det bedre enn deg, for du mener jo at Therese ikke kan ha det dårlig med seg selv/ha det jævlig, fordi det er noen der ute som har det verre. Nei, det blir for dumt. Selv personer som man egentlig skulle tro hadde det helt fantastisk kan ha det vondt, fordi problemene vanligvis ligger i ens eget hodet, og det er det ikke alltid så lett å gjøre noe med.
   Jeg har lest bloggen din veldig lenge, og alltid sett for meg at du er en person som gir litt faen i ting. Ikke på en negativ måte. Men du har ikke komt med så mange personlige innlegg, noe som er forståelig. Nå forstår jeg at du sliter med mye av det samme som meg – og de fleste andre. Du er heldig som har venner som Meline. “Bruk” de for alt de er verdt! Det er de rundt deg som redder deg i fra depresjon og negative tanker. Har vært i samme situasjon flere ganger selv, og det har aldri hjulpet å bare sitte inne og tenke over livet og alle problemene. Ting som kan hjelpe er å først og fremst være mye med venner, kjæresten, familien osv. – de som vil deg godt, å høre på GLAD musikk (ikke hør på triste sanger, med mindre du føler for å grine deg “ferdig”, da kan det være veldig godt) og slå seg løs og danse som en tulling (edru), ikke gå ut (det gjør det bare verre, med mindre du kosedrikker på litt vin med en venninne eller to, det kan være veldig koselig og gøy!), tren mer, spis sunnere, legg deg tidlig og stå opp tidlig, og ikke minst hjelper det utrolig mye å ha det ryddig, rent og pent rundt seg hele tiden. Har man det rotete rundt seg gjør det alt rotet oppi hodet ditt verre. Selv om det ikke virker som om at dette faktisk kan hjelpe, så gjør det det. Og som Julie sa; prøv å tenk positive tanker. Alt ordner seg til slutt, Therese 🙂 Håper du oppdaterer oss lesere om hvordan det går sånn inni mellom, hvis du har lyst så klart. Høres kanskje rart ut, men vi bryr oss faktisk om deg! Føles jo litt ut som om at vi kjenner deg (litt i hvert fall) etter å ha lest bloggen din over så mange år. Stå på! Dette klarer du å komme deg ut av! Lykke til!

  8. Jeg håper det snart snur for deg Therese! for tre år siden da jeg sluttet på skolen, skjedde det samme med meg som nå har skjedd med deg. Til slutt ble det så ille at jeg fikk sosial angst, og ikke rørte meg ut døra på et helt år, i tillegg så fikk jeg selvmordstanker og prøvde å ta mitt eget liv, det jeg vil si, er at jeg håper ikke det går så langt for deg, det startet på samme måte for meg som det du beskrivde i det innlegget du skrev for et par dager siden. Lykke til Therese og stå på, ikke la deg knekke, sånn som jeg gjorde. Jeg unner ingen å sitte med de følelsene du bærer på, jeg håper ting snur i tide og du må vite at for at ting skal snu og bli bedre, så må DU selv gjøre noe med det, for jeg satt og stirra i veggen, og trodde det ville gå til av seg selv, men det gjør ikke det, ikke vent på at det skal gå over, for det gjør det ikke! ikke før du selv velger og gjøre noe med det.
   Therese, du virker som ei alle tiders jente, og jeg kjenner meg veldig igjen i deg og hvordan jeg var for noen år siden. Jeg ønsker deg alt godt i fremtiden og lykke til videre. Vit at du ikke er den første dette skjer med, vi er mange. Mange fler enn man tror.

  9. Der kom innlegget fram igjen! Har lest innlegget flere ganger og like rørende hver gang! Du er veldig heldig som har en sånn venninne.. Skulle gjerne også hatt en så flott venninne som står med meg uansett hva! Ta vare på deg selv og de flotte menneskene rundt deg! Du fortjener bare det beste, Therese! Du virker som et herlig menneske med bare godt i! Itilegg virker du så jordnær og ikke bare som mange av de andre toppbloggerne som bare tar opp outfits, innkjøp, treningsinnleggene og hvor mye sundt de spiser. Og hvordan de fremstiller alt så fantastisk og perfekt i livet deres! Du er virkelig ikke en sånn type blogger! Du holder føttene dine nede på bakken. Jeg beundrer pågangsmotet ditt og hvor positiv holdning du har innenfor dette! Noe jeg ikke hadde klart om jeg hadde vært i en sånn situasjon! Stå på skjønnhet♥

  10. Så søte dere er!:) Du er virkelig en venn som bryr seg, en til og ta vare på:) Håper det går bra med deg Therese!:)

  11. Herregud , fikk tårer har det akkurat på samme måte er også selv syk , men vet jeg alltid kan få hjelpen jeg trenger av venninnene mine stå på Therese!

  12. dette var utrolig fint skrevet, tårer i øynene.. meline sure is a keeper <3 stå på therese, iloveyou

  13. Blir så utrolig provosert av et par av kommentarene her inne. Hva vet vel dere? Javel, Linn, så har du vært så langt nede at du har kutta deg selv og havnet på sykehus. Det betyr ikke at de som ikke har kutta seg selv ikke er like deprimerte som du har vært. Jeg har slitt med sterk sosial angst, sterke depresjoner og selvmordstanker siden jeg var ni år gammel, men jeg har aldri kuttet meg. Jeg har PTSD og er i dag mye bedre, men jeg har aldri følt noe behov for å kutte meg selv. Jeg har alltid tenkt på det å kutte seg selv som en enkel løsning, en kortvarig, billig løsning på et problem som er større enn man kan takle selv. Men selv om jeg har slitt psykisk store deler av livet mitt, så har ikke jeg noen som helst rett til å sitte her og si at Therese sine problemer er bare barnemat i forhold til mine egne problemer. Hvordan vet du at det er dårlige hårdager som gjør at hun sliter? Kanskje det er en dårlig hårdag som en dag får det til å renne over? Det har skjedd meg… I perioder hvor jeg har vært lengst nede, har små, trivielle ting, som dårlig hårdag, dårlig hud eller at jeg er sliten en dag, vært med på å gjøre dagene enda verre. Det betyr ikke at man er lat og pompøs, det betyr at man er inne i en periode i livet hvor alt går i motbakke, man føler seg ikke bra nok og ting som jeg nevnte over er med å gjøre ting verre. Det å ikke føle seg bra nok, trenger ikke å gå på utseende; hos meg har det alltid gått på at jeg ikke føler at jeg klarer å være en god nok venninne, en bra nok datter, en bra nok storesøster eller god nok kjæreste. Så tar jeg meg en titt i speilet og tenker at jeg ser stygg ut i tillegg. Så hvem er du, til å sitte og fortelle andre som sliter psykisk, at hun kun er lat og pompøs? Bare fordi du har kuttet deg opp og havnet på sykehus, gjør at du at kan si at hun ikke er deprimert, men lat?
   Jeg er helt enig med deg i at det er mange unge som roper på seg forskjellige angst-lidelser uten at de egentlig helt vet hva det er, men du skal være ytterst forsiktig med å si sånne ting, fordi sjansen er stor for at du vil møte på et ungt menneske som faktisk har angst og er deprimert. Jeg personlig tror Therese har depresjoner ut i fra innlegget hun skrev. Jeg kjente meg igjen i det hun skrev, og jeg tror også hun vil få det mye bedre med litt hjelp fra venninner, kjæreste, familie og en psykolog.

  14. Omg,kor kult❤️❤️ æ e på besøk i leiligheta rett nedfør dæ TCMN!!!❤️❤️❤️

  15. Det blir litt feil å si at hun er syk. Greit hun er deprimert og sliter med depresjoner, men å kalle en person syk må personen faktisk være diagnotisert med en psykisk lidelse.

  16. hei! Jeg ser utrolig masse opp til bloggen din og syns at du er kjempe pen! Jeg har dobbelt så lite lesre som deg på min blogg: gsaa.blogg.no, men jeg blogger enda for jeg ser så utrolig masse opp til din blogg og jeg elsker å blogge!
   Pliz skjekk min blogg: gsaa.blogg.no

  17. Hei Linn, er du tjukk i hue? Man lider ikke av en dritt om man ligger “blødende” på sykesenga. Da har du all den komforten du trenger, sett på et plaster og la sykepleierne pleie deg, det er ikke i nærheten av hva TCMN går gjennom og hva vi andre med ordentlig depresjon har gått gjennom. Ikke kom her og lat som det er så jævla synd på deg fordi du har ligget i en deilig sykeseng i TO hele dager…halleluja!

  18. Herregud Andreas. Å si at man har det dødsbra fordi man ligger i en sykehusseng etter skamkutting/selvmordsforsøk er det DUMMESTE jeg har hørt. Synes innlegget til Linn var utrolig teit og “jeg har det verre enn deg-ish” skrevet, men du kan ikke si at man har det bra bare fordi man får trøst og stell i en sykehusseng. Det er jo en grunn til at man ligger der, er jo ingen som ønsker å havne på sykehus. Idiot.
   Ble diagnosert med kronisk depresjon for to år siden, altså kommer jeg aldri til å bli helt “depresjonsfri”. Har derimot hjulpet mye med antidepressiva, psykolog etc, og ikke minst støtte fra venner, kjæreste og familie. Å ha folk rundt seg når man er deprimert er UTROLIG viktig, og Therese er heldig som har så gode venner som stiller opp for henne. Stenger man seg selv inne uten kontakt med omverdenen (som jeg gjorde i ca. ett år) ødelegger man bare mer for seg selv.

  19. En stolt venninne kaller ikke veninna si for syk når vneinne kun er i en tung persiode som bare har virka psykisk på henne. Å være forsjøla er syk meline, å ha det psyskisk vanskelig er ikke syk Meline, få det inn!!!! Stakakrs therese som har veninne som deg !

  20. Herregud, blir kvalm av enkelte av kommentarene over! Hva vet dere om Therese? Hvordan kan dere vite noe om hvor mye hun sliter, hvor alvorlig det er og om hun er syk? Det er ikke sikkert hun er syk, men for alt dere vet kan hun være alvorlig syk. Om dere sliter selv, så burde dere ihvertfall forstå at det ikke alltid er like synlig. Og OM det hadde vært synlig på henne, hvordan kan dere se det, når dere ikke kjenner henne? Man trenger ikke være døden nær før man sliter med en depresjon. Og en depresjon er en psykisk sykdom, til dere som ikke skjønner det.
   Det er godt å lese at hun har så støttende venner! Det trenger hun nå 🙂

  21. Uansett om du har en vanskelig periode eller ikke, så syntes jeg du heller kan slenge et innlegg og si at du heller tar deg et par dager fri fra bloggen i stede for å bare la den stå åpen med flere dagers mellomrom mellom innleggene du poster.
   Dette var ikke negativ kritikk, men positivt! Jeg kan ikke se for meg hvordan situasjonen din er atm. Håper alt endrer seg for deg snart 🙁 husk, det ordner seg alltid for snille piker!

  22. Alle som skriver “Stygge” kommentarer og alt sånn.. Gi dere! Hva er vits i å gå inn på en blogg bare for å skrive en dårlig kommentar?! Har dere ikke et liv eller?!? Gi dere! Therese er en nydelig jente som har det litt dårlig fortiden… Og hun syter ikke! Hun må jo bare få fortelle det! Dere kan ikke klandre henne for at hun har det dårlig! Og jeg vedder på at dere har gjort det dere også!! Gi faen i å skrive dritt!! Therese gjør alt hun kan!
   Jeg håper du får det bedre Therese<3
   Klem fra Camilla<3

  23. Søteste Therese!
   Du er så utrolig heldig som har folk som støtter deg gjennom en tøff tid,
   jeg er en av de faste leserne dine som aldri kommenterer,
   men denne gangen så bare måtte jeg gjøre nettopp det.
   Jeg ler så hardt hvordan du har blitt fremstilt på charterfeber.
   Jeg kjenner jo ikke deg personlig, men gjennom bloggen over mange år
   og jeg som i likhet med de fleste oppegående mennesker ser jo at hele settingen
   er bullshit, og at programmet nærmest er klippet i hjel.
   Lykke til Therese! Jeg håper virkelig at ting ordner seg for deg!

  24. Når dere kommenterer at jeg ikke er en god venninne fordi jeg kaller henne syk, blir jeg faktisk veldig bekymret for dere. Ja, hun blogger om livet sitt og hun blogger om ting som dere har interesse av og ikke interesse av, og dere blir på et vis “kjent” med henne igjennom bloggen. Men INGEN av dere kjenner Therese slik som jeg gjør. Therese ER syk, hun trenger hjelp, og være deprimert ER en sykdom og ER å være syk. Bare fordi hun har skrevet ETT eneste innlegg til dere om at hun har en dårlig periode, vet dere da hvor plaget hun virkelig er i virkeligheten? Nei, men det vet vi rundt henne, som faktisk kjenner henne personlig. Dere er nødt til å lære dere alle sammen at alle har det tungt igjennom livet, enten det er i kortere perioder, eller lengere perioder. Jeg vet ubeskrivelig godt HVA depresjon er, og INGEN skal komme å fortelle meg at jeg bruker ordet “syk” feil, i sammenheng med depresjon.
   Ta heller å se dere selv i speilet, og innse at dere ikke er gudskomplekser som kan bestemme om andre er syk eller ikke. Jeg forstår at dere føler dere “kjenner” henne, men det gjør dere ikke i FORHOLD til f.eks. meg. Og for siste gang, JO, Therese er syk og hun skal få hjelp nå og dere er nødt til å akseptere det.
   Kjempefint av dere som faktisk skriver konstruktiv kritikk og som støtter henne, dere virker fantastiske hele gjengen!
   Men til dere andre som bare kritiserer, enten mener dere har det verre enn henne, at hun ikke er syk, at hun ikke KAN være syk fordi hun er toppblogger eller som mener at depresjon ikke er en sykdom er NØDT til å faktisk lære mer om psykiske lidelser før dere kommenterer det på andre. Therese er en sterk person, men ikke ALLE ville klart å holde seg oppe om de fikk slike kommentarer.
   Tenk dere om.

  25. Anne m:
   Det du s¨kriver er feil. ‘Nesten alle drar til psykolog’ i USA er feil. Når du sier dette tviler jeg på om du faktisk kjenner folk i USA eller ikke. Og det at folk ser rart på deg om du ikke drar dit er heller ikke sant..dette er som oftest holdt til det private og at du kommer med slike påstander gjør at folk i Norge tenker annerledes om de som bor i USA. Ingen skryter av å få hjelp av noen fordi de lider av depresjon, angst, osv. med mindre de vil at folk skal vite at de er på bedringsvei eller at de får endelig den hjelpen de trenger. Så vsn, kom med riktige fakta neste gang så folk slipper å bli lurt/kaste bort tid på noe som ikke er sant.
   Meline: Dessverre finnes det folk som ikke tenker før de skriver, du er en god venn. Therese er en god person, slike ting skjer og forhåpentligvis blir det tatt hånd om på en proff måte så hun får leve livet sitt igjen. Det kommer en dag der hun, Therese, kommer ’tilbake’. Det tar bare tid alle sammen.

  26. Meline: depresjon er en diagnose som man får av psykolog, lever hver dag med type som er bipolar og manisk depresiv.
   Utrolig bra at therese bestemmer seg for å få hjelp, det er viktig å få hjelp i slike tider. Gikk selv et år til psykolog og all hjelp er cerdt å ta imot fram til man finner hjelpen som passer for seg..
   Therese er utrolig heldig som har deg 🙂

  27. Ja, jeg er veldig klar over at det er en diagnose man får av en psykolog. For jeg har alvorlige depresjoner selv, og har hatt det siden jeg gikk i 8’ende klasse. Så jeg vet hva depresjon er og dessuten så har leger SAKT til Therese at hun er deprimert. Som skrevet før, så er det dessverre ikke alt dere vet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg