helomvending

Hei!

I dag var min andre skoledag, og det har gått veldig fint til nå. Vi lærer jo om noe fremmed, så nå i starten er det veldig basice temaer vi gjennomgår. I dag klipte vi hår på dukkehoder, til og med skjegg på et mannehode. Jeg merket at jeg fikk veldig vondt i høyre skulderblad, den hånden hvor jeg holder saksen når jeg klipper. Håper det bare er fordi det er uvant, og at det ikke vedvarer. Jeg har stor tro på meg selv om at jeg skal klare dette, og jeg er veldig motivert. Det blir noen tunge 5 måneder fremover, spesielt siden jeg ikke har hatt noe rutiner i hverdagen min det siste halvannet året. Det kommer til å bli en helomvendig for meg, men deilig skal det bli. Å leve et liv uten rutiner er ikke bra på noen måter. Om dere ønsker at jeg skal skrive litt om skolen i ny og ned, hvordan det er og hva vi gjør, si ifra ♥

Ellers har jeg vært og tatt synstest, fordi jeg følte jeg hadde begynt og se litt dårligere når det kom til ting på avstand. Ikke mye, men nok til at jeg ville sjekke for sikkerhetsskyld. Vi fant ut at jeg har -0,25 på begge øyne, så det er ikke noe behov for briller eller lignende. Da slapp jeg iallefall den kostnaden! Kan jo godt hende jeg må ha det om et par år, men per i dag så er det ikke nødvendig. 

Etter turen til optikeren, gikk jeg en snartur innom BikBok for å sjekke ut salget. Det var ikke noe som fanget min oppmerksomhet, så da fant jeg meg heller to basice tees til normalpris. Den hvite kostet 129,- og den grå 179,-,

87 kommentarer
  1. Hei Therese !
   Tanten min er frisør og hun sier at hun får veldig vondt i ryggen og det ødelegger ryggen!

  2. Hei Therese! De første ukene og gjerne en mnd eller to vil kroppen merke at du gjør nye uvanlige bevegelser og det kan gjerne gjøre litt vondt i starten, Heldigvis er det noe som går over når kroppen venner seg til det. Ellers er det lurt å trene skuldre, rygg og armer mye når man er frisør for å unngå belastningsskader og lignende.. Vil gjerne lese mer om hvordan det går på skolen:)

  3. Har selv gått frisørskole og jeg hadde også vondt i skuldrene med det samme! Men jeg ble “vandt” med det! Prøv å senke stolen litt lengre ned for det kan jo hende du har den litt for høyt:) men ja det er ett tungt yrke for skuldre, rygg og ben, så vær forsiktig!:) lykke til!

  4. håper du kalrer å gjennomføre og bli frisør som du ønsker da, med ingen skader. kusinen min måtte slutte pga nakkeskader, og måtte gå med nakkestøtte i over lang tid. moren min har også vært frisør 🙂

  5. Om du har muskler og muskulaturen er trent så kan du slippe unna alle skadene, men en jeg kjenner har vært frisør kjempe lenge og har fått flere prolapser og “hekseskudd” i ryggen, så anbefaler at du trener musklene 😉

  6. Lykke til med frisør skolen 🙂
   Elsker bloggen din! For all del IKKE SLUTT og blogge Therese 😀
   Mange her skriver om nakke skader og hekse skudd, men tante mi har hvert frisør i Oslo nå, i snart 8 år og har ikke blitt plage med verken hekse skudd eller prolaps!
   Det blir nok fint Therese 🙂

  7. Dette kommer nok til å gå fint. Du må bare klare å stå opp om morgenen og være presis nok på skole og ikke ha så mye fravær. 🙂

  8. Kan du skrive innlegg om hvilken produkt du bruker til å bleike tenenne med? Du skreiv for en stond siden at du skulle gjør det “neste uke”, men så gjor du det aldri? Har venter på det lenge..

  9. Senk skuldrene å gjør deg vant med å stå med begge beina. Trening for å forebygge. Kjenner du noe allerde nå så varer du ikke lenge i yrket. Det er et heftigt yrke. Tren tren og tren. !! Har iallefall hjulpet meg masse!!

  10. Det viktigste du gjør nå som du begynner å klippe er og senke skuldrene. Jeg merker det selv at jeg får vondt i høyre skulderblad når jeg har klippet mye, men så fort jeg senker skuldrene og slapper av så blir det mye bedre. Husk at på privatskolen så må du ha utrolig lite fravær, og det er det beste når du skal søke videre som lærling. Frisøryrket er utrolig morsomt, og du lærer noe nytt hver eneste dag! 🙂 Jeg har vært lærling i seks mnd nå, og stortrives! Håper du fortsetter, vi trenger masse flinke frisører i Norge! 😀

  11. Høres bra ut! 🙂 Det er så fint å se at du gjør noe nyttig igjen som du faktisk liker. Frisør ser ut som mye jobb, mye på beina og krever også å være sosial hele dagen, men det må være gøy å gjøre en jobb hvor du kan være kreativ og se resultater av arbeidet ditt hele dagen, etter hver kunde.
   Er glad på dine vegne at du har rutiner i livet ditt igjen, har vært “vanskelig” å lese bloggen din det siste året fordi du virker litt umotivert og trist generelt. Men rutiner setter man mye mer pris på kvelder, helger, og det å få sove lenge.. Om man gjør dette hver dag blir det ikke noe glede i slike små ting.
   Masse lykke til på skolen, du kommer til å klare deg kjempefint 🙂

  12. Du får lære hvordan du skal bruke kroppen når du skal klippe, farge håret osv. Det er veldig tungt å hele tiden måtte tenke på hvordan du må stå med kroppen når du skal være frisør. Men du blir vant med det 🙂
   Jeg måtte slutte med frisøryrket pga det plaget rygget min, jeg klarte det rett og slett ikke. Man står jo som oftest rett opp og ned som frisør, men det er et veldig flott yrke å holde på med!
   Lykke til videre, Therese! Dette passer du i 🙂

  13. ja, du må gjeerne skrive massee om hvordan det går på skolen. hva dere gjør osv! har tentk å søke meg inn selv, så vil gjerne ha et innblikk! 😀

  14. Anbefaler dere alle å ta en tur innom denne bloggen, som handler om en veldig sterk 17 åring fra min by som fikk vite på lille julaften at hun hadde lymfekreft. Tenk det, 17 år! Som om hun ikke hadde nok å slite med fra før. Hun er så positiv, og så utrolig sterk. Hun fortjener masse oppmerksomhet og omtanke. Ønsker henne all lykke <3
   http://titt.blogg.no/

  15. Vil gjerne høre litt om skolen og hva dere gjør 🙂 Kjøpte forresten Bed head shampoo og balsam som du skrev om. Synes de er veldig gode, men litt rar lukt på balsamen kanskje… men det gjør ikke noe. 🙂

  16. Kjenner du noen som skal på språkreise men som enda ikke har bestillt? Om du eller noen du kjenner skal på språkreise med ef i 2014 men som ikke har bestillt og som skal bestille mellom 9 januar og 10 februar så ta kontakt på [email protected] 😀 det er også en rabatt på ca 1500kr om du bestiller nå!

  17. Hvordan er de du går i klasse med?
   Hvor gammel er de?
   Tenker de at du er en kjendis som blogger, og skal ha bilde med deg, eller autograf?
   Vær så snil å svar! <3

  18. blogg gjerne om det du gjør på skolen! Da får jo du litt variasjon på bloggen, og vi lesere lærer nok en del vi ikke kan fra før 😉 Lykke til videre, flott at du er motivert!

  19. Jeg ønsker veldig gjerne at du blogger litt om skolen i ny og ned. Jeg selv har en stor drøm om å bli frisør, men som 21 åring, mamma og med hus er det ikke så lett. Ikke har jeg ungdomsrett slik at jeg kan gå videregående på nytt sånn uten videre, men jeg har søkt, og håper på et mirakel!!
   Jeg vurderer selv privatskole, men det er jo sinnsykt dyrt, og i tillegg må jeg flytte fra alt jeg har her i Harstad, betale for både huset hjemme og leilighet på den nye plassen. Ikke nok med det, men mest sannsynlig må jeg flytte ifra babyen siden det ikke er bare bare for samboeren å finne seg en jobb for 6 måneder! Så jeg få se hvor denne veien ender!
   Skal ikke være enkelt å velge feil skole, altså!

  20. Er selv frisørlærling på 2. året nå 🙂
   Gikk samme skole som deg, bare i Bodø.
   Privatskole var kjempebra, angrer ikke på det! 🙂
   Som noen nevner her fra før er det veldig viktig å passe på fraværet! Det teller utrolig mye når du skal søke lærlingeplass etterpå!
   Og angående alle som snakker om helseplager, det gjelder å forebygge! Du trenger muskler for å stå slik hele dagen, så ikke glem styrketrening!
   Når det kommer til alle som “ikke varer lenge i yrket”, så kan jeg nevne at jeg kjenner ei som er 60 og frisør, og jobber mer enn alle jeg kjenner, helt uten problemer! 🙂
   Det kan selvsagt ikke alle klare, av forskjellige grunner, men følte bare for å nevne noe positivt, blandt alt det negative her.
   Føler litt at folk er for redd for å bli frisør fordi det bare er skremmende snakk om hvor tungt det er og hvor skadet man blir. Trur nok det er best å prøve selv om man har lyst! 🙂

  21. Du er sykt flink til og blogge! Har væt leser i ett år! ps. Det med skulderblad, bare or og si det, så er det en frisør her, som fikk så vondt i skulderen og ingen kunne ta over frisøren, så jeg må kjøre 30 min, for en frisør..

  22. Litt med disse plagene i nakken, du bør tøye mye, det et veødig bra, og det er sånn frisører har klart seg. Det er noe med stillingen når man klipper som gjør at noen får problemer.
   Love♥

  23. D kan vær att dåkker kje har lært om arbeidsstillinge enda, så du har stått/sotte helt feil å då fått veldi ont i skuldra/rygg. Husk att frisøryrke e ett veldi tungt yrke, å mange må gi sæ før di e 40, så om du ønske å vær lengst mulig i yrke burde du trene mye arma, rygg og nakke og tenke åver arbeidsstillinga du bruke 🙂 Går frisør shøll, å har erfart att trening hjelp mye!

  24. Er selv frisør og ja frisører er utsatt for rygg problemer, senebetennelse og allergier. Er lurt å trene rygg og armer, men om man ikke trener(slik eg ikke gjør) er det viktigst å passe på å stå riktig, heise opp og ned stoler, gode sko ol. det kommer man langt med. Har vert i frisør yrket i over 5 år og hittil ingen plager. Yrket burde hatt bedre betalt pga at det er et belastet yrke.. men alt i alt er det kjempe gøy yrke! Man får virkelig treffe ALLE typer mennesker, det er utrolig sosialt og man får vere kreativ å gjøre mye forskjellig 🙂 Lykke til.

  25. Ikke rart du allerede har fått vondt i hånda, du blir jo sliten av bare å ligge. Lol. Om tre måneder har du sikkert sluttet skolen. kanskje like greit, frisøryrket har mange slitasjeskader og få arbeider som frisører etter 40.

  26. Kommer ikke over hvordan hårfargen din kan gjøre at solskadene ansiktet ditt blir 40 ganger mer synlig enn da du hadde lilla-ish. Du kledde det så uendelig mye bedre!

  27. gjerne skriv så mye som mulig om det. Går du frisør andre året?
   Jeg går nemelig design nå og skal gå frisør neste år. Leser bloggen din hver dag, så da er det jo litt greit å gå med seg litt da <3 så bare å skrive masseasse

  28. Jeg spurte frisøren min hvordan hun klarte å holde seg så lenge på jobb. Hun sa at hun hadde ikke jobbet lengre hadde det ikke vært for at hun var så veltrent i armene, nakken og ryggen. Så trening er et absolutt must. I alle yrker egentlig.

  29. jeg lurte på noe, kan du bruke gamle klær etter at du tokk silikon, eller blir topper osv aalt for trange? 🙂

  30. Om du merker at skuldra plagar deg over lengre tid, kan det kanskje vere pga at du ikkje har sterk nok musklatur. Det er sikkert lurt å trene styrke – det er jo alltid greit å vere lit trent, og i form 🙂 Synest det er spennande å lese om skulen din, så du må gjerne skrive om den! Lykke til vidare 🙂

  31. Veldig bra! Du har fått deg en skolegang og nå må du jobbe beinhardt får å oppnå dine mål og fullføre løpet helt ut 🙂

  32. Skuldre er bra å trene om du skulle jobbe i frisør faget:) Har ei kusine som jobbet som frisør og hun trente ikke og hadde ofte mye vondte i skuldre og ryggen, men så begynte hun å trene styrke og da løsnet det og nå er hun ikke plaget lengre 🙂 masse lykke til videre 🙂

  33. Hadde vert kjekt å se hvordan du har det på skolen og hva dere gjør, ja!
   Fine t-skjorter, har den til høyre selv bare i mørk rød 🙂

  34. kan du bade i saltvann med vippene? hvor lenge holder de? kan du skrive et utfyllende innlegg om hva du kan og ikke kan med de? feks “kan du bruke maskara”? osv osv

  35. Plages du med eksem eller noe ? 🙂 det gjør jeg… Kunne du hatt noe tips eller anbefaling av kremer ?

  36. du må jo blogge TCNM! vi hører jo ikke fra deg mer! jeg sjekker bloggen din hele tiden for å se om du har lagt ut noe og blir nesten litt skuffa hver gang.. ikke stopp å blogg jeg elsker og lese bloggen din! du er den beste toppbloggeren og den kuleste 😛

  37. VELDIG viktig at du flytter på beina dine, ikke hendene dine når du klipper. hold hendene tett inntil kroppen så mye som mulig, og ikke løft skuldrene og armene for mye, heller senk stolen kunden sitter i. dette hjelper veldig på lanvarie skader man får av frisørfaget. lykke til!

  38. Å BLOGGE BARE 1,2 GANGER I UKEN, OG Å TJENE PENGER PÅ DET ER SKAM! DU FORTJENE IKKE Å VAR PÅ TOPPLISTEN…..

  39. Du tror det sikkert ikke, men du er sååå fin når fregner dine viser! Har fregner selv og hater dem… Men du passer fregner veldi bra 🙂

  40. Har veldig lyst til å høre mer om hva du driver med på skolen! Tror det hadde vært veldig morsomt å lese.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg