om frisørskole

Er du flink til å lage ulike flettefrisyrer?
– Nei, ikke enda – men jeg gruer meg til vi skal lære det! Jeg kan så vidt flette vanlig flette på meg selv, har for eksempel aldri lært meg å rotflette eller noen andre avanserte greier.. 

Hva gjør dere når dere er på skolen? Lærer dere hvordan dere skal farge og klippe hår osv?
– Når vi er på skolen, så går vi gjennom teori på for eksempel en type klipp, og etter vi har gått gjennom teorien prøver vi det ut på dukkehoder. Vi lærer hvordan man klipper, farger og alt med forskjellige teknikker. Det er mye mer innviklet enn man skulle tro, så ble litt overrasket når vi begynte å lære tingene. For eksempel denne uken som var, så hadde vi om økende lengder (en klippeform) og hver dag klipte vi en ny variant av økende lengder formen.

Hvor mye koster det, og kan man få stipend hvis man trenger?
– Det koster ca 70 000, og ja man kan få stipend og man kan få dekt noe av prisen for skolen om man tar noen eksamener tror jeg.

Har du tenkt og ta andre kurs ved siden av som skolen tilbyr?
– Jeg tror ikke det. De tilbyr et sminkekurs som koster 12 000 kr, hvor man også får en bag med sminke fra Glö Minerals, men visste ikke helt om jeg ville bruke penger på det.

Har dere mye teoriprøver, og mye praksisprøver?
– Vi har en teoriprøve i uken, og det er små prøver som dekker det vi har lært om den uken. Praksisprøver har vi ikke hatt enda, men hver uke leverer vi en “logg” på en av tingene vi har gjort – for eksempel en klipp. Den inneholder bilder av prosessen, forklaringer og egenvurderinger.

Må man ha talent for å starte der, og har du talent?
– Nei, det må man ikke. Jeg har ikke noe annet talent enn at jeg bruker å ordne mitt eget hår, jeg var jo helt uerfaren når jeg begynte på skolen.

Er det vanskelig å lære hvordan du farger hår?
– Selveste fargingen av håret er kanskje ikke det vanskeligste, men å finne riktige farger og sånn er litt verre.  Her er min første farging, gikk for en rødfarge med mørkere bunn. Her kan dere også se en variant av en klipp innenfor hel form, den kalles “Hel Form Diagonal Forover/Konkav linje

 Skal du på utplassering i løpet av de fem månedene du går på skolen?
– Ja, vi skal utplasseres tre ganger om jeg husker riktig. Allerede i starten av februar har vi første utplassering, hvor vi skal være to dager på en salong. Så har vi en til gang hvor vi skal være tre dager på en salong, og enda en gang hvor vi skal være 5 dager på en salong. 

Ville du anbefalt denne skolen til andre?
– Hvis du har en liten frisør i deg, så ja! Dersom du ikke gikk frisør på videregående, så er det å gå på privat skole veldig greit. Det er en intensiv skolegang på 5 måneder, og ut i lærling etterpå.  

Må du betale for frisørting selv?
– Du betaler jo rundt 70 000 for skoleåret, også betaler du ca 5000 for utstyr som da blir ditt. Sakser, kam, børster, klyper ++. 

Hvor lenge er en skoledag?
Skoledagen varer fra 08.00 til 15.30, så det er ganske lange dager – men dagene går veldig fort unna. Vi har jo ingen vanlige fag, det er kun frisørrelatert og siden det er mer praksis enn teori merker du ikke at dagene er så lange. Vi kan ha teori i for eksempel to timer av dagen, også brukes resten på det praktiske. 

Hvilken kompetanse/skole må man ha fra før?
– Jeg er ikke helt sikker på det, men jeg har kun 2 år på yrkeslinje (salg & service). Tror også man kan gå denne skolen uten å gå videregående først, men som sagt så er jeg ikke helt sikker.

Hva synes du om tegningen på skolen, er det vanskelig?
– Tegningen er for meg veldig kjedelig, jeg hater nemlig alt som har med tegning å gjøre. Men det er noe man må gjøre, så det må jeg bare finne meg i. Syns det er litt vanskelig ja, man må jo tegne flere forskjellige tegninger og vise hvordan alt gjøres. Disse tegningene skal gjøres til hver eneste ting man gjør – klipp, farge ++ så det blir en del tegning til slutt. 

Lærer dere alt man må kunne for å bli en god frisør?
– Vi lærer alt man trenger å lære, men den virkelige læringen starter egentlig ikke før du blir lærling og får prøvd deg ut ordentlig! Du er jo ikke en god frisør når du går ut av skolen etter 5 måneder, da kunne jo alle vært gode frisører.

Hvor mange er dere i klassen, og hvor mange klasser er det? Kommer du godt overens med de?
– Vi er bare en klasse, og vi er 12 stykk. Kommer overens med alle, og syns det er en veldig trivelig klasse. Vi er jo veldig variert i alder, tror vi er alt fra 19 – 35, så tviler på at det blir noe drama rundt oss!

34 kommentarer
  1. Gikk på samme skole for 1,5 år siden, og du får utrolig mange muligheter etterpå! Er en sinnsykt bra skole 🙂

  2. tenkte jeg kunne svare på dette for deg siden du ikke var helt sikker selv.
   Hvilken kompetanse/skole må man ha fra før?
   En må ikke ha noe kompetanse/skole for å komme inn på denne skolen. Men det lønner seg å ha studiekompentanse, jeg gikk på denne skolen uten noe skole bak meg å hvis jeg hadde fortsatt i lære så måtte jeg gått 3 år og 7 måneder + tatt opp resten av fagene på en annen skole før jeg kunne tatt fagbrevet. Hvis du har tatt alle fagene fra før av så går du normal læretid som om du skulle gått ut fra vanlig frisørlinje 🙂

  3. Betale 70 000 kroner for å klippe dukkehoder hører mer ut som bedrageri spør du meg. Betale masse penger for å utdanne seg til et lavtlønnsyrke som attpåtill er i ferd med å bli tatt over av utlendinger som er villige til å jobbe for nesten ingenting gjør saken enna værre.

  4. Flotte svar!
   Åh, jeg er såååå sjalu! Har søkt meg inn på videregående til høsten igjen på design og håndverk, har så utrolig lyst til å bli frisør. Elsker å holde på med hår, både klipping, farging og styling. Men siden jeg allerede har fullført videregående en gang, vil jeg havne sist i køen på inntaket 🙁 Denne skolen hadde egentlig vært perfekt for meg, men jeg har rett og slett ikke råd til å bruke over 70.000 på skole, + boplass i Tromsø, + reise t/r Harstad hver helg *sukk*
   Håper virkelig jeg har hellet med meg, og at jeg kommer inn på videregående igjen! Kryss fingerene for meg da!! 😉

  5. Du er smart som tar utdannelse, det er mer enn hva visse andre bloggere gjør. De tror visst at de kan fortsette i sin rosabloggverden selv om de snart er dobbelt så gamle som leserne.
   Stå på! Du er både flink og søt 🙂

  6. Så flink du er og frisørfaget virker litt morsomt. Vurderer selv å gå på Cancam frisørskole her i Ålesund neste år, men er ikke helt sikker. Kan hende jeg starter på salg og service nå til høsten istede. Men som sagt, veldig usikker hva jeg skal utdanne meg til!

  7. Hedvig, tror ikke du vet hva du snakker om i det hele tatt. Går selv på frisørskole, og det koster uansett hva slags utdanning man tar. Selfølgelig begynner man med dukkehoder, og allerede i mars begynner vi å ta imot kunder. Det er heller ikke et lavlønnsyrke, så lenge man står på å jobber masse – slik som mange andre type jobber. Synd at du utaler deg når du er så uviten. Frisøryrket er supert, og det er mye man får gjort med det 🙂 Så klapp igjen! 🙂

  8. hvor har du kjøpt buksen du har på deg på bildet der du klypper den dukken? Den så utrolig fin ut!! trenger virkelig nye bukser!

  9. Virker kjempebra! Tenker du å ta svenneprøven da du er ferdig med lærlingtiden? Selv om det er et par år til enda. Tror dette yrket vil kle deg 🙂

  10. jeg går på Adam og eva Skolen i Oslo og elsker det!! Det er den beste frisørskolen sytnes jeg og alle som har gått der sa det til meg da jeg skulle velge. Gleder meg skikkelig til å bli frisør og jobbe backstage på ting og møte nye mennesker hver dag! Lykke til Therese du blir sikkert en kjempe flink frisør:)

  11. Har gått samme skole selv, hardt men absolutt verdt det!:-) studielåne blir ikke redusert før du har tatt ferdig lærlingtia! 🙂

  12. I like your hair Therese and the color also now! Another girl with extraordinarily fantastic hair is Frida Grahn, and I don’t know if it’s just naturally happens that way or she has some superior methodology. But I complimented her a couple of times and now she has blocked me, haha, wtf?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg