vask av sminkekoster

Hejj!

I dag var en veldig rolig dag på skolen, vi hadde kundedag – men lite kunder. Så egentlig en veldig unødvendig dag da jeg bare gikk rundt og gjorde ingenting. Etter skolen dro jeg og Benedicte på Glam for å teste håret, de har Hårologi maskin som tester styrken og strekkbarheten på hårstrået. På styrke er 10 best og 1 dårligst, mitt hårstrå lå på en 5er. På strekkbarhet er 1 best og 10 dårligst, mitt lå på en 7er. Så man kan med andre ord si at håret mitt er slitt, noe jeg var klar over fra før. Skal farge det om to uker, så skal teste det på nytt etter fargingen. Da ser det nok enda verre ut, haha!

Etter å ha testet håret og fått bekreftet at det var i såpass dårlig stand som vi trodde, kjøpte vi inn nachos og spiste til middag. Nå er jeg hjemmom en snartur for å blogge, så skal jeg over til mamma og farge etterveksten hennes. Bestemte meg for å vaske sminkekostene mine før jeg tar turen over til Kvaløya. Dette er noe jeg gjør kanskje en gang i måneden, skulle gjerne gjort det oftere men det tar litt tid.. Visste du at det er sinnsykt mye gørr i sminkekostene dine, og om du sliter med uren hud så kan det hende at skitne koster er en av årsakene? Det er lurt å vaske de ofte, tenk bare all den gamle sminken som samler seg i kostene som du bruker igjen og igjen hver dag? Det er jo flere uker med gammel, størknet foundation eller concealer inni børsten – og dette påfører du huden din hver dag. Syns du det er ekkelt å sove med sminke, eller å ha på gårdagens sminke? Å bruke skitne koster er så og si det samme 🙂


Her er de kostene jeg bruker mest, som jeg valgte å vaske. Bruker bare vanlig shampoo og balsam for håret når jeg vasker de, og jeg vasker de under rennende kran i vasken. Mange bruker å ta på proppen i vasken for å lage et lite “badekar”, men jeg liker ikke å gjøre det på den måten fordi jeg føler at jeg bare vasker kostene i skittent vann da. Kostene jeg har på bildet er fra eBay, MakeStyle og BliVakker (Shela’s). 


♥ 1. Først skyller jeg kosten så den blir våt ♥ 2. Tar en passelig dråpe med shampoo i håndflaten ♥ 3. Gnir børsten i shampooen så det skummer, gjentar dette på børster som jeg bruker til foundation og concealer flere ganger da dette sitter ekstra godt i kosten. Skyll ut shampooen og repeter til du ser at skummet ikke er brunt lengre! ♥ 4. Skyll børsten og sørg for at du får klemt ut all shampooen, så tar du litt balsam for å få børsten myk. Ikke ha balsam for langt opp i festet, da kan hårene løsne lettere. Skyll ut ♥ 5. Legg kostene på tørk, gjerne litt på skrå slik at vann som har kommet opp i skaftet renner ut – da unngår du at skaftet løsner fra kosten. Som du ser på bildet er det ikke alle kostene som blir 100% ren, dette er de jeg bruker til foundation og concealer.. ♥ (Vil også bare meddele at for å ta bildene når jeg vasket kostene måtte jeg bruke foten for å trykke på selvutløser-fjernkontrollen oppå benken, multitasking som blogger… haha)


Skittent? Neeei, sier du?


Så lar du de bare tørke. Noe du vil merke er at sminken blir mye finere når du legger den med rene koster, elsker å bruke de etter de er vasket!

♥ Hvor ofte vasker du dine sminkekoster?

34 kommentarer

Siste innlegg