skjev rygg

30. januar 2013 postet jeg et bilde av ryggen min for å vise skjevheten jeg hadde oppdaget. Noen som husker det?

I dag tok jeg et nytt bilde for å sammenligne, og det ser ut til at ryggen har blitt skjevere.. Jeg skal på røngten neste uke grunnet at jeg har vært litt plaget med smerter i korsryggen, så jeg får se hva de finner ut da… Syns bare det ser forferdelig dumt ut på meg. Ja, jeg vet at mange har verre skjevheter – men fremdeles så vil jeg ikke at ryggen min skal se slik ut. Det ville neppe dere heller hadde deres vært skjev. Kanskje det er noen treningsøvelser eller annet som kan få rettet det opp litt? Når jeg var hos legen i fjor sa han iallefall at det skyldtes vridde ryggvirvler eller noe..

129 kommentarer
  1. Står du virkelig med lik tyngde på begge bein og kamera redd bak def i forhold til f.eks. nakken? I såfall er det blitt mye tydligere enn det var, ja. Håper du får mulighet til å fikse det!

  2. Jeg har samme som deg, hvis det er skoliose! det er lurt å sjekke det ut, for om skjevheten er ille kan oprasjon være et stort alternativ, jeg har ikke tatt det pga at jeg gikk med korsett i to år. Håper alt går fint videre og at trening vil hjelpe, det gjør det for meg:)

  3. Virker som skoliose ja. Har en venninne med samme problemet. Man kan operere men er ikke alle som får det. Må være ganske ille for det. Hun må bruke korsett og trene for å ikke bli verre, og lindre smerter
   Dette er lurt å ta seriøst. Passe på tunge vesker etc.. Ser ikke noe godt ut :/

  4. Hadde akuratt samme plagen før og litt etter æ ble operert for prolaps i di to nederste leddan i rygraden. æ ble utruli skjeiv i ryggen siden æ konstant støtta mæi mer til høyre sia pga at det gjor mindre ont. Etter operasjon gikk æ til fysio og eneste øvelsan vi gjor va for å styrke ryggmusklan. Skjeivheta i ryggen retta æ helt opp gjenna 6mnd me kun å være obs på holdninga i ryggen, og å se mæi ofte i speile så kroppen liksom så at nåt va feil, haha. Så æ gikk heletia å retta mæi opp liksom :p

  5. Har akkurat samme feil med ryggen! Den er likedan, lik skjeiv og vond.. Kan du skrive litt om det når du har evnt funnet noen øvelser for dette? Har tatt røngten men fikk bare beskjed om å dra til pfysoterapaut. Som jeg følte hjalp lite.

  6. Jeg har ei vennine som hadde samme problemet, men for 3 år siden så tok hun ryggoperasjon og satte inn skruer. Hun hadde skjev ryggrad slik som deg.

  7. Har sjøl skoliose, som e skjevhet i ryggsøyla. Om du google det så ser du at det kan ligne veldig på det du også har. Eg fikk høre at man ikkje kan gjøre særlig med skjevheita om man ikkje operere eller bruke korsett mens man veks – men har i ettertid hørt litt forskjellig. Va sjøl i grensesonen til operasjon, men da en operasjon e veldig omfattanes va det utelukka førr meg. Det einaste eg har gjort for å unngå smerta e å trene opp ryggen og særlig musklan rundt, og det har egentlig funka veldig bra. Har ubetydelige smerta no, i forhold til ka eg hadde før. Så det anbefales! Likevel rette jo ikkje akkurat ryggen seg opp og det vises jo enda gaske godt(særlig ser eg det sjøl). Meen man blir vant med det, og så lenge man ikkje har så store smerta skal man vel egentlig ikkje klage 🙂

  8. ouch, det så ikke godt ut! tipper trening kan hjelpe en del. håper legen finner ut av det, og at det er noe å gjøre med det<3

  9. Jeg har akkuratt samme som deg, Therese! Jeg har over 40 grader skjev rygg og er og plaget med smerter, jeg var på full sjekk for 1 mnd siden, men da var det ingen forandringer, jeg vurderer opperasjon nå

  10. Jeg har vært plaget med akkurat d samme for noen år siden, hadde smerter i korsryggen konstant, uansett om jeg lå, stod, satt, gikk osv. Bestilte meg time for massage hos en min bror kjente og han skulle være av de beste. Da jeg lå klar på benken fikk jeg beskjed at han turte ikke å massere ryggen min for den var skjev og han var redd for å gjøre det verre. Det viste seg da at jeg hadde fått skiveutglidning i ryggen. Jeg fikk meg da time hos kiropraktor, nå husker jeg ikke navnet men det var han som var kiropraktoren for T.I.L spillerne og han var dansk. Etter ett par ganger hos han for å få “knekt” alt på plass ble jeg bra i ryggen og fikk beskjed fra første stund at jeg måtte bevege meg mye og gå gjerne turer til fjells. Etter dette har jeg ikke hatt noe vondt i ryggen 🙂 håper dette kunne være til hjelp ihvertfall og krysser fingrene for at du blir bedre. I know the feeling.

  11. Har du sjekket om ene foten din er lengere enn den andre? Det ligner veldig på problemet mitt. Hlyre foten min er en del kortere enn venstre, så ryggen blir skjev. Min er ikke like skjev som din, men kanskje lurt å høre med legen om det kan være det kanskje 🙂

  12. Er nok skoliose. Er selv operert for det 🙂 Du kan sjekke bloggen min hvis du vil lese om opersjonen min og tiden før den. Du kan også ta kontakt hvis du har spørsmål 🙂

  13. jeg personlig tror at du har noe som heter scoliose, jeg har hatt det selv og jeg måtte opperere! Det er ikke mange som må opperere, men de må bruke korset! Du burde virkelig dra til legen for å få skjekket det ordentlig opp!

  14. Dersom det er skoliose, så er det ikke sant det mange her sier at man bare kan bli operert for det. Har det selv, og fikk beskjed om at det skulle mye til.
   Jeg ble rådet til fysio og kiropraltor, og gikk ca 1 gang i uka hos begge i 7 mnd. Da dro jeg tilbake til sykehuset, tok bilder og det hadde ikke blitt bedre. Fikk beskjed om at jeg dette er noe som ikke kommer til å rette seg opp iløpet av livet, men JEG kommer heller ikke til å bli plaget av det som gammel. Sliter med at jeg får lett vondt i nakken, spesielt hvis jeg har perioder med mye skolearbeid og derfor tung ryggsekk, da seter vanskelig å finne rett belastning for begge skuldrene.
   Dette er noe jeg, som de fleste andre med skoliose bare må leve med, og det er da vitterlig ikke noe en går rundt og tenker på daglig. Det er også viktig å huske at skoliose IKKE er en sykdom, og heller ingen “diagnose”.

  15. Det er skoliose. Jeg har det samme, er operert for det! Ca 2 år siden operasjonen nå, men man ser at det fortsatt er skjevt. Jeg var 81 grader skjev før operasjonen, noe som er veldig mye. De pleier ikke operere på dem som er over 18, men kanskje du kan bruke korsett?
   det er bilde av meg før og etter:
   https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/305985_211053712362777_1776587199_n.jpg?oh=3385dfdd106e0cb0dac2240a0107be57&oe=553391BF&__gda__=1430539886_015e3682db58b305d8db8c5d2f516a51

  16. Hjelper helt sikkert med hvor mye er det du har i hvert bryst??
   Håper forresten du får den hjelpen du trenger og at alt order seg.

  17. Huffda! man ser tydelig forskjell på bilde nr. 1 og nr. 2. Men du kan vel kanskje få operert det? 😉

  18. Hei! Jeg syntes det ser veldig ut som du har skoliose. Jeg er selv operert for skoliose da jeg hadde jeg ryggrad som var over 70 grader skjev, noe som er litt i det ekstreme laget. Som regel utfører de en operasjon når man er over 45 grader skjev.
   Det er også noe som heter korsettbehandling men jeg tviler på at det er ett alternativ for deg, siden du er ferdig utvokst. Uansett så håper jeg legen finner ut hva det er, og at du får fikset det. Jeg var mye skjevere enn det du er, men jeg husker så sykt hvordan det gikk utover selvtilliten min!
   Har skrevet ett langt innlegg på bloggen min om dette som du gjerne må lese 🙂 og ta kontakt hvis du har spørsmål!

  19. Prøv Yoga!!! Jeg vet det er “mainstream”,kjedelig, ect ect, men det funker, jeg slet lenge med skjevt bekken, som førte til at ryggen min ble feil belastet, det tok meg to år med mild yoga, MEN jeg slapp å operere inn en metall skive i korsryggen som hadde blokert mye av bevegelsen i overkroppen.
   Prøv det, ikke bare en uke eller to, men over lengre tid, det kommer til å være vondt, sakte fremgang, men det funker!
   lykke til!

  20. Jeg har også skoliose, og det er ikke sant at treningsøvelser ikke hjelper. Selv har jeg vært på en treningsklinikk i London en måned for å rette opp og styrke musklene, og ryggen min er fortsatt synlig skjev, men det ble bedre og har ikke sklidd tilbake siden. Så hvis du er interessert i hjelp med ryggen og en månedstur til London kan dette anbefales! 😊
   Du er for stor for korsettbehandling siden du mest sannsynlig er ferdig utvokst. Operasjon er selvfølgelig et alternativ hvis du har veldig vondt. De opererer også en god del for kosmetiske grunner, så hvis ikke du syns det ser så ille selv, behøver du ikke å operere, hvertfall ikke akkurat nå.
   Å husk at ingen andre legger så godt merke til det som deg! 😊

  21. Ser ut som du har skoliose, det er ikke lett å rettes ved hjelp av øvelser. Har det selv, opperasjon måtte til

  22. Du har nok skoliose! Ta røntgen og finn ut hvor mange grader skjev ryggsøylen din er. Ved visse grader, tar noen operasjon. Det er lurt med styrketrening jevnlig for å styrke og beskytte ryggen din. Det kan hjelpe med noen timer hos kiropraktor, eller opplegg fra fysoterapeut.! Du kan også få satt på en slags “teip”, som holder ryggen din rettere ( i perioder).
   Hilsen en med skoliose 🙂

  23. Kjæresten min har akkurat slik.. Skoliose, men finnes ulike grader, så du kan være heldig om det ikke er så alvorlig! 🙂 går nok bra skal du se!

  24. jeg var akkurat lik som deg, og fikk Påvist skoliose… Ble bare skjevere og skjevere.. Og endte med operasjon i ryggen, og nå er den nesten helt rett!:))

  25. Kan gjette på at du har skoliose ! Ser hvertfall sånn ut. Hvis dem må operere for å få den rett igjen ligger du ganske mange måneder etterpå:( har en venninne som måtte opere, og hun lå i sykeseng hjemme et helt år og måtte utsette alt av videregående osv pga det … Lykke til !

  26. Du har jo tatt silikon i puppene, og de kan forverre scoliose pga belastningen og tyngden foran. Kjempesmart liksom.. Du skulle egentlig ikke operert silikon, for det er for tungt for ryggen din. Men men – ditt valg! Det er konsekvens av valgene dine. Jeg har selv store pupper, men drømmer om å ha små pupper faktisk. Fordi jeg syns de er til plage, og jeg skal ta brystreduksjon senere 🙂 og jeg tenker faktisk på at ryggen min ikke ville hatt godt av tyngden foran.
   Men lykke til! Håper det blir bedre og ikke skjevt senere.

  27. Venninnen min hadde slik rygg, og hun måtte opperere inn en jernstang for å rette opp ryggen. Håper du slipper det!

  28. Det ser ut som skoilose her. Bestevennina mi hadde samme problem. Ryggen ble bare skjevere og skjevere, og desverre hjelper ikke treningsøvelser, “gå mer rett i ryggen” eller andre teknikker. Den eneste løsningen var å opere hele ryggen, og hun har nå en metallstang eller plate(?) – vet ikke helt hva d er, men ihvertfall noe metallisk som holder ryggen rett! 🙂

  29. Det ser ut som det er tydligere på det siste bilde men kan kansje også være forde du har blitt tynnere? At det syns tydligere. Fin blogg å lykke til : )

  30. Det heter skoliose! har det selv, men er ikke så veldig skjevt på meg. Har hørt om folk som operer og går med sånt stramt korsett ish ting en stund, for å få rettet den opp!

  31. En skjevhet i ryggen må først bestemmes hva den kommer av. Er det ubalanser i muskelstyrken i kjernemusklene kan dette trenes med ulike øvelser, og forebygges med å bruke sekk istedetfor veske. Ikke like feminint, men likevel bedre for rygghelsen. Evt. kan du bytte på hvilken side du har vesken på.
   Hvis det er andre årsaker til skjevhetene så må andre tiltak iverksettes som foreksempel operasjon av ryggsøylen slik mange allerede har nevnt.
   Hilsen fysioterapeuten

  32. Ser ut som skoliose ja. Jeg har det selv, men har ikke mange nok grader til operasjon. Jeg anbefaler deg til å bli medlem av gruppene “Skoliose for unge” og “Skoliose Norge” på Facebook, for da kan du spørre om akkurat det du måtte lure på om ryggen osv. Lykke til og hold oss oppdatert når du finner ut noe mer 😄

  33. d heter skoliose, å det er ingenting du kan gjøre med d annet enn å opperere om de synes det er alvorlig nok. eller om du kan ha fått prolaps…. det finner de ut av på røntgen!

  34. Jeg har det samme problemet, og skal operere ryggen min snart pga skoliose. Det er ingen øvelser som vil få det til å bli mindre skjevt, men er øvelser som kan forebygge at det ikke blir verre:-) du børr prøve mage og rygg øvelser som vil få hjelpet deg med å styrke korsryggen og selve ryggen!:-) bruk Fysio!

  35. Skoliose er ofte smertefullt, men du burde få det undersøkt, det finnes forskjellige grader av det og i noen tilfeller kan/må det opereres. Lykke til!

  36. Har du prøvd ulike treningsmetoder for ryggen? Det finnes mange flotte metoder for de med skjev ryggøyle. Disse metodene kan være med på å fikse problemene 🙂 bare noen tips altså!

  37. uff det så kjent ut. Jeg var selv helt normal, så fikk jeg smerter i korsryggen som gjorde at alt ble vondt, dette gjore at jeg selv gjorde ryggen min skjev fordi det ga mindre smerter. Jeg dro til kiropraktor hvor jeg fikk mr av ryggen. Jeg hadde prolaps, og det var denne som hadde gjor at jeg hadde vondt i ryggen og hadde fått strålinger ned gjennom benet. Jeg lo litt når jeg fikk høre jeg hadde prolaps, tenkte “haha hvor dårlig helse går det an å ha?? det er sånn gamle folk får” men etter flere måneder forsto jeg at dette ikke var morsomt. Det ble det verste året i mitt liv. Jeg klarte ikke å delta på ting, og ting som virker som ingenting for andre var et helvete for meg å gjøre. Enkle små ting. Jeg holdt meg mer hjemme, la på meg, mistet kontakt med venner og ble deprimert. Jeg fikk beskjed av lege, fysioterapaut og kiropraktor at jeg måtte forberede meg på å ikke kunne leve som andre p min alder, jeg måtte ta mye mer hensyn. Å ta hensyn til hvordan du gjør den minste bevegelse når du er 18 år er vanskelig. Jeg ble så forbanna av hele greia, jeg ville operere den bort FORT. Jeg fikk en time til undersøking om det var nødvendig med operasjon, den var om en måned. Jeg hadde ikke mer tid å kaste bort, så jeg ringte rundt på andre sykehus i nærheten hvor jeg fikk en time litt raskere. Her fikk jeg valget om å operere og jeg takket ja med en gang. Det var nesten en måned ventetid og jeg så endelig lyset i tunellen. Greit nok at jeg må trene mye mer enn før, og at jeg må tenke over hvordan jeg gjør ting, men jeg kan føle meg som en normal person. Jeg kan gå rett, jeg kan sove uten smertestillende tabletter, ispose og pute under knærne. Jeg blir normal igjen. Nå er det to uker siden opperasjonen, og jeg har aldri følt meg bedre! Jeg har lyst å løpe, eller egentlig alt for å være i aktivitet for det er ikke vondt lenger, men jeg må ta det rolig en god stund til. Men uansett er jeg lykkelig, kunne ikke hatt en bedre start på det nye året!
   Jeg er ingen lege og kan ikke si at du har dette, men jeg tok det ikke seriøst når jeg fikk smerter, og det led jeg for i et år fremover i tid. Få det skjekket fort og ta det seriøst. Gjør som legene sier så blir alt bra til slutt <3

  38. Jeg har en venn som har sjev rygg. Hun bruker korsett nå og det kommer hun til å bruke i ca 2 år og hvis ikke det funker så må hun opperere. Lykke til!

  39. Jeg har det samme problemet, har hatt masse smerter i korsryggen, skjevheter og at jeg er sterkere i den ene delen av ryggen enn den andre. Jeg har fått høre at det er fordi det er pga jeg går for mye med tung veske med masse skolebøker på kun den ene siden. Vet ikke om dette stemmer, men kanskje det er slik med deg også?

  40. Skoliose er ikke smerte fult! Det er musklene rundt ryggraden som gjør vondt, ikke selve ryggen. Legene på Rikshospitalet har sagt til meg at de opererer ikke de som har under 45-40 pga det kan bli stabilt seinere i livet! Og at de ikke opererer de som er eldre er fordi ryggen er ikke like bøylig som hos en som et 14-15 år.
   Hvis legen din ser at du ikke har sa mange grader gjør de som regel ikke noe med det! Men hvis du tar et bilde hvert halv år å ser så ser man jo om den har vokset eller ikke. Som sagt be de på sykehuset sende det til fast legen og få en time hos legen å snakk med h*n, det er den eneste måten å finne ut på hva man bør gjøre;-) korset er heller ikke i vurderingen for de som er fult vokst, siden ryggen ikke er like fleksibel som de rundt 20 og oppover!

  41. Ikke for å tråkke deg på tærne nå, men jeg tror ikke det er så mye forskjell – men heller at det har blitt mer synlig og tydeligere fordi du har blitt tynnere. Jeg kan selvfølgelig ta feil, men det er logisk…
   Håper deg går bra med deg 🙂

  42. er sikkert skoliose, kusinen min måtte gå med korsett i noen år, hvis du ikke vil det må du mest sannsynlig stive av ryggen med en plate eller stang:)

  43. Det må være skoliose 🙂 ekstremt mange som har det faktisk.. Du har jo smerter i tillegg, så du vil nok få dekket en del av operasjonen :-))

  44. Det der er skoliose! Du må få legen til å få tatt bilder, en S formet rygg er skoliose, ikke skjeve ryggvirvler. Smerter og plager og stor skjevhet bør rettes med operasjon. Tror du får satt inn stålstang som skal holde ryggsøylen bein.

  45. Ser ut som skoliose.. Har det selv og mitt er mye verre enn din, men siden ryggen din ikke ser helt alvorlig ut, bør du skjekke med det hos legen og trening hjelper mye når det ikke er så alvorlig!

  46. Heihei Therese
   Hvis det e skoliose du har i ryggen så kan æ faktisk ta å anbefale hesteridning da det hjelpe utrolig godt for ryggmusklaturen.
   Hadde en kraftig skeivhet så æ va egentlig nødt å begynne med korsett og etterhvert bli operert.
   Men takke være heste ridning så har æ no en liten skeivhet igjen(såvidt man ser det).
   Nåkka æ virkelig anbefale og legen min sa også at man må finne egne begrensninger med ridningen å.

  47. Fysikalsk behandling (som kiropraktor, osteopat, fysioterapeut, osv) kan rette opp en del av skeivheten. Det funket på venninnen min 😉

  48. henger meg på de fleste over, ved å si at det ligner skoliose! har hatt skjev rygg selv, og gikk med korsett i ett par år før legene fant ut at det ikke hjalp noe særlig. (Var ikke så veldig flink til å bruke det vel å merke). Ryggen ble tilslutt 40grader skjev, og tok operasjon i september ifjor. Går greit når jeg trener hos fysioterapeut, men har blitt verre nå som det har vært juleferie. Hvis det er skoliose, kan nok ikke trening hjelpe med ryggrader, men kan hjelpe muskulaturen rundt 🙂 Heldigvis ble jeg sendt til Rikshospitalet der de beste legene er! Håper du finner ut hva det er kjappest mulig slik at du får mest mulig oppfølging! Lykke til! 🙂

  49. Sånn ser jeg også ut. Er skoliose. Du kan trene kjernemuskulaturen for å forsøke å hindre at skjeveheten blir større, men den vil ikke gå tilbake.

  50. Tror nok du har scoliose! Jobber hos en fysioterapeut, og de som har scoliose får ofte treningsprogram for å minske smertene. Dessverre er ikke dette noe som vil forsvinne, men om man trener riktig så kan man ihvertfall forbedre smertene.

  51. Ryggen din har nødvendigvis ikke blitt skeivere. Jo tynnere du er, jo mer vil skeivheten vise. Du har jo gått ned i vekt, så det er ikke usannsynlig at det er det som gjør at ryggen virker skeivere. Når du er ferdig utvokst, så skal ikke ryggen kunne vokse seg skeivere, det er vertfall det jeg har blitt fortalt.
   God bedring 🙂

  52. ææhh.. Har det samme sjøl (tror jeg). Har slitt så sykt i det siste med vondt i ryggen, og når mamma skulle gi meg massasje sa hun at ryggraden min var helt skjev og at jeg burde dra til legen..

  53. Det ser ut som skoliose. Lurt å operere det for jo eldre du blir, jo vanskeligere blir det å operere det

  54. Kan tydelig se at den har blitt skjeiver ja! Den vil nok og bare fortsette slik, så du bør absolutt gjøre noe med dette. Husker godt i fjor da du skreiv om dette og det ser 100% ut som skoliose, slik som jeg og mange andre skrev til deg i kommentarfeltet.
   Har selv skoliose og kan se at du også har det. Vet desverre ikke hva de kan gjøre med deg siden du er såpass gammel og sikkert ferdig utvokst. Kanskje kan du gjøre en operasjon på deg eller så må du nok bruke korsett. Noe som skal bruker hver dag, så og si hele tiden. Ja det er domt! Men hvis det bare blir verre og verre kan det tilslutt bli farlig. Jeg hadde selv 90 graders skjeivhet, noe som jeg tviler på du vil få, men da nermet det seg å bli farlig for hjerte og lungene.
   Snakk med legen så går nok alt fint! Du her heldig som ikke har så stor skjeihet. Det kunne vært mye verre, husk det! Er ikke alltid like lett å tenke slik, men prøv 😉

  55. Ei vennine av meg fra ungdomsskolen har skoliose, som dessverre dette her ser veldig ut som…Hun brukte korsett i starten, men nå er hun fast i USA hos noen spesialister der og trener. På henne har det fungert veldig bra, og gradene på skjevheten har blitt mye mindre, og hun hadde VELDIG skjev rygg. Operasjon er ikke eneste mulighet 😉

  56. Tror ikke du skal bekymre deg for at det skal fortsette å utvikle seg så veldig mye, det slutter som regel å utvikle seg før du fyller 20, hvis det er skoliose du har da 🙂 men er jo selfølgelig lurt å få tatt en operasjon hvis det plager såpass at du får smerter utav det. Da vil jeg tro du får dekket behandling! Lykke til :-))

  57. Hei!
   Jeg hadde for noen år siden en rygg som så ut som en S.. ved å ta fire behandlinger med akupunktur rettet den seg helt opp igjen 🙂 kanskje et alternativ å prøve dette? Funket vertfall for meg. Håper det ordner seg!

  58. Hadde hørt med legen om å få en operasjon eller hørt om i det minste å få en korsett som de har for folk med skjev rygg. Har selv skjev rygg å har kjøpt meg en korsett + Gjør noen øvelser Vær dag som hjelper på smerten. Men nå har ikke jeg samme skjevhet som deg :/

  59. Ser ikke bra ut den ryggen der. Håper ikke det blir så ille at du må bruke rullestol om noen år :-/

  60. Jobber på sykehus og har en del erfaring med skoliose (skjev rygg), trening på mage og rygg er spesielt viktig, men ville hørt med fysioterapeut mer konkret hvilke øvelser som er bra. Ellers kan korset eller bodyjacket brukes for å forhindre progresjon av skoliosen 🙂

  61. I Bergen kan du få nattkorsett, altså et korsett som bare brukes om natten. Mange andre steder i Norge tilbyr bare korsett som du bruker 24 timer i døgnet. Undersøkelser viser at nattkorsettet har like mye effekt som et korsett som brukes på heltid. Så derfor må du skaffe deg nattkorsett dersom du får tilbud om å bruke korsett 😉 men da må du reise til Bergen, vell og merke

  62. Som mange andre har kommentert over her, er det nok skoliose, ja.
   Men det man ofte glemmer, er at alle har forskjellige kropper. Flere har kommentert at trening hjelper, korsett hjelper, operasjon hjelper osv. Men det er ikke alltid at disse tingene hjelper for alle. Jeg har selv skoliose, og har vært gjennom to operasjoner de siste to årene ettersom den første ikke var vellykket. Skoliosen min ble oppdaget for rundt 6 år siden nå, og jeg fikk beskjed om å trene. Dette hadde motsatt effekt på meg, og jeg ble bare skjevere. Treningen hjalp mot smertene, men ikke mot skjevheten, i mitt tilfelle. Å bruke korsett var heller ikke optimalt for meg, ettersom jeg var fullt utvokst. Jeg fikk beskjed på Rikshospitalet at jeg ikke kunne bli operert før jeg hadde over 45 grader skjevhet, så jeg ble operert da de så at jeg hadde økt fra 42 til 56 på et halvt år.
   Men hvilken behandling du må ha kommer veldig an på hvilken livssituasjon du er i. Er du proffidrettsutøver innen for eksempel turn, hadde de vært skeptiske til å operere, ettersom man blir temmelig stivet av i ryggen av å få en stang eller to skrudd inn ved ryggraden.
   Men poenget mitt er at det er ikke alltid like lurt å gjøre noe som har funket for andre, hvertfall når det er snakk om noe så viktig som ryggen. Trening har for eksempel ikke funket for meg, men funket for venninnen min da hun hadde en ganske “mild” form for skoliose. Og operasjonen funket for meg (etter hvert), men ikke for venninna til søtsteren min.
   En ting som er lurt å vende seg til, enten du har skoliose eller ikke, er å ikke gå med en blytung veske eller pose i en hånd i ingenting i den andre. Fordel vekta. Og ikke vend deg til å støtte deg på et bein, stå heller med like mye vekt fordelt på begge beina 🙂
   Jeg tror det er veldig lurt at du snakker med legen din, og at du også tenker nøye gjennom hvilken behandling som er best for deg og din situasjon 🙂 Hvis det er skoliose du har, er det bra at du har oppdaget det såpass tidlig, da er det lettere å rette opp. Stå på, Therese!

  63. Ganske sikker på at dette er skoliose! Sliter med det samme selv, og du har tydelige tegn på at det kan være det. Treningsøvelser kan hindre smerte, men stort sett ikke rette opp. Spørs i hvilken grad du har, men du kan evt bli behandlet med korsett for å rette dette opp, men dette får du beskjed om når røntgen er tatt 🙂

  64. Ser ut som du har skoliose, søsteren min har det også. Hun gikk med korsett i 6 år for å rett opp det værste, men det har ikke blitt 100% bra, det blir ikke det uten operasjon, men hun vil ikke operere fordi det er en ganske risikabel operasjon, og hun får til å leve med den skjevheten som fremdeles er igjen 🙂 Håper du får svar på hvordan du kan evnt fikse din rygg!

  65. Det ser ut som skoliose ja. noe jeg er operert for selv. min hadde vokst seg 90% skjev før jeg oppererte den, din rygg har heldigvis ikke så stor grad av skjevhet. Men det er lurt at du tar tak i det nå før den blir enda skjevere. det beste er å få øvelser tilpasset av en fysioterapaut. men om du oppsøker legen så blir du sikkert sendt videre til en spesialist som gjerne gir deg et korsett. vist du har vært hos en fast lege med dette tideligere så er det fult mulig at han har tatt feil og at det faktisk er skoliose du har.

  66. Har akkurat det samme, om det er skoliose. Det som er veldig viktig da er å trene opp ryggen din så den blir sterk, og få noen gode øvelser…. 🙂

  67. hei, du har skoliose. Dette sier jeg fordi jeg har det selv og er blitt opperert for det. Det du må gjøre er å få kontakt med din fastlege slik at han/hun kan se på det. De kommer til å sende deg inn på kontroll hos noen som har mer erfaring med rygg og skoliose, og du kommer til å dra på mange rønken. Du kommer til å gå to valg å ta en operasjon(det tok jeg og jeg angrer ikke) eller ha konsjett, men dette er noe du diskuterer med legen.
   Jeg har/hadde den typen som var feil vei som man ikke kunne se at han hadde skoliose når man hadde en jumper over, da var ryggen rett. Men det kan se ut til at du har den som er rett vei.

  68. Skoliose eller ikke, jeg synes det er ganske merkelig at mange som kommenterer skriver “Det ER skoliose”. Jøss, leger alle sammen?

  69. Hei 😃 Skoliose kan komme av benlengdeforskjell. Om du har benlengdeforskjell kan det stort sett alltid rettes opp med å gå med oppbygget sko eller et innlegg i den ene skoen for å jevne ut forskjellen. Hilsen fysioterapeut

  70. Det er skoliose ja, hadde over 70 grader skjevhet og det ser ut som du har noe mildere. Kanskje du bare trenger korsett så kan det forbedre seg. Håper det ikke er så skjevt, utrolig vond smerte.

  71. Kjenner dette igjen med en gang! Jeg ble diagnoser med skoliose for omlag to år siden og er nå helt frisk. Dette rammer for det meste jenter og er nesten alltid helbredelig. Hvis man veldig lite skjev finnes det trenigsprogrammer som kan rette opp ryggen, men hvis man er så og så skeiv så er det vanlig å enten bruke korsett(. Da er det enten dag eller nattkorsett det dumme med dagkorsettet er at de kan være ganske synlig under klærne og hindrer ofte fysisk aktivitet) og i værste tilfelle kan man opereres men dette er hvis man er veldig skjeiv, jeg er nylig komt ut av sykehuset og operasjonen gikk veldig bra! Jeg var på 70 graders skeivhet og er nå på elleve( noe som er nesten det samme som rett ingen er helt på 0 grader) denne informasjonen er basert på mine egene erfaringer og vil så klart variere fra person til person hvis du vil ha mer info om det hele fant jeg en blogg som hjalp meg stort! Den heter rikkeskoliose og har masse nyttige tips og var til stor hjelp for meg, håper dette hjelper og lykke til på røntgen❤️

  72. Hei, har faktisk samme som deg bare ikke like utbredt, jeg har kun en liten vridning i ryggsøylen, men du har nok en større scoliose enn meg. Hvis jeg var deg hadde jeg dratt til en osteopat hvis du har smerter. Det finnes utallige treningsøvelser du kan gjøre for å redusere smerter for å gjøre ryggen sterkere da man som regel har svak rygg når man har scoliose. Hadde tatt kontakt med en PT som har erfaring med ryggplager eller også har en utdanning innenfor osteopati eller kiropraktor.
   Vet det skal gå an og operere eller bruke “byste”/korsett ellns for å rette opp. Men trening hjelper også veldig på slike skjevheter, lykke til!

  73. Du får nog köra inlägg i skon eller förhöja klacken så ryggen rätas ut igen. Fått det nyligen eller haft det där sen liten? 🙂

  74. Prøv akupunktur før operasjon! Har en venninne som har rettet opp ryggen ganske mye med akupunktur. Operasjon bør være siste løsning

  75. Du burde kontakte en ortoped. Det er mye mulig det ligger i beina dine at du trenger en såle eller noe i skoene for å få rettetopp. 🙂

  76. Skoliose ?? Det har jeg og jeg skal opereres om noen år siden jeg er bare 15år😊Men det er ikke falig.

  77. Kjenner en som hadde noe som heter Skoliose. Hun ble operert og måtte gå med korsett en god stund. Men det har virkelig hjulpet henne : )

  78. Ser ut som skoliose, det hadde jeg. Du kan enten bruke korsett i en lang periode eller hvis det blir enda illere(blir det med tiden, best å få behandling raskt) kan du operere inn stål/titanstenger, enten på øvre del av ryggen eller hele ryggen, spørs hvor skjevheten er nå og muligens kan oppstå. Lykke til 🙂

  79. Jeg studerer, om sånne ryggproblemer og jeg kan si at det der er scoliose. venninen min har scoliose og hun har sånn rygg, og du ser det bak pga ribbenet

  80. Jag har själv scolios och har röntgat ryggen sist när jag var 16 år och då skulle det inte kunna bli värre! Men när jag röntgade ryggen igen när jag var 23 så visade det sig att det blivit mycket värre. Går hos en osteopat Som gjort min rygg helt rak, så leta upp en osteopat så kanske det kan hjälpa dig med 🙂 kram

  81. Ok, for det første, til dere som skriver at det ser stygt ut, det sårer. Har det selv, men ikke så ille som du, Therese. For din egen del vil jeg gjerne at du drar til legen, får henvisning til røngten så du får tatt bilde av det. Da får du vite hvor mange prosent skoliose du har. Da forteller legen deg hva du må gjøre, og som regel får du henvisning til fysioterapeut, og det MÅ du bruke, ellers blir det bare værre og værre. Der får du øvelser du må gjøre jevnlig og på eget initiativ, og tro meg, gjør de øvelsene, det hjelper masse! Det kan også hende du har så høy prosent skoliose at du må gå med korsett eller ta operasjon.
   LYKKE TIL! Gå til legen! Nå!

  82. Ser veldig mye ut som skoliose, har det samme selv. Det er forferdelig å ha noen ganger fordi jeg er ikke skeiv nok til å operere, men ikke lav nok til å ikke ha smerte ganske ofte. Det er vondt å sitte, ligge for lenge, bære ting,spesielt i korsryggen og i skulderbladene. Og fysioterapeut vil bare lindre smertene i en dag eller to, det er ikke verdt pengane. De sier at jeg må enten trene den opp, eller ta smertestillende. Ikke får jeg noe støtte til trening eller fysio, og har slete med dette i flere år. Jeg håper vertfall du drar til legen å får sjekket deg 🙂

  83. Har du blitt utredet for scoilose? eller helt vanlig veskebæring?! mye tungt på samme skulder?
   om ikke hvordan er ditt daglige opptak av kalsium? det kan ha innvirking på osteopoerose(beinskjørhet). Har jobbet på ortopeden og har sett mange tilfeller som ikke følger boken om osteopoerose. røking har også en meget stor innvirkning! men om du skulle ha scoilose er ikke det det verste, det finnes masse behandling men som regel er det og bare leve med det.
   Det du har her ser ikke så ille ut må jeg si. i verstfall må man operere inn en stål plate.. i værste værstefall(noe leger helst ikke vil gjøre) er å fjerne litt av ryggvirvlene (du blir litt kortetre men du får en rettere rygg)

  84. Hei! Jeg har ganske lik rygg som deg, og det ser ut som du har en ganske kraftig skoliose. Jeg er 18 år, og siden jeg er ferdig utviklet er det for sent å bruke korsett. Alternativet man har er å operere, og sette inn titanstenger og skruer i ryggen som aldri tas ut igjen, eller å gå til fysioterapeut for å redusere smertene! Kan en del om det, så hvis du lurer på noe kan du sende meg en Mail 🙂

  85. Hei! jeg har også skoliose. Dro til et treningssenter i USA som tilbyr behandling. Legen sa ryggen min hadde 27 grader skjevhet. Når jeg var ferdig med behandlingen i USA var jeg rettet opp en del og hadde bare 13. Bare ta kontakt om du ønkser mer informasjon:) Operasjon er nok ikke et alternativ med det første.

  86. Begynte sånn her å, nå har jeg dødsdømt rygg, forkalkninger i nakken skeiv å diverse :/ smerter non stop. Revmatisme

  87. Anbefaler kiropraktor på det sterkeste!! Hadde jeg kun hørt på legen for typ 5år siden hadde jeg nok vært uføretrygda nå.. Fikk beskjed av han om at det ene beinet mitt var blitt kortere enn det andre, og at det bare var å trene så ville jeg slippe å ha vondt i ryggen.. Heldigvis ba et familiemedlem meg om å ta en tur til kiropraktor. Hun kjente på ryggen min og tok å knekte et par ganger og sa vær så god, nå er beina like lange igjen!! Sliter med at beinet låser seg i bekkenet mitt, og når det låses så reiser jeg til kiropraktor med engang!

  88. Hei! Seg ut som Skoliose, har det selv og med vridd sånn greie, flink til å forklare.. Not. Har 21 grader selv og går til sjekk hvert halvår. Hvis ryggen din forsetter å vokse vil de be deg bruke korsett som du på gå med 23 timer i døgnet og op det blir veldig ille må du i hverstefall operere. Da setter de på en måte regulering på ryggraden 🙂

  89. Jeg har skoliose og min var på 70 grader skjevhet..
   Jeg fikk operert en metallstang inn i ryggen når jeg var 10 år og fikk den ut nå som jeg er 15. Jeg har blitt mye rettere men er fremdeles 40 grader skjev.. Så det kan godt være at du har skoliose som meg!

  90. Jeg har blitt operert for skoliose 3 ganger, fordi de 2 første ble mislykket. Skolioseoperasjon er helt grusomt, det er faktisk den største operasjonen som gjøres i Norge, på lik linje med hjertetransplantasjon (like omfattende og krevende ifølge min kirurg). Ble operert på Rikshospitalet alle gangene. Men det skal sies at det er ikke mulig å bli bedre uten operasjon, spesielt siden du er såpass skjev. Det er et utrolig tøft valg, men om du er mye plaget bør du kreve å bli operert før skjevheten blir alt for stor og operasjonen blir større enn nødvendig. For ryggen din VIL bli skjevere, dessverre. Lykke til!

  91. De fleste velger behandling, fordi de er opptatt av å redusere og lindre symptomene. Visste du at plager og smerter i ankler, knær, nedre rygg og nakke kan komme av feilstillinger i føttene? Og at dersom sålene dine gir riktig støtte, så beveger du deg og trener riktigere og bedre?
   Jeg fikk hjelpe av par spesiell ortopedisk sålene som inneholder ? Sølvfibre som blokkerer elektromagnetisk stråling,? Negative ioner
   ? Naturlig Infrarød stråling
   ? Mer enn 10 forskjellige energimaterialer
   Hva kan Jongya ortopedisk innleggs- såle bidra til?
   Korreksjon av feilstilling i føttene, øket styrke og et grunnlag for å forbedre gangen og kroppens holdning. Sålene kan virke støtabsorberende, noe som reduserer belastningen på ryggraden. Det vil endre kroppens tyngdepunkt. Det medfører stødig og balansert gange, som vil redusere trykkbelastningen på ryggsøylen. Den korrigere med skjevt på ryggsøyler/bakken.
   Jeg hadde vondt på korsrygg og veldig skjevt bakken pga Lengdeforskjell i ben og plager over flere år, jeg fikk ikke særlig hjelp fra kiropraktoren, etter jeg brukt Jongya sålene over 1mnd har jeg ikke smerte problem i korsrygg og bakken lenger.
   De 8 funksjon av Jongya sålene
   1. De korrigerer smerte og ubehag på grunn av fysisk og mekanisk feilstilling.
   2. Nerveledningen i beina forbedres.
   3. Støtdempende virkning på føttene(reduserer presset på føttene, gir mer utholdenhet).
   4. Skjelettets styrke øker. Basert på prinsippet om bedre mekanikk øker skjelettets bære-evne 3-5 ganger.
   5. Sålen stimulerer mange akupunkturpunkter i føttene.
   6.Man kan få en forbedring av perifer blodsirkulasjon
   7. Negative ioner har antioxidantisk effekter.
   8. Sålene inneholder av sølvfibre kan hemme veksten av bakterier, og drepe dem.
   Therese har du lyst å prøve ut sålene så kan du kontakt meg på eposten min.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg