egypt?

Hei!

Nå sitter jeg hjemme trygt i min egen leilighet. Reisen hjem gikk fint, dagene etter helgen har dog ikke vært like fine i og med at jeg her så forbanna sliten haha…. Det som ventet meg når jeg kom hjem var snø, masse snø som var kommet på en dag. Hadde ikke vinterdekk på bilen når jeg kom hjem, så vi måtte stresse med å få de på for å kjøre på sommerdekk på et sånn føre som det er her nå er ikke den smarteste idèen og heller ikke noe særlig lovlig. Så ja, bare å ta frem alle ytterjakkene og kle seg godt fremover for fy søren så kaldt det er :'(

Nå skal jeg snart på jobb, skal bare dra å kjøpe meg frokost først. I kveld skal jeg en tur til KK, vi skal se på ferier og se om vi finner oss en sydentur neste uke. Jeg har egentlig ikke vært på noe særlig ferie i år, har enda noen uker til gode så jeg tenkte at jeg måtte komme meg en tur vekk. Har vurdert Egypt, nærmere bestemt Sharm El Sheik – noen som har vært her og har erfaringer, type hotellanbefalinger, er det billig å være der (hva koster for eksempel et måltid ute), hvordan er temperaturene i starten av november?


Et par bilder fra siste kvelden i Trondheim. Hege og Natalie. I tillegg ser dere de kamerasky søstrene Willassen, haha.

52 kommentarer
  1. Jeg var i Hurgada for en del år siden, der var det utrolig fint! Jeg var ganske liten, så aner ikke om partyfaktor og shopping er noe bra, men er mange fantastiske hotell-resorts og digge strender!

  2. Har vert i Sharm 2 ganger å ska lett tebake!☺️Men som me blei fortalt flærne ganger begge gangene før me sko bestilla reisen va at du bør vær på ett hotell som har taxi.Taxiene på hotellene kjøre deg så avtale du tid som de ska komma å henta deg. Taxien som e ute i gatene e ikje te å anbefale! Men ellers e plassen heilt fantastisk!! 👌🏼☀️

  3. Vært der 1 gang 🙂 skaff dere et hotell med god standard, kvinnesynet der var noget annerledes enn her hjemme .. Men dere må snorkle/ ta dykkersertifikat der nede! Sykt vakkert under vann, fisker, korallrev osv 🙂 absolutt verdt å få med seg! 🙂

  4. Vært der to ganger. Ikke veldig til å skryte av, men fint land. Drit irriterende å gå på markedene hvor de som eier butikkene maser om at du skal komme inn i butikkene dems. IKKE gå inn med mindre du vet at du kjøper noe, du slipper nesten ikke ut før du kjøper noe! Og ikke betal med kort. Det er liksom vanlig å prute, men er du snill så betaler du bare det de ber om, de har ikke så mange turister for tiden, så de trenger alle pengene de kan få 🙂 Når vi var i Egypt nå i starten av September, var det en mann som eide en 24/7 butikk som var veldig snill og hadde ikke smått i veksel så vi fikk for mye tilbake. Han dro vi og handlet hos hver dag, og siste dagen ga vi han en del penger som vi hadde til overs. Han var veldig høflig og ville ikke ta imot! Er mange høflige og snille folk der, men når jeg gikk i shorts og singlet på kvelden (da alle Egypterne også var ute, pga det er så varmt om dagen) så ble jeg stirra ihjel av alle damene. Det var veldig ubehagelig, men jeg kunne ikke kle på meg mer, for det var så varmt! Du burde dra på all inclusive hotell med minst 4 stjerner, for de er store, fine og har ofte flere basseng. Ikke spis tomat eller frukt/grønt med skallet på, da blir man fort syk. Du burde også holde deg unna meieri produkter. Pass på at alt av kjøtt du spiser er godt stekt, og ikke har ligget lenge fremme 🙂 Tenker du å bare slappe av på hotellet, eventuelt dra på noen båt turer eller kamel ridning, så er Egypt veldig fint 🙂

  5. Vært der for mange år siden, utrolig fint der!! Anbefaler å snorkle/dykke, virkelig en opplevelse for livet! Men ville nok ikke reist der slik ting er nå, da det er veldig utrygt der. Mye uro osv, så ville nok ventet noen år før jeg reiste dit:)

  6. Ett måltid er vel på ca 25 kr og opp til 50-75 kr.
   Man burde respektere kleskoden. Altså ikke kortere skjørt/shorts en knærne og topper skal ikke ha utringning og ikke være avdekkende på mage eller skuldre.
   Hvis man velger og ignorere kleskoden kan man risikere mange ting, man er I deres land med deres regler. Følg dem og du vil ha en utrolig fin reise!! (Jeg opplevde blotting og uakseptabel oppførsel når jeg var 12 fordi jeg gikk med en kjole som hadde stropper på kjolen og ikke ermer, og jeg var sammen med pappen min..)
   Hurgada og Sharm El Sheik er helt utrolig, masse fine utflukter, hoteller og strender 🙂
   Håper dere får en fin reise og er forsiktig.

  7. Kom deg til Egypt – og Sharm El Sheik! 🙂 Du kommer til å stortrives der, mange fine hoteller og sandstrender. Prisnivå på mat er noe billigere enn her hjemme, litt avhengig av hva/hvor du spiser. Temperaturene der nå er som en deilig varm sommerdag i Norge, ca. 25+ grader. God tur! 😉

  8. Fantastisk sted,men UDI har de siste årene frarådet folk å reise dit pga de voldsomme urolighetene. Jeg ville vel kanskje ikke tatt sjansen..

  9. Var i Egypt- Sharm El Sheik i 2013. Det var virkelig en av de bedre ferieturene jeg har vært på! Dro i mars, og jeg regner egentlig med at temperaturen er ca den samme. Lå vel på rundt 30++ grader 🙂
   Hotellet jeg var på va Royal Albatros Moderna, og det gikk over all forventning! Er et 5 stjernes hotell, med all inclusive. Det var vel rundt 8 forskjellige restauranter inne på hotellet, alt gratis. Det var også flere sklier og mange basseng det. Stranden lå rett ved hotellet, og maten ute var også hanske billig.
   Anbefaler dette hotellet på det sterkeste!

  10. Jeg har vært i sharm el sheikh 2 ganger før, så her er mine tips 🙂
   -Du bør velge et hotell med all inclusive og egen strand.
   -Det er billig å spise ute, spørs jo om du drar på en international restaurant eller lokal. På de lokale koster det typ 50 kr for en rett, spørs jo på hva du bestiller selvfølgelig.
   – Jeg ville aldri dratt med kun jenter.. Jeg gikk aldri alene uten enten pappa eller kjæresten min. Det er ikke trygt å gå alene som jente, de har et helt skrudd kvinnesyn, og jeg har opplevd flere ubehagelige hendelser når de jeg var med stod litt lengre borte.. På hotellet er det trygt, men ikke i naama bay (sentrum)
   -Det er heller ikke så mye å gjøre der, ingen shopping som er verdt å få med seg f.eks (bare jalla), så kan fort bli kjedelig.
   -Badingen er amazing, fantastiske strender, varmt i vannet og masse fine snorklemuligheter.
   – Vi kjøpte mobilt bredband, så hadde vi med på stranda, og hadde på rommet. Bare å kjøpe der på vodafone, veldig billig, og kjekt, så slipper man å bruke dritmye på mobildata.
   -Det er i utgangspunktet sykt billig der, men de prøver jo å selge så dyrt som mulig til turister, så lett å bli utnyttet. Ikke kjøp noe i shoppene til hotellet, og alltid prut!
   -Når du skal ta taxi, alltid prut ned til halvparten av hva de ber om. Fra Hadaba til Naama bay betaler man ca 30, maks 40, og det er 10-15 min å kjøre
   Hvis badingen er det viktigste anbefaler jeg sharm el sheikh 🙂

  11. Hei Therese så fine bilder av deg
   du er en smellvakker jente da
   så fint antrekk du har på deg
   det kledde du da
   Har du hatt en fin dag?
   kan jeg få se deg med Blå Jeans på bloggen?
   Jeg er glad i deg da <3

  12. Vært i Sharm El Sheik tre ganger!
   Kan anbefale Sonesta Club eller Novotel. Sonesta har sykt store basseng og stort område. Om du bestiller all inclusive har de pizza og burger ved bassenget hver dag. Samt et stort utvalg i “matsalen” til frokost, lunsj og middag. Reiste på snorkling til Ras Mohammed, anbefales!! Det er billig å spise der, men kjeder som starbucks er det normale priser som vi har i Norge.

  13. Martheborge.blogg.no har vært der 😊 du kan jo sjekke ut bloggen hennes, hu har en egen kategori om turen 😄

  14. Hei! Har vært i Egypt tre ganger før. Seinest mars i år og skal tilbake i 2016. Det er kjempebillig der. Mat kan du egentlig få i de fleste prisgrupper. Det er jo både Hard Rock, TGI fridays og Pizza Hut i sentrum av Sharm el Sheik der du kan få middag og dessert til rundt 200,- ellers er det jo flere lokale restauranter der du får middag mye billigere. Selv anbefaler jeg at du drar på et hotell med all inclusive. Det har jeg gjort hver eneste gang. Det koster ikke mye ekstra, og maten er som regel veldig god. Også kan man heller spise i sentrum av og til for en variasjon. Jeg syns ikke det er noe problem å ta taxier som står langs veien. De kjører såklart ikke som i Norge, men jeg har aldri syns det har vært noe problem. Når vi var der i mars tok vi taxi ca 1 mil og betalte ca 30,- så prisene er det ingenting å si noe på. Hotell jeg kan anbefale er Sharm Reef. De som jobber der er kjempehyggelige og hotellet er utrolig fint. I tilegg ligger det greit plassert rett ved en Starbucks og en rask taxitur unna både gamlebyen og sentrum. De to siste gangene jeg har vært i Egypt så har jeg blitt frarådet å reise pga uroligheter. Selv har jeg aldri merket noe til det, og har aldri følt meg så trygg noen annen vei. Hvis du først drar dit anbefaler jeg virkelig å prøve snorkling. Hiv deg med på en utflukt der man drar ut med båt og snorkler hele dagen, det er helt fantastisk! Temperaturen er vel som en norsk sommer, varmt og dagen og kjøligere på kvelden. Håper dette var til hjelp 🙂

  15. Vært i Egypt 9 ganger….. Hurghada nesten alle gangene utenom 1, da var det sharm el sheik. Anbefaler Hurghada på det sterkeste, følte meg mye tryggere der og ja, likte meg mye bedre der.

  16. Har vært i hurghada.. Var en utrolig fin plass og på ett nydelig Hotel. Men folkene der i mot… Jeg ble fysisk dratt inn i en taxi to ganger når jeg skulle gå over andre siden av hotellet i butikken å kjøpe meg en brus. Utrolig skummelt! Ellers ble vi svindlet et par ganger når vi tok taxi. Dratt å revet inn i butikker, skreket etter Osv .. Folkene er utrolig slitsomme og 10x verre en tyrkere på marked :p så ville fsktisk ikke dratt tilbake kun Pga sånn folkene der er:/ men landet og plassen er jo flott! Bare så sinn st befolkingen ødelegger så mye. Jeg gikk rundt livredd hele tiden! Og de som jobbet på hotellet var helt like de som gikk rundt ellers ute i gatene. Han ene som jobber på hotellet sto sikkert 15 minutter å stirret på kroppen min når jeg lå å sov å han var liksom ganske godt oppi årene så der var ganske ubehagelig 😮

  17. Jeg var i Sharm el-Sheikh for et par år siden og jeg syntes det var kjempefint! Husker ikke hva hotellet het men det lå like ved en mcdonald’s (haha) og med gåavstand til blant annet sentrum og stranden, tror det var 200 meter til stranden. Hadde frokost inkludert og tror også det var wifi der. Er veldig billig der, en lunsj på restaurant kostet oss alltid mellom 20 og 40 kr hver. Tror november er fin tid å dra ned dit på for da er det ikke på sitt varmeste men fortsatt varmt liksom. I juli-august kan det jo bli rundt 48 grader i skyggen, det er jo nesten _for_ varmt haha. Tror at hvis dere drar dit i november så får dere en veeeldig fin ferie 🙂 jeg elsket i hvert fall Sharm el-Sheikh 😀

  18. Var i Sharm el-Sheikh i 2010, og anbefaler virkelig å ha ett hotell som både har restauranter, bademuligheter og annet, fordi det er ikke så vedig mye å se der. Og folk utenfor hotellene kan være ganske frekke og påtrengende, spesielt om dere er bare jenter, slik som vi var.
   Likevel annbefaler jeg å dra på utflukter med reisearrangøren. Vi red på kamel langs kysten og så da over rødehavet til saudi-arabia. Snorkling er også noe som virkelig er å annbefale! Rødehavet har noe av det mest fantastiske og fargerike underhavslivet jeg noen gang har sett. Jeep-safari var også noe vi gjorde mens vi var der, og det var både spannende og veldig interessant fordi vi kjørte gjennom flere beduin-leirer, der du fikk se hvordan menneskene som lever i ørkenen bor.
   Har skrevet noe om Sharm el-Sheik på bloggen min, om du trykker på kategorien “Egypt”

  19. Har vært der 2 ganger og like fornøyd begge gangene! Var i midten av desember og da var temperaturene veldig bra! Anbefaler å dra på utflukter med båt for eksempel!

  20. Slik som du kler deg, vil egypterne aldri akseptere. Veldig streng kleskode der nede, så bare å dekke seg til. Kanskje ikke rette land for deg.

  21. Om du skulle reise så er det lurt å bli kjent med animation-teamet på hotellet! Sist gang jeg var der så fikset de oss VIP-tilgang på forskjellige nattklubber osv + de vet hvor det skjer ting 🙂

  22. Husk å sjekke UDIs hjemmesider før du bestiller. Skulle dra til sharm el sheik men var sterkt frarådet. Endte i Hurgada i stedet. Men dette området passet best for barnefamilier…

  23. Har hørt det ikke er så greit i egypt nå. Et vennepar av meg å typen har akurat vært der å de vil ikke tilbake. Det har blitt så strengt at de knapt fikk forlate hotell område

  24. kan du lage et innlegg om tattisene dine? spesielt sleeven men de andre og? har tatt endel selv og vil bare se helheten :))

  25. Hold for guds skyld ikke lillebroren din i hånden offentlig, det fikk jeg erfare……….. Litt annet kvinnesyn kan man si. Men fint på hotellet. Ikke lov å drikke offentlig, men på hotellområder er det greit 🙂

  26. Har vært i egypt 4 ganger å elsker virkelig landet. Har bodd på Sharm Reef, anbefaler deg å bestille med all inclusive, maten på hotellet er grei. Fordelen er at man får med drikke. Det er egen strand på hoteller der det går buss, og det er utrolig fint å snorkle. Vi har aldri merket noe av denne uroen som alle snakker om, å vi har alltid følt oss trygg i Egypt.

  27. Ville heller reist til Hurghada enn Sharm el Sheik. Sharm el Sheik er definitivt mer “turist”by enn Hurghada. Til hun som sa Hurghada er mer for familier er absolutt ikke riktig. Har bodd der nede over en lang periode, så har god erfaring. Siden du kun skal på en avslappende ferie muligens, og kanskje ikke så interessert i å se på kulturen, så vil jeg si Sharm el Sheik vil være alternativet for deg. Sharm el Sheik er bygd opp som en turistby 🙂 Men mer å finne på i Hurghada hvis du skulle ønske å bevege deg utenfor hotellområdet! Støtter de andre her som anbefaler hotell med all-inclusive, det er nok best i forhold til at dere aldri har vært i Egypt før, og slipper derfor å forholde dere til å måtte kjøpe mat utenfor hotellet til alle døgnets tider 🙂 Det er ikke like bra restaurant tilbud som f.eks om du skulle reist til et europeisk syden-land 🙂 Noen har de jo selvfølgelig, men da burde man kjenne til å områdene man besøker, slik at man vet hvor de forskjellige restaurantene ligger 🙂

  28. ELSKER EGYPT! har kun vært der en gang for noen år siden, men ble helt betatt med engang! var der selv i høstferien, men har flere venne som har vært der november/desember, og kan trygt si at det fortsatt er ganske varmt 🙂
   Veldig deilig å være der med tanke på at man kun slapper av, siden shoppingen ikke akkurat er noe bra der. Vi leide en leilighet i et bungalow-kompleks inne på hilton hotel & resort. Da hadde vi både et basseng rett utenfor døra, og enda et bedre ett rundt hjørnet! Deilig å kunne komme unna alle hotellgjestene som som oftest henger nede ved hovedbassenget ved hotellet.
   Helt seriøst, dra dit! Kommer til å elske det!
   (du må forresten prøve kina-restauranten nede ved stranden, beste innbakte anden jeg har smakt!!)
   klem <3

  29. ikke reis til egypt eller tyrkia eller noen som helst land i dette området, det er livsfarlig for nordiske turister der!!!

  30. Var der en gang med kjæresten min. Ble kjempe skuffa. Mye søppel, tomme bygninger og mye tiggere som er slue og setter deg på kamelen dems og ber deg betale etterpå. Se opp for dem, håper reisen deres blir bedre enn våres:) det er veldig lett å bli lurt penger fra der nede

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg