svar på spørsmål

Wii, i går fikk jeg en telefon fra SAS her i Tromsø om at min og KK sin koffert var ankommet flyplassen, så nå har jeg fått både lader til macbooken, sminke (!!! har gått en uke uten sminke, nå burde huden min takke meg :ppp) og alt annet smått jeg har savnet. Det tok en uke før den kom, og de hadde heller ikke noe informasjon om hvor den hadde vært – det blir et evig spørsmål som jeg sannsynligvis aldri blir å få svar på. Det så heldigvis ikke ut til å mangle noe, så nå er jeg jeg fornøyd! 😀

Følte du deg redd da du fløy med tanke på tragedien som hadde skjedd rett før?
Svar: Både ja og nei. Det er klart man får litt mer nerver og tenker mer på hva som faktisk kan skje når det har styrtet et fly dagen før man reiser ned, men jeg tenkte også at i det jeg hadde satt meg på flyet så var alt utenfor min kontroll. Det som skjer, det skjer og det er ikke noe jeg kan kontrollere. Jeg er ikke en person som er noe spesielt flyredd heller, men hadde jeg vært veldig redd for å fly ville jeg kanskje aldri satt meg på det flyet i utgangspunktet.

Hvilket hotell var dere på i Sharm/hvordan var hotellet?
Svar: Vi var på et hotell som het Sharm Reef i Hurghada-området. Dette var et fint hotell med stort bassengområde og bar med bassengområdet. Vi hadde All Inclusive, noe som er ganske vanlig i Egypt/Sharm el Sheikh. Her var det frokost fra kl 07 – 10, pizza kl 11 – 12, lunsj kl 12.30 – 14, mellommåltid kl 16 – 17 og middag klokken 19 – 21. Man sultet med andre ord ikke, og rakk man ikke frokosten så var det pizza like etter. Maten var grei, det er jo buffè og begrenset hvor mye de kan variere på maten fra dag til dag – så om man er to uker tenker jeg man lett kan bli matlei og ville gå ut å spise heller. Vi spiste ute et par ganger, men All Inclusive’n kostet 600 kr per person så da kjøper man så klart det. I tillegg til mat fikk vi gratis vann, brus, juice og lokal alkoholholdig drikke fra klokken 11 – 23 hver dag.
De ansatte på hotellet var hyggelige og behjelpelige om det var noe. En dag hadde vi glemt et potetgullflak på nattbordet, så når vi kom tilbake fra bassenget var det en skokk med små minimaur på det lille flaket og rundt omkring i sengen osv. Vi gikk til resepsjonen og sa i fra, og 5 minutter etterpå står de på døren med insektsspray-maskin, og de vasket og skiftet på sengen. I Norge ville det nok tatt betydelig lengre tid, hehe.

Ble dere sjekket opp mye av de lokale gutta?
Svar: Når man går i Naama Bay langs alle de små “uteplassene” hvor man kan sitte å røyke shisha og ta et par drinker så prøver alle innkasterne å få deg inn, men det er jobben demmes så uansett hva de sier er det bare å ignorere de om man ikke vil sette seg der. De kan komme med slibrige kommentarer og det kan virke som de sjekker deg opp, men bare overse de. Verre er det når man er inne på nattklubbene (Pacha, Hard Rock, Little Buddha) og det kommer bort 35-40 år gamle egyptere med en ølmage som ligner pappa sin, og prøver å dra deg med inn på VIP-området hvor de har plass. Siste kvelden kom det bort to sånne mannfolk, og vi sa til de at vi skulle reise hjem dagen etterpå. Jeg kødder ikke når jeg sier at etter 3 minutter så sa han ene til KK at han ville møte henne på flyplassen og si hade før hun dro – uten at de hadde snakket noe særlig. Vi dro det typiske lesbe-kortet når vi så at det var vanskelig å få de til å gå vekk på en hyggelig måte, og resten av kvelden kom han samme og hvisket til meg at jeg nå var fienden hannes siden han var så forelsket i KK og vi var “lesbisk”. Haha!

Bruker du sunblock på tatoveringene dine når du soler deg?
Svar: Ja, jeg smører med sunblock på tatoveringene mine opptil flere ganger i løpet av dagen når jeg er i solen. Man blir så klart ikke så brun når man bruker sunblock, men hvorfor skal man være brun der man har tatovering? Den holder seg mye sterkere i fargen og du beskytter huden i samme slengen. Resten av kroppen smører jeg med en solkrem med lavere faktor.

Er det renslig der eller er det litt skittent?
Svar: Innenfor “byen” eller hva jeg skal kalle det så var det veldig rent utifra hva jeg husker, men så fort man kommer litt utenfor byen typ der ørkenen er så er det mye søppel som ligger rundt omkring. Når vi var i ørkenen på firhjuling- og kameltur så fikk vi se en beduin-leir, og her var det FULLT av søppel utenfor leiren så jeg tenker at de kanskje forsøpler litt? Haha!

Hvorfor valgte dere akkurat Egypt, og ikke et litt mer “vanlig” feriested?
Svar: Planen var egentlig å reise til Gran Canaria eller noe, jeg vet ikke om så mange andre steder hvor det er varmt på vinteren. Men så søkte jeg litt rundt på nettet og fant ut at Egypt var ganske varmt, og i tillegg så var det verken dyrt eller langt å reise dit. Jeg har nemlig bestandig tenkt at Egypt var langt unna, sånn som Thailand, og at det kostet masse å reise dit. Men når jeg kom over reisen vi bestilte så var det ingen tvil om at vi ville dra. Jeg hadde aldri vært her før, og det er jo litt spennende å prøve ut nye steder fremfor å reise til de samme stedene hvert år. Jeg tror heller ikke at Egypt er et veldig “uvanlig” feriested?

Hvor mye kostet reisen til sammen, fly + hotell? Valgte dere det billigste?
Svar: Reisen med fly + hotell og all inclusive kostet 4500 kroner per person for en uke – absolutt en overkommelig pris. Vi valgte ikke det billigste, vi kunne fått det for 3000-3500 kroner, men vi ville ha et litt greit hotell så da valgte vi som vi gjorde. Jeg tror det var noe restplass-opplegg egentlig siden det var såpass billig, bestilte på amisol.no. 

Følte du deg utrygg der nede, opplevde du noen ubehaglige situasjoner?
Svar: Nei, jeg følte meg egentlig ikke utrygg i det hele tatt. Første dagen vi dro inn til Naama for å drikke, så satte vi oss på en plass som het Sky Cafè for å røyke vannpipe og drikke noen drinker før vi dro på nattklubbene. Det endte med at vi dro hit hver kveld før vi dro på nattklubbene, så vi ble godt kjent med de som jobbet der. De fulgte oss til utestedet vi skulle på og fulgte oss til taxien når vi var ferdig litt senere på natten. De sa at om det var noe som helst så måtte vi si ifra til de, så fikk inntrykk av at de ville passe på oss. Den eneste ubehagelige situasjonen jeg kommer på må være når vi kom hjem med taxi klokken 5-6 på natten og skulle finne oss mat litt bortenfor hotellet. Alt var stengt så vi satte oss i taxien igjen, også kom det to gutter som var sikkert 18 år og satte seg i taxien sammen med oss (??). Vi hadde ikke snakket med de eller noe, men vi var jo litt full så vi ga oss litt faen så ba vi han bare kjøre oss en plass hvor vi kunne kjøpe mat også kjørte han oss til hotellet vårt etterpå. Guttene gikk av der vi gikk av, de kunne ikke LITT engelsk en gang og det virket som de trodde de skulle bli med oss inn på hotellet for å drikke. Vi sa vi skulle sove, men det forstod ikke de. Heldigvis står det en vakt med hotellinngangen og passer på at ingen uvedkommende kommer inn, så når vakten så de la de på sprang hahah..

Visste dere hvilke aktiviteter dere ville gjøre selv, eller ble dere anbefalt dette på hotellet?
Svar: Vi hadde undersøkt litt på forhånd hva vi ville gjøre og jeg hadde også fått litt tips på bloggen fra dere lesere. Vi var iallefall sikker på at vi skulle snorkle med korallrevene og ri på kamel. Vi ble anbefalt aktiviteter på velkomstmøtet på hotellet, men de var dyre så vi ordnet heller de aktivitetene vi gjorde på egenhånd. En dag på båt hvor vi snorklet og dykket, her fikk vi mat og drikke under turen også. Det kostet 450 kroner per person. En annen dag dro vi på firhjuling- og kameltur i ørkenen. Det ordnet vi via de vi ble kjent med på Sky Cafè så vi fikk en veldig god pris, 150 per person. Hotellet skulle ha 450 bare for å ri kamel, så det er jo litt forskjell i prisen!

Hvordan skal du holde på brunfargen din?
Svar: Hehe, må bare ta sol en – to ganger i uken så den ikke forsvinner! Det tenker jeg hver gang jeg har vært i syden, men det blir sjelden gjort. Plutselig er all fargen borte før jeg rekker å tenke tanken på å komme meg i solariumet. 

Hvordan er utelivet i Egypt?
Svar: Vi syns det var veldig bra, det var greit å kunne sette seg på de litt mindre plassene først og “vorse” noen timer før man dro på de store nattklubbene. Her var det god stemning, men det var noe stivere priser på drikke i baren enn det var på de mindre stedene. Vi fikk for eksempel to (sterke!) drinker hver + vannpipe så lenge vi ville for 110 kroner til sammen på Sky Cafè (vi betalte egentlig bare for en drink hver, men uansett), mens en drink på Hard Rock/Pacha/Little Buddha kostet 90-100 kroner. Her legger de til skatt og tips på regningen, noe de ikke gjorde på Sky. 

Var det langt til stranda?
Svar: Litt pinlig, men jeg aner faktisk ikke. Dette må være første gang jeg har vært i syden UTEN å har vært på stranda. Bassengområdet var utrolig greit på hotellet, så vi endte opp der hver dag. Hotellet hadde egen strand et lite stykke unna med egne busser som gikk hver halvtime (gratis), men jeg hadde hørt at den stranda bare var steiner og at det var veldig bratt i vannet så det fristet ikke så veldig å dra dit. 

Hvor mange grader var det?
Svar: På dagen var det 35 grader i skyggen ca, mens på kvelden var det rundt 20-25 grader. De siste dagene var det litt kjølig på kveldene siden det blåste sånn, men ellers var temperaturene utrolig greie. Det hadde ikke trengt å være noe varmere når vi lå i sola, man måtte liksom kjøle seg ned i bassenget en del ganger i løpet av dagen.

Håper dere fikk svar på noe av det dere lurte på!

10 kommentarer
  1. Fikk aldri mulighet til å spørre, men hvordan er det med å ta fri fra jobb når man er lærling? Skal gi vekk sydentur i julegave, der jeg selv skal være med, å lurer på om jeg bare kan be om en uke fri?

  2. Du mente vell Hadaba områdetil i Sharm el Sheikh? Hurghada er en by på andre siden av Rødehavet på fastland Egypt.
   Vil også advare om å dra “lesbe kortet” da dette straffes med døden i Egypt. Sharm pleier å være rolig, men du vet aldri når menn kan slå til.
   Nei, Egypt er et veldig vanlig feriested, men ikke så vanlig for nordmenn da det de siste årene har vært en revolusjon der
   Stranda fra Sharm reef er cirka 5 minutter med buss, men det er gratis fra hotellet
   Mvh Eline Heidisdatter Lorentzen
   Sharm el Sheikh ekspert

  3. Jeg har bodd på Sharm Reef og den stranden er egentlig bare bratte bergknauser. Det var kraftige understrømmer og ganske skummelt. Vi dro heller til Møvenpick inne i byen og brukte deres strand.

  4. vet ikek hvor mange ganger jeg må nevne at å ri på kameler er dyreplageri. kan folk slutte med det der. bare for at du skal ha dte gøy i 10 min må disse kamelene slites ut hele livet..

  5. Jeg har vært på sharm reef og gjort akkurat de samme aktivitetene 🙂 Egypt er et fint sted!!

  6. Sendte du macbooken din i koffert på fly? Det burde du virkelig ikke! Kofferter blir ikke alltid behandlet forsiktig, og man burde ikke sende noe elektronikk, det er lurt å ha i håndbagasjen.
   Jeg ser du skriver at du tar sol 1-2 ganger i uka, tenker du ikke over at ikke det er bra for huden? Folk som ligger mye i solarium som unge, ender ofte opp med mer rynker som gamle.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg