første gang på snowboard

Hei!

I dag har jeg vært i Kroken og stått på snowboard for første gang. Egentlig står jeg på slalomski, men så var det nå en som absolutt skulle lære meg å stå på brett så da fikk jeg prøve det i dag. Inntrykket jeg sitter igjen med er at det er sykt vanskelig og at jeg har null kontroll i forhold til når jeg står på ski. Jeg klarte heller ikke bestemme meg for om det var best å kjøre regular eller goofy som det heter – så det endte egentlig med at jeg drev å byttet mellom de mens jeg kjørte. Svingingen var så og si umulig, alt var så og si umulig haha.. Jeg må vel bare øve og øve, selv om jeg blir så sinnsykt irritert når jeg ikke får til noe. Nå har jeg vondt i knærne og rumpa etter x antall knall og fall, så det blir nok ikke med det første at jeg prøver meg igjen. Må komme meg i form igjen, haha, for det var jo rene treningsøkten – og trene er noe jeg ikke er vant med.

Alle klærne mine er fra Junkyard (sponset) – sykt freshe klær som jeg er veldig fornøyd med ♥ Jeg skal vise dere bedre bilde av alt senere, det var ikke så lett å ta noen gode bilder ute i mørket med iPhone-kameraet.. 

Noen som har tips til hvordan man kan lære seg å kjøre snowboard? 


15 kommentarer
  1. Bruk hjelm!!
   Virkelig, jeg falt på brett, besvimte og fikk hjernerystelse for noen år siden, tenkt hvordan det hadde gått om ikke hjelmen var der. Mulig det ser teit ut, men det er ekstra viktig på snowboard

  2. Haha, hvis du er ny på snowboard skal du kjøre hverken goofy eller regular. Første steget for å lære seg å kjøre snowboard, er å stå med brettet horisontalt mens du sakte sklir ned bakken. Deretter når du føler du mestrer dette, er det èn snowboardstil du bør holde deg til, til du mestrer den. Og da kreves det verken noe goody eller regular.
   Stå horisontalt med brettet, senk den ene siden ned slik at du blir mindre horisontal og får mere fart, før du “bremser” ved å gjøre deg mer horisontal. Senk så den ANDRE siden av brettet slik at du blir mindre horisontal og brems opp igjen. Gjenta, gjenta, gjenta!
   Når du føler at du mestrer overnevnte stil (som er den stilen alle nybegynnere må kjøre for å få erfaring og kontroll over bretter), kan du derimot begynne å kjøre goofy eller regular. Da har du et “loddrett” utgangspunkt på brettet, og svinger deg sånn smått horisontalt for å senke farten. Da svinger du slik at su må kunne kjøre horisontalt både bakfra og fremfra, så øv på det

  3. Om du skal lære å stå Snowboard kan du forvente deg å bruke første sesong på å dette på ræva ganske mye, andre sesong så kommer du til å få teken på det. Om du står jevnlig da ofc

  4. Kanskje begynne med å bruke hjelm? Det ser bare dumt ut når folk som ikke kan stå ordentlig på snowboard/slalom ikke har på hjelm.

  5. Lat som om du skal bokse med noen, den foten du naturlig stiller fremst er den veien det er mest naturlig for deg å stå. Eventuelt få noen til å dytte deg lett slik at du må ta et søteste frem. Foten du velger er den du bør ha fremst på brettet.
   Svingene gjøres ved å lene deg på stålkantene. Altså, lene deg mot hælen og tåen. Men i første omgang bør du øve deg på å gli på hæl og tå, og kontrollere bremsingen.
   Hilsen sbowboardinstruktøren 🙂

  6. Stod du ned bakken ? Eller tok du bilder av det du fikk sponset ? Sprekt gjort om klarte det 🙂 fete klær !

  7. Hallo! Du må bruke hjelm! Det er kanskje kult der å da men det er lite kul når du ligger med hjerneskade :p

  8. Jeg står også på snowboard. Eller gjorde, det var en del år siden sist. Man må bare øve som du sier. Øve på å holde balansen, for det er det vanskeligste når man står sidlengs. Lykke til <3

  9. Hei!
   Jeg lurte på en ting. Jeg har en i nær relasjon som doper seg. Hun bruker melanotan og amfetamin. Jeg er veldig bekymret og ønsker å hjelpe hun. Jeg vet at du også har brukt melanotan da du var yngre men har sluttet med det, men jeg lurte på om det var vanskelig å slutte? tok det lang tid før du sluttet helt? Altså perioden fra du bestemte deg til du ikke brukte det lenger. Får man en lykkerus eller lignende av å bruke det, eller er det kun for brunfargen sin skyld man bruker det? Håper virkelig du kunna svart meg, er veldig nervøs for henne..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg