10 jævlige lyder

 •   

Vi alle har lyder vi ikke takler. Jeg har iallefall mange. Noen gir meg til og med frysninger langt inn i ryggmargen. Jeg lå bare og tenkte på det i natt når jeg ikke fikk sove, og hørte på alle lydene rundt meg i et ellers stille rom. Jeg lurer på hva det er som gjør at man ikke tolererer en lyd. De fleste har jo til felles mange av de samme irriterende lydene, så det må jo være selve lyden det er noe galt med haha. Her er de 10 verste lydene jeg vet. 

– Lyden av tannpuss. Det er jo helt jævlig at noe man må gjøre to ganger om dagen skal ha en så ekkel lyd. Man kan jo ikke akkurat bare la være å pusse tennene, heldigvis hjelper det å ha vannet rennende mens man holder på (selv om det ikke er så miljøvennlig å sløse vann på den måten).

– Lyden når man tar to sider fra en avis/pocketbok og gnisser mot hverandre for å bla om. Æsj, det gir meg frysninger bare av å tenke på det. Jeg takler heller ikke følelsen av å ta på sånne grove ark.

– Lyden når noen tar en bit av et eple. 

– Kritt mot tavle. Fyfaen, jeg lurer på hvordan jeg holdt ut alle årene på skolen. HVORFOR ikke bare bruke tavle man kunne bruke tusj på, så mye mer behagelig for sjela.
 
– Lyden når man skriver med blyant. Jeg har aldri taklet det, derfor skrev jeg stortsett med penn på skolen. De gangene jeg måtte skrive med blyant var ren tortur. 

– Bestikk som skjærer mot tallerken når man spiser, for en forferdelig lyd. 

– Tanngnissing. Jeg er så heldig å ha en kjæreste som gnisser tenner om natten. Utrolig beroligende når jeg skal sove, or not. Bruker å dytte i han og be han slutte, så går det kanskje 5 sekunder også fortsetter han. 

– Når man ser film – noen sitter med en potetgullpose og stikker handa nedi hvert tiende sekund, og det er helt stille ellers. Det bråker og ikke minst så forstyrrer det filmen, jeg får så lyst å ta potetgullposen og rive den i pieces. PUTT DET I EN SKÅL!!!

– Når noen sitter og holder på med noe, også glemmer de å puste. Plutselig kommer de på at de må puste, og da kommer det noe som høres ut som en veeeldig lav stønnelyd fra halsen. Og det skjer ikke bare en gang, det er konstant. Hvis jeg husker rett brukte Tuva å gjøre det, haha. 

– Når man går med sko på gulv og tråkker for hardt slik at skoen sklir bortover gulvet, og man får den lyden man forbinder med gymsko på gymgulv når alle løper rundt eller hvordan jeg skal forklare det. Åååh, hjelp. 

Hva er de verste lydene du vet?

  1. Den verste lyden jeg vet må nok være smatting.. og lyden av isopor når man gnisser det inntil noe. Sist men ikke minst når noen klikker konstant på en kulepenn…. hahahuff!
   Ha en fin helg!

  2. Det verste jeg vet må virkelig være slafsing/smatting, spesielt når man tygger tyggis. Har så lyst til å rope ut “LUKK MUNNEN NÅR DU TYGGER!”. Og lyden neglene lager mot puta om du har hånda under hodet. Forferdelig lyd. Og ikke minst pipelyd fra nesa til noen i samme rom 😣

  3. Slafsing/smatting
   Den lyden datamusen lager når en trykker på den
   Når noen skal rense tennene sine med luft(haha vanskelig å forklare) men det blir en slags pipelyd😅
   Når en person puster tungt
   Når du har lagt deg, og du hører TVn nede i stua
   Snorking
   Haha det er sikkert mere, men kommer ikke på noe nå.
   Jeg syns nesten all lyd er irriterende😅😂

  4. Den verste lyden jeg vet er fra 3D bilder på matboksen med sånne gnissegreier. Jeg husker fra grunnskolen hvor alle satt å gnisset neglene i dem og jeg krøp nesten i fosterstilling.

  5. Folk som gjesper laangt og så høyt at hele Norge kan høre det. Og klapping.. Greit når man sitter som publikum, men når folk klapper til en sang/rytme eller bare fordi de er gira/glad. Åh, jesus drit irriterende! Tar meg selv i å bli oppriktig irritert. Også har du de vennene som gjør de tingene med vilje for de tror det er morsomt. Også bli jeg faktisk bare i dårlig humør, haha!

  6. Høy pusting fra andre irriterer meg så sykt haha! Og en tørr svamp mot tavla, fælere lyd finnes ikke!😱

  7. Du har sikkert misophonia, akkurat sånn som meg.. Er helt forferdelig, fordi det er ingen andre som skjønner det.. fordi det høres jo bare rart ut å bli irritert av lyder som for eksempel snorking, smatting og lyden av tannpuss

  8. 1. når folk slafser med tyggis
   2. slurper når de drikker
   3. knirkete dører
   4. lyden av sprettball, klinkekuler osv
   5. lyden av brusboks åpnes

  9. – Når noen tygger på tørre ting. Som kluter og smikker. Jobbet i barnehage , så dette skjer alt for ofte. Får gåsehud og brekker meg.
   -pipelyder. Feks Micro , ovner osv som piper fordi de er “ferdig”. Eller biler som piper når de rygger
   – lyden av epilator og tattoveringsmaskin
   – barnegråt. Sånn skikkelig hyling !

  10. Pipelyd i nesa og tannlegeborr, men også tanngniss!
   Man kan få støpt ei skinne for å ha på tennene om natta, sånn at man ikke gnisser tenner. Kan hende man får kjøpt noe på apoteket også 🙂

  11. Hahaha, syns åsså det e SYKT irriteraness me folk som spis chips/snacks fra posen.. har det allti i ei skål sjøl så! Samme me folk som tygg så det knasa me munn åpen.. Lillebrrosan bruka å jør det mens han sett me headset, høre bærre KRØNSJ KRØNSJ..
   Samboarn min gnisse åsså tenner, haha :’) man bli vant tell det då

  12. helt enig med tann-pussen altså! er en reklame på radioen som begynner med tannpuss-lyder! wæææ!!!! så når jeg kjører bil og hører en kul sang på radioen, med høy lyd, og plutselig kommer den reklamen med tannpuss…. blææ skifter kanal så fort jeg bare kan! og barne-hylgrining er helt forjævlig! særlig hvis du sitter på buss, og ikke kan gå ut, og må bare sitte å høre på det hele veien…

  13. glad for jeg er døve men ellers hater jeg folk som plystre og det ødelagt høreapprat min også får jeg pipe i øre hele tida.. æsj..
   samboer min tennergniser når han sove..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg