african flavour

Hei!

For en liten stund siden var jeg og kjæresten på date. Denne gangen dro vi til en restaurant her i Tromsø som vi aldri har vært på før. Den heter African Flavour og ligger i Tromsdalen, ganske nært hvor jeg bor. Navnet sier seg selv – de serverer afrikansk mat. Dette er noe jeg aldri har smakt før, og jeg som er relativt kresen var ganske spent på hva jeg kom til å ende opp med fra menyen. Selve lokalene er koselige og behagelig innredet med afrikansk stil, og betjeningen opplevde jeg som veldig hyggelig og imøtekommende. Jeg følte ingen hastverk med å bestille, og fikk god hjelp fra servitøren til å forstå hva de forskjellige rettene på menyen var i og med at det var matretter jeg ikke hadde hørt om før. Maten vi fikk servert var veldig god – det var noe utenom det vanlige, men når til og med kresne meg ble fornøyd så er det virkelig godkjent. Hva jeg endte opp med kan du lese under bildene lengre ned i innlegget. Etter maten ble vi heller ikke  stresset ut, vi satt lenge og snakket uten at noen kom og avbrøt og maste om betaling – noe jeg finner veldig irriterende på mange spisesteder, hvor man så og si blir bært ut så fort siste bit av maten er i munnen. Tommel opp for African Flavour som lager all sin mat fra bunnen av!


Forrett: Sambusa (Filodeig fyl med løk og krydret kjøttdeig av storfe eller erter/bønner). Veldig god, smaken minner litt om vårruller. Vi spiste den med kjøttdeig og løk i, da jeg ikke er noe glad i erter og bønner. Denne ene hovedretten delte jeg og Magnus, men den rekker fint til 4 personer da det var mye fyll i de.


Min hovedrett: Flavour Lamb (Grønnsaker og lårkjøtt av lam i tomatbasert gryte, serveres med chapati eller ris) Jeg valgte denne retten etter anbefaling fra servitøren. Retten var kjempegod, men best av alt var den tomatbaserte sausen. Jeg kjenner enda smaken i munnen når jeg ser på bildet. Dette var en av de mest populære rettene, og det er forståelig. Hadde man bare kunne laget denne selv 🙂


Magnus sin rett: Nyama ya Nguruwe (Koteletter av svin stekt på øst-afrikansk vis med paprika, løk og tomat, serveres med plantain, flavourdip og ris/couscous). Jeg siterer Magnus: Jeg var fornøyd, en interessant matopplevelse med spennende smaker. 

13 kommentarer

Siste innlegg