før vs nå – svar

  •   

Her er svar på spørsmålene om meg da (17 år-ish) og nå (22(og et halvt!!!) år) ♥ 

Hvordan var tankene dine om sminken da vs nå? Bruker du mer eller mindre nå, noe nytt du liker osv?
Da: Jeg sminket meg mye, men ikke så mange forskjellige produkter. Solpudder i hele ansiktet som regel og jeg hadde egentlig ikke noe struktur i hvordan jeg sminket meg. Jeg tok bare på ting til jeg ble fornøyd. 
: Jeg bruker mer sminke nå som vil si flere forskjellige produkter enn da, men jeg har funnet meg en metode som jeg liker å bruke. Jeg har mer system i hva jeg gjør, jeg har det produktet til det og det produktet til det liksom. Solpudder eier jeg ikke en gang lengre! 

her hadde jeg mest sannsynlig bare klint masse solpudder i trynet og tegna to streker på bryna. 

Hva syntes du om silikon og restylane og alt som følger med, fra da du tok det til nå?
Da: Jeg hadde begynt å tenke på silikon allerede, og brukte litt tid på å lese om det da jeg følte puppene mine aldri kom. De var jo der, men jeg syns de var små. Jeg var sent ute, men hadde ikke troen på at puppene plutselig vokste seg store over natten. Jeg tenkte vel ikke så mye om akkurat det å ha silikon og det å operere seg da det ikke var aktualt akkurat da. Restylane hadde jeg ikke så mange tanker om akkurat på denne tiden, det var når jeg nærmet meg 18 år at det begynte å bli mer og mer populært.
: Jeg angrer ikke på at jeg tok silikon. Jeg gjorde det for meg selv, og så lenge jeg er fornøyd så er det det viktigste. Før jeg tok silikon brukte jeg mye push-up BH og utringning for å vise fram noe jeg ikke hadde – nå bruker jeg faktisk mindre utringning og er veldig komfortabel med kroppen min. Restylane og andre fillers har jeg også et avslappet forhold til, det er et naturlig stoff som brytes ned av seg selv – så om man en dag angrer så er det bare å slutte. Jeg bryr meg ikke så mye om hva andre sier om at man ikke skal endre på hvordan man ser ut, det er du som skal bære kroppen din og leve med den.

Deg og Tuva, da vs nå?
Da: Bestevenner. Planla flytting sammen, ikke langt unna 18-årene og store planer for livet. Vi skulle flytte til Florida, vi skulle flytte til Gran Canaria, gud vet hvor vi skulle flytte. Vi hang sammen dag og natt, gjorde mye faenskap og levde livet som tenåringer skal gjøre.
: Enda bestevenner, bare på forskjellige steder i landet. Treffes av og til, og ting er det samme uansett hvor lenge det går mellom hver gang vi møtes. Savner å ha henne i byen derimot 🙁

Hvordan har de hverdagslige prioriteringene dine endret seg, da vs nå? (f.eks: døgnrytme, jobb/skole, festing, familie/venner, gutter)
Da
: Prioriteringene mine da var festing, venner og brunfarge. Skole brydde jeg meg ikke alt for mye om, gikk bare fordi jeg måtte. Var oppe sent om nettene og forsov meg mye. Familien var jeg bare irritert på når jeg ikke fikk gjøre som jeg selv ville.
: Prioriteringene mine nå er kjæresten, jobb, familie og venner. Jeg har blitt mye mer voksen, jeg bor i egen leilighet (med en plen som faktisk må stelles med om sommeren, halloo voksenlivet), jeg jobber hver dag, betaler mine egne regninger og jeg bryr meg generelt mer om de viktige tingene. Jeg fester jo og soler meg enda, men det er ikke det jeg tenker mest på. 

Hadde du lettere for å bli kjent med folk da vs nå?
Da: Både ja og nei. Jeg brukte å være sammen med mange flere mennesker enn jeg er den dag i dag, men da var man mer sosial siden man gikk på skole og møtte mange der. Man ville helst ikke sitte hjemme med familien etter skoletid og i helgene, da ville man ut og finne på ting. Men jeg var veldig sjenert så jeg lurer ofte på hvordan jeg turte å være sammen med hun og hun alene liksom, haha. 
: Nei. Jeg har ikke blitt kjent med så mange nye de siste årene, jeg har mine venner og det er de jeg er sammen med når jeg skal være med noen. Jeg er selvfølgelig åpen for å bli kjent med folk, men det er på en måte vanskeligere når man har hvert sitt liv med jobb og alt det der. 

Tålte du mer alkohol da vs nå?
Da: Tålte lite, jeg var lita og tynn og drakk mye større mengder enn kroppen min taklet. Så hver helg endte som oftest opp i stupfylla og vennene mine tok vare på meg. God bless them! Mye tull med politiet ble det også, en 17 åring som er så full som jeg kunne være tilsier selvfølgelig at foreldre blir kontaktet og mamma ble lite blid da. 
: Jeg har lært meg hvor mye jeg tåler og drikker som regel ikke mer enn det. Jeg kan selvfølgelig gå på en smell og bli for full, men jeg kontrollerer inntaket mitt mye bedre nå. Det er ikke morsomt og havne i grøfta på natta, og ikke huske hvordan man kom seg hjem når man våkner. 

Selvtilliten din da vs nå?
Da: Dårlig selvtillit, men prøvde å ikke vise det. Jeg var misfornøyd med å være så liten og tynn, lite former og det å ikke finne klær som passet skikkelig var veldig kjipt. Jeg ville også ha den buksa som satt som et skudd på Tuva og den fine kjolen alle hadde fra BikBok, men minste størrelse ble alt for vid på meg. Jeg ville ikke ha fregnene mine heller og kunne ikke skjønne hvordan jeg fikk så mange og lillesøsteren min fikk ingen.
: Veldig komfortabel med egen kropp, jeg kler meg slik jeg vil og jeg bryr meg ikke like mye om hva andre tenker. Alle er forskjellige og sånn er det bare. Jeg går oftere uten sminke enn med, og fregnene har jeg lært meg å leve med (for et ansikt uten fregner er som en himmel uten stjerner ;)) ). Trives mye bedre meg meg selv i dag! 

Forhold til familie da vs nå?
Da: Et helt greit, men turbulent forhold til mamma. Jeg ville feste og være ute hele natten og gjøre det vennene mine gjorde, men det fikk jeg så klart ikke lov til. Regler var dumme og teite, jeg mente hun bare gjorde det for å være slem. Og i mitt hode var reglene til for å brytes. Det gjorde at vi kranglet mye. Pappa hadde jeg et greit forhold til, men vi hadde ikke så veldig mye kontakt. Jeg var der annen hver helg max, ellers så var det ikke så mye utenom det. 
: Mamma og jeg har et fint forhold i dag. Hun bor jo sørpå, men vi snakker ofte og da kan vi snakke lenge om alt mulig. Vil ikke si at vi noen gang krangler nå, og jeg trives med å være sammen med henne når hun kommer opp hit eller når jeg reiser ned på besøk til henne. Jeg har også et kjempegodt forhold til pappa den dag i dag, vi har mye kontakt og jeg er veldig glad for det. Jeg blir ofte invitert på middag, noe som er koselig, og han har godkjent kjæresten min (det er vel det viktigste, hehe?). Og selvfølgelig har jeg alltid hatt et godt forhold til mine søsken!

Holdningen/forholdet ditt til kroppen og mat da vs nå?
Da: Jeg følte som sagt at jeg var alt for tynn, jeg var nesten litt obsessed med hvordan jeg kunne gå opp i vekt fortest mulig. Jeg prøvde å spise masse nøtter hver dag, jeg prøvde weight gainer shakes men ingenting hjalp. Jeg ville så gjerne bare gå opp i vekt slik at jeg følte meg mer som de rundt meg.
: Guess what? Vekten kom av seg selv uten at jeg gjorde noe magisk. Plutselig veide jeg over 50 kg, og da ble jeg litt stolt. Jeg er ikke undervektig og jeg er veldig fornøyd med å ikke hele tiden måtte tenke på at jeg må spise for å legge på meg. Jeg kan kjøpe klær hvor jeg vil og faktisk finne ting som passer, yaay! Jeg spiser også det jeg vil, ikke særlig sunn mat, men jeg har tenkt tanken på å begynne å trene litt og spise liiiiittegrann sunnere. 

Brynene dine da vs nå?
Da: Enough said with the picture. Jeg brukte ikke å nappe de, brukte kun å skjære de så de så jo jævlige ut. Strekbryn ♥
: Mye mer naturlig og jeg napper fremfor å bruke kniv nå. 

hahahah jæææævlige bryn hva faen

Valg av bilder i innlegg da vs nå?
Da: Bildene kom rett fra kameraet ofte, og jeg tenkte ikke så mye på hvor bra bildet var eller ikke. Så lenge det var et bilde jeg hadde tatt for å bruke på bloggen, så kom det med. Redigering var ikke så veldig vanlig da, men om jeg redigerte bildene, så gjorde jeg det i Picasa. Kvantitet fremfor kvalitet. Mange bilder = bra. 
: Jeg er mer nøye med hvilke bilder jeg velger. Kun de som ser best ut, og jeg tar heller et par gode enn mange helt ok bilder. Jeg redigerer så og si alltid bildene mine i Picmonkey. Jeg justerer lys, legger på effekter, fremhever øyne og slike ting. 

Hvordan du håndterte penger da vs nå?
Da: Ingen kontroll. Heldigvis hadde jeg en mamma som puttet pengene mine inn på BSU og inn til vanlig sparing når det begynte å komme inn en del penger fra bloggen. Det jeg hadde til eget bruk kastet jeg bort på mat, fest, klær, sminke osv. Jeg hadde ikke regninger å betale, så jeg tenkte ikke så mye over det.
: Vil si jeg har veldig god kontroll. Jeg betaler regningene mine når de kommer, og bruker ikke mer enn jeg trenger. Skal jeg på en ferie, så sparer jeg penger til ferien i forkant, slik at jeg også har penger når jeg kommer hjem igjen. Nå har jeg jo en jobb også, så jeg har en sikker inntekt hver måned – også tjener jeg litt på bloggen av og til og det bruker jeg som regel bare å sette til sides. Vil si jeg har et helt normalt forbruk slik som alle andre har. 

Siste innlegg