rasende fordi jeg blogger om silikon

Hei!

Her om dagen fikk jeg en mail fra God Kveld Norge. De skal ha en reportasje med en annen blogger som uttaler seg om at hun er rasende fordi jeg og noen andre bloggere har skrevet åpent om våre kosmetiske operasjoner, hvor de skal vise bilder av oss det gjelder også. I mailen ber de meg da om å komme med et tilsvar om jeg ønsker det.

Tilsvar på hva? Skal jeg beklage meg for at jeg har valgt å skrive om hva jeg har forandret? Jeg skammer meg ikke over å ha operert puppene mine, jeg skammer meg ikke over å ha fylt i leppene – men det virker som det er det folk ønsker at jeg skal gjøre. Bare skyve det under en stein liksom, det har aldri skjedd og de to store puppene jeg plutselig hadde midt i fleisen en vakker dag i 2013, kom bare over natta og jubelen sto i taket når jeg våkna. Eller skulle jeg kanskje bare skrevet “Hei! I dag har vært en fin dag, var sammen med hun og hun og vi gjorde det og det. Forresten så har jeg tatt silikon i dag. Vi blogges

Nei, jeg ønsker ikke å tie på MIN blogg hvor jeg selv er forfatter av mitt innhold. Vi har et ansvar ja – men skal alt ansvaret ligge på bloggere? Trenger ikke de som LESER blogg å ha et ansvar? Hva med media, de er snare med nyheter om noen har operert ditten og datten – har ikke de et ansvar? Skal jeg være syndebukken fordi Kari på 21 år fylte leppene sine med restylane, eller fordi Maria på 19 år opererte puppene sine? Vi er så heldige at vi har hver vår hjerne som vi kan bruke til å tenke med, og jeg mener at det er ikke mitt ansvar at Kari eller Maria bruker sin hjerne! Er man på nett, så burde man ta ansvar selv for hva man velger å klikke seg inn på. Og er man så lett påvirkelig at man plutselig ligger 30 000kr fattigere i narkose under kniven etter å ha lest en bloggpost, så burde man kanskje ikke lese blogg i det store og hele.

Skal vi gi populære Instagram-treningskontoer skylden for at folk får spiseforstyrrelser også da? Ikke legg ut bilder hvor du er veltrent og fit, det kan føre til at Trude kaster opp maten sin og utvikler bulimi, så hold den trente kroppen din for deg selv takk! Enn de med tatoveringer, de burde kanskje få skylden for at alt for unge mennesker tatoverer seg og angrer senere? Hvis man først skal begynne å peke fingre på noen, så er det en haug flere grupper vi kan dra med i samme slengen. 

Nei, jeg gidder ikke maile dere noe tilsvar innen 6. november klokken 12.00. Dette er mitt tilsvar, så kan de som havner innpå her, og ender opp med silikon etter å ha lest min blogg, lese dette også og se på bildet under hvor stolt jeg er over mine lepper og mine pupper. 

32 kommentarer
  1. De vil jo ikke at du skal svare for å si unnskyld! De vil at du skal få være en del av diskusjonen slik at du ikke henges ut og ikke har muligheten til å forsvare deg selv! Synes det er mye bedre at du får beskjed å mulighet til å velge selv hvordan du vil gjøre det, enn at du plutselig ser det selv på TV..

  2. Vi burde heller fremme bloggere som deg. Fyfaen hvor mye jeg heller ønsker å lese bloggen til ei som ikke prøver å tilrettelegge for at ingen skal føle seg tråkket på, bli påvirket til operasjoner eller hva det måtte være.
   Ser ikke for meg at du er en av dem som går over innlegget 1000 ganger for å sjekke om du har skrevet noe som noen der ute kan bli fornærmet av, før du poster innlegget.
   Samma det hva du har operert eller ikke, for det er ikke det som har noe å si. Du har alltid vært min favoritt blogger, fordi (jeg føler) at du gir litt faen.
   For som du sier, så har vi alle vår egen hjerne til å tenke med.
   Takk for at det finnes bloggere som deg også!!

  3. Ja! Nettopp! Og takk! Er så lei Kristin sitt hysteri. Et voksent menneske må da for f få bestemme over egen kropp. Stå på ditt, Therese! 🙂

  4. Helt enige med deg! Men synes virkelig at du burde sende inn ditt tilsvar til det Kristin sier. Du må også huske på at God Kveld Norge bare gjør jobben sin, hadde vært helt feil av de og ikke sendt deg mailen.
   Men som sagt, helt enig med resten av det du skriver.

  5. Gud så enig jeg er! Ansvaret blir aldri lagt på alle de som leser alt de kommer over på nett, og ingen tenker at det er de som burde tenke seg litt om. Og bloggere får skylden for alt her i Norge, men det er faktisk slik at man ikke kan lese verken blogg eller annet på nett om man er så himla mottagelig.
   Ansvaret ligger fordelt på de som poster og de som leser, og det må det bli mer fokus på!
   Håper du bruker plattformen din mer på dette!

  6. Som du sikkert skjønner så handler saken om noe helt annet enn at man kan bli påvirket på internett. Blogg er så utrolig personlig arena å dele informasjon på. Det er jo nettopp derfor dere kan tjene så syke penger på det. Det føles så ekte og normalt ut for denne gruppen å lese blogger, og derfor er det også et problem når ikke bare en men veldig mange på topplisten har operert både det ene og det andre. Det kan få folk til å tro at det er noe man bør gjøre, det virker som annenhver person gjør det hvis du leser mye blogg. Jeg personlig er selvfølgelig ikke påvirket da jeg er eldre, men det er noe å tenke på. blir litt provosert når jeg ser så stor ansvarsfraskrivelse, fordi det er ganske alvorlig å påvirke 12-åringer til å tenke på silikon og restylane fordi det har blitt en del av bildet om å bli voksen for dem.
   Og ja, det er jo ikke fordi GMN vil at du skal unnskylde deg, men at du kan svare med egne argumenter om hvorfor du mener at du kan eller kanskje du mener du ikke påvirker unge til disse tingene.

  7. Anonym: Nå er ikke akkurat min målgruppe 12-åringer heller, så jeg kan ikke sitte og ta hensyn til at en og annen 12-åring kanskje leser bloggen min. Da må man nesten be hele internett om å ta hensyn til at disse 12-åringene kan havne inn på feile spor på nettet og ikke skrive om noe som kan påvirke de på noen som helst måte. Jeg skal da ikke oppdra andre sine barn og måtte skjerme de for hva jeg ønsker å skrive om – jeg har valgt å ikke få barn så langt fordi jeg ikke ønsker det ansvaret som kommer med det. Foreldrene får heller følge bedre med på barn sitt bruk av sosiale medier etc. og kontrollere litt hva de gjør på nettet.

  8. Syns du virkelig burde sende inn dette til god kveld Norge!! Mye bedre å heller være ærlig om operasjoner, enn å lyve om de, slik at jenter får urealistiske tanker om hvordan pupper ser ut. Beste svaret jeg har sett hittil! Kristin trenger å bli satt litt på plass.

  9. For å si det slik: Kristin og God Kveld Norge skal prise seg lykkelig over at det var deg de kontaktet og ikke meg. Da hadde Kristin fått seg en tale som ville sendt henne rett i skammekroken for flere måneder. Faen for et trist menneske den jenta må være, som kan hisse seg så jævlig opp at hun må ut og kauke i mediene, grine og bære seg, kjefte og smelle som en liten bortskjemt drittunge, om at ANDRE mennesker fikser på SIN EGEN kropp.
   GJØR egentlig den dama noe som helst annet enn å gå rundt og være pissforbanna over andre bloggeres inngrep? Jeg bare spør.

  10. Hva med usikre jenter på 13 som klikker seg inn? Det er ingen i bloggnorge andre enn Kristin som tør å si at bloggere er forbilder enten de mener det og vil det eller ei. Du har et ansvar, og du er ikke moden nok til å ha det.

  11. Har lest bloggen din i flere år, du er desidert den beste bloggeren, no doubt 👏🏼 Og forresten, så fikk jeg UTROLIG god hjelp fra dine innlegg om silikon når jeg selv tok det, så drit i de bitre kjerringene som griner på nesa over de som legger seg under kniven å blir fjonge, du er dritfin og dritrå ❤️

  12. Helt fantastisk skrevet, og jeg er så enig i det du skriver. Folk må seriøst slutte å dømme og legge seg borti hva andre gjør med sin egen kropp. Når det er sagt, digger jeg bloggen din. Du er så ærlig, ekte og gir faen; i like it😄 Dessuten, har innleggene dine om silikon, hjulpet meg og min reise med operasjon og, så tusen takk for informative innlegg som fikk en stressa sjel til å bli litt mindre stressa <3 ..og nei, jeg ble ikke påvirket av bloggen din til å operere meg😉 Folk som faktisk blir påvirket i den grad at de legger seg under kniven pga et innlegg, burde heller tatt turen til psykolog og heller ikke henge på sosiale media.
   Uansett. Keep up the good work, Therese👏

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg