repost – selvtillitsboost

Hei! Jeg poster et innlegg som jeg skrev for litt over et år siden, tenker det er noe mange av dere kunne trengt å lese 🙂

Daglig får jeg mail fra mange jenter i alle aldre som handler om selvtillit, kroppsbilde, utseende og andre problemer. Det er veldig vanskelig for meg å svare personlig på alle disse mailene, derfor prøver jeg av og til å skrive noen temainnlegg som handler om ting jeg ofte får mail om. Nå tenkte jeg å ta opp et tema som mange sliter med: nemlig selvtillit. Det er ikke lett å alltid ha selvtillitten på topp. Jeg selv har ikke driitbra selvtillit, men jeg gjør det beste for meg føler jeg – og det er det viktigste. Jeg syns selv jeg har for store hofter, for tynne armer, for udefinert mage, for lange ben osv. Listen er lang, men jeg prøver å ikke legge meg for mye opp i det. Jeg prøver heller og fokusere på de tingene jeg liker med meg selv, uansett om det er vanskelig. For det er det, tro meg. Hvorfor se på det positive når du kan se på alt du vil endre hele tiden? Skal jeg være ærlig er det veldig slitsomt, tar ofte meg selv i å tenke at “det skal jeg trene, her skal jeg ta fettsuging, her må jeg operere, jeg skal gå opp i vekt der og der” osv. Det er ikke sunt å tenke på det hele tiden, for det bryter ned selvtilliten din! 

De tipsene jeg skriver nå er ikke noe som kommer til å endre kroppen din på noen måte, det er bare enkle tips for å glemme bort selvtillitsstyret og kanskje hjelpe deg på bedre vei.

 Først og fremst: kvitt deg med negative venner. Har du venner som hele tiden slenger frekke kommentarer, prøver å få deg i et dårlig lys både når dere er alene og blant folk – hva faen? Da er det ikke en venn. Du burde heller menge deg med folk som faktisk er positive og støtter deg, fremfor noen som lett kunne sagt at “nei, den kjolen var stygg på deg” fordi de syns du så way too hot ut i den og ikke vil at du skal se bedre ut. Hvis du henger for mye med folk som slenger med leppa om alt mulig er det alt for lett å bli slik selv, og det er ikke en bra vei å gå.

 Godta komplimenter: Hver gang man får et kompliment har mange en uvane med å svare med “Takk, men jeg syns ikke det” eller den typiske Facebook-tragedien hvor bestevenninnen kommenterer profilbildet ditt “Du er så pen pusen min<3<3<3” og du svarer med “Nei, jeg er så stygg :O DU som er pen jentami<3:DDD”…. Nei, feil. Dropp det. Hvis noen gir deg et kompliment og faktisk syns noe bra om deg, burde du godta det og ta det inn til deg – at de faktisk liker det med deg som de nevnte. 

 Sammenlign deg med: DEG SELV. Det kommer sjeldent noe positivt ut av å sammenligne deg med andre. Å se på din kropp ved siden av en supertrent og fit modell vil bare gjøre det trist og deprimert om du føler at kroppen din er for stygg. Sammenlign heller bilder av deg selv for en tid tilbake siden med hvordan du ser ut i dag – er det en forbedring har du masse å være fornøyd med. Er det ikke en forbedring vet du at du må prøve hardere enn hva du har gjort tidligere.

 Positivitet: Kanskje det aller viktigste punktet. Er det for mye negativt i livet ditt, vil det bare forsterke en eventuell dårlig selvtillit. Ser du på deg selv negativt blir det enda verre. Se positivt på deg selv, tenk på alt du har og personene du har rundt deg. Hvordan kan du forbedre selvtilliten din? Finn noe positivt med deg selv, omså bare en ting, og den vil allerede være forbedret! 

 Finn dine styrker: Mange tror at de ikke er god til noe. At de er udugelige, og ikke klarer noe nyttig i livet. Det er feil – alle er god til noe. Du er kanskje ikke flink til å trene så ofte som andre, men kanskje du heller har veldig god kunnskap? Du vil komme langt i livet med bare det, tenk alle mulighetene som åpner seg da. Sannheten er at man kan ikke være god i alt, uansett hvor mye man skulle ønske det.

 Hjelp andre: Dette er noe jeg elsker. Å hjelpe andre gir deg så mye tilbake, den følelsen du sitter igjen med etterpå. Gi en 10er til en uteligger, hjelp moren din med søndagsvasken, jobb en vakt for en kollega som ikke kan – uansett om det er stort eller lite så er det å hjelpe en veldig positiv egenskap og jeg selv syns det gir meg en mye bedre selvfølelse. Føler meg ren, snill og omtenksom.  

 

Tumblr_lnp5i8ql531qlmlyco1_500_large 

Cute-fashion-girl-high-heels-love-favim.com-287919_large  tcmn

answers

Håper dere fikk svar på noe av det dere lurte på, det var det jeg rakk for i dag! 

Har du bra forhold til familien din?
– Jeg vil si jeg har et veldig godt forhold til mamma, pappa og søsknene mine – men bortsett fra det har jeg ikke noe særlig kontakt med de andre i familien. Alle har sitt å holde på med, og det er ikke alle som er like close med tanter og onkler, gudforeldre osv. 

Tror du at du kommer til å flytte til Oslo eller et annet land noen gang?
– Kanskje senere i livet, men akkurat nå trives jeg i min hjemby og har ingen planer om å flytte med det første. Jeg er, som sagt før, ikke så veldig fan av selveste Oslo og syns det er alt for mye mennesker. Jeg trives nok bedre i en litt mindre by, hvor man kjenner de fleste! Vi får se hva som skjer når jeg blir eldre, kanskje tankene mine om eventuell flytting blir annerledes da 🙂

Har mammen din hest på rideskolen?
– Ja, mamma har en hest der som heter Dream. Jeg rir ikke selv, da jeg er allergisk mot pelsdyr utenom hund. Mamma sin lille stalljente ble derfor lillesøsteren min, som er den eneste av oss 4 barna som ikke er allergisk mot hest!

 Hva er dine planer for framtiden?
– Ah, mine planer for framtiden… Jeg har IKKE peiling. Jeg vet bare at jeg ikke vil leve et A4 liv, selv om det er der de fleste ender opp. Jeg vil utforske verden, reise rundt og bli kjent med nye steder. Barn og stifting av familie kommer vel om en del år, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg har det ikke travelt med noe som helst, satser på at det enda er lenge til jeg dør. 

Hvordan var du i oppveksten din?
– I oppvekste min? Vel, som baby var jeg ganske stille av meg og var ikke noe særlig til bry for foreldrene mine. Fra 4-års alderen likte jeg best å leke for meg selv, og kunne sitte i flere timer uten at mamma hørte noe fra meg. Når jeg ble eldre, så begynte egentlig alt tullet jeg har gjort. Når jeg flyttet til Tromsø, begynte jeg å stjele (fyskammeseg) helt til jeg ble fersket av security på senteret, og fikk husarrest i en uke. Det var vel egentlig der de fleste problemene startet, og jeg har absolutt ikke vært en hver foreldres drøm. Har hatt mine krangler med mamma, utallige ganger har jeg funnet ut at nok er nok for så å storme ned trappen og erklære at “Æ FLYTTE TIL HAN PAPPA!!”. Det skjedde aldri, men jo nærmere jeg kom 18-års alderen jo mer trøbbel ble det med mamma. Jeg har nå, heldigvis, blitt mer voksen. At jeg flyttet ut fra min mor har egentlig bare vært positivt, vi har fått et mye bedre forhold og vi kan prate normalt sammen uten at det blir krangling. 

Hvorfor farget du håret rødt?
– Haha, jeg var egentlig bare sinnsykt lei av brunt. Og rødt har jeg alltid hatt lyst til å prøve, så hvorfor ikke? Jeg ble iallefall utrolig fornøyd!

En gutt og en jente du kan fortelle alt til?
– En gutt jeg kan fortelle alt til er Marius, kjærester blir jo som en bestevenn. En jente som jeg har følt at jeg kan fortelle alt til er Meline, selv om jeg kan fortelle alt til de andre bestevenninnene mine også, men Meline er den jenta jeg stoler 110% på! 

Hvor mange seriøse forhold har du vært i?
– Kun et, og det er det jeg er i nå 🙂

Hva er den beste filmen du noengang har sett?
– Den beste filmen jeg kommer på er Law Abiding Citizen, den er sinnsykt rå!!

Hvorfor holdte dere Rannveig ute? Var det fordi hun er gravid?
– Vi holdte ikke Rannveig utenfor. MEN det er klart at hun ble litt utenfor siden hun var gravid, og ikke kunne feste, noe jeg og Ida hadde lyst til. En av grunnene til at ting ble som de ble, er fordi jeg følte ikke noe særlig connection med Rannveig fra begynnelsen av – hun viste lite interesse for å bli kjent med oss og å være sammen med oss, så da orket jeg ikke streve sånn med å få vært sammen med hun heller. Enkelte personer passer bare ikke like godt sammen 🙂

Du fremstår veldig sur i virkeligheten og på tv, er du en sur person?
– Nei, jeg er ikke en sur person. Med kameracrewet rundt meg hele tiden, så følte jeg et konstant press på meg og jeg klarte ikke å være naturlig. Gjennom innspillingen var det for det meste sånn at de ba oss om å gjøre ting, for eksempel “nå skal vi filme at dere blogger”, så måtte vi sette oss ned og late som vi blogget eller noe. Og deretter blir selvfølgelig samtalene og væremåten litt unaturlig, når det er de som har sagt hva vi skal gjøre i utgangspunktet. 

Hvilken årstid er din favoritt?
– Helt klart sommer – både for min og bloggen sin del. Vinteren varer jo i et halvt år her i Nord-Norge, og når det er vinter i Tromsø er det mørkt hele dagen bortsett fra kanskje 1 time. Derfor blir det ekstremt dårlige bilder på vinteren, fordi det ikke er noe naturlig lys som slippes inn. Stakkar bloggen 🙁 Ellers så er det et helvettes dårlig føre for å kjøre bil + at jeg hater å fryse.

Hvordan gikk det under den siste fot operasjonen din?
– Fot operasjon? Never heard of, sorry

Vokste du mer etter du hadde fått mensen?
– Ja, jeg vokste et par cm til. Jeg har bare hatt et mål i livet, og det var å nå 160cm før jeg sluttet og vokse, heldigvis har jeg klart det

Hva syns du om å bo alene, eller bor du med faren din?
– Jeg syns det er helt greit. Jeg bor ikke med pappaen min, men bor vel egentlig så og si med kjæresten siden han hele tiden er hos meg. Forhåpentligvis er det ikke lenge til vi “offisielt” bor sammen, akkurat nå er det jo min leilighet og det er jeg som betaler strøm osv. 

Tips til hvordan man får seg en kjæreste?
– Haha, nei det vet jeg ikke. Dette er jo min første ordentlige kjæreste, så har ikke så lang erfaring. Kanskje bare å være seg selv, så får man heller finne ut hvilke gutter som liker en for hvem man er 🙂

Hvor ofte er du hjemme hos familien din?
– Jeg prøver å dra innom en tur så ofte som mulig, så jeg er vel hos mamma ca en gang i uken og samme hos pappa. 

Hvordan forhold har du til kjæresten din? Kunne noe ha vært bedre?
– Vi har et veldig bra forhold. Jeg føler at jeg kan være meg selv 100% uten at det har noen betydning, kan være kjempestygg uten sminke og håret til alle kanter og han syns fremdeles jeg er verdens fineste jente. Vi snakker også veldig greit sammen, og er generelt ganske like i personlighet. Det er ikke noe jeg føler kunne vært bedre akkurat nå.

Sponset Charterfeber dere så dere fikk det litt billigere, eller måtte dere betale alt selv?
– Charterfeber, eller Rakett som produserer Charterfeber, dekte reisen og hotellet. Vi betalte selv for all kost som mat, drikke og aktiviteter vi ville gjøre. 

Hvorfor har du ikke blogget så mye i det siste?
– Rett og slett fordi jeg ikke har en dritt å blogge om. Alle dagene mine er helt like, så jeg sliter sinnsykt mye med å skrive om noe som ikke er dønn kjedelig å lese om. I tillegg har jeg reist en del og jeg har flyttet inn i ny leilighet, så har hatt mye å gjøre i perioder. MEN jeg prøver å forandre på det, jeg prøver så godt jeg kan (nesten) å få blogget hver dag. Så jeg håper dere legger merke til det :

Hvor lenge har du spart håret ditt (ikke klippet det kort)?
– Jeg klipte meg kort i 9. klasse om jeg husker riktig, og da klipte jeg det til rett over skuldrene. Etter det har jeg mer eller mindre bare stusset det, så har vel egentlig spart siden 9. klasse. Nå skal jeg spare til kjeeempelangt hår, syns aldri det blir langt nok! Det er det fineste jeg vet 😀

 

fredag = helg

Helloo

Nå er det fredag, og endelig helg! Jeg har jeg akkurat ordnet meg, og skal dra en tur på Jekta. Var innom en liten tur i går for å hente diamantringen jeg fikk i bursdagsgave hos kjæresten min, jeg måtte sende den inn til tilpassing fordi jeg bruker så små størrelser i ringer. Den er sååå fin, gleder meg veldig til å vise dere den! Ellers fikk jeg vin og sminketing i bursdagsgave, og hos mamma fikk jeg en micro. Dessverre er den ca like stor som et kjøkkenskap, så jeg har ikke plass til den på kjøkkenet mitt. Tror det er den største microen jeg har sett…

Dagens look er jakke fra River Island, bukse fra BikBok og bluse fra Forever21. På Nelly selger de jakken HER, men den er utsolgt. Dere finner også en lignende bukse HER

– Hva skal du gjøre i dag?

MAST beauty bags

// produkter sponset av makestyle

Hei!

For et par dager siden fikk jeg Makestyle sine nye MAST beauty bags i posten, og jeg er forelsket ♥ Jeg har fått en i hver størrelse, og jeg vet helt ærlig ikke hvilken av de jeg skal ta i bruk først. Disse veskene er eksklusive vesker laget i ekte skinn, noe som gjør at de holder mye lengre enn andre typer laget av PVC. Noen syns kanskje disse beauty bagsene er dyre, men hvis man tenker seg om så er de egentlig ikke det – du får det du betaler for, og hvis du vil ha vesker i ekte skinn og god kvalitet så må du ut med litt mer enn for de som ikke er like gode. For eksempel så kan du kjøpe Lulu’s sminkevesker i ekte skinn av samme størrelse, men til en mye dyrere pris, selv om de er i samme kvalitet. MOO veskene koster også mer. Så MAST veskene er ikke dyre i forhold til disse 🙂

De har lanseringstilbud på alle veskene og det gir deg 100 kr rabatt, så det er lurt å kjøpe de nå!

Min favoritt er den sorte Calli beauty bagen og den rosa Bowie toilet bagen!

Quin beauty bag fåes i hvit HER og i sort HER


Calli beauty bag fåes i sort HER og i hvit HER


Calli bagen får plass i Quin bagen, her ser dere hvilken forskjell det er på størrelsen på disse to


Bowie Toilet bag i rosa, lilla & sort. Bowie Cosmetic bag i sort, rosa & lilla. Bowie Mini Cosmetic bag i lilla, sort & rosa.

– Hvilken likte du best? 

syk nå

Hei kjære :*

På lørdag feiret jeg jo bursdagen min, og det ble veldig vellykket! Vi var en 10-11 jenter samlet, og tror alle ble ganske snytt mot slutten. Jellyshotsene gikk ned på høykant, og de var ikke svake for å si det sånn. MEN jeg hadde en veldig fin feiring sammen med jentene, kunne ikke vært bedre 🙂 Siden lørdag har jeg ikke gjort noe annet enn å være dritsyk, så derfor har jeg oppdatert dårlig. Jeg har en ekstrem tørrhoste som resulterer i brekninger, av og til hoster jeg til jeg bokstavelig talt spyr. Det er kjempeubehagelig, og på natten er det 100 ganger verre. Skulle til legen, men sover så tungt at jeg våkner ikke før sent og da rekker jeg ikke å dra. Det er forresten ikke på grunn av at jeg var ute, har vært syk i halvannen uke.. Noen som har noen “vidunderkurer”  mot tørrhoste osv? :'(


Noen få bilder fra lørdagen som et par av jentene tok. @karolinekasp, @birgitteross, @sofiekristin 

stringtruser

// innlegg i samarbeid med handelsportal.no

Hei!

Jeg har fått noen nye, morsomme produkter fra Handelsportal. Fikk blant annet et par søte truser til telefonen, som beskytter laderinngangen og hjemknappen – smart! Fikk også en screen protector med glitter, har ikke fått prøvd det på enda,men gleder meg til å se hvordan det ser ut! 🙂 


leopardtruse HER

 
“bokser” HER


Fant ikke produktet på nettsiden, men du finner et stort utvalg av morsomt og nyttig tilbehør HER

høstønsker

(alle lenker er adlinks) Hei!

Jeg kan ikke huske sist jeg hadde et innlegg om produkter fra Nelly, så nå skal jeg vise dere litt klær jeg kunne tenkt meg til høsten. Sommeren er over, og det betyr at vi pakker bort tynne bluser og korte shortser, for å bytte ut med varme og gode strikket gensere, bukser og parkaser. Jeg elsker en oversized ullgenser på en kald høstkveld. Du finner hele utvalget til Nelly HER, og for deg som ikke har så mye penger har de opp til 70% på utvalgte plagg HER

Selv vurderer jeg å bestille buksen og den siste strikket genseren! Hvilken er din favoritt? 


Parkas fra Only 499,- HER 


Parkas fra Jeane Blush med fuskepels 995,-. Brun HER, mørkblå HER, grønn HER og sort HER


Parkas fra Jeane Blush med fuskepels 995,-. Hvit HER, mørkblå HER.


“Fake uggs” fra River Island 299,-. Sort HER, gull HER 


Slim fit bukse fra NLY TREND 299,-. Sort HER, rød HER, blå HER og grønn HER


Strikket genser m/glidelås fra Jeane Blush 379,-. Hvit HER og sort HER


Genser med revemotiv fra Wildfox 995,- HER. Strikket genser fra Selected Femme 399,- HER.


Utrolig billig strikket genser fra Only 159,-. Mørkeblå HER, sort HER, mørkgrønn HER, mørkrød HER, hvit HER


Min favoritt – oversized strikket genser fra Selected Femme til 699,- HER

preps

Hei!

I skrivende øyeblikk er jeg egentlig i full sving med å ordne klart til bursdagsvorset jeg skal ha. Det er kombinert bursdag og innflytningsvors, siden jeg nylig har flyttet inn her. Jeg har bakt brownies med sjokoladeglasur, laget jellyshots og kjøpt inn potetgull. Haha, lol. Føler jeg forbereder en barnebursdag egentlig, men jaja. Jentene begynner å komme i 9-tiden, så jeg skal snart begynne å dolle meg opp litt. Har ikke bestemt meg for kveldens antrekk enda, men regner med det blir kjole! Vi får se 🙂


Jellyshots med alkohol er så enkelt å lage. Du kjøper inn shotteglass i plastikk og forskjellige farger gelè, alt etter som hvor mange jellyshots du skal ha. Så koker du opp 2 dl vann, avkjøler vannet litt og tilsetter 2 dl sprit, rør rundt et par minutter. Etterpå heller du gelèen i shotteglassene, og gjentar prosessen for hver farge med gelè. Til slutt setter du de til avkjøling i kjøleskapet, mine brukte ca 2-3 timer på å bli helt gelè. For dere som ikke vet hvordan man “drikker” jellyshots, så treng man ikke tygge de da det kan bli litt spritsmak. Man svelger det bare, noen liker å gjøre det bit for bit mens noen svelger hele klumpen på en gang. 

 

bursdagsprinsesse

Hei søte lesere!

I dag har jeg bursdag, og blir hele 19 år. Så langt har dagen vært perfekt, og jeg har følt meg litt som en prinsesse. Det startet med at kjæresten kom og vekket meg for å ta meg med opp i stuen. Der satt en av mine beste venner Meline med frokostbordet Marius hadde stelt i stand hvor det ble servert hjerteformet brødskive med egg og bacon. Han hadde pyntet med en utrolig fin bukett med rosa, hvite og lyserosa roser. I tillegg fikk jeg bursdagsgave fra Marius og fra Meline. Jeg er kjempefornøyd med gavene, Marius ga meg min første diamantring og Meline ga meg masse forskjellige ting jeg har stor bruk for. Jeg skal vise gavene jeg har fått ved en senere anledning. Fikk også favorittgodteriet mitt og halspastiller siden jeg er syk. Kunne ikke fått en bedre start på dagen, så tusen takk til Marius for å ha ordnet det og Meline som kom hit! 

Nå har jeg og kjæresten akkurat kommet hjem, vi har vært ute og spist middag, så resten av dagen skal vi egentlig bare slappe av. Vil takke for alle gratulasjoner jeg har fått i dag, det har vært utrolig mange som har tatt seg tiden til å gratulere meg og det setter jeg uendelig stor pris på. Jeg er så glad for at jeg har de vennene jeg har og den fantastiske kjæresten min. Kunne ikke hatt det bedre, det har så mye å si hvem du har rundt deg for at du skal trives. Jeg har også en helt fantastisk gruppe lesere på bloggen min som følger meg gjennom godt og vondt, jeg setter virkelig pris på hver og en av dere ♥ Av alle år jeg har lagt bak meg, har det siste vært et av de desidert beste!