eat work tan

No GTL, just EWT.

Nå sitter jeg hos Karoline, stappmett og trøtt. I dag har vært en lang dag – sto opp tidlig for å hente mamma og småsøsknene mine på flyplassen. De har ferie og skal være en uke i Tromsø, så det blir koselig å få vært litt sammen med de igjen. Etterpå dro jeg tilbake til Karoline og lagde frokost til oss, så dro vi på jobb klokken 3. 6 timer og to fulle kundelister senere, befant vi oss på Brun & Blid for litt seriøs soling. Jeg har fått for meg at jeg må bli litt brun igjen, har tross alt vært blek i nesten et år nå. Blek hud og sommer passer ikke sammen i mine øyne. Etterpå dro vi på butikken og kjøpte oss middag, så nå skal vi snart finne sengen og gjøre oss klar til en ny arbeidsdag (klokken 10, so earlyyy).

Karoline fikk seg leilighet for et par uker siden, men vi er så vant til å være sammen hele tiden at det er helt merkelig å være adskilt. Vi er blitt litt pompel og pilt egentlig. Where she goes I go, where I go she goes, we stick together yessss


cooking up some dinner for my bebbeee

hand tattoo

Tjenare!

For en ukes tid siden var jeg hos Max på Underdawg og fikk tatovert videre på sleeven min. Nå har vi endelig begynt på hånda hvor jeg skal ha en rose. Til nå har vi bare tatt linjene, vi tar det litt og litt så vi slipper å bekymre oss for en sånn skrekk-betennelse som jeg fikk i julen. Nå har jeg brukt godt over et år på sleeven så langt, kjenner det skal bli godt å få gjort den helt ferdig. Det som gjenstår er skyggelegging på hånda, fylle inn mellom hånda og resten + albueområdet/innersiden av albuen og litt retouch av noe så er den complete. Det har faktisk tatt så utrolig lang tid, men når man får betennelse så må man bare smøre seg med tålmodighet og ta tiden til hjelp, uansett hvor lite det frister å ha et opphold på flere måneder… 🙁 Skal vise dere masse bilder når alt er på plass, føler bare ikke for å legge ut så mye om den når den er så uferdig.

my way back2blonde

Jeg følte at det var på høy tid med et lite innlegg hvor jeg forteller dere hvordan bli-blond-prosessen min gikk seg til. Som dere vet var jeg jo blond tidligere i år, men farget det blått på impuls og når jeg gikk lei av det gikk jeg over til brunt hår. Etter en måneds tid i de brune lokkene ble jeg utrolig lei meg, fordi jeg trivdes overhodet ikke i den fargen og jeg savnet det blonde håret så. Jeg føler meg absolutt best som blondine, så jeg måtte bare gjøre noe med det.

Utgangspunktet vårt når vi skulle begynne prosessen,var et slitt og tørt hår (fordi jeg aldri har klart å holde meg til en farge, så det har ikke rukket å bli friskt). Det første vi gjorde var å avfarge håret en runde. Fargen slapp utrolig fort og jeg var så og si blond etter avfargingen. Slik er det derimot ikke for alle – det har mye å si hvor mange ganger du har farget håret oppå hverandre, hvor mørk fargen er, om du har brukt hjemmefarge, hva som ligger under fargen du har nå osv. For eksempel vil noen som har brukt svart hjemmefarge i flere år, få fram mye rødt og oransje av en avfarging og vil måtte gå gjennom flere avfarginger enn jeg. Jeg hadde bare farget mitt brunt en gang så derfor slapp det såpass lett. Som dere ser er halve håret mitt på bilde nr 2 under mer oransje enn tuppene – hvorfor? Jo, for der har jeg farget håret mørkt i bunn flere ganger tidligere når jeg hadde ombrè, som vil si at det ligger mer farge i håret og derfor er det vanskeligere å “avfarge” det. 

Etter den ene runden med avfarging, la vi striper i øvre del av håret for å lysne det litt mer slik at vi fikk en jevn blondfarge. Både avfargingen og stripingen ble gjort på samme dag, så det sier seg selv at det var litt slitt etterpå – men jeg har faktisk ikke trengt å klippe noe av håret etter jeg ble blond. Jeg har vært superflink å kure det og bruke en god shampoo og balsam! Så etter denne dagen tok vi en liten pause og lot det hvile litt. Etter noen uker bleket vi det fort i vasken for å få det enda litt lysere.Ssiden jeg vil ha en kald gråaktig blondfarge i håret, må det være så lite gult som mulig før man legger over den kalde fargen eller slår det fort over til grønnskjær. Etter blekingen har vi bare lagt en litt dypere bunnfarge, også la vi over en glossing/korrigering i lengdene for å få den kalde grå-ish fargen jeg har nå. 

Mine must-haves i hårprodukter etter denne prosessen er: Fudge Clean Blonde lillashampoo for å holde håret kaldt (denne er utrolig effektiv, anbefales på det sterkeste), Redken Real Control shampoo som gir både proteiner og fuktighet, Redken Diamond Oil conditioner for å gi MASSE fuktighet til et tørt, bleket hår. Ellers av kurer bruker jeg å bytte på å kure med proteiner og fuktighet.

Også over til spørsmålene dere hadde!

Hvordan holder du håret kaldt? Siden du har en kald hårfarge
Svar: Om du ikke har en kald blondfarge i utgangspunktet, spør din frisør om å legge over en glossing/korrigering med kalde toner i vasken. Det jeg bruker for å holde fargen kald, er verdens beste lillashampoo fra Fudge. Den heter Clean Blonde, og må være kanskje den eneste jeg syns tar skikkelig godt på gulskjær og andre varme toner.

Ser ut som at du har en slags aske/bruntone i blondfargen din, stemmer dette? Var utrolig fint! Hvoran har du fått det sånn?
Svar: Jeg har en gråaktig farge i håret, og den har jeg fått ved å lysne håret ganske lyst for så å legge over en lys kjempekald farge i vått hår (glossing).

Jeg var blond, men måtte farge det mørkebrundt pga var veldig lys+ jeg har VELDIG krøllete hår naturlig, som jeg strittet flere ganger i uken. Hva kunne jeg evt gjort for å bli blond igjen? Ps: grunnen til at jeg måtte farge det var fordi håret spiste seg oppover, og jeg fikk veldig mye kortere hår, var og ganske slitt, det er enda litt det..
Svar: For å bli blond igjen må du enten avfarge det eller stripe det i omganger. Å stripe vil ta tid, men du får også tid til å kure og bygge opp håret igjen mellom hvert frisørbesøk så du vil kunne unngå ekstrem slitasje. Om det enda er slitt vil jeg anbefale deg å kure det masse før du eventuelt begir deg ut på å bli lys igjen!

Lurer litt på hvilke type farge/bleking dere bruker? Og jeg skulle gjerne hatt noen tips for slitte og ‘sprø’ tupper, de knekker når jeg børster meg.
Svar: Vi bruker Wella sine farger og blekingen demmes. I mitt hår har vi brukt Illumina-fargene til Wella for å få de kalde nyansene jeg har nå. Slitte og “sprø” tupper vil jeg tippe trenger fuktighet – MASSE fuktighet. Om du kjører på med proteiner i et hår som allerede knekker masse vil det gjøre vondt verre, da håret blir hardt og knekker om det får for mye proteiner. Jeg vil anbefale deg Redken sin kur Diamond Oil eller All Soft, disse gjør håret utrolig mykt (etterhvert når det ikke knekker så mye kan du gå over til en kur med både proteiner og fuktighet, f. eks. Redken sin Real Control). Om ikke kan du prøve å ha kokosolje eller en annen olje med mye fuktighet over natten for å så å skylle ut, det bruker jeg å gjøre når jeg ser tuppene mine begynner å se friterte og krusete ut og det hjelper veldig på. Bruk også en balsam med masse fuktighet.

Bruker du Olaplex? Er det bra? 🙂
Svar: Vi hadde Olaplex for testing i salongen når vi gjorde meg blond igjen, så vi brukte det i alle behandlingene. Om det var bra, ja – men det er ikke noe mirakelkur som gjør at håret ikke vil bli slitt uansett hva man gjør. Man må fremdeles bruke kunnskapen sin og ta hensyn til hårets kvalitet før behandling. Hadde det ikke vært for at vi brukte Olaplex ville jeg nok måttet klippet masse av håret mitt etter alt det har vært gjennom den siste mnd. Selv om det ble litt mer slitt har vi klart å bevare kvaliteten såpass at jeg enda har like mye hår på hodet. 

Jeg er naturlig blond, men har ødelagt håret mitt så utrolig mye med farging osv.. Håret mitt er skulder kort, utrolig slitt, og det vokser ikke(bruker Keratin extensions, kanskje det og er et problem? Håret mitt er svart nå og det jeg lurte på er hvordan jeg evt kan få en fin, lys blondfarge igjen uten og ødelegge det?
Svar: Tid, og penger. Om du vil bevare håret ditt, må du gjøre det i omganger og kure det opp mellom hver gang. Det vil helt klart ta skade å bli lys igjen, helt svart til lys blondfarge er en utrolig krevende prosess og du vil neppe komme deg unna uten slitasje. 

jeg er mørkeblond, men har såå lyst til å bli helt lys i håret.. uten å helbleke det. problemet er bare at jeg aldri får lyst nok med striper:( har også prøvd lystoning men det funket dårlig da det ble oransje… frisørene jeg har gått til har snakket lite om andre alternativer, så lurte på om du hadde noe tips ??
Svar: Om du ikke vil helbleke det, eller stripe det, så er lystoning eneste alternativ egentlig om du skal bli helt lys. Hva med å lystone det så lyst du får det for så å legge over en kald blondfarge som glossing eller lignende, om det ble for varm farge av lystoningen sist? 🙂 Eventuelt spør frisøren din om å bruke en høyere prosent på vannstoffet for å lysne deg noen flere steg om de ikke har brukt det høyeste sist du lystonet det.

lengter

Herregud som jeg lengter til syden nå :'( Den setningen der var det eneste jeg klarte å skrive på en halvtime – jeg mister så fort fokus og gjør alt annet hver gang jeg bestemmer meg for noe, utrolig irriterende. For å fortsette der jeg slapp: Jeg lengter etter varme – da snakker jeg om mer enn Tromsø’s 15-20 grader og sur vind, sol hele dagen, god mat, mørke kvelder (her er det nemlig sol/lyst døgnet rundt) og BASSENG. Jeg har ikke telling på hvor mange dager de siste ukene hvor jeg har tenkt “åååh, så godt det hadde vært å ligge i et basseng nå”. Heldigvis for meg har jeg ferie til gode å bruke på jobb, så da må det nok bli en aldri så liten tur til varmere strøk når “sommeren” er over her på Nordpolen. 

Ellers lurer sikkert noen av dere på hva slags spennende nyhet jeg hadde å fortelle – ikke lur dere ihjel, så spennende er det nok ikke for dere haha. Jeg skal fortelle mer om det siden, akkurat NÅ får det vente til jeg har tid å skrive skikkelig om det.

Nå har jeg jo blitt helt blond igjen som dere sikkert har lagt merke til, så mange av dere er kanskje interessert i høre hvordan den prossessen gikk seg til. Jeg skal skrive et utfyllende innlegg om det i morgen kveld etter jobb, så OM dere har noen spørsmål angående det å bli blond osv., kommenter i dette innlegget så skal jeg svare på det jeg evner i morgen! 

Nå skal jeg gå gjennom en stappet mailinnboks og få ting litt på stell her, min kjære Macbook har de siste ukene rukket å støve ned stakkars.. 

last weeks

Hei!

Long time, no see. Jeg har ikke vært helt i blogghumør de siste ukene. Jeg har bare tilbringt tid med Karoline og på jobb egentlig. Jeg har vært så trøtt nå i flere uker, går rundt som en zombie og det første jeg gjør når jeg er ferdig på jobb er å ta en etterlengtet powernap. Enda jeg sover 8-9-10 timer om natten, så er jeg like trøtt hele dagen. Kanskje jeg har noe vitaminmangel som må fikses opp i haha, er det ikke jern eller noe man trenger da? Får hive innpå noen bokser med leverpostei, mmm 😉

I helgen er første frihelgen min fra jobb på flere måneder, jeg har jobbet hver lørdag for å jobbe inn timer og trå til på jobb når det trengtes – så denne lørdagen med ingen jobbing var utrolig etterlengtet og gud så godt det var å sove lenge i dag. Jeg har litt nytt å fortelle dere, men det tenker jeg å skrive i et eget innlegg så vi får høres i morgen. I kveld skal vil til Benedicte på en aldri så liten fest – nå er det tross alt blitt sommervær her i nord og det må feires 🙂

Haha, dere er kanskje litt lei av å bare høre fra meg når jeg skal ut osv – skjerpins TCMN!!!

Meg og Camilla forrige helg. Seff klarte jeg å søle ut vin på duken i bakgrunn, nyvasket og greier.