black friday coming up

deler av innlegget er reklame

Hei!

Nå er det bare to dager igjen til årets største salgsdag, selveste Black Friday! Dette har jo vært en tradisjon i USA og i Canada i årevis, men de siste årene har det blitt større og større i Norge. Hvorfor har man egentlig denne dagen? Jo, Black Friday er på en måte begynnelsen på julehandelen. Denne dagen kan du sikre deg julegaver til svært gode priser – både på nett og i butikk. I USA åpner de butikker midt på natten, men det tror jeg ikke er tilfellet i Norge helt enda. 
Her om dagen var jeg på Cubus og sikret meg noen klesplagg til hele 40% rabatt, de hadde supertilbud på hele butikken og da måtte jeg slå til. Det er jo nesten halv pris, så da sparer man litt penger! Nå på fredag som kommer skal jeg absolutt hive meg rundt på storsenteret og få handlet inn resten av julegavene, og kanskje noe til meg selv også som belønning for julegavestrevet – hehe?. 
I forbindelse med Black Friday vil jeg gi dere et supert tips om dere vil spare penger – CUPONATION. “Hæ, hva er det?? tenker du. Jo, det skal jeg forklare deg kort og enkelt. CUPONATION er en nettside som skal hjelpe deg å spare penger. De samler tilbud, rabattkoder, salg og kampanjer på produkter og deler det med deg. Hva har dette med Black Friday å gjøre? Ganske mye skal jeg si deg. Hvis du klikker deg inn HER så vil CUPONATION sende deg alle de beste Black Friday-rabattene og tilbudene. Du trenger altså ikke gjøre noe, hvor deilig er ikke det? Tenk så mange steder som faktisk har tilbud, og hvor mye man kan gå glipp av fordi man rett og slett ikke har tid til å finne alt?? Du kan også vinne et gavekort på 1000kr, woho 😀 

Hva er det beste kjøpet du har gjort når det har vært tilbud?

jul? jeg har enda sommer

Hei!

Nå har jeg akkurat slukt en boks iskald julebrus. Julebrus?? Okei, det er faktisk snart jul. Fy så fort det her året har gått – jeg har ikke en gang rukket å gi slipp på sommeren enda, så tyter det bare julemusikk ut av høytalerene på H&M liksom?! Det betyr også en annen ting: julegaver… Hvor skal man egentlig begynne? Jeg har aldri vært noe flink til å kjøpe julegaver, enten kjøper jeg ikke eller så kjøper jeg bare tull. I år har jeg derimot tenkt å legge litt sjel i julegavehandelen, selv om jeg hater å kjøpe gaver. Jeg må kjøpe til mamma, småsøsknene mine (9 og 11 år) og storebroren min (23 år), pappa, bestemor og noen av mine nærmeste venninner + hunden Lotta hahah – setter med andre ord pris på om dere har noen tips til en amatør som meg ♥ Vil gjerne ha det unnagjort fort, ikke noe lage-selv-gaver!

Jeg er også på utkikk etter et fint sofabord som ikke er så alt for dyrt, det er liksom bare det og en kommode/hylle jeg mangler for å få pakket ut resten av tingene. Jeg vil gjerne ha et stuebord med oppbevaring, da jeg har siiiinnsykt mye rusk og rask som må legges i skuffer og skap. Jeg er ifølge Meline en hoarder av et eller annet slag, så da klarer jeg så klart ikke å kvitte meg med noen av tingene jeg aldri bruker. Legg gjerne ved link om du vet om noen fine stuebord, kommoder eller hyller til en grei pris!

new in

Hei!

I går var jeg en liten tur på BikBok før jeg dro hjem fra jobb. Har ikke vært der på sikkert over en måned, så jeg fant jo 20 plagg jeg absolutt måtte prøve og sikkert 10 plagg jeg egentlig følte at jeg absolutt måtte kjøpe. Endte opp med 3 av de. Hovedsaklig gikk jeg dit for å finne kjole til julebordet, men jeg kjøpte jo alt annet enn det… Typisk meg 🙂 Så derfor hat jeg heller funnet meg noen kjoler på Nelly som jeg skal bruke på julebordet, jeg kjøpte to så jeg er litt usikker på hvilken av de det blir. Heldigvis har jeg to julebord – et med jobb og et med jentene, så jeg kan jo bruke en på det ene og en på det andre 😉 Skal vise dere bilde av de når jeg får de!

Her er iallefall det jeg kjøpte på bikbokkkkern:


bluse 199,-


hårstrikk + en leppestift fra vita 


bluse 299,-


genser 299,-

Ser at jeg liker hvitt nå som jeg er litt brunere, hahah!

svar på spørsmål

Wii, i går fikk jeg en telefon fra SAS her i Tromsø om at min og KK sin koffert var ankommet flyplassen, så nå har jeg fått både lader til macbooken, sminke (!!! har gått en uke uten sminke, nå burde huden min takke meg :ppp) og alt annet smått jeg har savnet. Det tok en uke før den kom, og de hadde heller ikke noe informasjon om hvor den hadde vært – det blir et evig spørsmål som jeg sannsynligvis aldri blir å få svar på. Det så heldigvis ikke ut til å mangle noe, så nå er jeg jeg fornøyd! 😀

Følte du deg redd da du fløy med tanke på tragedien som hadde skjedd rett før?
Svar: Både ja og nei. Det er klart man får litt mer nerver og tenker mer på hva som faktisk kan skje når det har styrtet et fly dagen før man reiser ned, men jeg tenkte også at i det jeg hadde satt meg på flyet så var alt utenfor min kontroll. Det som skjer, det skjer og det er ikke noe jeg kan kontrollere. Jeg er ikke en person som er noe spesielt flyredd heller, men hadde jeg vært veldig redd for å fly ville jeg kanskje aldri satt meg på det flyet i utgangspunktet.

Hvilket hotell var dere på i Sharm/hvordan var hotellet?
Svar: Vi var på et hotell som het Sharm Reef i Hurghada-området. Dette var et fint hotell med stort bassengområde og bar med bassengområdet. Vi hadde All Inclusive, noe som er ganske vanlig i Egypt/Sharm el Sheikh. Her var det frokost fra kl 07 – 10, pizza kl 11 – 12, lunsj kl 12.30 – 14, mellommåltid kl 16 – 17 og middag klokken 19 – 21. Man sultet med andre ord ikke, og rakk man ikke frokosten så var det pizza like etter. Maten var grei, det er jo buffè og begrenset hvor mye de kan variere på maten fra dag til dag – så om man er to uker tenker jeg man lett kan bli matlei og ville gå ut å spise heller. Vi spiste ute et par ganger, men All Inclusive’n kostet 600 kr per person så da kjøper man så klart det. I tillegg til mat fikk vi gratis vann, brus, juice og lokal alkoholholdig drikke fra klokken 11 – 23 hver dag.
De ansatte på hotellet var hyggelige og behjelpelige om det var noe. En dag hadde vi glemt et potetgullflak på nattbordet, så når vi kom tilbake fra bassenget var det en skokk med små minimaur på det lille flaket og rundt omkring i sengen osv. Vi gikk til resepsjonen og sa i fra, og 5 minutter etterpå står de på døren med insektsspray-maskin, og de vasket og skiftet på sengen. I Norge ville det nok tatt betydelig lengre tid, hehe.

Ble dere sjekket opp mye av de lokale gutta?
Svar: Når man går i Naama Bay langs alle de små “uteplassene” hvor man kan sitte å røyke shisha og ta et par drinker så prøver alle innkasterne å få deg inn, men det er jobben demmes så uansett hva de sier er det bare å ignorere de om man ikke vil sette seg der. De kan komme med slibrige kommentarer og det kan virke som de sjekker deg opp, men bare overse de. Verre er det når man er inne på nattklubbene (Pacha, Hard Rock, Little Buddha) og det kommer bort 35-40 år gamle egyptere med en ølmage som ligner pappa sin, og prøver å dra deg med inn på VIP-området hvor de har plass. Siste kvelden kom det bort to sånne mannfolk, og vi sa til de at vi skulle reise hjem dagen etterpå. Jeg kødder ikke når jeg sier at etter 3 minutter så sa han ene til KK at han ville møte henne på flyplassen og si hade før hun dro – uten at de hadde snakket noe særlig. Vi dro det typiske lesbe-kortet når vi så at det var vanskelig å få de til å gå vekk på en hyggelig måte, og resten av kvelden kom han samme og hvisket til meg at jeg nå var fienden hannes siden han var så forelsket i KK og vi var “lesbisk”. Haha!

Bruker du sunblock på tatoveringene dine når du soler deg?
Svar: Ja, jeg smører med sunblock på tatoveringene mine opptil flere ganger i løpet av dagen når jeg er i solen. Man blir så klart ikke så brun når man bruker sunblock, men hvorfor skal man være brun der man har tatovering? Den holder seg mye sterkere i fargen og du beskytter huden i samme slengen. Resten av kroppen smører jeg med en solkrem med lavere faktor.

Er det renslig der eller er det litt skittent?
Svar: Innenfor “byen” eller hva jeg skal kalle det så var det veldig rent utifra hva jeg husker, men så fort man kommer litt utenfor byen typ der ørkenen er så er det mye søppel som ligger rundt omkring. Når vi var i ørkenen på firhjuling- og kameltur så fikk vi se en beduin-leir, og her var det FULLT av søppel utenfor leiren så jeg tenker at de kanskje forsøpler litt? Haha!

Hvorfor valgte dere akkurat Egypt, og ikke et litt mer “vanlig” feriested?
Svar: Planen var egentlig å reise til Gran Canaria eller noe, jeg vet ikke om så mange andre steder hvor det er varmt på vinteren. Men så søkte jeg litt rundt på nettet og fant ut at Egypt var ganske varmt, og i tillegg så var det verken dyrt eller langt å reise dit. Jeg har nemlig bestandig tenkt at Egypt var langt unna, sånn som Thailand, og at det kostet masse å reise dit. Men når jeg kom over reisen vi bestilte så var det ingen tvil om at vi ville dra. Jeg hadde aldri vært her før, og det er jo litt spennende å prøve ut nye steder fremfor å reise til de samme stedene hvert år. Jeg tror heller ikke at Egypt er et veldig “uvanlig” feriested?

Hvor mye kostet reisen til sammen, fly + hotell? Valgte dere det billigste?
Svar: Reisen med fly + hotell og all inclusive kostet 4500 kroner per person for en uke – absolutt en overkommelig pris. Vi valgte ikke det billigste, vi kunne fått det for 3000-3500 kroner, men vi ville ha et litt greit hotell så da valgte vi som vi gjorde. Jeg tror det var noe restplass-opplegg egentlig siden det var såpass billig, bestilte på amisol.no. 

Følte du deg utrygg der nede, opplevde du noen ubehaglige situasjoner?
Svar: Nei, jeg følte meg egentlig ikke utrygg i det hele tatt. Første dagen vi dro inn til Naama for å drikke, så satte vi oss på en plass som het Sky Cafè for å røyke vannpipe og drikke noen drinker før vi dro på nattklubbene. Det endte med at vi dro hit hver kveld før vi dro på nattklubbene, så vi ble godt kjent med de som jobbet der. De fulgte oss til utestedet vi skulle på og fulgte oss til taxien når vi var ferdig litt senere på natten. De sa at om det var noe som helst så måtte vi si ifra til de, så fikk inntrykk av at de ville passe på oss. Den eneste ubehagelige situasjonen jeg kommer på må være når vi kom hjem med taxi klokken 5-6 på natten og skulle finne oss mat litt bortenfor hotellet. Alt var stengt så vi satte oss i taxien igjen, også kom det to gutter som var sikkert 18 år og satte seg i taxien sammen med oss (??). Vi hadde ikke snakket med de eller noe, men vi var jo litt full så vi ga oss litt faen så ba vi han bare kjøre oss en plass hvor vi kunne kjøpe mat også kjørte han oss til hotellet vårt etterpå. Guttene gikk av der vi gikk av, de kunne ikke LITT engelsk en gang og det virket som de trodde de skulle bli med oss inn på hotellet for å drikke. Vi sa vi skulle sove, men det forstod ikke de. Heldigvis står det en vakt med hotellinngangen og passer på at ingen uvedkommende kommer inn, så når vakten så de la de på sprang hahah..

Visste dere hvilke aktiviteter dere ville gjøre selv, eller ble dere anbefalt dette på hotellet?
Svar: Vi hadde undersøkt litt på forhånd hva vi ville gjøre og jeg hadde også fått litt tips på bloggen fra dere lesere. Vi var iallefall sikker på at vi skulle snorkle med korallrevene og ri på kamel. Vi ble anbefalt aktiviteter på velkomstmøtet på hotellet, men de var dyre så vi ordnet heller de aktivitetene vi gjorde på egenhånd. En dag på båt hvor vi snorklet og dykket, her fikk vi mat og drikke under turen også. Det kostet 450 kroner per person. En annen dag dro vi på firhjuling- og kameltur i ørkenen. Det ordnet vi via de vi ble kjent med på Sky Cafè så vi fikk en veldig god pris, 150 per person. Hotellet skulle ha 450 bare for å ri kamel, så det er jo litt forskjell i prisen!

Hvordan skal du holde på brunfargen din?
Svar: Hehe, må bare ta sol en – to ganger i uken så den ikke forsvinner! Det tenker jeg hver gang jeg har vært i syden, men det blir sjelden gjort. Plutselig er all fargen borte før jeg rekker å tenke tanken på å komme meg i solariumet. 

Hvordan er utelivet i Egypt?
Svar: Vi syns det var veldig bra, det var greit å kunne sette seg på de litt mindre plassene først og “vorse” noen timer før man dro på de store nattklubbene. Her var det god stemning, men det var noe stivere priser på drikke i baren enn det var på de mindre stedene. Vi fikk for eksempel to (sterke!) drinker hver + vannpipe så lenge vi ville for 110 kroner til sammen på Sky Cafè (vi betalte egentlig bare for en drink hver, men uansett), mens en drink på Hard Rock/Pacha/Little Buddha kostet 90-100 kroner. Her legger de til skatt og tips på regningen, noe de ikke gjorde på Sky. 

Var det langt til stranda?
Svar: Litt pinlig, men jeg aner faktisk ikke. Dette må være første gang jeg har vært i syden UTEN å har vært på stranda. Bassengområdet var utrolig greit på hotellet, så vi endte opp der hver dag. Hotellet hadde egen strand et lite stykke unna med egne busser som gikk hver halvtime (gratis), men jeg hadde hørt at den stranda bare var steiner og at det var veldig bratt i vannet så det fristet ikke så veldig å dra dit. 

Hvor mange grader var det?
Svar: På dagen var det 35 grader i skyggen ca, mens på kvelden var det rundt 20-25 grader. De siste dagene var det litt kjølig på kveldene siden det blåste sånn, men ellers var temperaturene utrolig greie. Det hadde ikke trengt å være noe varmere når vi lå i sola, man måtte liksom kjøle seg ned i bassenget en del ganger i løpet av dagen.

Håper dere fikk svar på noe av det dere lurte på!

spørsmålsrunde

Hei!

Jeg tenkte å kjøre i gang en liten spørsmålsrunde om Egypt-turen min. Det er sikkert mange som har noe de lurer på angående stedet, hvordan det er å feriere der etc så da kan jeg samle et innlegg med svar på akkurat det. Tenker jeg svarer på søndag, så bare spør i vei fram til da 🙂

hvor er bagasjen

Hei bloggen!

Jeg kom hjem igjen på mandag, men det har vært et evig kaos helt siden vi dro fra Egypt. Først og fremst forsov vi oss til bussen som skulle ta oss til flyplassen i Sharm og vi hadde ikke en gang fått pakket koffertene, men heldigvis(!!) for oss var flyet 4 timer forsinket grunnet mye trafikk på flyplassen. Så da rakk vi over alt før vi skulle dra med bussen. Når vi kom på flyplassen sto vi i kø i sikkert 3 timer for å komme inn på selve avgngshallen. De hadde bare to åpne sluser i begge sikkerhetskontrollene og det var enormt mye folk på flyplassen siden alle skulle bli sendt hjem til landene sine. Flyet vårt skulle gå klokken 16, vi var på flyplassen kl 12.30 og kom inn i avgangshallen kl 15.30. Det ble selvfølgelig enda mer forsinket, så vi satt ikke på flyet før klokken var litt over halv 5. Ikke nok med det – men vi ble sittende inne på flyet i to timer fordi de ventet på noe bagasje som var forsinket. Så flyet kom seg ikke avgårde før klokken 18.40.

Flyturen hjem gikk forsåvidt greit, sov litt og spilte kort og kjedet oss så var vi plutselig framme. Vi handlet det vi skulle på Tax Free’n, og gikk for å hente koffertene våre. Når vi kom til rullebandet var det stoppet opp og det sto “last bag on belt” på skjermen, og ingen koffert å finne. Verken for meg eller KK. Bagasjen vår var altså aldri med flyet hjem til Oslo, og det var vel en 10-15 andre som heller ikke hadde fått sine kofferter. Vi meldte det til bagasjeansvarlige og de skulle gi oss beskjed når de hadde fått tak i bagasjen. Dette var søndagskveld, så det er altså 3 døgn siden og har enda ikke hørt noe. Lurer veldig på hvor bagasjen kan ha tatt veien, da de i Egypt sa den ikke var der. Får håpe de finner den. Smart som jeg er la jeg laderen til macbooken der, så må bare fortsette med mobilbloggingen fremover…

På mandags morgen tok jeg flyet hjem til Tromsø og trodde pappa skulle hente meg (som avtalt), men det hadde han glemt av så han var på jobb når jeg landet. Måtte ta taxi til jobben hannes for å låne bilen, for husnøklene og bilnøkkene mine hadde han levnet på hytta med et uhell så jeg kom meg heller ikke inn hjemme. Jeg måtte bare dra bort på jobben min å vente til jeg fikk tak i broren min et par timer senere så jeg kunne låne hannes husnøkkeø og låse meg inn gjennom hannes leilighet. Jeg kom meg iallefall hjem etter mye om og men, uten bagasje vel og merke.

Nå har jeg blitt syk igjen (hurra…) så dagene tilbringes i senga. Håper på en litt bedre uke neste uke, så får jeg heller bruke denne til å slappe av og bli frisk. Lengter tilbake til Egypt og varmen, var ikke noe særlig å komme tilbake til 6-7 grader og mørketid…

Håper dere har det fint

In the desert

Hallo

Nå er vi i Naama Bay igjen, nå har vi bare to kvelder til før vi skal hjem så da må det festes litt. I dag har vi slappet av og solt oss noen timer før vi ble hentet på hotellet klokken 3. Vi ble kjørt litt utenfor byen til et sted som hadde masse firhjulinger. Jeg og KK kjørte sammen på en firhjuling ut i ørkenen med resten av gruppen. Vi stoppet et stykke inn med et fjell som de kalte “Ekko Mountain”. Her stilte hele gruppen seg på en liten sanddyne og ropte mot fjellet. To sekunder senere svarte ekkoet med det vi ropte. Det var så tydelig, man skulle nesten tro at det stod en gjeng oppå fjellet og ropte tilbake til oss, haha!

Etterpå kjørte vi et lite stykke til og dro innom et beduintelt hvor vi fikk servert te av beduinene. Beduiner er mennesker som bor i ørkenen, veldig spennende å se hvordan de hadde det. I tillegg fikk vi ridd på kamel i en halvtimes tid, noe som var ganske morsomt. Jeg var smånervøs for at kamelene skulle være aggressive og gå berserk, men det gikk helt fint og de var så snille så. Jeg fikk bare litt panikk når kamelen begynte å riste seg og hele salen gikk frem og tilbake, da trodde jeg egentlig at jeg ble å falle av :pPppP Etter kamelturen kjørte vi firhjuling tilbake til der vi startet, så kjørte bussen oss hjem til hotellet. Vi er begge veldig fornøyde med dagen, godt å få litt mer ut av ferien enn bare soling og bading 🙂

Vi betalte 150kr hver for å være med på firhjuling og kameltur, så 300 totalt for begge. Egentlig kostet det 300kr per person for å ri kamel og 250kr for å kjøre firhjuling, men vi snakket med de ansatte på Sky Bar og fikk de til å ordne oss en god pris. På hotellet skulle Amisol ha 450kr per person bare for kameltur, så det lønner seg å sjekke ut tilbudene utenom hotellet. Reiseselskapene er som oftest dyrere på utflukter, siden de er et mellomledd og skal ha sin inntjening. Bare et lite tips til dere 🙂

kommer vi oss hjem?

Hei!

Ser mange er bekymret for om vi kommer oss hjem siden SAS har stoppet flyvningene sine til Sharm el Sheikh. Joda, sånn som ting ser ut foreløpig blir ikke det noe problem. Vi reiser med Amisol som bruker et annet flyselskap, Air Cargo eller hva det het. UD har ikke frarådet å reise hit og det er ikke sikkert at det er terror som er årsaken til den nylige flystyrten. Om vi ikke kommer oss hjem får vi nok beskjed i god tid, men vi fikk brev i dag fra reiseselskapet om at alt skulle gå som normalt!

I dag har vi bare slappet av i solen, rimelige hangover etter gårdagen. Kom oss ikke i seng før klokken 6-7 i morrest så ble ikke så mange timer søvn. Spiste lunsj på McDonald’s og sov en ettermiddagshvil etterpå. Nå er vi i Naama Bay på Dly bar og tar et par drinker, men tror det blir rolig i dag. I morgen skal vi på kamelsafari + kjøre firhjuling, det gleder jeg meg til. Det er obligatorisk å ri på kamel når man er i Egypt!

Har ikke fått tatt noen bilder i dag, lå bare og holdt oss fast i solsengen fordi det var en helt siiiinnsyk vind i dag. Rart vi ikke blåste bort, hehe 😉

scubadiving

Hei!

I dag har vært en utrolig morsom dag. Vi stod opp klokken halv 8 og fikk i oss frokost, så kom en buss for å hente oss og frakte oss til havnen hvor båten kjørte ut til en øy (tijana? Husker ikke haha) og gjorde sitt første stopp. Her snorklet vi rundt korallrevene i en halvtimes tid. Det var så utrolig mange fine fisker i alle slags farger rundt revene, det desidert vakreste undervannslivet jeg har sett så langt. Korallrevene var uheldigvis ikke så fargerike som jeg hadde sett for meg, veldig utvaskede farger hvis man kan si det på den måten?

Etter en halvtimes snorkling svømte jeg og KK inn til land siden det snart var vår tur til å dykke. Vi fikk prøvedykke med en instruktør siden vi ikke har sertifikat, men det var kjempegøy. Med våtdrakt, tank og hele pakka! I starten fikk jeg litt klaus når jeg skulle prøve å puste gjennom den greia, så trodde ikke at jeg kom til å klare det. Men så fort man ble vant til det gikk det helt fint. Det eneste som ikke gikk så bra var trykket jeg fikk i ørene jo lengre ned jeg kom – prøvde å blåse ut, men det ene øret ville ikke løse seg opp så det var ganske vondt. Mye mulig fordi jeg var tett i nesa, men det gikk seg til etterhvert. Veldig morsomt å være på bunnen av havet, angrer absolutt ikke på at vi dykket!

Etter det stoppet vi to plasser til for å snorkle. Båtturen kostet 300kr (inkl. lunsj, drikke, utstyr til utlån) og prøvedykkingen kostet 150 så det var ikke ille! Skal vise flere bilder + video når jeg kommer hjem til Norge <3

day 2 in egypt

God kveld 🙂

Nå er nok en soldag over for oss – vi har bare ligget passelig reduserte på solsengene hele dagen. I går dro vi jo inn til Naama Bay og festet litt, det var helt greit liv der. Mandager er kanskje ikke den beste dagen for å dra ut, men morsomt var det iallefall. Vi satte oss på et litt roligere sted som heter Sky Bar først og drakk en drink og fikk røyket litt shisha/vannpipe. Etterpå dro vi på Little Buddha og Pacha, før vi kavet oss hjemover litt utover natten når vi ble slitne. Taxi her er forresten sykt billig, en tur på 10 minutter koster 20-30 norske kroner!!

I dag våknet jeg av at Karoline ropte et random guttenavn etterfulgt av “vi må stå opp klokka e faen mæ 1!!!!”. Og hva var klokken? Den var bare 10, ikke snakk om at jeg orket å stå opp da! Hun må ha drømt noe rart.. En time senere våkner jeg av at hun roper “therese fuck off klokka e 11!!!”. Men da sto vi opp iallefall, haha. Fant meg forresten minnekort igår, så da var det problemet løst 😀

Nå skal vi ta turen til senteret rett over veien og se litt i butikkene og finne oss en liten matbit før vi tar kvelden, i morgen skal vi opp klokken 7 siden vi skal på båttur ut til en øy for å snorkle og prøvedykke! Wiii, gleder meg!! Vi blogges