kjenner ikke tantebarnet mitt

Den 14. oktober 2014 ble storebroren min, Nichlas, pappa til ei nydelig lita jente som ble født tre måneder for tidlig. Jeg skulle for første gang endelig bli tante – trodde jeg. Nå har det gått over 3 og et halvt år siden min niese ble født. På denne tiden har jeg fått se henne fire ganger. Første gang på sykehuset, andre gang i dåpen, tredje gang hjemme hos Nichlas og fjerde gang hos bestemor. FIRE ganger – og siste gangen var 2. januar 2017, som er nesten halvannet år siden. Pappa, eller jenta’s bestefar, har møtt barnebarnet sitt fire ganger. Mamma/bestemor har møtt barnebarnet sitt 3 ganger. Oldemor har møtt oldebarnet sitt 1 gang. Ingen av oss kjenner barnet den dag i dag – jenta vet neppe hvem vi er eller at hun har annen familie enn sin pappa på farssiden. For Nichlas får se datteren sin – men under avtalte samvær på 2 timer i uken med tilsyn av barnets mor.

Det er vel slik det blir når en mamma setter sine egne behov først og ikke skjønner at det er barnet som blir straffet i det store bildet. Han har aldri vært alene med datteren sin. Alt som blir sagt brukes i mot en for å overbevise instanser om at man ikke er skikket til å være pappa. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å være i Nichlas sin situasjon. Hvor tungt det må være å aldri få være seg selv sammen med sin datter. Nå er barnet også så gammelt at hun er ikke avhengig av mor, hvorfor får ikke far mer tid med jenta si? Ting tar så utrolig lang tid i systemet også, at hun rekker jo sikkert å bli tenåring før ting skjer.

Dette er så utrolig trist, og jeg kjenner jeg blir forbannet over at noen kan frata barnet sin rett på å bli kjent med hele sin familie. Jeg blir forbannet over at en mor tror hun har enerett på barnet – som man er to om å lage og sette til verden. Jeg blir forbannet over at vi er en hel familie som ønsker å bli kjent med vår niese/barnebarn/oldebarn, men ikke får lov siden de to timene med samvær barnefar har skal skje innenfor barnemors 4 vegger. Jeg føler ikke at jeg er tante. Mine foreldre føler ikke at de er besteforeldre – for vi har nemlig ikke fått lov til å være det. Og hvem føler seg som en pappa slik som min bror har det? 

Jeg gleder meg til du blir eldre og kanskje forstår, eller at du i det minste får vite at det var ikke vi som sviktet deg og kuttet deg ut, det var barnemor. Fordi vi gledet oss til å ønske deg velkommen inn i familien vår, selv om det ikke ble slik. 


Storebroren min og meg. 

ny hårfarge?

Hola chicas!

17. mai nærmer seg, og jeg har alt for mye ettervekst. Det er hektisk på jobb om dagene så det blir ikke tid før den store dagen, men jeg skal ikke ta den før i juni uansett, siden jeg bruker å vente 3 måneder mellom hver gang for å skåne håret mest mulig. Jeg tar alltid etterveksten i mars, juni, september og desember. Da har jeg timet den til påske, til sommeren, til bursdagen min og til jul – hehe. Nå har jeg hatt samme hårfarge lenge. Jeg bestemte meg for å holde meg til samme farge for en god stund siden i et ønske om at håret mitt skulle bli superlangt igjen. Dere husker vel når jeg hadde rødt hår? Det lange og fyldige håret. Savner det sånn! Det har jo blitt langt igjen nå, men ikke superlangt som jeg ønsker så jeg er enda i sparemodus. 

Det jeg ville fram til er at jeg er utrolig lei av hårfargen min nå. Det er to ting jeg har vurdert. Det første er å bli lysere i hele håret, da det har blitt litt mørkere blond med utvaskede brune striper etter jeg la mørke striper i det for halvannet år siden. Nummer to er å ha min egen farge i bunnen og kun gjøre balayage – men da må jeg spare ut ettervekst i iallefall 3 måneder til og det vet jeg ikke om jeg har tålmodighet til. Hva tror dere? Åpen for andre forslag bortsett fra å farge det mørkt! 

Dere kan jo slenge med noen bloggtips i samme slengen da det står litt stille om dagen. Noe spesielt dere vil jeg skal skrive om?

freezing

Hei!

Hatt en fin helg? Det har hvertfall jeg. I går feiret vi cinco de mayo med litt meksikansk mat og film. Meksikansk mat er faktisk noe av det beste jeg vet (og indisk). Den norske fredagstacoen blir ikke laget her i hus. Kjøttdeig-taco er liksom en skikkelig nedtur når man først har laget en mer autentisk. Her går det i hjemmelaget guacemole, hjemmelaget salsa, biff og kylling i strimler ++. Får vann i munnen av å tenke på det! Noe som også er supergodt er gratinerte jalapenos med bacon! Det var dagens søndagstips fra denne dama 😉

Just nu sitter vi bare og slapper av etter en god middag hos svigers hvor det ble servert finnbiff. Vi har også gått en søndagstur (wow, voksenlivet). Det er så deilig å ikke være hangover på søndagen, føler den blir helt bortkastet når man bare ligger og dør på sofaen. Akkurat nå har Magnus okkupert tv’en med PS4 og Fortnite, men straks jeg er ferdig å blogge skal jeg ta over og se litt på serien min. 

Noen bilder fra her om dagen hvor vi nøt det fine og “varme” været. annonselenker // Jakken finner du her og skoene her i en annen farge. 

Har kikket litt på Nelly og funnet noen vår- slash sommerfavoritter. Bare trykk på plagget for å komme til bildet! 
 

vi er heldige

Hey girls (boys?)

Håper dere hadde en fin 1. mai, jeg lå egentlig bare og “stresset” med å bli frisk til jobb i dag. Har vært syk i sikkert tre uker nå, så jeg begynner å bli rimelig lei. Det beste med dagen min i går må ha vært at kjæresten kom hjem fra jobb, hadde ikke sett han på halvannen uke så det var godt ♥ 1. mai feirer vi jo som “Arbeidernes internasjonale kampdag” for å fremme viktige saker for arbeidere. Visste dere at det viktigste kravet fram til 1919 med 1. mai feringen var at vi skulle ha en lovfestet 8-timers normal arbeidsdag? Det visste ikke jeg, men jeg måtte google litt for å lese om hvordan 1. mai feiringen ble til og da kom jeg over det. Takk for alle som kjempet for dette – vi er heldige i Norge som har 37,5 timers arbeidsuke som normalen, at vi har masse tid til fritid, familie og venner i motsetning til for eksempel Mexico som er et av landene hvor det jobbes flest timer i løpet av et år. 

// sponset behandling. Ellers vil jeg bare benytte anledningen til å vise de superfine neglene jeg fikk lagt hos Kasja i Oslo. Har gått her i mange år og gjort både vipper og negler, og de er absolutt de beste på dette. Jeg har prøvd ut mange steder, men ingen kan måle seg med disse. Jeg fikk lagt geleforlengelse med ombré – det er vel det som er in for tiden? Fine ble de iallfall, og jeg er så fornøyd. Jeg er elendig til å ta vare på mine egne negler. De er alltid forskjellige lengder, skittne og ustelte, så det var virkelig nødvendig med noe annet! Koden TCMN gir deg 30% på et nytt sett med vipper eller negler hele denne uken (uke 18) hos alle salongene til Lashes by Kasja – bestill HER ♥

Tenkte bare å titte innom en snartur før jeg tar kveld. Jeg vet ikke om det bare er meg som begynner å bli gammel og mer trøtt på kveldene eller hva det er, men jeg syns det er så godt å legge seg tidlig.
 

girls night

Hei!

På lørdag som var fikk jeg besøk av noen venninner siden Natalie var hjemme på besøk i Tromsø. Nesten alle vennene mine har flyttet, jo…. Det er koselig å samles når man har muligheten, så vi stelte i stand med tapas og vin. Vi lagde to retter hver, så tok alle med seg maten hit. Kvelden var superkoselig, og det her var kanskje mitt første ordentlige besøk i leiligheten etter at vi flyttet inn for 2 og en halv måned siden. Jeg bestemte meg nemlig for at ingen fikk komme hit før vi hadde fått opp bilder på veggene, sær, men jeg hater når ting er halvferdig… OG det var jo egentlig en veldig lur idé, for da fikk vi fingeren ut av ræva og lot ikke ting vente med å bli ferdig. 

Maten var utrolig god, vinen var perfekt og jeg synes det var superkoselig. Må definitivt gjøre sånn litt oftere! Det er liksom noe helt annet enn å dra ut på restaurant, hvor det er mye bråk og man så vidt hører hva de andre sier. Fin kveld, men hodepinen kom på besøk på søndag for å si det sånn. Når jeg var yngre ble jeg aldri hangover, men for hvert år jeg eldes blir det verre og verre. Gruer meg til jeg er 40, tenk hvor ille det skal ha blitt til da!


Maria, Milo, Meline, Camilla og Natalie ♥ 


Det blir ikke mørkt her før sånn kl 23.30-00.00, men allikevel klarte jeg ikke huske på å ta bilder før dagslyset var gone. Så har jeg dere noen crappy bilder hvor exposure’n ble dratt opp til månen 🙂